|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   endometrioza in tablete vissane
18.8.2014 20:47:22   
cacaca
Oj,
ce sem ne sodi se opravicujem

zanima me ce katera je tablete vissane.po 5letih se mi je pojavila endometrioza in ker ne nacrtujem narascaja mi je gin predpisaka tablete.
A imate kaksne stranske ucinke...nasla sem na raznih forumih tovtemo pa vse kritizirajo.
Hvala za odgovor in lepvecer
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: endometrioza in tablete vissane
19.8.2014 19:23:21   
perla*
Prebrala sem vse možno na temo endometrioze, ko mi je bila v začetnem stadiju odkrita, pa nisem nikoli zasledila, da obstajajo tablete... user posted image

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: endometrioza in tablete vissane
19.8.2014 23:59:16   
MauMow
Kolikor vem se stanje endometrioze ne more pozdravit - pomagajo pa s hormonskimi tabletami kot so kontracepcijske tablete. Jaz sem od odkritja ( in operacije) 9 let jedla Diane 35 in nisem mela problemov z endometriozo v tem casu. So tablete pomagale vzdrzevati hormonsko ravnovesje in jajcniki so bolj mirovali ( besede moje G)

(odgovor članu perla*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: endometrioza in tablete vissane
20.8.2014 5:40:37   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: perla*

Prebrala sem vse možno na temo endometrioze, ko mi je bila v začetnem stadiju odkrita, pa nisem nikoli zasledila, da obstajajo tablete... user posted image


To niso tablete za zdravljenje endometrioze, temvec kontracepcijske tablete.

Kot pravi maumow, kontracepcijske tablete bi naj zavirale rast endometrioze. Tudi meni so tako razlozili, ker sem imela hudo endometriozo- tudi v crevesju in del crevesja so mi zato tudi odrezali. Tisti, ki imajo tezave z neplodnostjo je zal kontracepcija ovira. Pa tudi ni vsa kontracepcija prava (saj imajo razlicno stopnjo hormonov in delujejo drugace). Ker sem se tudi sama borila z neplodnostjo vec let in zaradi hude endometrize, so meni svetovali, da med cakanjem na postoke ivf, jemljem kontracepcijo, pred postopkom pa prekinem. Tudi takoj po porodu sem morala na kontracepcijo, kljub dojenju. Zaradi dojenje sem pac morala prilagodit tablete (mislim da so bile cerazzete al neki takega), ampak kasnej sem izvedela, da ravno te nimajo nekega ucinka na endometriozo, ker delujejo povsem drugace, kot obicajne KT.

Hkrati pa bi naj zdravila ob IVF postopkih se spodbujala rast endometriozeuser posted image . Ravno zaradi spodbujanja delovanja jajcnikov.

Ne glede na vse pa,je endometrioza se vedno uganka in se vedno je vsaka zenska drugacna in ni pravila. Kar pomeni, da nekaterim zenskam pomaga, nekaterim ne. Pri nekaterih endometrioza miruje tudi v casu postopkov oz v casu, ko ne jemljejo KT, nekaterim pa kljub vsemu raste- obstajajo izjeme. Kaksno leto po porodu in po pogovoru s Pusenjakom in guglanja sem prekinila z vsemi KT- v bistvu se sploh vec ne spomnim tocnega razloga zakaj.

Obstajajo tudi diete, ki bi naj nekomu pomagale manjsati rast E, pa spet ne delujejo pri vseh. Jaz sem se npr zelo strogo drzala 1 leto diete (brez glutena, brez mlecnih izedlkov, cim vec bio hrane, nepredelane hrane....) in sem na koncu imela najvecjo E.

Osebno so mi KT eno obdobje pomagale. Zadnje 4 leta jih pa nisem vec jedla, E se mi je vrnila, se je pa kljub temu zgodil cudez in sem naravno zanosila. Ne obupat prevec. Poznam osebno zenske, ki so imele hudo E in niso imele tezav z zanositvijo. Uganka pac. Je pa E nerodna in nevarna zadeva, celo ce je huda ali ce se preseli se v/na druge notranje organe.

Vso sreco.


(odgovor članu perla*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: endometrioza in tablete vissane
20.8.2014 9:12:47   
MauMow
Meni si te tablete pomagale. Ocitno so bile dovolj mocne. Mela sem pa endometriozo na jajcnikih. Sedaj smo se odlocili na bebiju delat in k sreci nam je po vec ko pol leta ratal. Je pa res da ni pravila. Lahko rata lahko ne... Ta endometrioza je vedno cudna stvar. Pa moji mami je G govoril da ni dedna a pri nas jo je mela prababica, mami in se jaz... Toliko o dednost...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: endometrioza in tablete vissane
20.8.2014 17:06:49   
cacaca
Pozdravljene,
Hvala za odgovore.
Po 5 letih se mi je po porodu pojavila...cepraav jo osebna gin ni vidla po znakih naj bi jo imela.nisem vedla da so to kt ker mi jihni predpisala ampak mi jih mora potrditi gin ki me je operiral...v tujimi je ze par let znana ta zadeva tu je pa se v teku...meni je pred porodom pomagala prehrana zdaj pa ne...
Bom pa probala s tem ce mi jih predpise...a je kera sla k bioenrgetiku,kej pomagal
lep dan

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: endometrioza in tablete vissane
20.8.2014 18:08:02   
MauMow
Meni ker so KT pomagale vzdrzevati stanje drugam nisem hodila.

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?