|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Napa
30.11.2013 21:50:38   
ronja
z Megliom in zobno ščetko tudi to urediti.

To čisto verjamem, ampak meni res ne diši to "urejanje". Midva res ne marava pucat. Vem, da se sliši kot da sva največja pujsa na svetu - nisva, saj spucava, samo tega res ne marava delat, sploh jaz ne:D.
Hm, da bi mi bilo to brnenje simpatično, dvomim... jaz namreč rada v kuhinji poslušam radio - vsaj, kadar ni zraven otrok, ker takrat nima smisla, ker ga preglasijo. Ampak kuhinje brez radia si ne predstavljam.

malaMravljica, ni mi še treba zavidat - bo še nekaj časa trajalo - zaenkrat še sanjava, zbiram informacije in to... imam sicer že precej zamišljeno kje bo kaj in to... samo še... dinčki, heheuser posted image Sama bi rajši imela dobro delujočo, funkcionalno kuhinjo, ki je ne bi bilo še en čas treba prenavljat kot pa tole skropucalo zdaj... Moja bivša kuhinja, micipici pajzl iz 60ih... je zaaaakon! Sploh nisem kaj strašno pogrešala česa v kuhinji (ok kak cm ali deset njih med odprtim pomivalcem in mizo bi prav prišlo:D, ampak sicer pa - bila je fuuuuul funkcionalna! V to kuhinjo nisem prinesla še niti pol tega, kar smo meli tam, pa je polna, pa sem prinesla še eno omaro, da mam sploh dat kam hrano! Kako so tu kuhali, mi je misterij! Moram dat ven, ker že tako ves čas pi***** lubiju - in on me seveda popolnoma razume, ker je res ultra neumna kuhinja!!!, ampak tudi on rabi oddih vsake toliko;). Saj veste - že brat me je naporno, kaj šele poslušat;).

PS. sicer pa še nikoli nisem mela nove kuhinje - kot je ankica rekla: moja najnovejša kuhinja je iz leta 1975 nekjeuser posted image . Torej so vse starejše od mene, zato je jasno, da pri nobeni nisem mela besede pri načrtovanju:D. Ok, malo sva jih prilagodila, ampak v osnovi so to pač stare kuhinje.

malaMravljica, katero napo imaš na vikendu - to se sliši kot "my kind of napa"

Kaj mam zdaj zbrano za kuhinjo?
- prodajalkouser posted image
Pa pozicijo, kje bo kaj stalo. Barva - nisva še zbrala, sva pogledala barve (na netu) modela, ki nama ga je za najin žep priporočila ena fajn prodajalka. In sva šla na izločanja: vijoličasta in sive odpadejo, ker nobenemu niso všeč, črna je preveč zamorjena, fensi, pa še vse se vidi gor, rdeče bi se najedla, ker bo kar precej površine, bela se preveč vidi vse gor, tako da ostanejo še: vanilija ali smetanasta (kaj pa jaz vem, kako se uradno reče), rumena in imitacije lesa (ker ne bi pretemno - imava oba rada vesele, svetle barve - ostane samo ena možnost od lesenih, morava pa v živo pogledat, da vidiva, če bi šlo k imitaciji bambusa, ki jo imamo po novih tleh). Najbolj se nagibam h kaki svetlo rumeni, ni pa to še nič dorečenega, saj še nisem niti videla v živo, kako izgleda.

ankica, ti kar imej svojo sanjsko napo, ti jo iz srca privoščim:) jaz bi nekaj, kar je čim manj vidno - saj pravim, da mi nape res niso lepe. Ampak prenesem skoraj vsako grdoto, če se lepo čistiuser posted image , tako da rostfraj se sliši super, mala mravljica.

