|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroška kozmetika in drogerija
29.7.2013 22:20:29   
mala zirafa
Mene pa zanima za katero kozmetiko se boste odločile ter plenice, robčki...?Tega je toliko na izbiro, da te res zmede.Meni so nekako všeč Bubchen, Nivea in Penaten.
Pa tono vložkov bo trebauser posted image .Brala sem da so od tosame zakon.Septembra grem v nabavo vsega , ko popusti vročina.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 7:14:10   
Neala
Jaz tu nisem komplicirala, itak pa pred rojstvom otroka niti ne moreš vedet kaj mu bo potem odgovarjalo (morebitna občutljivost ali alergija na določen izdelek). Mazala je nisem z ničemer razen z oljem, ko je bila še novorojenček. Potem pa z ničemer več, kerje imela vedno lepo kožo in je nisem želela navadit na neko kemijo.
Imela sem torej samo mazilo za ritko in hladilno mazilo.
Plenice smo sprva meli tiste Pampers, ko so čist najmanjše, potem takoj smo pa prevekslali na DM-ove Babylove (so poceni in dobre).

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 7:34:11   
Tippi
jaz podpišem Nealo!!

kakšna kozmetika neki?? za dojenčka?? točno se ve, kaj otrok potrebuje,mazila za ritko in olje. pika! vsa ostala šara je nepotrebna in škodljiva. če bi pa res kaj še dodatno potrebovala,sploh ko otrok ni več novorojenček, se pa sproti kupuje.

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 9:51:49   
hubi
Navadno trdo otroško milo in Bepanten mazilo.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 9:55:03   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

jaz podpišem Nealo!!

kakšna kozmetika neki?? za dojenčka?? točno se ve, kaj otrok potrebuje,mazila za ritko in olje. pika! vsa ostala šara je nepotrebna in škodljiva. če bi pa res kaj še dodatno potrebovala,sploh ko otrok ni več novorojenček, se pa sproti kupuje.


Tega ne rabiš, jaz ga nisem uporabljala niti pri prvem niti pri drugem. Uporabljala sem le hladilno mazilo ter Bepanthen/praško pasto po potrebi, če je bila rdeča ritka.

Od začetka sem ju med kopanjem občasno namilila (pač ritko in pod vratom, ker sta polivala) s trdim milom - ne vem katere znamke, pač neko otroško trdo milo, kasneje, tam po 6. mesecu pa sem ju začela kopati s tekočim milom (mislim, da sem imela Penaten) pa še to sem namilila vsakič samo rito, pod vratom, dlani, po celem telesu pa samo nekje 1-2x tedensko, sicer pa samo z vodo. Mažem ju pa še danes ne z ničemer, če ni potrebe, pa sta stara skoraj 5 in 1 leto - namažem ju pozimi po obrazu preden gremo ven ter poleti z zaščitnim faktorjem in to je to. No, starejši ima občasno suho kožo na obrazu in ga namažem s kremo za otroke, ki jo delajo Gorenjske lekarne - ni nič parfumirana in je super, se še sama včasih z njo namažem.

Plenice smo imeli oz. še imamo Pampers, nam se najbolj obnesejo, nikoli ne premočijo.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 11:52:32   
Neala
No, ko sem napisala olje, nisem mislila, da sem jo namazala po celem telesu user posted image , ampak samo prvi mesec na pregibih kjer se ji je koža luščila in čistila. Temenc pa ni imela veliko tako da glede tega nisem nič delala.

Jaz sem zagovornica tega, da nobene kreme (tudi, če so kao naravne) ni potrebno nanašat na kožo telesa (razen za obraz), če vidiš, da je koža ok in da v bistvu tega ne potrebuje. Moja prijateljica se je vedno mazala z mlekom po tuširanju in nazadnje enostavno več ni mogla brez tega - kot, da se je koža navadila.

Pri sebi opažam podobno pozimi, ko si z lipglossom namažem ustnice - čim si jih enkrat ne, že imam izrazito suhe, da prav kličejo po "podmazovanju" user posted image .

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 12:22:41   
canca
Robčki, plenice DM. Vložki Tosama. Kreme samo če je nujno: praška pasta, sudocrem za rito (rdečo). Milo navadno trdo, kasneje tekoče (naša dobi pikce po vseh firmah v stilu nivea, pampers,.... tako da ne kupuj preveč, boš vidla sproti).


