|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bi si lahko izmislil?
30.8.2013 22:07:41   
Katy78
Starejši sin (konec novembra bo star 5 let) obiskuje vrtec 2 leti, no, zdaj se bo začelo 3. leto. Nikoli ni bil nad vrtcem posebej navdušen in je po vsakih počitnicah nekaj krize, vendar ko je tam, se vklopi in tudi sodeluje. Nikoli mi ni pojamral čez vzgojiteljici oz. je povedal, če je bil kregan in tudi zakaj je bil kregan in po tem, kar je povedal, je bil vedno upravičeno oštet. Zdaj bo dobil novi vzgojiteljici, prejšnji gresta v drug vrtec. No, pa ga tašča pred nekaj dnevi vpraša, če bo N in C kaj pogrešal, pa mali reče da ne, ker:
- sta ga poslali, da se sam igra (ok, če je npr. drugim otrokom med igro nagajal, mi je srejemljivo, da sta ga poslali, da se igra sam)
- da so morali za kazen stati v kotu in gledat v steno (tega se doma ne poslužujemo ampak ok, sprejmem, ni nič kritičnega)
- da je moral tisti, ki je nagajal, iti na hodnik (to mi sploh ni sprejemljivo, ker so takoj zraven igralnice drsna vrata in ko jih odpre, je v avli šole - vrtec je v šoli in par korakov, pa je lahko zunaj - ok, saj načeloma je šola zaklenjena dopoldne, ampak kaj, če kdo pozabi?)

Ko pa mu je danes rekla, da naj gre po kosilu malo počivat, tako kot grejo v vrtcu, ji je rekel, da v vrtcu kdor ni zaspal, je moral tiho stati zraven ležalnika user posted image Mislim tole, če je res, mi pa nikakor ni sprejemljivo.

Jaz sem bila nad zadnjima dvema izjavama totalno šokirana. Nikoli mi ni kaj takega omenil, pa sem ga vedno vprašala, kako je bilo v vrtcu, vprašala sem ga vedno, ali je počival in je povedal, kdaj ni mogel zaspati in je samo ležal - nikoli ni omenil stanja zraven ležalnika. Jaz ne vem, kaj naj si mislim. Svojega otroka poznam in ne verjamem, da bi si kaj takega lahko izmislil, po drugi strani pa se sprašujem, zakaj tega ni, če je seveda res, tega prej povedal? Drugače je vedno povedal, ta in ta mi je vzel igračo, ta me je pocukal ipd. Čez vzgojiteljici pa nikoli nič. Vzgojiteljica mi je delovala zelo v redu, topla oseba, pomočnica pa je bila bolj ostra, na momente groba, tudi verbalno, tudi v prisotnosti staršev, vendar še vedno v meji sprejemljivosti, ker je vedno vse nekako na hec obrnila. Nekako si bi lahko predstavljala, da bi ona zahtevala stanje ob ležalniku...

Kaj ve mislite, bi si lahko še ne 5-letni otrok vse to izmislil? Jaz nekako ne verjamem, da bi si lahko vendar pa se po drugi strani sprašujem, zakaj vse do zdaj ni tega nikoli povedal?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bi si lahko izmislil?
30.8.2013 22:13:24   
jakaracman
Jaz bi mu verjela, sama sem imela ravno tako pri skoraj šestih letih travmo v vrtcu in jo nisem povedlala kar nekaj časa mami, ker sem misila, da sem sama kriva. Da sem si tako kazen zaslužila. Ko sem se mami končno zaupala, sem šele videla, da to ni OK. Definitivno se pomeni v vrtcu.

< Sporočilo je popravil jakaracman -- 30.8.2013 22:14:53 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bi si lahko izmislil?
30.8.2013 23:14:20   
Urska09
Katy, moj sedaj že najstniški sin je prvič odkrito spregovoril o maltretiranju svojih vzgojiteljic šele, ko je zapustil vrtec in šel v šolo, ker je vedel, da z njima ne bo imel več opravka. Tako se jih je bal, da ni upal prej nič povedati. Še danes se kar strese, če ga spomnimo nanje. Ampak sta bili res patološki primer. Od fizičnega obračunavanja do kaznovanja z odvzemanjem hrane.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bi si lahko izmislil?
30.8.2013 23:21:33   
respect
Iz izkušenj ja bi se lahko.
Stopi do vzgojiteljice skupaj z njim in povej oz. vprašaj

