|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vztrajati ali ne?
7.7.2014 15:22:27   
hanitah
Sin (5 let) ima zelo rad športne aktivnosti pa smo se odločili, da ga vpišemo v aktivno poletno šolo, traja 1 teden, se pravi 5 dni. Na sporedu je trampolin in plavalna šola dopoldan ter tematske delavnice (gusarji, kuhanje…) popoldan. Ko sva mu zadevo omenila, se je zelo razveselil, z vodeno vadbo že imamo pozitivne izkušnje, hodil je na telovadbo. Zelo se je veselil, ko ga je pa danes prišel mož iskat, je pa izvedel, da pri plavanju ni hotel sodelovati, imeli so tiste penaste črve za učenje plavanja in ni hotel sodelovati. Na tečaj plavanja je sicer že hodil, bilo mu je všeč, sodeloval in ubogal je vendar je bil potem precej bolan in smo ga bili pozimi prisiljeni začasno izpisati. Po plavanju kosila ni jedel, niti dotaknil se ni pa čeprav so bile testenine in omaka, kar ima rad. Popoldan pa v tematskih delavnicah tudi ni želel sodelovati. Skratka, presenečena sva nad njegovo reakcijo in nesodelovanjem ter neuboganjem, sploh zato, ker, kot rečeno, do zdaj pri podobnih vodenih aktivnostih z njim ni bilo težav. Zdaj si pa nekako nisva enotna, naj vztrajava in naj hodi ali pač naj spoštujeva njegovo voljo, da pač noče več iti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vztrajati ali ne?
7.7.2014 15:35:48   
HuAnita
Ti ga kar pelji... Je že toliko velik, da razume, za kaj gre, verjetno mu je pač vse novo, animatorji ga bodo že povlekli, da bo sodeloval.... Sploh če ne joka, si lahko brez skrbi.

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vztrajati ali ne?
7.7.2014 15:41:37   
hanitah
Učitelj je rekel, da se hitro razjezi, če ni po njegovo, kar se tudi doma dogaja, pač 5-letnik je. In seveda temu sledi tudi jok. Da bi pa prav jokal, ker mora biti tam, to pa ne.
Razmišljam, da bi se pogovorila z njim ko pridem domov in da bi morda jutri vseeno še poskusil...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vztrajati ali ne?
7.7.2014 20:16:13   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: hanitah

Ko sva mu zadevo omenila, se je zelo razveselil, 

Zdaj si pa nekako nisva enotna, naj vztrajava in naj hodi ali pač naj spoštujeva njegovo voljo, da pač noče več iti?


Kakšen pamet razlog, da ne bi hodil do konca tedna user posted image  - to je upoštevanje njegove volje. Kaj je učitelj povedal, razen da ni želel sodelovati?

Če je to samo njegova kaprica, da pač ne sodeluje, naj kar lepo hodi do konca.



_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vztrajati ali ne?
7.7.2014 21:09:56   
mateyka
če je samo 5 dni, bi ga jaz peljala vsak dan. plačali ste in strinjal se je - treba se držat dogovora tud, če si se tako zmenil, tud ti ne paše. kaj češ, tak je lajf; naj se navadi. konec ga zaradi tega ne bo, je pa fajn izkušnja, da je treba stvari dokočat, tudi če niso super duper zabava kot si si jo sam namislil.

naša je tud mela zdaj intenzivno plavanje in je bila na koncu neki mulasta in bi po svoje, samo mi je pravžal, mora se naučit, da svet ne bo po njeno špilal. ker kdaj se bo pa tega navadla, v gimnaziji al kaj? pa kaj še.. tečaj smo plačali, ni to ena bv krneki stvar in če se mora nekaj naučit, naj se malo potrudi (plavat se pa itak mora naučit, no ni "želja", to je must).

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vztrajati ali ne?
7.7.2014 21:39:55   
josephine27
Jaz bi se poskusila pogovorit z njim in ugotovit kaj točno je tisto kar ga moti. Če je bil sprva navdušen se je mogoče zgodilo kaj takega. Pri teh ta malih je včasih že kakšna malekost pomembna. Otroci so različni, novo okolje in novi ljudje. Moj je tudi tak, da rabi nekaj časa da se navadi in vidim, da mu kar odleže če se pogovori z mano. Jaz mislim, da rabi samo malo pozitivne vzpodbude pa bo. Po enem dnevu res ni kar za odnehat. Prvi dan je običajno najtežji in 5 dni bo res hitro okrog.