Vijoličarka, jaz tudi ne bi mela gumbov tam, kjer se kuha! Samo da je meni čisto super, če aparati niso vgradni - to naju vsi poizkušajo prepričat, da je pa lepše, če je vse vgradno... Ja, mogoče, samo meni je pa tako bolj praktiš, j* ga, praktiš zmagauser posted image . Lubiju pa vgradni niti niso tako lepi...

pa pult sredi kuhinje tako, da da se povsod pride zraven

To pa vem, to pa vem, čeprav sem ušla iz 70ih (kar se kuhinj tiče, no, tudi rojena sem bila takrat, samo po mojih kuhinjah:D) - temu se reče otok. In ja, to bo tudi naša kuhinja mela:) POvoji tega otoka že stojijo in se jim reče previjalka:D. Gor bo en hud pult, ki ga moram še naredit, ampak prej mam par drugih "malenkosti" za poštimatuser posted image .

Mislim, se ce okol stekarjev piska slisim in me do konca nervira.

A tebe tudi? Meni gre to tudi na živce pri kakem štekerju! Ljudje ne slišijo teh frekvenc večinoma, pa mislijo, da smo čorave - ampak nismo!

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Napa
30.11.2013 22:00:55   
ronja
mala mravljica, čestitam za jedilnico! Mi smo zadnjič kupili jedilno mizo in stole - bukovi stoli in iveral za mizo (komplet iz Lesnine, diskonta)user posted image Ampak je pa ovalna! Punci hočeta ovalno mizo, o tem že leta sanjata (dobesedno), da bosta lahko obe zraven mami pri mizi... (sem se že bala, da bosta odrasli prej in nobena ne bo več hotela sedet zraven mene, preden jima bova uresničila to željouser posted image ) No, pa nista in smo dobili prvo jedilno mizo, tralala!
Boste rekle, da to ni nič - ampak to je najina prva jedilna miza, pa sva že 13, ups, a je že 14?, jap, 14 let skupuser posted image . A na čem smo pa do zdaj jedli? Na katedru, ki ga je oče pripeljal, ko so jih na faksu dajali stranuser posted image . Na robovih je še vedno vgravirano s kulijem Janez + Maja pa še marsikaj, česar otrokom nisem bralauser posted image . Ja, zato tako lepo zeleno ozadje na mojih fotkah hraneuser posted image . Ne se mi smejat, no - kako pa naj bi našparala za večje?user posted image Trenutno pa pišem na grdi jedilni mizi, ki je ostala tu not -una iz 75ih. Ta še lep čas ne bo do konca razpadla, se mi zdi:D.

Ankica, meni ni nič smešno - midva prav zato nisva imela nape tam - ker je bila peč z vlekom zraka iz prostora - in ni bilo varno met nape - že ventilator v kopalnici naredi tlak, kaj šele napa, ki je ful močnejša! Naju je opozoril serviser za peč, tako da - je lahko veliiiiko manjša moč, da naredi probleme. Hehe, vijoličarka, great minds think alike - jaz sem tudi mislila, da je to splošno znano dejstvo...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Napa
1.12.2013 0:48:18   
Vijoličarka
Ha, sama pa mislim, da je vgradna napa dosti bolj praktična. V bistvu hočem, da se je čim manj vidi. In če ni glomazna, potem imaš še nekaj prostora v omarici. Vrata omarice mi je dosti bolj praktično čistiti, kot pa da bi čistila ogrodje nape, pa še cev zraven. No, tako se meni zdi.

Praktičnost in čim manj pucanja? Zame je za kuhinjske omarice en sam material - ultrapas, oziroma laminat. Stvar je trpežna, prenese vsa čistila, skratka, ni da ni. Sama sem dajala ultrapas, ko so bili vsi zaljubljeni v razne masive in prelepe lesene furnirje in razen mene, so že vsi zamenjali 'front plate'. Moje so pa, kot nove. Kuhinja je svetla, podlaga je bela, gor je pa vzorček nekakšen špric v vseh možnih vijoličastih barvah (kaj pa drugega), vendar nežno, tako da v bistvu deluje bela z nekakšnim razlim špricom - totalno neobčutljivo.

Kolikor sem videla, je praktičen tudi laminat, ki posnema svetel les, npr. bukev. Kuhinja deluje svetlo (sploh v kombinaciji s pastelno, nežno rumeno) in če ni čisto tipi topi očiščena, ni nobene panike.

