|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave s spanjem
6.9.2014 8:00:44   
avion
Pozdravljeni,
Zavedam se, da obstaja že veliko tem na to temo ter da ne bova dobila enoznačnega odgovora, saj dva otroka nista enaka. Pa vendar, če ima kdo podobne izkušnje in nama lahko že z namigom pomaga, bo namen dosežen.
Najin sinček že od rojstva bolj nestalno spi. Praktično od začetka, ga imava v ločeni sobi, ki pa je poleg najine. Vedno odprta vrata, tako da sva ga vedno slišala. Od začetka je za dojenčka relativno dobro spal. Kar dostikrat je spal večino noči…kadar pa ni, se je podojil in potem kar nekako zaspal. Zaspati še danes ne zna sam, mu morava midva pomagati na način, da sva ob poseteljici, da popije mleko in tudi potem ga morava še ccsa 15 min držati za roko, da zaspi. Čez dan že od 1 leta spi samo enkrat na dan, vendar kar veliko...vsaj 3 ure. v zadnjem mesecu, ga po 2 urah zbujava.
Sedaj je star skoraj 1,5 leta in zadnje 2 meseca pa je stanje vse slabše. Trudiva se, da zaspi najkasneje ob 21:30. Prej je recimo vsaj 2 dni v tedni spal do 6:30….ostale dni pa se j zbudil od 3:00 do 5:00. Problem je, ker potem ne zaspi nazaj. Tudi če ga vzameva k sebi je zelo nemiren…ves čas drži roko od enega od naju in se premetava po postelji. Včasih sploh ne zaspi nazaj. Je kar precej navezan na naju (predvsem na mamo, saj je bil sedaj 1,5 leta ves čas z njo). Zadnji teden hodi tudi v vrtec, vendar kot sem rekel, je katastrofalno stanje kar se spanja tiče že zadnji mesec, ko se sploh ne spomnim, če je spal celo noč.
Problem imava, ker gre tudi žena v ponedeljek v službo. DO sedaj je bila pač ona z njim ponoči pokonci. Sedaj pa si ne znam predstavljati, kako bo to šlo, saj oba potrebujeva veliko spanca in pa imava težke službe. Včeraj se je zbudil ob 2 ponoči in nazaj zaspal. Potem je bil menda v vrtcu čist koma...
Probala sva s premikanjem postelje, vendar ne pomaga. Enako je tudi, v drugih okoljih (na morju, pri babicah, dedkih).
Ali ima kdo kakšno idejo, kaj narediti. Kot primer, tudi v avtu…recimo v avtu na daljše vožnje ne more biti miren…ga mora žena držati za roko…če ne kar joka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave s spanjem
6.9.2014 14:09:48   
Bety11
Marsikaj je lahko razlog za slab spanec.....in o vse vzroke in razloge ne bi zdaj naštevala

Jaz lahko predlagam eno rešitev. Otroku dajte pred spanjem kapljice BIO-GAYA (dobi se v lekarni in so probiotiki namenjeni otrokom) in ko se vmes zbudi. Če opazite, da so kapljice pomagale takoj in je otrok zaspal kot angelček, se mi oglasite na ZS, da vam povem o tem nekaj več.



Če pa to ni pomagalo, potem raziskujte naprej. (mogoče ima vnetje, mogoče ga je strah, mogoče ga nekaj vztrajno boli.....)



_____________________________

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave s spanjem
8.9.2014 14:41:39   
avion
Zdravo,
BOjim se, da BioGaia ne bo pomagala. Mislim, da naš malček nima težav s prebavo ali bi kaj bolelo...mislim, da je kaj drugega, morda srah. Ne vem.
V zadnjih dneh ni stanje ni bolje, ne spi več kot do 5-ih zjutraj, danes smo bili npr. pokonci od pol dveh.
Po tem sva ga sicer imela pri sebi. Ves čas se hoče držati za roke...vendar ne zaspi. Je nemiren. Preprosto noče spati.
Če smo pokonci je čist vesel, samo to midva ne moreva.
Zjutraj smo šli v vrtec. Prej ga je šel dedek iskat po kosiu v vrtec, ter so povedali, da je bil zaspan...kar je povsem normalno.
Ko ga je dedek prinesel domov, pa ni hoter kar takoj zaspati. Sej potem sicer je.
Midva sva ga tudi zvečer namenoma držala pokonci, da bi ponoči spal...nikoli ga nisva dali spati pred 9-to zvečer...
Sam zdej se to vleče že več kot dva tedna, da dejansko tako malo spi.
Sem razmišljal, če mogoče to ni ok...da bi ga pa morda dala prej spat....če se sedaj zbudi ob pol dveh ponoči, kaj dosti slabše itak ne more biti.
Ideje?