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bi si lahko izmislil?
30.8.2013 23:23:57   
LuLu
lahko mu že domišljija dela in nek zanimiv zaključek kakega pogovora s prijatelji, lahko je vse res in govori o tem, ker vzgojiteljici odhajata. Izvedela boš več, če greš v akcijo. Lahko kakšnega njegovega prijatelja povprašaš o tem za začetek.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 0:40:41   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
lahko mu že domišljija dela in nek zanimiv zaključek kakega pogovora s prijatelji, lahko je vse res in govori o tem, ker vzgojiteljici odhajata. Izvedela boš več, če greš v akcijo. Lahko kakšnega njegovega prijatelja povprašaš o tem za začetek.


se strinjam. oboje je možno.
hej, naša se je fanstastično razumela z našima vzgojiteljicama, je pa enega lepega dne začela redno govort, da jo en fantek tepe v vrtcu. in to tko en teden, vsak dan. pa mi je blo čudno ker vem, da tega ne kar tako dopuščale. ampak ok, sem verjela - saj valjda ne laže, zakaj bi? in rečem enkrat mimogrede vzgojiteljici, da naj jo probajo met čimbolj narazen s tem fantkom, ker jo baje redno tepe. in mi reče vzgojiteljica, ja, tudi meni to že en teden redno govori (da jo ta fantek tepe) in sem extra pozorna; in jo ne tepe, sva obe prav posebej pozorno na to gledale, če je slučajno res.
tko da, naša si je zgleda to mal zmislila, ker ji je šel mali na živce (predvidevam) user posted image res je da je bil pol leta prej vanjo mal zatreskan in jo je skoz objemal, da se ni mogla niti oblečt normalno, ko so šli ven, sam - maščevanje tečnemu snubcu pri teh letih? user posted image

jaz bi se, tako kot pravi Lulu, pozanimala pri drugih otrocih in nato pogovorila tudi z vzgojiteljicama.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 7:05:34   
Tippi
Možno je oboje. Da govori resnico, ali da ima tako bujno domišljijo in je po svoje strnil dogajanje. npr. da pri ležalniku ni stal, ampak sedel, kaj bral ipd.

Skratka. ti otroka najbolj poznaš in po prebranem, si si že ustvarila mnenje, nisi pa čisto prepričana.  jaz bi zato, na tvojem mestu zadevo raziskala. ko bereš razno razne zlorabe vzgojiteljev, se pač zamisliš.