Praktično je tudi, da imaš čim manj polic in čim več zaprtih omar, pa nobenih vitrin. Police se prašijo, pa še vse, kar je na njih, steklo zahteva več čiščenja.

Prav veselim se že, da bom spremljala obnovo tvoje kuhinje in upam, da se bom zraven veliko novega naučila. A bo kakšna slikca?

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
1.12.2013 20:15:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Napa
1.12.2013 22:25:53   
Vijoličarka
Ko smo že pri elici, tale je videti že skoraj mucica:

http://www.elica.com/ww/en/Krea 


Vidim, da jo imajo celo v beli barvi. Če bi bila spredaj polkorožna, namesto na trikotnik, bi bila blizu (moji) popolnosti.


Evo, ronja, tale je pa izvlečna:

http://www.elica.com/ww/en/Elite_142


videti je diskretna, kot je napa le lahko. Tisti gumbi za upravljanje ob strani bi se morda morali vsake toliko časa srečati z zobno ščetko, ampak ni videti sile. Ko jo potisneš nazaj notri, je napica praktično nevidna. Pri sodobnih napah so mi zelo všeč ti sodobni pralni filtri. Tale bi lahko bila kar hitro očiščena. Hm, še mene malo vleče na izvlečno stran.

Ankica, a je elica hudo draga zadeva? A obstaja tudi v 'samo oglje' varianti? Namreč, takrat, ko bom velika, bom imela centralno prezračevanje in v takem primeru ne smeš imeti nape, ki vleče (ista zadeva, kot je z dimniki), ampak samo 'filtrirno'. 

Ankica, hvala tudi za razlago modnih tredov, kar se kuhinjskega pohištva tiče. To me niti ne skrbi. Skrbi pa me nagnjenost k inoxu, ki ga imam v obliki kuhinjskega korita prav rada, drugje pa ne. Precej gledam razne oblikovalske oddaje in praktično za celo Kanado in ZDA lahko rečem, da jim daš 'dark cabinets', 'granit countertop' in 'steamles steal appliances' in si zmagal. Zadnje me navdaja z nelagodjem.  


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
2.12.2013 9:19:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Napa
2.12.2013 10:58:06   
Anonimen
U ja Ankica ... To z napo in mikrovalovko v enem je pa res pogruntavscina, ki jo lahko zadrzijo zase ... Pa men je se smesno, ko Candice vedno o nekih modernih kuhinjah govori pol pa zdizajnira kuhinjo z "izrezljanimi" vratci pa nevemkakimi obrobami, ki bo jo pri bas prodajali bolj ko ne pod oznako 'podezeljski slog' user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Napa
2.12.2013 14:27:28   
Vijoličarka
Ankica, hvala za nasvet glede filtrov. Res se včasih človek preveč skoncentrira na ceno izdelka, premalo pa na ceno potrošnih delov, ki jih izdelek zahteva. Fino, šlo v memorijo.

Ja, te ameriške prenove tudi mene zabavajo in tudi mene šokira polaganje talnih oblog samo med omaricami. Tudi ploščice (ali 'backsplash) polagajo, ko je kuhinja že notri oziroma dostikrat so celo brez ploščic - kakšne so potem stene, raje ne pomislim.

Močno se strinjam, da lahko tiste nape-mikrovalovke kar zase obdržijo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Napa
2.12.2013 14:39:53   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka
... oziroma dostikrat so celo brez ploščic - kakšne so potem stene, raje ne pomislim.

