|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sem res zlobna mačeha?
22.9.2014 18:04:46   
Paštetka
Mateyka, ne gre za druge. Gre za moje otroke. Moji otroci imajo oz. Bodo imeli pri keni vedno odprta vrata, kot jih imam jaz pri svojih starših. Ne gre za druge osebke. Govorim o otrocih, vnukih. user posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Sem res zlobna mačeha?
22.9.2014 19:37:41   
Vijoličarka
V tem primeru, se mi zdi, se ne gre za to, da otroci doma niso dobrodošli. Sama sem doma vedno dobrodošla, dobrodošla sem tudi pri tastu in tašči. Na kraj pameti mi pa ne pade, da bi kar uletavala in pričakovala, da se me samo streže in da bi bila užaljena, če imajo kakšne druge načrte. Na kosilo sem vedno povabljena, nikdar se ne povabim sama. To se mi zdi grdo in nespoštljivo.

Ampak na drugi strani pa imamo otroci tudi dolžnosti. Da pomagamo, ko je treba. Brez da bi nas bilo treba ne vem kako prositi. Ne pa, da se držiš stran, ko bi moral tudi sam nekaj prispevati, prideš pa samo na postrežbo.

Kind lady, čisto točne situacije sicer nisi razložila. Če prav razumem, si bila vzgojena, da se pretrgaš na pol in zdaj te boli, ker se vse sprejema kot samumevno, za svoj prispevek nisi čisto nič pohvaljena, še popljuvana, ker pač ne moreš več tako naprej. Kot je že Ankica lepo povedala, na tak način ne moreš reševati problemov in ne moreš biti srečna.

Če pogledamo iz pozitivne plati: na te ljudi te v bistvu ne veže kaj dosti. S partnerjem nimata otrok in upam da tudi skupnega premoženja ne. Če je partner slabič, ni treba, da tudi tebe povleče v te temne vode. Nisi dolžna ostati tam, kjer si nesrečna, če nisi cenjena, nisi ljubljena, če moraš samo dajati. Včasih kakšne preveč čustvene ženske padejo v kakšno zblojeno situacijo in so prepričane, da bodo z ljubeznijo, prizadevnostjo in prijaznostjo vse rešile. Konča se ponavadi tako, da še njih posrka. Občutek imam, da se je točno to zgodilo tebi.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Sem res zlobna mačeha?
22.9.2014 21:42:39   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

No, samo, da nisem zlobna. Hvala za vaša mnenja. Morda bi lažje razumeli, če bi se znašli v taki situaciji. Ne sodi, da ne boš sojen.



V bistvu te nihče ne obsoja......sicer si pa v nadaljevanju sama napisala, da si naučena tako, da so vsi drugi bolj pomembni kot ti.....torej so te naučili biti žrtev....ne vem kje je sedaj tu obsojanje.....le z drugimi besedemi je povedano to, kar si sama zapisala......in žrtev se slej ko prej začne smiliti sama sebi......

In ne, nikoli se ne ve.....sicer pa s partnerjem, ki ima že otroke iz prejšnje veze, pridejo ti otroci v paketu.....pa naj so stari 5, 20 ali 30 let.....so partnerjevi otroci, ki lahko obiščejo kadarkoli svoje starše, v tem primeru svojega očeta....vsaj jaz tako pojmujem neko normalno družinsko vez....da se družinski člani lahko tudi nenapovedano obiskujejo, ne pa da se najavljajo kot na avdienco pri papežu......

Jaz svoje starše tudi obiščem marsikdaj nenapovedano.....mama ima vrt in ji praktično nikoli ne pomagam na vrtu......vzamem pa vsako solato, krompir in papriko, ki mi jo ponudi.....na kosilu smo mi večkrat pri njej kot ona pri nam.....sem zato zlobna, nespoštljiva...svoje starše izkoriščam, jim ne ponudim dovolj zasebnosti....? Ker se ne najavim vedno na obisk, ker ne pomagam pri spravilu pridelkov, ker jima ne pomagam kositi trave, ker vzamem in požrem vse, kar mi velikodušno ponudita.....? Ker hodita po mojega otroka v šolo? Vendar, ker so to moji starši mi tega ne zamerijo (kot bi mi verjetno neka tretja oseba).....tako kot tvoj partner tega ne zameri svojim otrokom in ne jemlje njihovih obiskov kot izkoriščanje......verjetno jaz tudi ne bom jemala obiskov svoje hčere kot izkoriščanje ampak bom vsak vikend vesela, če bo prišla na kosilo, ko bom v penziji in bom obdelovala malo njivico ali malo večji vrt.....user posted image