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave s spanjem
8.9.2014 15:35:50   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: avion
Po tem sva ga sicer imela pri sebi.


Zakaj pa ga že prej nista imela pri sebi, ne šele potem, po (ponovnem) prebujanju brez vaju?

IZVIRNO SPOROČILO: avion
Preprosto noče spati.


Morda pa ne upa. Morda ga je strah. Tega, da vaju ni zraven. Tega, da je sam v okolju, ki ga sam s svojimi otroškim dojemanjem ne zna razložiti.

Morda pri odprtih vratih vidva že slišita njega, ko vaju zbudi. Ne sliši, še bolj pa ne vidi in ne čuti pa on vaju, ko se zbudi in očitno rabi nek občutek varnosti, torej vajine fizične prisotnosti. Šele ko se prestrašen končno oglasi, vaju s tem prikliče. In seveda vaju potem noče spet izgubiti. Pa magari tako, da se na vse kriplje trudi ostati buden.

Rešitev? Meni se po naših izkušnjah zelo obnese družinska postelja, t.j. da spi z otrokom (vsaj eden) starš. Morda ne bo pomagalo prvo noč. Verjetno pa bi čez nekaj časa lahko vsi skupaj prespali večino noči.


P.S.: Nekateri starši zelo nasprotujejo skupnemu spanju staršev in otrok. Sama sem pri svojih otrocih vedno znova presenečeno ugotavljala, kako malo, včasih samo dotik s konico prsta, je potrebno, da se otrok kar med spanjem spet umiri in spi dalje. In seveda starši z njim.

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Težave s spanjem
8.9.2014 15:38:45   
Hope2
Metod je ogromno, odvisno od otroka in vaju, katera bo pomagala, ce sploh bo katera. Tole pravim zato, ker mi smo dejansko sprobali vse mozne metode iz knjige, iz forumov, iz izkusenj drugih starsev..... pa ni nobena pomagala. Pa sva bila zelo vztrajna, kar recimo iz vajine zgodbe ni razbrati. Mi nismo 3 leta spali. Problem pri nas je bil, da se je non stop zbujal, tudi po 20_x_ na noc. ampak takih norisnic vseeno nismo imeli.
Edina metoda, ki je pri nas delovala in ki nas je resevala je, da sva ga vsaj naucila samega zaspat, da sva mu dala vedet, da sva tu in prideva, ce kaj rabi- dobil obcutek varnosti. Zato pri nas ni bil problem v nocnem igranju, sprehajanju, jokanju, izsiljevanju..... nas se je samo zbudil in poklical. midva sva pa samo rekla mir spat ali sla do njega in je to bilo dovolj, da je sam nazaj zaspal.
To je metoda spi dete spi. Pa treba je biti vztrajen, saj se v zacetku zdi kruta. Nastudirajta to metodo in jo zacnita izvajat.

iZ NAPISANEGA sodec sta bolj vidva kriva za tako spanje, kot otrok. Otrok vaju izkorisca ker lahko, ne zna zaspati sam, ker mu tega nista dovolila oz ga naucila. Vsaj pises ne o temu. oTROKA JE TREBA NAUCIT, da se ponoci spi. Se ne pije, ne igra, ne sprehaja....... noc je samo za spanje, podnevi se bomo cartali in drzali za roko, ponoci pa spali. To mu je treba povedat- vsakokrat.

kLJUB temu, da se je nas 20_x_ zbujal, sem ga jaz se vedno dajala spat ob 7 zvecer. Ker ce je bilo kasnej, je spanje bilo se hujse in otrok cez dan siten.