No vidiš jaz naprimer tudi nimam ploščic med elementi ... stena je pobarvana s pralno barvo in na steni za štedilnikom samo ena inox plošča (je kuhinja v takem stilu da paše) in je prav faj ... mi ploščice ne potegnejo zaradi fug.
Je pa men pri teh ameriških ful zanimivo oz. čudno ko tolk govorijo o funkcionalnosti, pol dajo pa za štedilnik čist majhen mozaik ploščice al pa celo take da so ful reliefne, potem v velik prostor dajo na eno steno kuhališče, na drugo omivalnik, na tretjo hladilnik in vmes itak en ogromen otok, da ja prehodiš en mali maraton za vsako kosilo pa da vse boke obutaš okrog tega otoka ... in potem ko pokažejo za naše pojme recimo čist spodobno veliko kuhinjo, oni recimo tarnajo kako nimajo kam kaj postavit ker je tako majhno itd. ... mislim res se mi včasih prav smilijo, ko so tako obsedeni s tem, da je vse čim večje no ...

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Napa
2.12.2013 14:51:30   
Vijoličarka
Joj, Otika, si me nasmejala! Ja, res imajo hude. Ampak to pač tako pride. Najbrž bi se komu, ki biva neki koči iz blata v Afriki, zdele tudi naše garsonjere pravo razkošje. Tako je Američanom čisto normalno, da tožijo, da je stanovanje, v kakršnem pri nas udobno (in hvaležno) živijo štiričlanske družine in še kakšna živalca zraven, absolutno premajhno za dva, včasih celo samo za enega.

A se tista pralna barva dobro obnese? V bistvu sem s 'ploščicami' mislila nekaj kar začiti steno in se da čistiti. Če imaš nad štedilnikom inox, si itak zmagala. Samo njih sumim, da vse prebarvajo z navadno barvo.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Napa
2.12.2013 15:00:16   
Anonimen
Men se fajn obnese ... pač tisti najbolj kritični del je z inoxom zaščiten in to se čisti ko majka ... kar se pa ostalega tiče recimo ko miksaš smetano in (valjda) vse okrog nese, to bp sčistiš brez da bi se kakšni mastni madeži poznali ... ketchup, ki mi je (itak) tut že špricnil gor sem tut bp očistila brez posledic ... v bistvu imam tako že par let pa je še vedno tako kot prvi dan.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
2.12.2013 15:05:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Napa
2.12.2013 16:25:11   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Otika, ti imaš zidano kuhinjo, a ne, če se prav spomnim?

Ja ... pač neki čistpo kontra trenutnim smernicam user posted image ... za pogledat mi je še vedno fenomenalna ... pač kot ena ustvarjalna delavnica ... samo za čistit je pa mamamia user posted image ... tako da ko bom velika pa bogata, tele moje stence dobijo že omarice (bemtiš to trobim že čist predolgo user posted image ).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Napa
2.12.2013 19:12:14   
malaMravljica
Joj, zdej me bodo mene ze brisal, ker si delam ze reklamo pocasi.Sam ne oddajam, da bo jasno.
No, na nasem vikendu, ki je pred parimi leti obnovljen, imam v kuhinji po steni tudi jaz pralno barvo. Super!! Jaz jo imam tud okoli kuhalisca, ker itak dol ne kuhamo toliko kot doma in jo vedno kar z vileda krpo porbisem in je vedno super cisto. Ce bomo kdaj obnavljali kuhinjo doma pride tudi ta varjanta v postev. Pa inox plosca za stedilnikom, to imajo eni kolegi in zgleda res super, se mi tudi zdi boljse kot ploscice.


Ronja, tko z glave ne vem katero napo imam tam dol, ti pa lahko v kratkem pogledam in povem., Je pa res hudo tiha, sploh ce si navajen moje nape doma. Ej, pa nisem ti fous tvoje nove kuhinje, meni je sploh super, da si to temo odprla, ker to brat je zame res zakon. Tko fajn vedet kaj vse je na trgu in za nekoga, ki mu je fajn ustvarjat v kuhinji je to pac zanimivo.

Gor ste pisali o svtlem laminatu. Tudi ta je v nasem drugem domeku. Obup. Ce mi zacne cvetet, ne bom cist nic zalostna. Jaz ze tko nisem nek navdusenec nad laminatom, sam svetel je pa sploh poglavje zase. Ravno posesas in pomijes, pa naredis par korakov in bi lahko ze spet sesal, vidi se cisto vse.

