|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še enkrat uvajanje?
17.9.2013 20:57:13   
nusi
Zanimajo me vaše izkušnje oz. mnenje. Tamalega smo uvajali 5 dni (prejšnji teden), čez vikend je zbolel in bo ta teden doma. V ponedeljek bo spet šel in ne vem kaj bi bilo najbolj pametno naredit. Ali naj delam kot na koncu uvajanja - ga samo oddamo in po spanju pridemo iskat, ali je treba spet uvajat od začetka? Tamali je sicer zjutraj ob slovesu vedno jokal ampak samo par minut, potem se je pa menda čisto ok igral. Star je 1,5 leta.
skratka jok bo itak še en čas prisoten, samo ne vem ali ta teden tolk spremeni situacijo, če bi vsaj par tednov skupaj hodil me ne bi skrbelo, tako pa res ne vem...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še enkrat uvajanje?
17.9.2013 21:23:00   
Balerina
Ti svojega otroka najbolje poznaš tako da ti bomo ostale težko povedale kaj je za vaju najbolje.

Jaz svojega nebi ponovno uvajala od začetka bi pa bila pripravljena na kakršenkoli klic. Vsekakor ga 1. dan nebi pustila v vrtcu cel dan, morda bi ga pripeljala tik pred zajtrkom in potem, odvisno od tega kako bo ali šla iskat že pred kosilom in nato postopoma podaljševala, v torek kosilo in nato sreda ali četrtek spanje.
Če bo možnost se prej malo pogovori z vzgojiteico pa naj te pokliče kako in kaj oziroma če ga je potrebni it prej iskat.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: še enkrat uvajanje?
17.9.2013 21:23:16   
patrino
Zakaj pa ne pokličeš za nasvet njegove vzgojiteljice? Se ti ne zdi , da bi ti ona najbolj vedela povedati, kaj bi bilo pametno storiti, ker je malega že uvajala in ga že malo pozna?Tule gor je težko tako na splošno svetovati. Prvič zato, ker otroka ne poznamo, drugič zato, ker ne vemo kako je kaj potekalo uvajanje, tretjič zato, ker , kot se meni zdi, sam ritem uvajanja določa vsaka vzgojiteljica po svoje. Ni nekega napisanega pravila, kakor je tudi vsako uvajanje za vsakega otroka za drobne detalje drugačno, ker so si otroci pač različni.
Osebno, ga ne bi že prvi dan dolgo puščala tam...drugače pa ponavljam- pokliči njegovo vzgojiteljico in jo vprašaj za nasvet.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: še enkrat uvajanje?
17.9.2013 21:52:22   
emma83
Imam podoben problem. Moj 3-letnik je sel letos prvic v vrtec in je po enem tednu uvajanja zbolel, bila sva v bolnici, zdaj bo pa do konca meseca doma, da orng pride k sebi. Jaz sem se odlocila, da ga ne bom.takoj pustila tam cel dan ampak bomo sli postopoma, prvi dan bo tam ene 2 uri, potem pa bomo podaljsevali.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: še enkrat uvajanje?
17.9.2013 22:44:36   
nusi
sicer sem imela v mislih, da bi ga pripeljala okol 8.00, potem bi se pa z vzg zmenila, da se slišiva ali ga pridem iskat po kosilu ali naj tam še odspi in potem pridem po njega, pač odvisno od tega kako se bo počutil. vzgojiteljico bom vprašala kaj ona predlaga, ampak njej se kr mudi s tem uvajanjem, ona je npr predlagala, da bi bil že 3. dan tam kar cel dan s spanjem vred, samo nisem bila za. sicer mi je kot vzgojiteljica čist ok, ampak se mi zdi, da bi rada kr na hitro to uvajanje izpeljala - sej razumem, nima smisla preveč zavlačevat, ampak tako zelo se mi pa spet ne mudi user posted image .
Sicer je res, da najbolj poznam svojega otroka, ampak pri starejšem se je uvajanje ravno zaradi bolezni noro razvleklo, rezultat pa itak isti, jok na jok pa odpor še kr en čas potem. zato me je res zanimalo vaše mnenje - kakšen odnos imate do tega uvajanja, pri taprvem sem delala precej by the book. Se mi zdi, da eni gredo lažje v vrtec drugi pa pač ne, pa če se na glao postaviš in cel mesec uvajaš. rada bi dobila vtis kako delate ostali.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 8:33:04   
monniq
Pozdravljene,
jaz pa sem pristaš hitrega uvajanja:) in po takšnem principu so lansko leto delale tudi vzgojiteljice v našem vrtcu, ko smo šli prvič v vrtec pri starosti 1 leto. Starši nismo bili nič prisotni z otroki v vrtcu. Otroka smo pripeljali, se poslovili in šli, vse to z nasmehom na obrazu.
Otroka smo pustili spati v vrtcu že prvi dan, da se že prvi dan privadi, kakšen je red v vrtcu.
Ali se ti ne zdi, da bo kasneje še težje? Otrok bo navajen, da v vrtcu ne spi, da gre spat domov, potem pa bo kar naenkrat "moral" spati v vrtcu.
Meni se zdi to še večji šok, prav je, da velja neka rutina in če mednjo spada tudi spanje v vrtcu, je pač tako.
S tega vidika razumem vašo vzgojiteljico.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 8:36:12   
ronja
Tudi jaz bi ga vsaj prvi dan prišla iskat po kosilu. Da bi še enkrat svetila z njim tam, pa ti verjetno niti vzg. ne bi dovolile;). Verjetno je vmes pozabil in skoraj gotovo bo protestiral, ko se bo spomnil, zato mu lahko olajšaš, da mu poveš, da prideš že po kosilu, recimo. Potem pa podaljšaš, če vidiš, da je vse ok. Zdaj te en dan manj stane, kot če bo potem znerviran...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 11:10:24   
Najaa
Vzgojiteljica ti bo znala najboljše svetovati. Bi pa jaz šla po kosilu po njega prvi dan.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 11:29:06   
pomlad08
Monniq,

A ko greš npr. v novo službo, ti tudi ustreza, da si že prvi dan za vse sama samcata, ali bi raje videla, da ti kdo pomaga, te uvede?

