|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlaganje v kozarce
11.11.2013 20:55:32   
Felicita
Mene zanima, če je katera že kaj vlagala v takšne kozarce:

user posted image

in kako se to obnese? mislim, držijo zadeve enako dolgo kot v normalnih kozarčkih na navoj (ob predpostavki, da so kozarci sterilizirani in vsebina ustrezno toplotno obdelana)? kako se obnese gumijasto tesnilo - se obdrži al s časom prepari?
pa še eno vprašanje - pred kratkim sem v neki tuji knjigi prebrala, da se ob vlaganju na vrh hrane (pod pokrovček) položi krog iz povoskanega papirja. Mogoče katera ve zakaj oz. ali katera to prakticira?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
12.11.2013 11:22:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vlaganje v kozarce
12.11.2013 17:26:30   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

zal ti ne morem pomagat z nasvetom, me pa zanima, kako je s tem.

tesnilo scasoma zagotovo preperi, sm ze vidla - je pa odvisno od tega, koliko se kozarec odpira in od starosti. mi pa ni jasno, kako je s temperaturno sterilizacijo takega kozarca, gume verjetno ne mores ne vem koliko segrevati? sicer pa sm letos odkrila, da tud ce ne steriliziras v pecici, ni nujno, da se zadeva pokvari user posted image sm delala namaz iz paprik s senfom in se ta dodaja v hladno zmes - ne sme se segrevati, ker senf zavre. v receptu je napisano, da po vrhu zalijes z oljem, da vse pokrijes - in zadeva deluje user posted image

za povoskan papir pa nisem slisala - kaj naj bi bila funkcija tega papirja?


Sej ta gumijast krog ne pride v stik s hrano - vsaj pri mojem kozarcu ne user posted image pa odstranljiv je (se da snet/zamenjat), tko da jest bi pač sterilizirala kozarec, ta krog pa potem tik pred zapiranjem nataknila. Glede na to, da se hrane ne dotika, jest tudi ne vidim kake hude potrebe po sterilizaciji... mogoče če se samo z alkoholom premaže, pa še to vprašanje, kako vpliva na gumo.
Sicer pa mislim, da vem kateri recept misliš - samo morš vedt, da je zenf že sam po sebi sterilen, poleg tega ima pa relativno nizek pH, kjer skoraj noben hudič ne raste. Hočem povedat, da je zenf ena najmanj problematičnih zadev za mrzlo dodajat. Sicer bi pa jest kuhala neke sorte marmelado, tko da mi olje res ne pride v poštev.
Za tist povoskan papir pa nimam pojma, zato sprašujem. Verjetno naj bi blokiral dostop zraka do površine hrane. Mi je pa kontraintuitivno - imaš pasterizirano ali celo sterilizirano hrano, sterilne kozarce, potem pa dodaš 'umazan' (vsekakor z ničemer obdelan) povoščen papir...

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
13.11.2013 8:21:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Idealen obrok za veliko železa v nosečnosti
Železo je nujno potrebno in ga je ob primanjkljaju v nosečnosti potrebno dodajati. Pri povečanju zaloge železa si lahko ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?