Otika, kako pa zgleda zidana kuhinja, nimam pojma kaj to sploh pomeni, da imas zidane omarce oz police ali??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Napa
2.12.2013 19:24:41   
pomlad08
Pralna barva je neki najboljšega! Jaz ne prenašam ploščic, ker so mrzle in trde in hladne (ne sam na otip, tudi po karakterju) in neosebne, bljek skratka user posted image

Ronja, razmisli prosim user posted image

O napi pa ne vem nič povedati, ker je nimamuser posted image Imam pa štedilnik pod oknom, če to šteje - naravna napa user posted image

Poleg odsotnosti ploščic pa so bile moje nekonvencionalne zahteve pri kuhinji še:
- nobenih zgornjih omaric (jih ne maram, ker mi visijo tam tik pred očmi in omejujejo pogled); imam poličke, štange za obešanje itd.
- parket na tleh (sva oba pristaša lesa)
- masiven lesen pult - dabest!!! Ronja, nujno premisli o tem, lesen pult je čisti užitek. Za piškote, kruh, valjanje, rezanje, karkoli ... Ko se znuca/umaže (recimo 1x letno ali še manj), ga lahko pobrusiš in naoljiš in je kot nov.

Ankica, plis, ignoriraj moj post user posted image Verjetno za profija moje zahteve nimajo nobene logike :)


< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 2.12.2013 19:34:37 >

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Napa
2.12.2013 19:25:26   
Anonimen
Ja iz rdece opeke (tako, da se vidi) imam sezidane stenice, na njih lesen pult in inox aparate ... namexto omaric imam pod pultom police in tam kjer je posoda so zavesice cez, krano imam pa v pletenih kosarah (kao predali) ... nad pultom imam pa tut police in na njih kroznike, kozarce, ... pac tko sa se vse vidi in ce ti je ta stil jako prirocne kuhinjske delavnice vsec je fuuul huda ... samo nebi pa o brisanju prahu po vseh teh policah ;)

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Napa
2.12.2013 19:32:14   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Ja iz rdece opeke (tako, da se vidi) imam sezidane stenice, na njih lesen pult in inox aparate ... namexto omaric imam pod pultom police in tam kjer je posoda so zavesice cez, krano imam pa v pletenih kosarah (kao predali) ... nad pultom imam pa tut police in na njih kroznike, kozarce, ... pac tko sa se vse vidi in ce ti je ta stil jako prirocne kuhinjske delavnice vsec je fuuul huda ... samo nebi pa o brisanju prahu po vseh teh policah ;)


Vau! Zveni krasno! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
2.12.2013 19:46:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pomlad08)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Napa
2.12.2013 21:25:59   
Vijoličarka
Uh, Otikina kuhinja mora biti čudovita! Sploh ne dvomim da izgleda ultra fenomenalno, po moje bi jo bilo treba še za kakšno hudo revijo slikati, vendar vzdrževanje je pa druga pesem. Ampak če je človeku nekaj všeč, najbrž vzame tudi kaj v zakup. Važno je, da se človek v svojem okolju dobro počuti, drugi naj si pa svoje po svoje delajo.

Moj kolega si je tudi na pol sezidal kuhinjo in sicer spodnji del. Vešč je zidave in polaganja ploščic, pa je ves spodnji del kuhinje naredil kar iz siporeksa, ki ga je obložil s ploščicami, vendar je potem omarice zaprl z vratci. Lepo in zanimivo. Pult ima, če se ne motim, pa iz kerrocka.

Tudi sama nisem pretirani ljubitelj ploščic, prav zaradi fug, vendar jaz sanjarim o tehničnem kamnu, tako za pult, kot za na steno. Če bo za steno prehuda varianta, bodo pa ploščice s čim manjšimi fugami. Že zdaj imam take, ki za kuhinjo niso običajne. Nekako se bolj dajejo čim manjše, moje pa so podolgovate, položene v višino, tako da imam vodoravno gledano, med omaricami in pultom samo eno fugo, vertikalnih je pa več, čeprav še vedno manj, kot pri klasičnih ploščicah. Zdaj se sploh dobi ogromno dolgih ploščic, tako da bi se najbrž lahko marsikaj skombiniralo. Samo da bi jih daj polagala po dolžini in ne več vertikalno.





