|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 10:09:28   
ronja
katere barvice imateuser posted image

mi moramo imeti trikotne-no v vsakem primeru bi mu kupila take..
in jih ima od faber castell neke proti lomljenju in bla bla bla..barvice bile koraj 15€..

Vsaka tiste, ki so jih priporočili, so pa različne, ampak mislim, da niso trikotne, glede na to, da že par let riše z navadnimi, verjetno ne bo mela problemov:D. Na splošno pa lahko poskusiš na papirju v trgovini - ponekod imajo kako za probo in če lepo barva, je ok. Lomijo se ene res veliko bolj kot druge. Dostikrat so razne hello kitty ipd., ki jih dobiš s puščico, neprimerne (lomijo se ne, ampak tudi ne barvajo lepo, so čisto blede), jaz jih potem zamenjam.
V Mulerju mislim, da lahko kupiš barvice posamič. Če porablja v glavnem 2-3 barve, se to verjetno bolj splača kot ves čas nove kupovat... Meni so sicer giotto zakon, priporočilo ene profesionalke, hvala matejči:) - najboljše razmerje med kvaliteto in ceno.

Jaz bi takole rekla- učiteljica naj bi imela avtonomijo v razredu- ti in lubi pa verjetno na nek način doma.

Ima - ona določa, kaj se bojo učili, kdaj se bojo kaj učili, kako se bojo učili, katere dz-je in zvezke bojo pri tem uporabljali, kateri likovni material hoče imet, pobira denar za "ostale prčkarije", itd... To, kako ima kdo zavite zvezke, pa ni njena stvar, ker jih lahko zavijemo itak že pred prvim dnem šole in to ni bilo v seznamu stvari, ki smo ga dobili. Mislim, da to ne vpliva na učni proces, ker dete loči zvezke na prvi uč, ker so zaviti različno. In zvezke zavijamo mi, ne učiteljica - ona govori nam, kaj moramo delat, ne jaz njej;).

Kako bi se tebi zdelo, če bi ti nekdo pametoval v tvojem laboratoriju o zadevah, ki jih imaš ti v malem prstu njemu bi se pa samo zdelo , da jih ima.

Ti, če bi mi rekel: Hej, zakaj pa tega ne narediš kar takole? in ne bi bilo nekega pametnega razloga, zakaj ne, pa bi bilo njegovo lažje, bi bila takoj za. Pri nas se to tudi pogosto dogaja - ker včasih si tako not, da ne vidiš neke izi rešitve, ki jo nekdo iz drugega zornega kota vidi. In ni zato noben užaljen. Sprejmeš in preodiš, ali boš tako naredil. Dostikrat dobiš nazaj odgovor: zato ker potem pa to pa to ni ok... Ampak tudi zato ni nihče užaljen;). Na splošno je to v moji stroki normalno.
Tu pa jaz ne govorim njej, kako naj ona dela, kako naj ona uči itd. In kot rečeno - to, kar bi lahko bil problem, je bilo rešeno že v štartu, ker so zvezki različno zaviti, da ve, kateri je kateri. Nobenega argumenta ni na drugi strani, na tej jih je pa precej.

In otrok- se ti zdi , da se splača to početi in jo delati nekako drugačno itd. Je zato srečna?

Ne bi je delala drugačne, samo pustila bi ji, da je drugačna, kadar pač je. Ni povsod, za ene stvari ji dol visi, za to ji pač ne. Ko sem ji povedala, da hočejo prozorne ovitke, je bila žalostna, ker se je svojih veselila. NI mela nobenih izpadov, ampak ne vem, zakaj bi bila obljuba manj vredna od "tega, kar reče učiteljica, čeprav nima nobenega argumenta". In ja, zdaj je zelo srečna s svojimi ovitki in vidim, da ji je to veliko pomenilo, da sem ji dovolila, da jih nese take kot so. in glede na to, da se je tavelika iz takih zvezkov zelo dobro učila (po besedah vseh učiteljic, ki jih je imela), se bo verjetno lahko tudi tamala, to pa naj bi bil namen šole in to naj bi bilo tisto, kar naj bi bilo pomembno učiteljicam.

Tule imam občutek, da ti rineš z glavo skozi zid, ker si muli nekaj obljubila, preden si se prepričala , če boš obljubljeno lahko izvedla in upoštevala.

Hehe, a potem bi morala poiskat pred začetkom šole to učiteljico in jo prosit za dovoljenje, da zavijemo zvezke?user posted image Ne, res si nisem v sanjah predstavljala, da bi se kdo v to obregnil, ker se pri taprvi nihče v take bedarije ni vtikal. Prosila je, da zavijemo zvezke, ker so še mali in jih uničijo, to je bilo pa vse (bil je argument:). Važno jim je bilo, da upošteva pravila, da se lepo uči, posluša v razredu itd... Kak znakec bo kdo imel na torbici in na zvezku, pa ne;). O tem se skoraj nimam kaj prepričevat prej, ali bom smela zavit zvezke, to ni nekaj, za kar bi moral dobit dovoljenje:D.

