|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
24.8.2013 23:45:50   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino


Še enkrat...a ti si za vsak jok vseh tvojih nekajmesečnih otrok našla TAKOJ globje vzroke..
In še enkrat NE. Nisem vedela. Morala bi biti jasnovidec. In tudi od avtorice nihče tega ne zahteva ( vsaj jaz ne). Osebno ji svetujem le, da razišče razloge zakaj se otrok tako obnaša, namesto da sprašuje kako naj potem ko do scen pride, te posledice odpravlja.


In ker tudi avtorica ni jasnovidec in bo rabila še nekaj časa, da bo našla vzroke za te t.i. scene (za nekatere mogoče vzroka ne bo našla nikoli) je dobro, da avtorica tudi ve, kako naj reagira, ko to teh t.i. scen pride......in bistveno je otroka pomiriti.......

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
24.8.2013 23:49:29   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Aja, Lili, še nekaj sem pozabila. Na eni drugi temi ravnokar govorim o tem , kakšen je moj ta drugi otrok. Mogoče lahko še tam najdeš kaj , kar ti bo koristilo v tej temi. Saj veš vzporednice pa to. Ni hudir, če nismo ena čudna familija. Otroci čisto razštelani mati pa pametuje tule gor.user posted image


Tisto, da te lovim po forumu ni bilo mišljeno dobesedno.....user posted image

Zato žal ne vem, kakšen je tvoj drugi otrok, familija itd.......da bi lahko vlekla vzporednice......

Drugače te pa niti ne analiziram......le menim se s tabo, ker mi pač trenutno edina odgovarjaš........user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
27.8.2013 16:26:10   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: patrino
.., da bi pustila deset___mesečnika zapuščenega v sobi in šla ven, ko me očitno rabi ( s tem kričanjem po svoje kliče na pomoč), si niti ne predstavljam. Kako se mora takšno detece počutiti zapuščeno?!Zakaj je odhajanje in puščanje tako malega otroka samega dobro, mi nikoli ne bo jasno. To pač ni štiriletnik, ...

Zapuščenost v najnežnejši dobi povzroči (dokazano z znastvenimi raziskavami) afekt - afekt je (avtomatski) odziv brez da bi ta odziv šel preko miselnega dela možganov, zato je afekt izredno težko kontrolirati. Metode "zapuščanja" in osamitve otrok so škodljive tudi pri štiriletnikih.

So pa to priljubljene metode televizijski oddaj o varuškah. Zato me mnenja takšne instant vzgoje dosti ne zanimajo, kar pa sem bežno prebral, pa moram reči da se precej strinjam s Patrino. Sploh mi ni jasno zakaj pišete, ne da bi prej dobro premislile. Razen če vas je strah, da bi s tem ugotovile, da ste pri vzgoji delale napako. Pa kaj. Še noben starš še ni vzgajal brez napake. Pomembno je da se res trudiš po svojih najboljših močeh. V to pa spada pa tudi kritičen premislek.

Bogi tisti, ki bi upošteval vse nasvete na forumu. Bo čisto uničil svojega otroka. user posted image


< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.8.2013 16:37:46 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
27.8.2013 16:44:02   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: sky_lady
...Ker je to moj prvi otrok, nimam izkušenj z vzgojo. Trudim se po najboljših močeh in po vzgledu moje mame :) Kaj naj naredim, da otrok ne bo več tako histeričen in nenehno jokal.

Mogoče pa ni potrebno narediti nič posebnega. Naš se je tudi zvijal pri previjanju, vednar le pri mamici, Sam sem ga previjal brez težav. Ko se hoče obrniti ga samo trdno primeš v tistem kolku, ki ga dviga in mu onemogočiš dvig. Ne potrebuješ ne vem kakšne razlage, lahko pa ob tem tudi lepo rečeš naj se malo umiri, da ga previje - vendar poudarek je na kolku.

Tudi vzgled mame ni nujno vedno dober. Pred časom (beri v času mojega otroštva) so zelo zagovarjali da je potrebno dojenčka pustit, da se ne razvadi in podobne neumnosti. Še veliko podobnih neumnih vzgledov je lahko. Eno pa je sigurno. Poslušaj svoje telo. Čuti s svojim otrokom in če znaš poslušati svoje telo ne boš zgrešila.