Sporoči pa srečno!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 9:23:15   
patrino
Kako bi jaz osebno: čisto možno je , da je mali malo spotenciral kakšno zadevo, vzg. opozorilo, grožnjo v mislih spremenil v realo, mogoče koga od odraslih slišal govoriti o tem...Ker tega ne bi vedela in ker se mi mali ponavadi ne izmišljujejo takih stvari , bi zadevo vzela v mislih pod možno oz. bi ji bila v nekem smislu pripravljena verjeti. Kot se poznam , bi me stvar črvičila in mi ne bi dala miru, dokler se ne bi prepričala. Zagotovo bi stvar raziskala, saj bi se v nasprotnem primeru,počutila kot da bi mulota izdala. Šla bi v vrtec in govorila z vzgojiteljico. Seveda ne bi izvedla cel desant nanjo, vendar bi se skozi pogovor prepričala, če je kaj takega počela. Ne bi spraševala staršev oz. zasliševala drugih otrok. To pa s tem razlogom, ker že sedaj vidim, da določeni niso nikoli z ničemer ali nikomer zadovoljni in iščejo neprimerne situacije in škandale kot mrhovinarji. Sama sem do sedaj vedno imela odkrite in poštene odnose z vzg. in tudi z učiteljicami. Pa mi ni bilo vedno vse kar so počeli všeč, kar sem jim tudi povedala. Skozi njihovo razlago, sem včasih prišla do ugotovitve, da določene zadeve nisem prav razumela oz. da njihov način sploh ni napačen, včasih pa sem morala tudi odkrito povedati, da pri določeni zadevi jaz ne želim, da mora moj otrok to početi. Kot prvi moj "konflikt"je bilo pitje vrtčevskega čaja. Naša najstarejša je po vrtčevskem čaju standardno bruhala in ga striktno odklanjala. Ko sem ga nekoč sama poskusila (kantica s pipo je na hodniku), sem opazila, da v kanti čez ves čas puščajo filter vrečkice in je čaj zato zelo močan in kisel. Prosila sem, da če lahko moje dete namesto tega čaja pije vodo ( v vrtcu je voda neoporečna tudi pri pipi), pa najprej niso bile navdušene, češ, da si ne more kar izmišljevati, da je čaj bolj zdrav, da potem bodo to želeli tudi drugi. Lepo sem jima povedala, da mi njihov čaj žal ne deluje zdrav in da moj otrok domači čaj pije brez problemov. Da pa ji je po vrtčevskem konstantno slabo in ga zato zavrača. Da ji vodo mirne duše natočijo iz pipe in da v primeru, da si to tudi kdo drug zaželi, ne vidim v tem nobene katastrofe. Od takrat je naša punca pila vodo.
Imam kolega, ki dela v vrtcu v naši prestolnici. Pravi, da tako kot so zadnja leta pod drobnogledom in kritičnim ocenjevanjem, nikoli niso bili. Zato so se razni čudni sistemi in vzgojiteljske metode precej razredčili . Še vedno pa velja seveda, da so delavci v vrtcu le ljudje in vsi ljudje niso enako sočutni, ljubeči in v končni fazi rojeni za poklic z otroci.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 11:43:30   
Katy78
Patrino, tudi mene črviči in to zelo. Včeraj sploh nisem hotela drezati vanj danes pa sem ga med jutranjim umivanjem zobk čisto tako mimogrede vprašala, kaj če kdo v vrtcu ni spal in je rekel, da je moral stati zraven ležalnika ali pa sedeti. Pa sem ga vprašala, če je tudi on kdaj sedel/stal pa je rekel da ne, da je vedno ležal da pa so morali (naštel je par imen) stati in da če so se ulegli, je C rekla (tudi sama sem predvidevala, da je bila to C) »stat!«. Mislim, da si 5-letnik ni sposoben kaj takega izmislit. OK, da mirno leži ali sedi na ležalniku če ne more zaspati, ni nič takega, ampak da je pa prisiljen stati, mi pa ni sprejemljivo. Drugih otrok in staršev ne bom spraševala, ker nočem delati špetira med drugimi starši, otrok pa ne želim begat ali jim kaj polagat v usta, sem pa zdaj prepričana, da si ni izmislil. Poleg tega je zdaj celo poletje doma, v bistvu že dlje, ker smo bili celo pomlad nekaj bolni, nekje od sredine maja že ne hodi v vrtec pa tudi tu, kjer smo doma, ni v bližini nobenega njegovega sovrtičkarja da bi se lahko s komerkoli kaj menil glede vrtca. Poleg tega je tamali en tak majhen realist, nikoli nobene stvari ne napihuje in je že po naravi en tak skeptik, ga ne moreš kar tako naflancat kakšno bedarijo. Mah, tale C že izgleda stroga, kar mi je bilo v bistvu na začetku nekako všeč, N je bila bolj mila, nežna, C pa nekako njena protiutež. Ampak očitno je šla predaleč. Pa nisem eden izmed tistih staršev, ki komplicirajo za vsako malenkost in mislijo, da ima samo njihov otrok prav, ampak tole je pa preveč. Morala bom ukrepat oz izvedet, kaj je na tem, ker drugače ne bom mirna. Najprej se bom morala pozanimat, v katerem vrtcu sta zdaj in iti tja, da bi se z njima pogovorila…

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 11:55:52   
liliana
Kaj pa če morajo stato ob ležalniku tisti, ki delajo nemir.......? ker obstajajo tudi taki otroci, ki delajo šunder medtem ko ostalih 20 počiva in želi zaspati....in te otroke je potrebno potem nekako umiriti, da potem tisti, ki želijo počivati in spati lahko to počnejo....mogoče so pa zgolj tisti morali stati in tvoj 5 letnik te podrobnosti ni vedel ali pa jo je pozabil omeniti, ker je pač zgolj pet let star......in v takem primeru tudi ti "kaznovani" otroci verjetno niso 1 uro stali, ampak nekaj minut.......


(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 12:07:41   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kaj pa če morajo stato ob ležalniku tisti, ki delajo nemir.......? ker obstajajo tudi taki otroci, ki delajo šunder medtem ko ostalih 20 počiva in želi zaspati....in te otroke je potrebno potem nekako umiriti, da potem tisti, ki želijo počivati in spati lahko to počnejo....mogoče so pa zgolj tisti morali stati in tvoj 5 letnik te podrobnosti ni vedel ali pa jo je pozabil omeniti, ker je pač zgolj pet let star......in v takem primeru tudi ti "kaznovani" otroci verjetno niso 1 uro stali, ampak nekaj minut.......


pri nas je bilo tako da tisti, ki niso spali, so z vzgojiteljico brali knjige. je pa res da vzgojiteljica takrat potem ni frej...

se pa tudi meni zdi, da eno uro niso stali. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 31.8.2013 12:09:32 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 12:38:55   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Mislim, da si 5-letnik ni sposoben kaj takega izmislit.

