|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje dvoletnega otroka
21.6.2014 22:13:44   
janjajm
Mamice dvoletnikov pozdravljene.

Prosim za mnenje in nasvete mamic, katerih otroci so imeli probleme s spanjem in ne tisti, ki spijo 10-12 ur, hvala user posted image

Imam sinčka starega 20 mesecev. Že od rojstva smo s spanjem imeli grozne probleme, najprej krči potem pa zobki in se mi je mesece zbujal tudi na eno uro. Je pa poooočasi minilo in pri 16 M je spal celo noč, od cca.20:30 do 6:00 ali uro dlje. Vmes so mu spet izraščali zobki (spodnje 3) in se je spanje spet zalomilo. Ko so bili zobki zunaj, je bilo spet ok.

Smo pa na žalost imeli v začetku junija neprijetno oz grozno nesrečo, ko je skoraj ostal brez prsteka na roki. Žal je bila kuhinjska kotna klop odprta in jo je sin zaprl, a prstek je ostal notri. Ker je kar masivna, se je prst le komaj držal. Še danes me preganja ta večer in bi vse naredila da se mu to ne bi zgodilo. Seveda je doživel grozen šok in bolečino. Bil je tudi operiran pod narkozo. Že naslednji dan smp izvedeli, da je prst prave, rožnate barve in da bo sčasoma vse ok. Sedaj imamo redne kontrole in na dva dni preveze. Lahko si predstavljate, da je to zanj stresno, a zdravniki pravijo da ga ne boli več. No, v glavnem s prstkom bo vse ok, kar je najbolj pomembno.

IN odkar sva bila v bolnici on zelo slabo spi, tudi težko zaspi. Pred nesrečo je brez problema zaspal sam, prej sva se lepo poslovila za lahko noč in kaj zapela... Pač imela sva rutino. Sedaj počnem isto, a on res težko zaspi. Pa me zanima ali je možno, da zdravila vplivajo na to nespanje (antibiotiki in nedavno nazaj je prejemal Voltaren svečke ter Dabroston). Razmišljala sem tudi, da ga je strah zaspati in je vzrok psihološki. Kaj naj v tem primeru storim, da mu pomagam? Čez dan je on normalen, dobrovoljen, se vozi s poganjalčkom, skače, kot da nima povit prstek. Naj še omenim, da ima tudi šive, žičko in opornico, kar je tudi verjetno moteče.

Sem pa tudi brala, da otroci v tej starosti začnejo izsiljevati in uveljavljati svojo voljo in nekateri to začnejo pri spanju...

Tako, da trenutno je v našem primeru lahko veliko vzrokov za nespanje ampak nekako resnično dvomim, da je bolečina vzrok, ker vidim sina, da je dobrovoljen, tak srček kot je vedno bil user posted image .

Hvala vsem za nasvete ter če katera misli imeti grde besede, ker se nam je zgodila zgoraj omenjena nesreča, naj raje svoje mnenje obdrži zase. Dovolj se sama krivim, ker ga nisem zaščitila, kot bi ga mamica morala, a žal se nesreče hitro zgodijo user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje dvoletnega otroka
21.6.2014 23:26:04   
jaz_sem_jaz
Res ste meli smolo.user posted image
Te nima nihče pravice obsojati, ker se to lahko vsakemu zgodi, žal.

Kaj če kak dan probaš, da mu daš pol urce pred uspavanjem kaj proti bolečinam, pa da vidiš, če bo boljše(če bo pomagalo, je vzrok vrjetno v bolečini)?
Vsekakor bolnica in stresne situacije niso lahka stvar za otroško psiho, tako da je možno tudi to.

Želim vam, da bo čimprej boljše, vredu in da se naspite!

(odgovor članu janjajm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje dvoletnega otroka
21.6.2014 23:48:42   
malaMravljica
uff.. tko na oko rect, da je spanje povezano z zdravili ali ne je zelo tezko oz nemogoce.