_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vztrajati ali ne?
7.7.2014 22:40:20   
hanitah
Letos smo že bili za nekaj dni na morju in se je za silo naučil plavat, ne prave žabice, ampak obdrži se na vodi. Zato si je zapičil danes da on pa ne bo imel tistega črva, da bi bil brez. Ostali, pribl. enako stari, očitno še ne znajo toliko, ker je povedal, da so imeli rumene in oranžne obroče, predvidevam da Fredove, njemu so pa verjetno dali črva, ker se že zna kolikor toliko obdržati na vodi. Ampak ne, on bi bil brez. Verjetno ga je to toliko iz tira vrglo, da potem tudi jedel ni kosila, pravi, da ni bil lačen, kar dvomim. Pri popoldanskih aktivnostih pa tudi ni želel sodelovati, kar je velikokrat tudi v vrtcu, da se noče iti gnilega jajca in podobnih iger, ker pač težko prenaša poraz. Jaz sem tudi absolutno za to, da mora hoditi do konca in tukaj sva z možem žal na nasprotnih bregovih in sva se sporekla, ko sem prišla domov, njemu se je zasmolil, ko ga je videl kot kup nesreče ko ga je prišel iskat. Meni se pravzaprav ne smili, se mi nima za kaj, pa naj se sliši še tako grdo ali grobo. Saj ko sem možu rekla, da gre naslednje leto v šolo in da mu tam tudi verjetno marsikaj ne bo všeč in da tam pa ni variante, da ne bi hodil če ne bo hotel, se je strinjal in sva složno nastopila ampak mulc se ne da. Ne vem, naj ga na silo peljemo zjutraj tja?
Res ne vem, zakaj tak problem pri plavanju, ko je hodil v tečaj, je bilo pa vse ok. Ne vem, a mu je to, da se obdrži nad vodo, res toliko nafilalo ego da zdaj misli, da kar zna in da se mu ni treba nič več naučiti in poslušati. Saj smo ga na morju pohvalili, da je super, da se obdrži nad vodo in plava "kužka" ampak da se bo pač moral naučiti pravilnega plavanja, žabice. Saj ve, kako izgleda, ker v tistih nekaj obiskih pl. tečaja so se učili pravilnih zamahov.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vztrajati ali ne?
7.7.2014 23:11:33   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: hanitah
se hitro razjezi, če ni po njegovo, kar se tudi doma dogaja, pač 5-letnik je.


IZVIRNO SPOROČILO: hanitah
Zato si je zapičil danes da on pa ne bo imel tistega črva, da bi bil brez. Ostali, pribl. enako stari, očitno še ne znajo toliko, ker je povedal, da so imeli rumene in oranžne obroče, predvidevam da Fredove, njemu so pa verjetno dali črva, ker se že zna kolikor toliko obdržati na vodi. Ampak ne, on bi bil brez. Verjetno ga je to toliko iz tira vrglo, da potem tudi jedel ni kosila, ... Pri popoldanskih aktivnostih pa tudi ni želel sodelovati, kar je velikokrat tudi v vrtcu, da se noče iti gnilega jajca in podobnih iger, ker pač težko prenaša poraz.


Očitno ostali 5-letniki niso imeli takšnih težav, tako da ni zadeva takšna (samo) zaradi starosti.


IZVIRNO SPOROČILO: hanitah
njemu se je zasmolil, ko ga je videl kot kup nesreče

user posted image sem najprej prebrala 'zasmodil' user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: hanitah
Ne vem, naj ga na silo peljemo zjutraj tja?
Res ne vem, zakaj tak problem pri plavanju,


Očitno pač ni potekal tečaj po njegovih pričakovanjih in je odreagiral na svoj način.

Mislim, da 'na silo' ne bo ravno najboljša izbira.
Verjetno bo bolje, da se poskusite dogovoriti, da če se bo jutri bolj vklopil v dejavnosti, četudi mu kaj ne bo všeč, da boste potem popoldne skupaj nekaj zanimivega počeli.
Ker jutri bo dvojno nastrojen proti vsemu - zato, da kljubuje vama in vaditeljem.
Če si boste kazali mišice po sistemu 'kdo bo koga', verjetno vsi skupaj ne boste imeli ravno veliko od tega tedna.


Zgledi vlečejo - če je tvoj otrok brez pripomočkov, bodo hoteli biti tudi še nekateri drugi otroci, četudi morda ne znajo zadovoljivo plavati. Potem pa so lahko težave tu.
A imajo vse otroke, ne glede na njihove plavalne sposobnosti, v isti skupini?