Poleg tega je tamali en tak majhen realist, nikoli nobene stvari ne napihuje in je že po naravi en tak skeptik, ga ne moreš kar tako naflancat kakšno bedarijo.


Nekak tako bi lahko mojega, zdaj 6,5 letnika opisala. In kljub temu že kako leto kdaj pove kar zanimivo zgodbo, ki na koncu valjda ne drži user posted image

Ne vztrajam, da si je izmislil, bognedaj... ampak tudi takšnim otrokom lahko naenkrat začne domišljija delat, to hočem samo napisat

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 12:46:53   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


pri nas je bilo tako da tisti, ki niso spali, so z vzgojiteljico brali knjige. je pa res da vzgojiteljica takrat potem ni frej...

se pa tudi meni zdi, da eno uro niso stali. user posted image


Saj pri nas tudi.....samo 20 minut so pa vsi počivali....tudi tisti, ki niso spali....in po 20 minutah so se šli tisti, ki niso spali z vzgojiteljico "tihe" aktivnosti.......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 12:53:12   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


Nekak tako bi lahko mojega, zdaj 6,5 letnika opisala. In kljub temu že kako leto kdaj pove kar zanimivo zgodbo, ki na koncu valjda ne drži user posted image

Ne vztrajam, da si je izmislil, bognedaj... ampak tudi takšnim otrokom lahko naenkrat začne domišljija delat, to hočem samo napisat


No, pa verjetno tudi še tako realen otrok prej ali slej ugotavlja kako daleč lahko gre z manipulacijouser posted image .....recimo, pove samo posledico, vzrok pa ne......recimo "Ana me je udarila!", to da je prej pa ona udarila Ano pa ne poveuser posted image ......

Ali pa v našem vrtcu je bil nekaj časa hit, da je punce "bolel trebušček" za vsako malenkost, kar se jim ni zljubilo....zgledi pač vlečejo in so vse punce sodelovale v tej "igri"......

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 12:56:47   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


Nekak tako bi lahko mojega, zdaj 6,5 letnika opisala. In kljub temu že kako leto kdaj pove kar zanimivo zgodbo, ki na koncu valjda ne drži user posted image

Ne vztrajam, da si je izmislil, bognedaj... ampak tudi takšnim otrokom lahko naenkrat začne domišljija delat, to hočem samo napisat


No, pa verjetno tudi še tako realen otrok prej ali slej ugotavlja kako daleč lahko gre z manipulacijouser posted image .....recimo, pove samo posledico, vzrok pa ne......recimo "Ana me je udarila!", to da je prej pa ona udarila Ano pa ne poveuser posted image ......

Ali pa v našem vrtcu je bil nekaj časa hit, da je punce "bolel trebušček" za vsako malenkost, kar se jim ni zljubilo....zgledi pač vlečejo in so vse punce sodelovale v tej "igri"......


Obe zgodbi sta mi znani user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 14:01:18   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kaj pa če morajo stato ob ležalniku tisti, ki delajo nemir.......? ker obstajajo tudi taki otroci, ki delajo šunder medtem ko ostalih 20 počiva in želi zaspati....in te otroke je potrebno potem nekako umiriti, da potem tisti, ki želijo počivati in spati lahko to počnejo....mogoče so pa zgolj tisti morali stati in tvoj 5 letnik te podrobnosti ni vedel ali pa jo je pozabil omeniti, ker je pač zgolj pet let star......in v takem primeru tudi ti "kaznovani" otroci verjetno niso 1 uro stali, ampak nekaj minut.......




Sem ga ravno prejle odpeljala k moji mami, gre z njima na morje, pa sem jo vprašala, kako je bilo pri njej v vrtcu z otroci, ki niso spali - vsi so poslušali pravljico, potem pa je šla z otroci, ki niso spali, v en kotiček sobe in so pri mizi risali ali jim je kaj brala, skratka ni bilo potrebe, da bi bili nemirni in delali šunder, ker sta jih z vzgojiteljico zaposlili. Če se ti pa tega ne da in bi rad imel tisto uro in pol mir, je pa druga stvar. Mogoče je pa zadevo res malo napihnil, glede na to, da ni nek vrtčevski entuziast in ve, da ko se čez 1 teden vrne z morja, da bo šel spet v vrtec, pa bi rad mogoče malo pomanipuliral, ampak po drugi strani da bi si izmislil, da je C zavpila "stat!", pa nekako dvomim.
Mah ne vem, po eni strani me res zanima, kaj je resnica, ki pa jo lahko izvem le od vzgojiteljic vendar, tudi če je bilo res, mi tega valjda ne bosta priznali in bo na koncu obveljalo, da je mali pretiraval, po drugi strani pa bo zdaj imel drugi vzgojiteljici in bo nov "režim". Upam, da mu bo še naprej v vrtcu fajn, to je vse kar si želim.