_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Napa
2.12.2013 21:31:40   
Anonimen
Uh no ... za revijo pa ravno ni no user posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Napa
2.12.2013 22:01:50   
malaMravljica
Otikam ta tvoja kuhinja je po moje tudi zelo lepa. O prahu ne bomo debatirali. Ampak sedaj me pa se nekaj zanima. Se ti pol kaj vec kroznikov pobije ali jih znas bolj pazit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Napa
2.12.2013 22:05:50   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Otikam ta tvoja kuhinja je po moje tudi zelo lepa. O prahu ne bomo debatirali. Ampak sedaj me pa se nekaj zanima. Se ti pol kaj vec kroznikov pobije ali jih znas bolj pazit?

Zakaj bi se mi pa kaj vec kroznikov pobilo? Se vedno imam isti set kot pred 7 leti, ko sva se vselila ;)

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Napa
3.12.2013 10:42:37   
ronja
in potem ko pokažejo za naše pojme recimo čist spodobno veliko kuhinjo, oni recimo tarnajo kako nimajo kam kaj postavit ker je tako majhno itd. ...

Everything is bigger in America.
To je pregovor, ki dejansko drži, od sorodnih vrst, do ljudiuser posted image , avtomobilov, parkplacev, šoping centrov... Ne moreš verjet!

Kar se pa tiče pralnosti kuhinje - to je ful odvisno od tega, koliko kuhaš. Za nekoga, ki večinoma samo pogreje v mv kako "pogrej in pojej" varianto, res ni potrebe, da ima poščice ali inox ali karkoli, ker za uno kavico skuhat tega res ne rabiš! ko gledam našo trenutno kuhinjo, se sprašujem, kako hudiča je kdo not kaj skuhal... in sem to jamrala tašči, pa mi pravi: "Ja, kako pa veš, da so sploh kaj kuhali?" Ma point! Vedno bolj ugotavljam, da prav dosti niso mogli, ampak zasvinjat so jo pa vseeno uspeliuser posted image . Pismu sva drgnila cel teden, da je kolikortoliko znosno...
Moja bišva pici mici kuhinja je bila super funkcionalna (pa ne morem verjet, da bom to napisala: veliko bolj čista:D), celo prodajalka kuhinj je pohvalila njeno organizacijo - navadni obiski ne toliko, ker sem jim za hrbtom jemala lonce ven in so se morali umikat, da sem prišla do česa:D. Ampak tja sem lahko dala vse in vse je bilo pri roki in oba sva lahko skup kuhala, pa ša kakega otroka smo kam stisnili. Tu je živ obup, še za strojčke ni placa! Ampak bit če boljše;).

malaMravljica, le poglej, ko boš kaj na vikendu, se mi ne mudi kaj hudo, letos zagotovo še ne bo nič, ker... je treba prej kaj zaslužit, pa moram najprej še ugotovit, kakouser posted image . S faušijo nisem nič slabega mislila, to je bil bolj hec, saj veš, no;). Je pa res fajn to načrtovat, jauser posted image . SPloh če si ostal v 70ih s kuhinjami in vidiš, kaj vse se je v 40ih letih spremenilouser posted image . Potem pa ugotoviš, da bi pol stvari iz 60ih prinesel nazajuser posted image .

Pralna barva je neki najboljšega! Jaz ne prenašam ploščic, ker so mrzle in trde in hladne (ne sam na otip, tudi po karakterju) in neosebne, bljek skratka user posted image
Ronja, razmisli prosim

Sem že, bom še enkrat, ampak... veš, funkcionalnost je meni prva. Smo bili včeraj v prodajalni kuhinj (a smem povedat, kje?;) Gros Novak na Brezovici) in mi prodajalka prijazno pove, da če mi je rumena všeč, naj imam pa rumeno, čeprav je visoki sijaj, ki se težje čisti. Sem rekla, da toliko mi pa ni nobena stvar všeč, da bi bila pripravljena kompenzirat lahkoto čiščenja:D. Ker jaz ne pucam prav pogosto omaric - je toliko drugih svinjskih stvari, ki jih je bolj pogosto treba pucat (recimo otrociuser posted image )... Tako da - čim bolj praktično, tem bolj mi je všečuser posted image . Vem, nisem nič ženska, j* ga, ma to svoje prednostiuser posted image .