Poglej, jaz tudi imam otroka, ki ze od malega naprej ni rabil in ne rabi veliko spanja. Na mojo zalost je to pac tako. In tudi spanje ponoci je bilo ufff.. ravno tam pri dveh letih se mi je ze trgalo zaradi mojega nespanja in sem si rekla, da ko pride v solo bo ze zacel spat. No, po 4 rojstnem dnem pa se je zacelo izboljsevati, vecino noci sedaj prespi, vsake kvatre pa me poklice, da ga pridem iskat, vcasih pride sam k nama, vcasih pa gre ponoci sam na WC in sam spat nazaj v njegovo posteljo, tudi toast si je ze delal ponoci user posted image sedaj ima 4,5 let. Enkrat bo tudi tvoj ze zacel spat, Jaz bi ga v tvojem primeru dala spat k sebi, ti se bos naspala in otrok bo cutil tvojo blizino. Zvecr pa tudi, gres z njim in si z njim dokler ne spi. Oz lej, ti poznas svojega otroka, ce mislis, da se bo potem na to navadil in ga bo tezko odvadit pol pa ne vem.

Glede nesrece. Ne obsojaj se niti sama, ker je bila nesreca in nesreca pomeni, da se zgodi nekaj neprijetnega, cesar pa nihce ni planiral, se je pac zgodilo. IN ce bi ti mogla bi zihr cas zavrtela nazaj, da se to ne bi zgodilo. Sedaj nimas kaj, malo vec pozornosti in blizine. Pa naj se prstek lepo pozdravi.

(odgovor članu jaz_sem_jaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje dvoletnega otroka
22.6.2014 10:25:33   
petea
strinjam se z MM - spremeni rutino; otrok je čez dan zaposlen z vsakdanjimi stvarmi, zvečer s svojo roko, mislimi, spomini. Bodi več ob njem, naj čuti tvojo bližino, bo se verjetno počutil bol varno in bo pomiren. Od nesreče je minilo šele nekaj dni, trajalo bo še nekaj časa, da bo otrok prebolel travmo.

Nespanje nima - po naših izkušnjah - s poškodbami in navedenimi zdravili nobene zveze.


janjajm,
vse hujše poškodbe mojih otrok so se zgodile, ko je bil vsaj en odrasel največ 2 metra od otroka. Tudi takšna, ki je podobno kot pri tvojem terjala takojšnjo operacijo prstkov in večtedensko okrevanje pri 3-letniku. Posledica: zdrav, živahen otrok, ki pa po letu in pol še vedno grozno ustraši, če vidi kri na svojem telesu, četudi gre samo za čisto površinsko ranico.


Tvojemu otroku pa en velik user posted image in obilo user posted image user posted image user posted image za čim prejšnje in čim uspešnejše okrevanje.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje dvoletnega otroka
22.6.2014 11:22:52   
janjajm
O ste hitre, hvala lepa za odgovore, spodbudne besede in objemček user posted image

Sinček že od rojstva spi v najini sobi, zraven mene, sedaj po nesreči sem stranico ponovno odstranila in pride k meni kadar želi. Je pa takšen, če sem z njim oz sva z njim, ne bo zaspal za nič na svetu in bi trajalo uspavanje tudi dve uri (sprobano). Tako, da raje preberem pravljico, zapojeva kaj ter ima tudi še flašo z mlekom. Tudi pogovoriva se o dnevu, ki sva ga preživela skupaj. In potem ga dam v posteljico ter parkrat pridem nazaj, če me kliče. Je ta varianta vseeno hitrejša, ponoči pa seveda prileze k meni. A sem ugotovila tudi to, da če je pri meni spi veliko slabše, veliko več se premetava. Upam le, da ga sedaj ne boli, bom pa tudi dala še svečko, da vidim če je kriva bolečina oz kakršnokoli špikanje v prstku. Jutri pa na pregled in prevez.

Hvala vsem.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje dvoletnega otroka
10.7.2014 13:42:23   
Ponosna mamica
Oooo bogi mali prstek, te pa polnoma razumem, ker imam doma tudi dvoletnika, ki je zelo "poštekljiv" in radoveden in srčno upam, da se nam kaj takšnega ne pripeti. Pa srečno s prstkom in spanjem user posted image

_____________________________

Naš navihanček nas je razveselil 28.05.2012, od takrat je življenje pravljica.

(odgovor članu janjajm)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?