< Sporočilo je popravil Katy78 -- 31.8.2013 14:02:20 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 14:03:53   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


Nekak tako bi lahko mojega, zdaj 6,5 letnika opisala. In kljub temu že kako leto kdaj pove kar zanimivo zgodbo, ki na koncu valjda ne drži user posted image

Ne vztrajam, da si je izmislil, bognedaj... ampak tudi takšnim otrokom lahko naenkrat začne domišljija delat, to hočem samo napisat


No, pa verjetno tudi še tako realen otrok prej ali slej ugotavlja kako daleč lahko gre z manipulacijouser posted image .....recimo, pove samo posledico, vzrok pa ne......recimo "Ana me je udarila!", to da je prej pa ona udarila Ano pa ne poveuser posted image ......

Ali pa v našem vrtcu je bil nekaj časa hit, da je punce "bolel trebušček" za vsako malenkost, kar se jim ni zljubilo....zgledi pač vlečejo in so vse punce sodelovale v tej "igri"......


Obe zgodbi sta mi znani user posted image


Pri nas pove v obratnem vrstnem redu - "Ano sem udaril, ona me je pa nazaj, veš." user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: bi si lahko izmislil?
31.8.2013 14:15:53   
LuLu
pri moji hčeri je bila zanimiva zadeva.. ne bom podrobno, ni niti pomembno,... ampak ko sem šla vzgojiteljici o tem spraševati, sta mi pokazali čisto novo podobo moje punce. Obe sta isto in istočasno govorili, verjela sem jima brez problemov, ampak me je kar presenetilo. Razlaga moje punce na dogajanja in razlaga vzgojiteljic sta bili kot dan in noč. Na koncu sem zaključila, da vzgojiteljici dobita točko user posted image

In mi je super, da mi ni dalo mira in sem šla raziskovati. tako sem svojo punco še bolje spoznala. Ker, žal, muha v vrtcu ne morem biti, da vidim, kako se tam obnašajo user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: bi si lahko izmislil?
1.9.2013 13:25:01   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


pri nas je bilo tako da tisti, ki niso spali, so z vzgojiteljico brali knjige. je pa res da vzgojiteljica takrat potem ni frej...

se pa tudi meni zdi, da eno uro niso stali. user posted image


Saj pri nas tudi.....samo 20 minut so pa vsi počivali....tudi tisti, ki niso spali....in po 20 minutah so se šli tisti, ki niso spali z vzgojiteljico "tihe" aktivnosti.......



Pri nas je isto. Cca 20 minut ( dokler drugi ne zaspijo) mora tiho ležat na ležalniku, potem pa gre z vzgojiteljico ven na hodnik kjer imajo eno mizico in tam gleda knjige in riše. Je bilo pa na začetku nekaj časa kar hudo, ker ni hotel ležat ampak smo sproti s pogovorom z vzgojiteljicami vse rešili.

Sicer je po moje čisto mogoče, da je bilo tisto stanje ena kazen za motenje ostalih. Da bi si to kar zmislil se mi zdi bolj malo verjetno ( pa čeprav možno).


_____________________________



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: bi si lahko izmislil?
5.9.2013 22:16:26   
aknela123
ko se otroci v vrtcu odpravijo k počitku, je pač tako, da po pravljici eni takoj zaspijo, drugi se premetavajo, tretji rabijo malo božanja,... ne morem pa si predstavljat, da bi kdo stal poleg ležalnika, saj predvidevam, da bi moral stat, ker je nemiren, ampak če je nemiren, tudi stal ne bo lepo. hmmm... v dobro otrok upam, da se to ne dogaja.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: bi si lahko izmislil?
9.9.2013 12:11:00   
Taddy78
Katy78...to je tudi meni ostalo iz vrtca...če nisi mogel spat, si moral stati ob postelji,ali pa še dodatno delat počepe. Jaz bi mu kar verjela.

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu...
Slovenija je častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni, s čimer bo na svetovnem zemljevidu še dodatno utrdila svoje mest...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?