Kar se tiče pralne barve, sem slišala različne reviewje - da je fajn, pa tudi, da vseeno ne moreš tako dobro spucat kot ploščice. Kar se tiče neosebnih ploščic, hehe - veš, bi morala videt moje prejšnje, nameravam spet take naredit, ker so lubiju tako všečuser posted image . Moje prejšnje ploščice so bile en gigantski mozaik belih in barvnih - bele so bile poslikane s hrano in na barvnih pa so napisani naši najljubši recepti. Tako da - karkoli jim očitaš, neosebne pa te res niso bileuser posted image . Bi pa imela zadaj steklo, takoj - ker se in lahko čisti in še lepo je (win-win), samo... če mi ga kdo plačauser posted image . Da bom dala pa še za pol kuhinje denarja za steklo... eeee, toliko pa nimam. Če bi bilo nebo omejitev bi pa imela, ja:
- kuhinjsko steklo s svojim motivom, ki bi si ga sama zdizajnirala, da bi mi pasalo v kuhinjo in stil vseh nas:) in mela bi ga za vsemi omaricami, tudi tistimi, ki bojo gor strojčki...
- pečico s pirolizo, dvignjeno, če bi jo mela kam dat, pa da ne bi zato mela premalo pulta...
- napo z zunanjim motorjem in zunanjim prezračevanjem
- pluto po tleh
- čistilko:D

Realauser posted image :
- za elementi bojo verjetno ploščice, ker so poceni in se dobro pucajo
- pečica bo skup s štedilnikom, ki ga že imava (najverjetneje, čeprav mi je una s pirolizo zelo všeč... Ankica, do koliko grejo te pečice s pirolizo? Mislim, če pečeš not - imajo 350°C?)
- napa bo verjetno z ogljenimi filtri, ker je zračnik najverjetneje predaleč
- Na tleh je plastika, imitacija bambusa, ki nama je všeč in je super duper praktična (zaenkrat vsaj), sva pa zbirala po tem. Lahko polivam, lahko mi stroj spusti, skratka, voda lahko tudi en čas gor stoji, pa ni panike - that''s what I like in the kitchen! Imava oljen parket v dnevni sobi, ker nama je res všeč les, ampak ne za v kuhinjo pri naši uporabi... Ko bova velika in sama živela, bova mela pa povsod tak parket, če si ga bova lahko privoščila. V otroških sobah je laminat (je bil že not), pa zgleda krasno, mi pa ni preveč všeč, ker je tako glasen in hladen, parket je vseeno nekaj drugega... Sicer se mi zdi za kuhinjo idealen material plastificirana pluta (mela v prejšnji, super se je obnesla!), ampak ker nimava toliko dinčkov, je bil tale vinil super odločitev:). Prejšnja kuhinja je bila mini, pluta pa je bila nek zadnji kos zaloge in je bila ful poceni. Za tole bi pa dala celo premoženje, tako da - vinil, hehe.
- o čistilki lahko seveda samo sanjam, zaenkrat sem bolj na drugem koncu, da bom mogoče jaz šla komu pucat, hehe