Glede na to pa da imaš težave s tako majhnim dojenčkom pa ti toplo priporočam da si prebereš knjigo "RAHLOČUTNOST DO OTROK", ki obravnava tudi najnežnejšo dobo dojenčka in vpliv ravnanja z dojenčkom na razvoj možganov in njegovo kasnejše ustvarjanje odnosov v odrasli dobi. Največjo popotnico dobi v prvem letu starosti, pri tretjem letu pa je vse že več ali manj zaključeno.

(odgovor članu sky_lady)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
27.8.2013 21:55:00   
ronja
Ne maram, se spuščati v debate o tem, ali so otroku všeč plenice ali ne in kako mu jih je super kar po enem mesecu snet, če mali motovili po previjalni ( namesto, da poiščeš pravi razlog, zakaj mu ne paše, da mu nekdo šari okrog ta zadnje- to ponavadi noben dojenček nima rad, vendar nekateri pač otroke poskušamo zmotivirat,da se raje previja in da ni revež potem bog v vrtcu- drugi pa fliknete pleničko dol- temu se reče bližnjica). Ker sem te že na večih temah brala o tem, ti lahko le rečem da imam o tem svoje mnenje, ki ne gre s tabo vštric.

Haha, da je brezpleničenje bližnjica, se pa ne bi strinjala nobena, ki je to probalauser posted image . Ampak čisto resno - moji mali je čisto pasalo vse šarjenje okoli rite, sovražila je samo to, da ji damo gor plenico, vse prej je mela rada. KO pa je bilo treba dat novo plenico gor - temu se je uprla in jo tudi snela dol. Pač so različni - malega recimo pa ne moti. In tavelika v vrtcu ni bila nikoli v plenici in vzg. so rekle, da je to super, da je nit reba odvajatuser posted image . Tamaldva sta šla pa že prej v vrtec in sem ju zato pred vrtcem pač navadila na plenice - sta preživela, mali plenice niso bile nikoli všeč in se je tudi v vrtcu hitro odvadila, malemu pa bolj dol visi za vse skup in jih pač še ima, kakor mu paše;).

n pri treh, sem kar veliko joka slišala. Samo vedno sem ga jemala kot znak, da je z otročkom nekaj narobe, da nekaj rabi, da me kliče na pomoč.

Patrino, kar ti hočeva z lili povedat, je, da se da čisto iz vsakega zapisa ugotovit, da je nekaj "hudo narobe" v tisti familiji, če človek tako gleda. nekdo bi lahko rekel, da je bilo pa tvojim otrokom očitno ves čas nekaj hudo narobe, da so toliko jokali... Pa verjetno ni bilo tako hudo, ne?

Razumem tvojo razlago glede rokavčkov in da se ti zdi čisto drugo in po svoje je, tudi midva sva jim dala rokavčke in jih učila plavat - vendar če gledaš drugače, lahko nekomu drugemu izgleda isto - štekaš zdaj ti?

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   [Brisano sporočilo]
28.8.2013 9:05:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
28.8.2013 9:15:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
2.9.2013 15:42:40   
sky_lady
Drage forumke,

najlepša vam hvala za vse vaše informacije in izkušnje in delitev mnenj in.....

Če sem čisto iskrena. še nisem poskusila z "odhodom" v takih situacijah, sem pa probala v primeru, ko me udaru, jo z resnim glasom opozorit da to ni lepo in jo odložit na tla. Včasih pomaga, včasih je pa še huje...
Pustiti je čisto same v sobi nisem poskusila, pa pomoje zaenkrat, ko je še tako majhna, tudi ne bom... (vsaj moj pogled na vzgojo je tak).

Ne vem katera je napisala (nekje na začetku teme), da je velika možnost problem v meni, oziroma me je spraševala, kako se z njo ukvarjam - ali premalo, ali kaj berem z njo, s igram... Sem še vedno na porodniški, tako da sem z otrokom skoraj 24/7. Partner je veliko v službi, starše imam 150 km oddaljene. Kdaj pa kdaj jo oddam tašči, drugače pa sva veliko sami, in se tudi skupaj igrava (za njeno starost primerno seveda:) )... sej mogoče pa je vzrok to, da sva "preveč skupaj"... mogoče se to čudno sliši, ampak vidim, da ko jo kdaj za kak popoldan ali dan oddam k tašči, je tam čisto drugačna, jaz pa se tudi malo sprostim doma :)

In ja...(kot je tudi že, mislim da ronja) omenila...največje izpade ima pri meni. Tudi pri drugih (seveda bližjih članih), vendar manj...torej morem jaz spremeniti pristop. Bom videla kako bo sedaj, ko mi poteče porodniška, in bo potrebno v službo. Če bo kako drugače...