Jaz ne vem, zakaj se otroke obravnava kot ene robotke, ki morajo čim prej spoznat red in urnik in blablabla. Vprašaj se, kako bi bilo tebi lažje v popolnoma tujem okolju, z uvajanjem ali brez.

Novi ljudje, nov prostor, drugačna hrana, druga postelja, tuje igrače, neznana varuška ... meni se ne zdi glih mačji kašelj. Če si predstavljam, da sem poleg tega stara 11 mesecev in ne znam govorit ... Ja, deifinitvno bi raje videla, da je mama z mano user posted image

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 18.9.2013 11:46:26 >

(odgovor članu monniq)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 11:30:55   
pomlad08
Avtorici teme pa:
mislim, da ti daleč najbolje veš, kako in kaj. Ne vzgojiteljice, ne me tukaj. Jaz npr. vidim pri svojih sinovih, da gre mlajši 1000x lažje v varstvo kot starejši ... Drug karakter, obnašanje, prilagoditvene sposobnosti ...

Tako da ti predlagam, da sama oceniš, kaj naredit.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 11:49:27   
monniq

A ko greš npr. v novo službo, ti tudi ustreza, da si že prvi dan za vse sama samcata, ali bi raje videla, da ti kdo pomaga, te uvede?


Zato, da uvajajo v vrtec, so v vrtcu vzgojiteljice in ne starši, a ne?
Isto je v službi: uvaja te nekdo, ki se spozna na svoje delo - se strinjaš?

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 12:06:20   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: monniq

uvaja te nekdo, ki se spozna na svoje delo - se strinjaš?



Ja, strinjam se, absolutno. Ampak, a si prepričana, da se vaša vzgojiteljica res gotovo bolje spozna na tvojega otroka (ki je njeno "delo") kot ti? Ko ga prvič vidi? Dobra je!

< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 18.9.2013 12:22:11 >

(odgovor članu monniq)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 12:47:30   
ronja
Jaz ne vem, zakaj se otroke obravnava kot ene robotke, ki morajo čim prej spoznat red in urnik in blablabla. Vprašaj se, kako bi bilo tebi lažje v popolnoma tujem okolju, z uvajanjem ali brez.

Joj, to gre tudi meni na živce! od otrok se pričakuje, da bojo pa vedno kar skočili, kakor si bomo mi zmislili. In ajoj, če se slučajno zbunijo... Ja, hudiča, saj se mi tudi! "vse plane si mi podrl!" "drugič prej povej!" itd... otrok pa te pravice nima in mora kar slepo sledit... Sva enkrat zakačili z mami, ker si ona zmišljuje na vrat na nos in potem so se enkrat mali uprli in niso hoteli it in potem vsa užaljena. Sem rekla, da pač mora prej povedat, da oni tudi niso roboti. Morajo vedet, kdo pride ponje v vrtec, itd...

Še ena cvetka: ker sem delala polovični čas in sem se lahko zmenila, da sem bila večinoma 1 dan doma, so mi vsi pametovali, da to pa ni ok, ker potem otroci nimajo ritma, čeprav smo vedno ostajali doma samo petkeuser posted image - 5:2 je ritem, 4:3 pa ni ritemuser posted image , za crknit smešno! Slišala negodovanje iz več koncev, kako to ni ritemuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 15:28:47   
Izabelina
hehe, ronja - moja je doma pondelke in petke pa se tut vsi spotikajo ob to, da ni nobenga reda user posted image razn vzgojiteljici onidve sta pa ful vredu, ker me res podpirata in sta strašno zaljubljeni v E. in gresta zanjo miljo in še več...

avtorica: pri nas je blo isto, ko je šla prvič v vrtec, manj kot tedn je hodila in potem zbolela... js je nism ponovno uvajala, ker se mi ni zdelo potrebno, samo je pa res, da moja pride ob 8ih in jo takoj po kosilo vendo pridem iskat, nikoli ne spi tam... kaj pa ti misliš kako bo sine sprejel?

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 18.9.2013 15:29:10 >


_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: še enkrat uvajanje?
18.9.2013 16:49:00   
m_o_i
jaz sem ga letos spet uvajala, ker je bil leto pa pol doma.
prvi teden sem uvajala kot prvic(v jaslih)-dve uri skupaj, pa naslednji dan dve uri skupaj, potem dve uri sam, nato dva dni 4 ure sam. ITAK je bil prejsnji teden bolan in zato doma, ta teden smo sli pa kar na polno.
aja, vsakodnevno sva z vzgojiteljico dorekli, kak dolgo bo naslednji dan tam-pac opazovala je otroka. za ta teden je pa rekla, da jutranje solze itak se bodo in da nima smisla, da se zdaj navaja nekega ritma(po kosilu domov), potem cez mesec al pa dva pa po kosilu spat v vrtcu.

tudi vmes se kdaj pojoka, sploh hudo je, ko mamice hodijo po deco, mene pa se niuser posted image
ampak vsak dan pa rece, da jutri spet prideuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: še enkrat uvajanje?
19.9.2013 10:11:31   
bskrle
Jaz sem tudi za hitro uvajanje, glede na izkušnje od svojih 4ih otrok.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?