(odgovor članu hanitah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vztrajati ali ne?
8.7.2014 6:49:33   
josephine27
Ok po eni strani razumem tvojega moža. Jaz sem tudi proti temu, da bi ga na silo nekam vlekli. Ne vidim v čem je smisel, da še med poletnimi počitnicami siliš otroka nekam kamor noče in v tem ne uživa. Počitnice so nanazadnje počitnice in šola je šola ( ni to ena in ista stvar). Podobno kot bi jaz za poletni dopust silila moža v hrbibe, ker je to dobro za njegovo zdravje on jih pa ne mara. Tako, da poskusite na pozitiven način. Če ima rad morje mu lahko naprimer obljubite, da boste šli konec tedna če bo končal tečaj se kopat na obalo. Nekaj v tem stilu. Jaz bi ga vsekakor poskusila motivirat na pozitiven način.

_____________________________



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
8.7.2014 12:23:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Stanislava_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vztrajati ali ne?
8.7.2014 13:54:33   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
Počitnice so nanazadnje počitnice in šola je šola ( ni to ena in ista stvar).


saj še ne hodi v šolo. v bistvu se bo zdaj navajal na razliko in da ni vse zabava.

Podobno kot bi jaz za poletni dopust silila moža v hrbibe, ker je to dobro za njegovo zdravje on jih pa ne mara.


odrasel človek je odrasel, otrok je pa otrok. ko bo njen otrok poročen, se lahko tkole z ženo meni. ^^ pa še to jo bo poslušal, če je pameten user posted image

Tako, da poskusite na pozitiven način. Če ima rad morje mu lahko naprimer obljubite, da boste šli konec tedna če bo končal tečaj se kopat na obalo. Nekaj v tem stilu. Jaz bi ga vsekakor poskusila motivirat na pozitiven način.


aha. ti praviš podkupnini "pozitiven način". oukeeej user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vztrajati ali ne?
8.7.2014 21:52:43   
josephine27

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
Počitnice so nanazadnje počitnice in šola je šola ( ni to ena in ista stvar).


saj še ne hodi v šolo. v bistvu se bo zdaj navajal na razliko in da ni vse zabava.

Podobno kot bi jaz za poletni dopust silila moža v hrbibe, ker je to dobro za njegovo zdravje on jih pa ne mara.


odrasel človek je odrasel, otrok je pa otrok. ko bo njen otrok poročen, se lahko tkole z ženo meni. ^^ pa še to jo bo poslušal, če je pameten user posted image

Tako, da poskusite na pozitiven način. Če ima rad morje mu lahko naprimer obljubite, da boste šli konec tedna če bo končal tečaj se kopat na obalo. Nekaj v tem stilu. Jaz bi ga vsekakor poskusila motivirat na pozitiven način.


aha. ti praviš podkupnini "pozitiven način". oukeeej user posted image



Ma če otroka ne zavijaš v vato, ga ni treba nič ekstra navajat, da ni vse zabava. Mislim, da ima verjetno tudi 5 letnik že vsaj kakšno tako izkušnjo za sabo. Razen, če ni iz take družine da ga res samo ujčkajo. Za nekatere tudi že vrtec ni zabava, ker ne hodijo vsi z veseljem tja.

Kar se "podkupovanja" tiče pa jaz zase vem, da sem veliko bolj motivirana za delo, če me čaka nagrada v takšni ali drugačni obliki. Navsezadnje je nagrada tudi osebno zadovoljstvo, ki ti ga lahko neko delo prinese in novo znanje, ki ga osvojiš. Samo 5 letnik nima dovolj izkušenj, da bi se tega zavedal in znal sam sebe motivirat zato se mi zdi prav, da mu kot starš to pomagaš. In morje se mi zdi v tem primeru odlična "podkupnina", ker bo pri tem lahko uporabil kar se bo na plavanju naučil. Tako, da ja jaz podpiram pametno izbrane podkupnine ne pa tiste v stilu, boš dobil novo igračo, sladoled itd.

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
Počitnice so nanazadnje počitnice in šola je šola ( ni to ena in ista stvar).



saj še ne hodi v šolo. v bistvu se bo zdaj navajal na razliko in da ni vse zabava.