Pult bo iz različnih materialov: ob štedilniku bo en kos marmornat, ker bi rada vlekla sladkor in ga za to rabiš (ja, vem, vem... pač, vsako tele ma svoje veselje, ok?;) Ostali pult bo ultrapas ali karkoližeje una zdržljiva, trpežna reč, ki se tako lepo puca (mava zdaj, obožujem). Ampak na otoku bo pa lesen, oljen endgrain pult, nepravilnih oblik, cel zaobljen, da se ne bo nihče mogel butnit in z oblikami, da bo vsak otrok imel svoj plac, da se ne bojo kregali in sploh in oh bo krasen, vsaj v moji glavi je takuser posted image - ki ga nameravam naredit enkrat, ko bom mela časuser posted image . Otok mam v nulo premišljen in bo krasen (za moje pojme, seveda;) - beri bi super funkcionalen za družino s 3 mi malimi otroki, ki pomagajo kuhat:D) - upam, da ne bojo vmes že odrasli in si pogrevali "mizica pogrni se"user posted image
Pult mora bit topel na dotik, tako da kamen, inox ipd... odpade. Imitacije kamna tudi, ker lep mi ni - samo to, da je naravni material in to, da lahko grdo delaš z njim in da se ga da lepo pucat mi je pa všeč. Ampak to lahko dobim tudi pri plastiki in lesu:) Kerrock - ma, ne vem, ultrapas mi je super služil in ne bi menjala zmagovalnega konja:).

Otika, tvoja kuhinja je zelo lepa (po opisu in tudi če se spomnim prav slikic enkrat), ampak jaz tega ne bi bila sposobna vzdrževat, da bi bilo lepo... Sem naredila tudi sama zavesice pri dveh omaricah, ki sva jih sama naredila in niso mogle imet vrtac zato, ker so bile tam cevi (don''t ask, stanovanje je baje ko podmornica, ampak nama je bilo ful všeč in praktično;). Je boljše kot nič, samo vratca so vseeno zakon zame. Moja mati je na tak rustikalni stil ubrisana in imamo tako na morju (ne kuhinjo, ker te ni v klasičnem smislu, ampak na morju niti ne rabiš, ker delaš vse zunaj)... ampak vse ostalo... ultra nepraktično za vse spucat! Da bi se prostovoljno temu podvrgla - no gouser posted image .

Vse ideje dobrodošleuser posted image . Glede vsega! Trenutno sem po vaših napotkih začela razmišljat o barvah. Na tleh je svetla imitacija bambusa, ki ne bo spremenila barve, ker ni pravi bambus in bo ostal svetel, rumenkast ,pač kot bambus, no:D. Zgoraj sva zožila možnosti na dve kombinaciji: umazanobela+ jesen ali pa nežno rumenkasta (baje je to smetanasta, ampak smetana je bolj bela) + oreh. Prva je bolj nevtralna, druga je bolj topla. Obe sta lepi. Pri prvi naj bi bolj ven stopila kuhinja, pri drugi dodatki. Pri nas bo dodatkov veliko, tudi če jih ne bom nič planirala.

Kaj bo ostalo, rajši ne sprašujte:
- beli prostostoječi hladilnik in zmrzovalnik,
- pastelna previjalka bo otok, ki bo imel gor lesen pult (mišljeno je bilo iz hrasta, ker je najtrši...), pa
- bela ustvarjalna mizica iz tistega ultrapas pulta iz bauhausa (dedek Mraz aka dedi dela za tamale po mojih željah;), pa
- miza - imitacija bukve in bukovi stoli zraven.
- knjižne police na steni in to moram zdaj povedat, iz česa bi jih rada imela - tudi dela dedi oz. bo začel, ko mu specifično povem, da točno iz tega pa tega. Meni bi bilo čisto ok, če bi jih naredil iz smreke, ker nisem preveč komplikovana glede tega, kaj gre skup... ampak moji starši imajo okus in zdaj moram pač premislituser posted image . Torej sprašujem, kaj bi šlo zraven? Lahko je iz lesa ali iz tiste laminirane zadeve.

Ja, vem, modge podge. Ej, nimava neomejenih financ, nimam kaj, če kaj (večina: predpotopni štedilnik, prostostoječi aparati in bukova miza, na primer) ni več moderno, ok? Itak, ko bomo mi to še vedno meli, bo spet modernouser posted image . Tako da to me ne sekira.

< Sporočilo je popravil ronja -- 3.12.2013 10:43:50 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?