Metode, ki smo jih mi se sprobali:
-spi dete spi (deluje, da otroka naucis samega zaspat). Pazi! ne otroka puscat samega da joka in od onemoglosti zaspi. treba je skoz hodit k njemu, ga pobozat, rect rada te mam, ponoci se spi (nobenih dolgih pogovorov) in tako vztrajas.... vsak dan bo situacija boljsa.
- greste skupaj v trgovino in si izbere igraco-plisija, ki ga bo ponoci cuvala, katero bo lahko sam drzal za rokico
- nalepke. vsakokrat ko lepo spi, dobi zjutraj nalepko, ko zbere 3 nalepke, dobi nagrado. potem to stevilo podaljsujes. Nagrada je lahko izlet, zoo, sladoled- ni mus igraca
- nezna lucka
- veliko pohvale, ze ob najmanjsem napredku. cez dan ga veliko hvalit, kako je velik fant in kako je lepo sam spal. tudi cez dan se lahko pozitivno pogovarjate oz ga nagovarjate k spanju
- vecerna rutina. tus, pranje zobkov, potem pa pravljica-knjigica. po knjigici se lahko na hitro pogovorite kako lep dan je bil, kaj mu je bilo vsec in spet naneses pogovor kako smo utrujeni in bomo zdaj lepo pocivali, ker jutri bo spet naporen dan in je treba bit spocit.
- paziti koliko dnevnega spanca dejansko rabi. to je ravno nekje obdobje, ko eni se rabijo 2x spanje, eni pa samo 1x.
-sprobali smo tudi drzanje roke- ampak to je bila najslabsa metoda- ker je vsak dan podaljseval in na koncu sem ga ze po 2 uri drzala, on se je pa smejal.
- sprobali smo tudi kaznovanje, ce je jokal je prisel skrat in je odnesel eno igraco. tale je nekaj casa delovala, ampak zdaj nazaj gledano, je res bila za kratek cas
- preveri, ce otroka ni prevroce. nas je imel vedno mrzle roke in noge in sem mislila, da ga zebe, pa ga je bilo vroce in zaradi tega se je se dodatno zbujal.
- metoda skupno spanje pa pri nasemu sploh ni pomagala. sprva sva ga jemala k nama, ampak je bila norisnica, se je samo igral in lahko prebedel noc. kasnej pa sploh ni hotel k nama spat, je hotel v svoji postelji, sam..... edino cez dan je hotel z nama spat in smo to tudi prakticirali, ponoci pa ni sans.
.
.
.
.

Nobena metoda ni nasemu pomagala, da bi prespal celo noc v kosu. Pomagale so le premagati strah, mu dati obcutek varnosti in naucile so ga samega nazaj zaspat. Potem ko je bil nekje 3 leta star, pa sam od sebe zacel spati celo noc- brez metode, brez cesar koli, samo spal je in spal in to tako trdno, da lahk bobne zraven igras.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.9.2014 15:42:27 >

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave s spanjem
8.9.2014 15:41:49   
m_o_i
otrok ni dovolj utrujen?! popoldan na zrak, igrišče, tekanje...
se otrok zbuja zaradi lakote (mimogrede: moje dete se je do skoraj drugega leta zbujalo okoli enih, ko je dobil steklenicko mleka in jo je spil napol v spanju). nikoli nisem odtegovala nocnega obroka, ker otrok se zbuja zaradi necesa, ne kar tako, da malo starse jezi. in ceprav sem za vecerjo dajala konkretnejse obroke, se je zbujal ponoci za tisti obrok.
kar naenkrat je sam od sebe odsekal in spal celo noc.

in ce se zbudi ob pol dveh ponoci, ne prizigajte luci in ne igrajte njegove igre-noc je za spanje(mogoce nezna lucka, sepetanje itd.).
mogoce se tole: nekajkrat ga pustita pokonci zvecer, dokler ne omaga. pri nas je to ob pol enajstih (in preden se kdo obesi na ta stavek:cce otrok popoldan spi ali ne, kadarkoli se zjutraj zbudi-pred pol enajsto dete ne zaspi pa konec. za v vrtec se zjutraj zbudi sam ob pol sedmih).