Veš otroci so lahko tako super individualni in vsak zase svet, kljub enakim ovitkom na knjigah.

Vem, ne mislim, da jim jo bo uspelo uničit, tudi če bi ji dala enake ovitke - če bi to mislila, bi ostala doma in jih doma šolala. Vendar pa mislim, da je prav, da jim dovolim mislit s svojo glavo in če jim nekaj pomeni, jih podpiram, če ni razloga, zakaj ne. In da je prav, da poslušajo argumente, potem se pa sami odločijo. Ker niso tako neumni, da bi se odločali narobe, če imajo prave argumente predstavljene. Bojo kdaj naredili napake, ampak sem jih pripravljena vzet v zakup za to, da bojo samostojni. Če bojo našli svojo pot, kjer bo pa ista reč upoštevana, pa sploh super. Meni je to mentor dovolil, recimo in zato ima zdaj eno boljšo metodo, hehe. Če mi ne bi, je pa ne bi imel;).
Mislim, da popolno pokoravanje avtoriteti ni dobro, je bilo že več poskusov v zgodovini in skoraj vsi se končajo klavrno... Glede na to, kako se moramo pri prvi borit, da bi si malo več upala pri avtoritetah, bom rajši dajala zgled, kar si želim zanju in gleda tudi tavelika;). Na srečo je imela tavelika učiteljico, ki je bolj dovoljevala individualnost, ker njo bi to precej bolj podrlo.

Otroci lahko nasrkajo v obeh primerih: če ga siliš, da mora bit drugačen in če ga siliš, da mora bit enak kot drugi. In toliko jo poznam, da vem, kdaj ji kakšna stvar veliko pomeni; tega se je veselila že na morju in je bila ena od reči, zaradi katerih se je veselila šole. Mislim, da je to, da se veseli šole, bolj pomembno od slepega upoštevanja avtoritete.
Dostikrat to, kar ji veliko pomeni, ni praktično, ampak vedno se splača. Recimo njen najljubši pulover sem ji že 3x predelavala, da ji je še prav, čeprav sem ji ga naredila, ko je bila stara 1 leto in pol. Ja, vem, sprejela bi tudi, če bi ga pač morala dat stran. Ampak se mi zdi dobro, če jih uspem naučit, da včasih, če se potrudiš, pa lahko narediš tudi nekaj, kar se kao ne da;). Da stvari niso zacementirane. Ne gre to za vsako stvar, zato pa izbiramo svoje bitke. Mislim, da je to, da se nauči, da držim obljubo, čeprav to ni najbolj enostavno, bolj pomembno od tega, če učiteljica zavija z očmi, ker nekdo pač nima prozorne plastike na zvezkih (mimogrede - potem pa nihče ne ve, čigav je kateri zvezek, ker so vsi isti;). V obe smeri gre...

. Ona združuje komplete: pobere uporabne iz starih, pogleda če so vse barve.

To je super, samo pri nas se navadno v vseh kompletih najprej porabijo rumena, rdeča in modra... Navadno ostale porabimo doma, kjer jih imamo kar v eni veliki konzervi v kotičku za ustvarjat. Si moram zmislit en sivorjav projekt:D.

Mini, če se da, povej po pravici v šoli, vsaj vprašaj, če se da prej. Če otrok ne bo imel težav, verjetno ne bo nihče zatežil. Boljše kot da ga učiš lagat... Ko je bil grozen sneg in je bila bolana tamala, je nisem hotela vlačit ven in je zato tavelika ostala doma. Sem povedala po pravici - da ona sicer ni bila bolna, ampak da male nisem hotela bolne v mraz vlačit, same pa nisem mogla pustit doma (lubi je bil na terenu). In so razumeli in ni bilo nobenih problemov.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 10:17:43   
ronja
Mi hodimo na morje, ko so šolske počitnice, tistih 5ih dni še nismo izkoristili, sem pa vesela, da so, če bi kdaj kaj prišlo vmes. Na splošno bomo dopuste planirali okoli počitnic.

Je pa res, da ko sem bila mala, smo dostikrat podaljšali majske počitnice, dostikrat sem manjkala prve dni septembra ali zadnje dni junija, ker je bilo mami takrat najbolj všeč na morju, pa zato nisem imela problemov v šoli... Tako da verjetno ni nek problem, če otrok nima problemov s šolo.