Podobno kot bi jaz za poletni dopust silila moža v hrbibe, ker je to dobro za njegovo zdravje on jih pa ne mara.



odrasel človek je odrasel, otrok je pa otrok. ko bo njen otrok poročen, se lahko tkole z ženo meni. ^^ pa še to jo bo poslušal, če je pameten user posted image

Tako, da poskusite na pozitiven način. Če ima rad morje mu lahko naprimer obljubite, da boste šli konec tedna če bo končal tečaj se kopat na obalo. Nekaj v tem stilu. Jaz bi ga vsekakor poskusila motivirat na pozitiven način.



aha. ti praviš podkupnini "pozitiven način". oukeeej user posted image

_____________________________

Inara, 29.07.2007
http://inaras-art.weebly.com/

http://pennedideas.tumblr.com/

(odgovor članu josephine27)


_____________________________



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vztrajati ali ne?
8.7.2014 22:38:18   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27
Kar se "podkupovanja" tiče pa jaz zase vem, da sem veliko bolj motivirana za delo, če me čaka nagrada v takšni ali drugačni obliki. Navsezadnje je nagrada tudi osebno zadovoljstvo, ki ti ga lahko neko delo prinese in novo znanje, ki ga osvojiš.


obstaja notranja (osebna) in zunanja motivacija, in to ni ena in ista stvar. osebno zadovoljstvo sicer lahko prineseta obe, samo ne "učiš" ga s tem notranje motivacije ravno ne.. imho bi bilo bolj dolgoročno učinkovito, da ga naučiš poiskat bonuse v sami stvari, ki jo mora opravit, kot da mu kažeš liziko za kasneje, če bo zdaj "potrpel"..

Samo 5 letnik nima dovolj izkušenj, da bi se tega zavedal in znal sam sebe motivirat zato se mi zdi prav, da mu kot starš to pomagaš.


v bistvu se ne ve točno kako se notranja motivacija razvije, ni pa priučena z izkušnjami. vejo samo to da se kritično razvija med 1-3 letom in kasneje imaš samo še določen vpliv nanjo, afaik pa ni to nekaj kar bi kasneje lahko priučeval (vsaj pedagoška stroka tako uči). po moje zato ker je zelo kompleksna stvar, notranja motivacija. v bistvu o njej vejo zelo malo (samo to, da se zelo zgodaj razvije).

recimo to, da se avtoričin otrok izogiba dejavnostim kjer je možnost poraza, bi jaz jemala kot nekaj na čem bi bilo treba intenzivno delat. v tem specifičnem primeru se mi zdi tak način (ki ga omenjaš) eno "flikanje" - najt nadomestek, da nekaj naredi in potem dobi (kar mu že obljubiš). za odraslega mogoče ok, ker se zaveda, da to ni vedno možno, pri otroku pa ne glih - slab zgled za čase, ko se bo pa z možnostjo poraza treba soočit brez nagrade..

no, moje skromno mnenje o vsem tem (upoštevam, da ful malo vem). itak se bo pa avtorica in njena družina odločila kaj je najbolje. težko je upoštevat vse faktorje prek interneta, v bistvu nemogoče user posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vztrajati ali ne?
8.7.2014 22:49:15   
mateyka
josephine, mogoče bo tukaj bolj jasno kaj sem hotla opozorit pri nagrajevanju in kje ima lahko negativni vpliv (prevajam iz enga članka):

Krepitev motivacije:
Težave se pojavijo, ko odrasli ali drugi v otrokovem okolju uveljavljajo zunanje standarde in zamenjajo notranji sistem nagrajevanja s tistim, ki je odvisen od zunanjih sil (nagrade, pohvala). Otroci se lahko začnejo počutiti uspešne le, če jih nekdo nagradi za dosežke. Izgubijo svojo notranjo motivacijo in lahko čutijo le uspeh, ko jih nekdo sodi kot uspešne. V takšnih situacijah otroci ne morejo razviti občutek lastne vrednosti, in bo sodil svoje vrednosti po standardih nekoga drugega. Cilj je, da Vaš otrok nikoli ne bo rabil vprašati, "Ali sem naredil dobro?", on naj bi vedel in bil prepričan o svojih lastnih uspehih.



< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.7.2014 22:50:00 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vztrajati ali ne?
10.7.2014 21:53:01   
Paštetka
Pri meni ni debate. Zelo dobro vesta, da, če se za kaj odločita morata hoditi do konca. Ker sem ugotovila, da ima veliko veselje, ki ga je zgubil, če mu kdo samo "pokazal jezik" ali ga oštel. A, ha! Sem mu oz. jima rekla, da za vsako nestrinjanje ali dejanje, ki mu ni všeč, ne sme izgubiti volje, vrečt pušku v koruzo, ampak se naučiti to sprejeti, se postaviti zase, iti čez. Saj si v življenju tudi ne bo mogel skoz nekaj izmišljevat, ampak zadevo speljat do konca. In ko jo spelje in če mu ni všeč, mu zaradi mene drugo leto več ni treba tja hoditi.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 10.7.2014 21:54:57 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?