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu avion)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave s spanjem
8.9.2014 18:15:54   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Mi nismo 3 leta spali.


Dobra si.
Mene bi po treh nočeh nespanja oz. nenehnega zbujanja verjetno morali kam odpeljati, ker tega verjetno ne bi vzdržala.

Še ko sem dojila, se nikoli nisem tolikokrat zbujala. In moji otroci seveda tudi ne.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave s spanjem
8.9.2014 21:21:46   
m_o_i
mene so skoraj odpeljali, ker sem se prvih sest mesecev morala zbujati na tri ure in zhirancka nahraniti (mleka nisem imela in sem napol v spanju mesala prah v steklenicki s toplo vodo iz termovke). nisem se prebudila, niti luci nisem prizigala, spala z otrokom cez dan, ampak naspala se nisem nikoli. se danes ne user posted image
pred otrokom sem pac spala od osem ur naprejuser posted image
no, otroka sem imela pri sebi ves ta cas (kinderpet brez ene stranice; povezan s posteljo), se danes pa grem z njim v posteljo, kjer se ob lucki pogovoriva o dnevu, kaj se planira za jutri bla bla (mulc noce pravljic poslusat), vcasih kaksno zapojeva, se lupckneva za lahko in mirno noc, ugasneva lucko.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Težave s spanjem
9.9.2014 8:59:24   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: petea

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Mi nismo 3 leta spali.


Dobra si.
Mene bi po treh nočeh nespanja oz. nenehnega zbujanja verjetno morali kam odpeljati, ker tega verjetno ne bi vzdržala.

Še ko sem dojila, se nikoli nisem tolikokrat zbujala. In moji otroci seveda tudi ne.



Nekako smo zgurali in s casoma se navadisuser posted image . Prve mesece ni bilo tako hudo, ceprav se je ponoci dojil kar pogosto (cca 6x). Tam nekje po 6 mesecu pa se je zacela kriza in se stopnjevala. Pomanjkanje spanca za naju z mozem, stres v sluzbi, kreganje pol doma.... aaaaaa sem mislila da se bova pojedla al locilauser posted image . Tako da sva ob najhujsih krizah (cca 3x) malega dala k babici spat, midva sva pa sla za eno noc (dva dni) na razvajanje v toplice. Potem pa so prihajali slabi dnevi in dobri dnevi (samo cca 6x na nocuser posted image ) in smo res nekak preziveli. Vse skupaj zgleda bolj tako, kot ko imas ob sebi moza, ki smrci in ga celo noc rukasuser posted image . Res da naju je zbudil, ampak sva tudi lahko takoj nazaj zaspala.
Dejansko nas je resevalo to, da nismo imeli tezav z vecernim uspavanjem. In da je ob vsakem zbujanju bilo dovolj beseda MIR ALI SPAT, OZ DA sem prisla v sobo, mu dala dudo ali rekla spat. Pri nas ni bilo igranja, cvekanja in bedenja, sprehajaja ponoci. Je tudi to poskusal, ampak to nam je uspelo zbit. Metoda spi dete spi.

Tudi ko sva ga dajala med naju spat in je bil skoz nemiren in bi se igral, sva rekla al das mir in spis pri nama, ali pa gres nazaj v svojo sobo. In ene parkrat ga je bilo treba odnest nazaj v svojo sobo, bilo joka in kricanja..... ampak potem je sam izbral, da bo raje v svoji sobi. Tukaj nisva popuscala in se je obrestovalo. Je hitro spoznal, da je noc za spat in se ne bova z njim ukvarjala. Vecina otrok bi izbralo spanje med starsema, nas niuser posted image Ampak navadi se pa pol vsak, da da mir, ce hoce spat z mamo.

