|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 12:46:13   
Tjaskag
Pozdravljeni.
Moj soncek je zdaj star 4 mesece tezavo imamo s polivanjem.Sprobali sno ze vsa mozna mleka vendar smo zdaj ze dobra 2 meseca na Aptamil Ar.Bili smo tudi v pediatricni bolnisnici Lj, in nadaljno zdravljenje ni potrebno.Zaceli smo tudi z gosto hrano vendar se zmeraj dosti poliva, tudi 2 uri po hranjenju.Zanimajo me te rizeve kasice ki se dodajo mleku za zgostitev.A lahko gostim Aptamil Ar in to cez cel dan ali naj dam samo zvecer pred spanjem? koliko kasice naj dam?Zdaj poje 150 ml na ovrok vendar je veliki jedec in mislim da bomo kmalu sli na 180.
Hvala za odgovore zelo bom hvalezna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 12:55:55   
leilla
Tjaskag pozdravljena!

Na teh kašicah je na zadnji strani napisano, koliko se naj otroku doda v mleko, ko pije to na flaško. Imaš potem tudi za naprej gor doziranje za samostojen obrok.

LP

(odgovor članu Tjaskag)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 14:28:12   
Tjaskag
Leilla, hvala lepa!

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 14:44:35   
Hope2
Smo imeli iste tezave s sinom pred leti. Ni mu nic pomagalo, se kasnej pri 8 mesecih, ko je bil ze ornk na GH, je kaka kasa in hrana zletela ven. Mleko pa sploh. Do 1 leta je pil novalac AR.

Pri mesanju kasice in ar mleka moras samo pazit, da ne bo zaprt. Saj jih zelo hitro zapre in potem se napenjajo in od napenjanja lahko se vec poliva. V flaso se da nekoliko manj kosmicev, kot pise v navodilih, saj je ze AR formula gostejsa. Nabavit moras tudi poseben cucelj- z zarezo, drugace ne bo slo nic cez. Pa res ne pretiravaj s kosmici, celo ne v vsako flaso, celo ce ze uvajas GH.

Meni je bilo tako receno, ce poliva in ga ne pece in ni nekih hudih tezav z otrokom- pridobiva na tezi, je zdrav, ga ne moti.... potem ne zgoscevat vsako flaso. Ar formulo mu dajaj cez dan, pred spanjem pa v formulo malo rizevih kosmicev ali uvedi kasico.







< Sporočilo je popravil Hope2 -- 25.8.2014 14:49:56 >

(odgovor članu Tjaskag)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 14:56:42   
Tjaskag
Hope2 hvala za odgovor.
Res je da pridobiva na tezi in hitro raste,vendar mu skozi hodi gor in posledicno ne more dobro spat ker ga to zbudi.Vidi se mu da ga zapece ko se mu mleko vrne ker naredi prav skisan obraz.Bogi.
Kaj pa tej cuclji,ko si napisala?
Mi uporabljamo flaske od Mum in sem z njimi res zadovoljna.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 15:00:15   
Dorotheia
Zdravo!

Tudi mi imamo 7 mesečnega fantka, ki so mu na pediatrični potrdili refluks. Mi smo bili v pediatrični sprejeti že pri 1,5 meseca, saj je mali zavračal hrano, polival pa takrat sploh ni (imel naj bi t.i. "skriti refluks"). No, po uvedbi Novalaca AR se je stanje močno izboljšalo. Pri ca. 4 mesecih pa je začel dejansko vidno polivati. Takrat so nam na pediatrični rekli, da je normalno, da je višek polivanja tam nekje pri 4-5 mesecih, potem pa se stanje počasi umirja, če ni hujše oblike refluksa.
Ja, mi tudi dodajamo še vedno Novalac AR žličko ali dve riževih kosmičev, ker pomaga (kljub temu, da je že AR formula bolj gosta). Je pa res, da so hitro zaprti - naš ima tudi občasno težave. Smo sedaj že kar dosti na GH, ampak seveda še ne v celoti. Se pozna, pri nas je dejansko bilo bolje, ko je jedel bolj GH. Je pa kak mesec nazaj zopet pričel malo bolj polivati (tudi po GH), ampak sem prepričana da zato, ker je že tako mobilen (se plazi, obrača + je veliko na trebuščku in pritiska), ni pa nobenega problema.

Nam je bilo rečeno na pediatrični, da če otrok lepo pridobiva na teži, da najverjetneje ni hujšega, ker naš od 2. meseca zelo lepo raste in se redi. Če pa bi bili nadaljni problemi, pa potem delajo naprej preiskave (ph-metrijo in gastroskopijo).


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 15:01:40   
m_o_i
na 200 ml mleka sem dodajala cajno zlicko rizolina, vzglavje je bilo dvignjeno(tudi v vozicku, na rokah).
v vsako steklenicko (hranila sem ga striktno na tri ure do sestega meseca)
imel je potrjen refluks (zaradi tega tudi apnoicne napade-prenehanje dihanja), tako da polagam na srce, da le prepreci polivanje, ce se le da! tudi ce pridobiva na tezi. je prekleto hudo videt svojega otroka cisto pomodrelega...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 25.8.2014 15:02:13 >


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Tjaskag)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 15:02:42   
Dorotheia
Aja, pazit moraš, da ima dvignjeno vzglavje - ca. 30%, pol ure po obroku ga imej še pokonci. Nam je to dvoje najbolj pomagalo.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 15:07:10   
m_o_i
ja, pa podiranje kupcka-vedno! ceprav vcasih traja tudi po pol ure

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 15:18:53   
Dorotheia
Točno. Kupček prvo najbolj pomembno opravilo. Nisem omenjala, ker je meni nekaj samoumevnega. Res vedno mora po hranjenju podreti kupček. Tudi če ga imaš pol ure pokonci. Pri našemu je na začetku (prva 2 meseca) tudi trajalo včasih dolgo, da je podrl. zdaj pa takoj po hranjenju.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
25.8.2014 15:35:04   
Tjaskag
Hvala punce super ste.
To vse delamo...kupcke podiramo(jih podre tudi vec na 1x), dvignjeno vzglavje v posteljici.V vozicku je malo tezko ker spi na trebuhu, v postelji je lazje ker je dvignjen sprednji del.Tudi po rokah je in vse to ne pomaga.Bom probala se s kasico in upat pa cakat na boljse :) hvalaaaaaa

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Polivanje in zgoščevanje adaptiranega mleka
12.9.2014 22:55:12   
Aysha2008
Naša Maša je tudi zelo polivala in smo ji dajali Novalac AR. Ko je bila stara cca 2 meseca pa smo ga uspeli dobiti iz Nemčije in ta Novalac je full drugačen od našega in se dejansko zgosti kar je pri dojenčkih kateri polivajo pomembno. Po tem Novalacu ji je bilo dejansko full boljše. Zdaj pa če imate možnost da si ga nabavite iz Nemčije Vam ga toplo priporočam. V Avstriji ni isti kot v Nemčiji...........nažalost.

Lp.

(odgovor članu Tjaskag)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?