Glede previjanja pa... omenjeno je bilo, naj jo poskušam stoje, s pull up pleničkami. Sem v prvem postu napisala narobe - ne samo previjanje, tudi oblačenje. Tako da nima veze ali jo stoje, leže, sede, izpadi so...čeprav jih je v zadnjih tednih manj (med oblačenjem jo kdaj dam pred risanko) - vsaj mir imam :)))

Aja pa še glede moje zmedenosti - mogoče sem res delovala v prvem postu, saj sem bila noro izčrpana in več nisem vedela kje se me drži glava. Je pa res, da sem pri določenih vzgojnih ukrepih neodločna, ker ne vem kaj je bolje...se učim, in skušam uvajati kar se mi zdi prav...

hvala vam še enkrat, javim če se bo kaj spremenilo na bolje :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 12:00:57   
Tamaraaaa
Občutite krivdo, ko svojemu otroku rečete NE?
Ali v javnosti težko vztrajate pri svojih mejah?
Si želite biti bolj suvereni pri postavljanju mej in pravil otroku?

Udeležite se delavnice za starše predšolskih otrok:
Kako postavljati meje otroku in obvladovati njegovo trmo

Študentke 2. stopnje psihologije v Ljubljani pripravljamo brezplačno delavnico, kjer bomo spoznali učinkovite tehnike za spopadanje z otrokovo trmo in jih tudi praktično preizkusili. Povedali bomo tudi, kakšna so razvojne zmožnosti otroka pri določeni starosti in kakšne meje je temu primerno postavljati.
Delavnica vam bo skozi različne aktivnosti ponudila odgovore na vaša lastna vprašanja in situacije - pridite in se prepričajte!

Prijave zbiramo na: postavi.mejo@gmail.com (pripišite tudi otrokovo starost ter ali pride otrok v varstvo)

Datum: 14. 1. 2015
Čas: 18:00h (trajanje cca. 90 min)
Lokacija: Filozofska fakulteta v Ljubljani, soba 119 (1. nadstropje)
Poskrbljeno bo tudi za varstvo vaših otrok.

Vljudno vabljeni!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   [Brisano sporočilo]
29.12.2014 12:12:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tamaraaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 12:41:20   
Tamaraaaa
Mišljeno je kot tehnika igre vlog, v kateri eden v paru igra otroka (ki se npr. meče po tleh v trgovini, kot ste sami omenili), drugi pa ima vlogo starša. S pomočjo tega lahko posameznik spozna svoje odzive, katere bomo na delavnici nato tudi prediskutirali in se pogovorili o morda primernejših in učinkovitejših načinih odzivanja. Na tak način se bo lahko vsak izmed staršev preizkusil v situacijah, ki njemu osebno povzročajo težave in reagiranjih v teh situacijah. Vse skupaj pa bo podkrepljeno s teoretičnimi spoznanji in izkušnjami drugih staršev.

Lp, Tamara

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 12:57:26   
uškinamama


Študentke 2. stopnje psihologije v Ljubljani


Vprašanjce.
Em, koliko vas je že mamic?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Tamaraaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 13:27:14   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama



Študentke 2. stopnje psihologije v Ljubljani


Vprašanjce.
Em, koliko vas je že mamic?


eh, kaj ti bo to....saj v knjigah vse piše user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 13:29:20   
uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*


IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama



Študentke 2. stopnje psihologije v Ljubljani


Vprašanjce.
Em, koliko vas je že mamic?


eh, kaj ti bo to....saj v knjigah vse piše user posted image


JA, ja, maj mistejk . Sem spregledala bistvo


Vse skupaj pa bo podkrepljeno s teoretičnimi spoznanji




_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 13:42:06   
Tamaraaaa
Nobena od nas še mamica, imamo pa že precej izkušenj z delom v vrtcih, zasebnih varstvih in animacijskih timih. Se zavedamo, da se to ne more primerjat z izkušnjami staršev in da nam manjka ogromno teh, prav zato pa bodo tam tudi ostali starši, ki bodo podelili svoje izkušnje z nami in vami, iz česar verjamemo, da lahko vsi skupaj dosti pridobimo.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 13:51:39   
RIJA*
brez zamere...ampak povsem nekaj drugega je biti lepo spočit nekaj ur v vrtcu in čebljati s sončki in njihovimi starši.

realnost: na smrt utrujena, sprovocirana, živčna matrona, ki ne ve, kje se je drži glava, sploh, če ima še to srečo, da ima za partnerja nesposobnega in nesamostojnega omaminega sinčka....