(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 12:45:06   
oktober11
na začetku smo za pregibe ter za rahlo vneto ritko uporabljali mandljevo olje: http://www.lekarnar.com/izdelki/bebival-mandljevo-olje. če je bila ritka malo bolj rdeča smo uporabili sudocream (ki ga uporabljamo še danes, vendar kombiniramo z bepanthenom - star bo 2 leti). ostalo nismo nič uporabljali - nobenega mila, nobenega šampona ter nobenega gela za tuširanje. sem mnenja da otrok ni toliko umazan da bi rabil shower gel al pa milo. aja, ko so se mu naredile temence smo mu kupili šampon (oz. peno) od Mustele (proti temencam za novorojenčke), in je reeees pomagala. je draga Mustela, ampak se dolgo ne porabi. s tem smo ga kar po celem telesu namilili. edino za dopust imamo kupljen otroški gel za tuširanje + šampon, ki je za družinsko uporabo (da ne rabimo tolko vsega poleg vlačiti) user posted image

robčke in pleničke imamo iz műllerja, njegova koža dobro prenaša te izdelke. čeprav do sedaj nismo imeli težav z nobenimi robčki in nobenimi planicami, pa smo skoraj vse že sprobali (veliko dobimo, in podarjenemu konju se ne gleda v zobe user posted image ) bi ti pa predlagala da za začetek kupiš samo en al pa max dva paketa newborn pleničk, ter greš pozneje v nabavo po več oz. po velikost št. 1 (jaz sem takrat vzela en paket pampers in en paket müller, kar mi je bilo preveč - je mali skoraj prerasel te pleničke, smo hitro šli na velikost 1).

glede vložkov pa... baje je Tosama v redu. meni so sicer svetovala vijolične Senta in so se super obnesli v času čišče. pa tudi tega ne kupuj preveč, meni je en paket od treh ostal. itak je čišča najmočnejša prve dni, potem pa lahko greš na navadne vložke, ki so bolj udobni za uporabo.

tak da je tudi moj nasvet da s tam nakupom počakaš ker tak kot so predhodnice napisale so si otroci med sabo različni. če na začetku ne boš mogla iz hiše bo že partner šel, tudi po vložke če bo treba. ti mu samo v trgovini pokaži kje kaj najde, pa bo vse ok user posted image

(odgovor članu canca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 13:44:27   
mala zirafa
Najlepša hvala za nnasvete.od prve hčereje minilo 9 let, pa sem dosti že pozabila.vem da sem za kopanje eupor. olje, ki ga zliješ par kapljic v banjico in zaščitno kremo za ritko.Glivice po ritki je dobila že v bolnici, je blo kar hudo.
Po kopanju pa sem jo mazala z lozjonom bubchen.plenice newborn sem ji pa komaj zalepila, ja tehtala je čez 4 kg, dolga bla pa 56cm.Sedaj čakamo sina in predvidevam da ne bo dosti manjši user posted image .

No se pravi nabavim plenice itak, robčke, trdo milo ?, bepanten mazilo, olje za kopel in mandljevo olje.A se mandljevo di tudi v Mullerju?To pa ne bo veliko.aja še etanol, pa zloženčke, če se ne motim.Ostale pripomočke pa še imam od prve.Kaj pa vata in palčke, ste to res potrebovale? v mislih imam namen kupiti krpice za enkratno uporabo, sicer pa imam še bombažne od prej.

Kaj pa glede robčkov za rit, ki jih je toliko vrst?Katerih naj se izogibam?

(odgovor članu oktober11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otroška kozmetika in drogerija
30.7.2013 16:47:19   
tintin
rabiš mazilo za ritko (meni je bilo ok Pavlovičevo - dobiš v dm), malo olja za prve tedne (bom vzela kar olivnega, ki ga imamo za tudi ja solate/kuho), trdo milo, za čiščenje popka fiziološko (alkohol rabiš samo če se vname) in vatne blazinice ali zložence. Za čiščenje ritke pač ene robčke (ok so tudi od dm, muller) ali vatne blazinice ali krpice to-to. Plenice prav slabe niso nobene, jaz nameravam kupit 3-6kg, newborn 2-5 bom izpustila. Vložki vir80 za po porodu oz. zdaj ima Tosama nove vložke prav za po porodu.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otroška kozmetika in drogerija
31.7.2013 8:01:21   
Tippi
itak ja, da ne oljiš dojenčka non stop in povsoduser posted image . olje je ok meti pri roki. vedno. še pri odraslemu, ne le pri novorojenčku in dojenčku. zato sem tudi napisala, da je obvezna oprema mazilo za ritko in olje. vse ostalo nepotrebna šara

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: otroška kozmetika in drogerija
23.3.2022 21:46:27   
Lelly28 RR
tosama ima kar se tiče vložkov ,mrežastih hlačk in blazinic za dojenje kar se mene tiče najboljše.. robčki za ritko so mi super od Tete violete 99% voda oz. jaz doma uporabljam krpice za ritko od tosame,ki jih zmočim pod vodo.. krema za ritko , pa meni najljubši Sudocream .. od šamponov pa Afrodita Baby in Nivea .. olja nismo nikoli uporabljali.. so pa fine fiziološke , ki jih dobiš v LECLERCU,so pririočno zapakirane,pa več kot pol cenejše od ostalih.. plenice pa za prvi mesec Pampers Premium , potem pa Lumpi , včasih za kakšen izlet kupim Pampers Active hlačke, ker so bolj priročne za menjat.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?