Recimo nasvet od moi pri nas nikakor ni deloval. Nas je hiperaktivc v nulo, non stop je bil v pogonu in mu dogajalo. Je tudi shodil med 8-9 mesecem, gonil poganjalce, bil veliko zunaj.... in bolj je bil utrujen slabse je bilo. Pravzaprav smo ga mi veckrat celo nalozili v vozicek ali v avto in se vozakali naokoli, da se je edino tako malo umiril in spocil in situacija je bila boljsa tudi ponoci. Moi, jaz sem tudi celo zivljenje hodila s kurami spat in sem rabila minimum 10 ur spanca, da sem lahk funkcionirala, ampak zivljenje se ti obrne na glavo hitrouser posted image .

Zdajle cakamo numero2. Prva misel ob pozitivnem testu je bila, no pa bomo spet tam- nespanjeuser posted image . Ampak zdajle smo se 3 leta ze naspali za nazaj in ker pravijo, da je vsak otrok drugacen, se tolazim, da bo potem drugi cisto nasprotje in bomo spali cele nociuser posted image .


user posted image user posted image .

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Težave s spanjem
9.9.2014 9:45:18   
Balerina
No pri nas se je tudi še najbolj obnesla družinska postelja, oziroma se še najbolj obnese.

Smo probavali tudi metodo Spi dete spi, najmlajši je 6 mesecel se dru ko ne vem kaj. Pa sva bila vstrajna, sem šla k njemu na vsako minute potem kasneje pa na 2 minuti. ne glede na to ali je jokal ali ne samo da ga pobožam in dam lubčka, tako da dobi občitek da smo ob njem da ni sam. 6 mesecev je vsak večer zaspal po 1 uri joka. Sedaj je malo bolje, sploh če čez dan ne spi. Se v vrtcu opravičujejo da ga niso mogle uspavat meni pa joj vsaj zvečer ni težav.

Drugače pa ja družinska postelja za vse 3. Največja sedaj pri 8ih pride samo zjutraj za vikend se pocrklat. Mlajša dva, 6 in 3, pa sredi noči. Običajno niti ne veva kdaj prideta. To je zame že napredek.

Je pa najmlajši tako da obvezno mora sredi noči nekoga stisnit k sebi, preveri kar v spanju po frizuri in ušesih (uhani so ali niso) kdo je se stisne in spi naprej.

Ampak ne vem eni so blazon proti družinski postelji češ da otrok izsiljuje. Mislim da ne jaz težko verjamem da se otrok sredi noči zbudi za to da bo mene jezil, ali pa se motim

No pri nas po 8ih letih sedaj kakšno noč tudi prespiva in sploh ne veva da imava še dva v postelji.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Težave s spanjem
11.9.2014 12:28:31   
ThinkPink
Naš dveletnik spi z mano na zakonski postelji, ati se je preselil v dnevno sobo in smo vsi naspani (posledično zadovoljni). Isto je bilo pri starejši hčerki...poskusili smo vse metode uspavanja....na koncu je pristala v zakonski postelji, od 3 leta dalje (ko je dobila veliko posteljo 90x200) pa spi v svoji postelji, v svoji sobi...

Tako da pri starejši smo šli skozi pekel, da smo ugotovili, da je najlažje in najboljše enostavno prisluhniti otroku in se požvižgati na neka glupa pravila tetik in babic, da mora otrok spat sam...pri tamalem to prakticiramo od prvega dne...še v porodnišnici je spal pri meni, pa je super...

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
11.9.2014 13:32:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Težave s spanjem
12.9.2014 21:25:39   
Bety11
Ne vidim razlog, zakaj ne bi poskusili z BioGaya kapljicami?!?! In potem presodite, kaj je.....Za otroke, ki imajo presnovne probleme je značilno, da so nespečni, da jih je strah, imajo nočne more..... in tako naprej. Za začetek se uspešno zdravi s kapljicami.....

_____________________________

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Težave s spanjem
13.9.2014 15:43:53   
oljcek
Uporabite eterično olje sivke, terapevtske kvalitete, in zmešajte z baznim oljem. Otroku vmasirajte pred spanjem na podplatke. Znano je, da sivka pomirja. V kolikor imate dom tudi difuzor, kanite kapljico ali 2 v difuzor in naj se eterivno olje sprosca v okolje.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?