Res je, tvoje situacije ne poznam.......in ne vem dejanskega vzroka za tvoje "tegobe"......ustvarim si pa mnenje o tem na podlagi tega, kar si pač zapisala......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Sem res zlobna mačeha?
22.9.2014 21:45:08   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Če jima slučajno nisva na razpolago, sta užaljen in po par mesecev niti ne pokličeta. Naj povej, da kadar prideta, pričakujeta, da jima strežem, enostavno se vsedeta za mizo, rečeta, kaj bo za jesti.....Imamo kmetijo, ki jo delava sama s partnerjem, otroci nikoli ne pridejo pomagat, čeprav ju vabiva, vendar imata vendno neke izgovore,
Kaj bi želela vprašati? Ali sem res zlobna, če partnerju povem, da sta se ona dva odločila za svoja življenja s partnerji, da želim, da naju obvestijio kadar pridejo domov, da ne želim, da sem odvisna od njiju.Zadnjić sem mu vse to omenila, pa je bil dolgi nos, češ, da ne maram njegovih otrok. So to otroci, ali odrasli ljudje, ki bi morali spoštovati najino zasebnost. Sem res žleht, ker želim, da imamo vsak svojo zasebnost.


IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Res sem se morda preveč angažirala, preveč hotela, ampak ....


Sem prebrala še enkrat vse.

Mislim, da niti sam ne veš, kaj te moti in še manj, kaj bi sploh rada (tega ne moreš vedeti, če si vedno samo skrbela za druge).

Kaj te moti?
To, da otroci uletavajo? In niti ne toliko kot se bere na prvi pogled; praviš, da eden par mesecev niti pokliče ne, po tem sklepam, da tudi na obisk ne hodi.
To, da jih moraš streči? Pa sploh veš, da oni to pričakujejo ali si jih samo ti tako navadila?
To, da tvojega truda ne opazijo in spoštujejo? Kaj pa če mislijo, da ti  tem uživaš?
Ali to, da mož ni 100% na tvoji strani?

Razmisli in prespi, kaj te moti.
In potem, kaj želiš od drugih, ker če sama ne veš, kaj bi rada, kako naj to vedo drugi?

pa srečno



_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Sem res zlobna mačeha?
23.9.2014 7:58:58   
Paštetka
Mislim, da se zdaj ne rabimo lepiti na vsako besedo, stavek. Dobro vsi vemo, da kadar smo ali jezni ali užaljeni, v raznih ekstremnih emocijah, vsi pišemo, govorimo besede, ki si včasih nasprotujejo, nimajo smisla. Ampak tudi vsi vemo, da ko to zbruhamo ven iz sebe se, počutimo boljše, čeprav vse skupaj "nima smisla". user posted image

kind lady, verjamem, da se ne počutiš fajn, ker drugače ne bi šla nekaj pisat. Včasih ne moremo trezno razmišljati, ko smo utrujeni, včasih rabimo samo "en milimeter" da nas vrže iz ritma. Daj, vzami si malo časa zase, karkoli to tebi pomeni. Malo zadihaj, sprosti se. In potem idi razmišljat o dani situaciji in o tem kako bi reševala "težavo", v kateri se ne počutiš v redu.
Ljudje imamo različne prioritete, različno razmišljamo, smo različno vzgojeni. In tukaj iskati odgovore, če si ti zlobna ali ne je nesmiselno. Za ene boš vedno, za ene nikoli. Kot sem napisala: različne prioritete imamo, različne poglede.
Dejstvo je, da se ne počutiš v redu v tvoji situaciji in jo boš mogla rešiti, ker se ti bo drugače skeglalo in bo slabše. Niti trezno ne moreš v tej situaciji razmišljati, poslušati moža otroke, ker vsak si ustvarja v glavi svoje filme. Zato ti še enkrat predlagam, malo si oddahni, zadihaj, pojdi nekam, sprosti se in potem razmišljaj.
Upam, da se čimprej rešiš iz neugodnega položaja.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.9.2014 8:01:22 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?