Od nje pa se pričakuje: da je tipi topi urejena, nasmejana, prijazna, ustrežljiva, imeti v nulo spucano hišo, skuhane vse bio obrokoke s vsaj 4 hodi in zvečer zajahati svojega plemenskega bika...si prižgati čik in biti še pripravljena, da osvoji še vsaj Stol, če že Triglav ne bo znesel....
aja, in krati biti super duper mati user posted image

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 29.12.2014 13:55:49 >

(odgovor članu Tamaraaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 14:50:20   
ronja
Ma, dajte no - punce se trudijo, nič ne služijo na tem, rade bi svoje teoretično in praktično znanje delile z drugimi, saj škodit to ne more, ne?;) A ni lepo, da se nekdo trudi? Včasih pomaga že to, da svoje izkušnje delimo, včasih dobimo kak dober nasvet tudi od človeka, ki nima otrok;)

Seveda je drugače, če imaš svoje otroke, vendar je po svoje lahko še lažje: svoje otroke poznaš: veš, kdaj mu je res hudo in te rabi, kdaj pa lahko tudi malo zamižiš;) (ne da ga zdaj nekam zapreš, da me ne bo spet kdo narobe razumel;). Pa v vrtcu je teh otrok več... Meni ni čisto jasno, kako bi folgala 25 otrok, od katerih ti en non stop nekje divja, dva se cufata, en joka, ker pogreša mamico, en je mal bolan, en je tako tih, da ga nikoli ne vidiš in se moraš non stop opominjat, da ne pozabiš nanj... Ma, tudi njim ni tako lahko in glih tako znajo bit na smrt utrujene, pa se pričakuje, da bojo do naših sončkov prijazne... Me vsaj lahko rečemo: "lubi otroci, danes mam slab dan, prosim, ne mi težit." Glede vzgoje sicer vzg., ki imajo otroke res pravijo, da je v vrtcu lažje, ker je red, ki se ga otroci hitro navadijo, doma je pa bolj razsulo/kaos/kakorkoli hočete, uporabile so različne izraze, pomen je bil pa isti;) - vsaj vse, s katerimi sem govorila. Vseeno pa se lahko kaj naučimo od njih:).

Moji na srečo trmasti res niso, tako da s tem nismo meli nekih hudih problemov. Vsak malček valjda proba(va), ampak našim se je dalo dopovedat - niso pa vsi tako "staršem prijazni";). Tako da nimam ne vem kaj pametnega za povedat na to temo - lahko povem, kaj smo delali, ni pa nujno, da bo to pri kakem težjem primeru palilo, itak ma vsak svoje fore, ampak vseeno pa jih več pali tudi na isto in to je verjetno to, kar bojo starši odnesli iz delavnice. Kar se mene tiče, je vse lažje, ko se jim začne korteks malo bolj razvijat in se jim da razložit. Meni se zdi od 2,5 leta dalje res enostavno shajat z otroki.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   [Brisano sporočilo]
29.12.2014 15:07:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tamaraaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: histerija, trma, jok, kričanje
29.12.2014 23:03:15   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ma, dajte no - punce se trudijo, nič ne služijo na tem, rade bi svoje teoretično in praktično znanje delile z drugimi, saj škodit to ne more, ne?;) A ni lepo, da se nekdo trudi? Včasih pomaga že to, da svoje izkušnje delimo, včasih dobimo kak dober nasvet tudi od človeka, ki nima otrok;)


Ja user posted image .

Jaz sem bolj med počasnimi, in si z večine izobraževanj tako ali drugače, poskušam zapomniti in predvsem spraviti v prakso do tri novo naučene stvari. Vse kar je več, je že bonus. Tako da tudi ne pričakujem, da mi nekje prodajo vso pamet in vse izkušnje tega sveta, ker jih enostavno nisem sposobna konzumirati. Enako velja za učitelja - tudi on se lahko kaj nauči, če tako nanese.

Punce, bravo in pogumno naprej. In če prvič slučajno ne bo v redu, se učite...naslednjič bo že bolje...to je pač učenje.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 94
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?