Sami se vseeno zdaj rajši vrnemo en teden prej, da v miru vse pripravimo, zavijemo zvezkeuser posted image , itd... Da se malo unesejo pred začetkom. Ampak različne družine imajo različne načine, mi smo vedno pikirali direkt iz morja v šolo, pa mi je bilo tudi super.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 11:26:07   
patrino
Kot sem že rekla Ronja- čisto dobronamerno- malo boš mogla zategnit vajeti in prenehati riniti z glavo skozi zid. Tvoji otroci niso več le v domačem gnezdu, temveč so pač primorani funkcionirati v institucionalni ustanovi vzgoje in izobraževanja. Prenehati boš pač morala obljubljati zadeve, ki jih boš lahko izpolnila le na način, da boš šla čez neka njihova pravila in pri tem vztrajala na plečih otroka. Preprosto. Ni treba biti suženjsko pokoren. Nihče tega ne zahteva. Se je pa treba zavedati, da je tam - v šoli- njihov svet in njihova pravila, ki so v večini zato, da olajšajo proces njim in otrokom. In pač ga je fino kar se da upoštevat. Ne trmasto ven sekat pri vsaki malenkosti (vsakodnevno nošenje torbe, če imaš lahko en mali nahrbtnik, zavijanje zvezkov v prepovedan papir, skupna peresnica, kljub opozorilom, da naj bi bili flomastri v drugi, individualno prehranjevanje po kosilu,zaradi počasnosti pri hranjenju med kosilom, itd...), ker je tebi všeč nekaj drugega oz. ker ti otrokom ne znaš ( nočeš) razložiti, da je v šoli avtoriteta učiteljica oz. cel šolski sistem , pa čeprav tebi to še tako smrdi.
Ne izgubljaj živcev z malimi vojnami, kjer trpijo le nedolžne žrtve ( otroci), hrani energijo in voljo za večje. Ko bodo prišle te ( in zagotovo bodo ) boš šele videla kako brez veze je takšno malo kompliciranje in provociranje šolskega kadra.

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 12:24:46   
ronja
Se je pa treba zavedati, da je tam - v šoli- njihov svet in njihova pravila, ki so v večini zato, da olajšajo proces njim in otrokom.

To, kako so zaviti zvezki, ni pravilo. Niti to, da bi morala bit torba doma, ni pravilo. Ker noben drug razred nima tako;). V mali nahrbtnik ne gre velika mapa, velikosti in trdote, kakršno so sami želeli (in napisali, to sem vzela kot pravilo in čistu razumem, zakaj - da lahko dajo not vse, kar je treba, mora bit tako velika in fajn je, da je dovolj trdna, da se ne pomečkajo stvari). Stvari kot so peresnica in papir pa se šole ne tičejo, če je not vse, kar oni hočejo imet in če niso zato barvice po tleh (v tem primeru komot zahtevajo drugačno).

individualno prehranjevanje po kosilu,zaradi počasnosti pri hranjenju med kosilom

Kje si pa to našla? Ona se od šolskega kosila ni najedla, od tega pa se. In med popoldansko malico seveda lahko je, kar ji paše, če si prinese s seboj. To ni nobeni učiteljici delalo težav, oz. so celo predlagale, da otroci, ki nimajo popoldanske malice, da si nekaj prinesejo s seboj, kadar ostanejo dlje (ni edini tak primer;).

Ne izgubljaj živcev z malimi vojnami, kjer trpijo le nedolžne žrtve ( otroci), hrani energijo in voljo za večje. Ko bodo prišle te ( in zagotovo bodo ) boš šele videla kako brez veze je takšno malo kompliciranje in provociranje šolskega kadra.

Razumem, kaj hočeš povedat, vendar po raziskavah sodeč, deluje naša psiha drugače: če ubogljivo ubogaš vse, kar ti avtoriteta naročiš, ko se ti zdi malo sporno, je veliko bolj verjetno, da boš ubogal tudi kasneje. Poglej Millerjeve poskuse, Zimbardo o njih govori... Fora je v tem, da se upreš dovolj zgodaj;). In težko me boš prepričala, da zdaj ona trpi, ker jo ipak jaz vidim;).

patrino, moja prva avtoritete še preveč posmatra, zato smo se z njenim učiteljicami trudili proti temu;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 9.9.2015 12:30:49 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 13:52:45   
patrino
Če je učiteljica v razredu zahtevala vse kar si naštela , je to pravilo. Verjamem , da to ni požegnal ne papež in ne Pahor- pa vendar učiteljica je gazda in konec. Kot sem že rekla, če bi zahtevala kaj nemogočega in nedopustnega- potem hajd- vužgi po njima. Tako pa si vsaka strokovna delavka v svojem razredu naredi sistem, ki se ji zdi zanjo in za njene otroke najbolj primeren. Ti do praga lahko skačeš v luft in se buniš , čez prag učilnice, pa praviloma nimaš kaj skakat.Saj večina učiteljev želi doseči nek kompromis in delati tako, da je za vse najbolj prav- za strokovne delavce, otroke in starše. In v večini jim tudi uspeva. So pa seveda tudi starši, ki se v vsako malenkost vtaknejo in hočejo svoj domači red in svoj edini prav na žive in mrtve uveljavljati in privleči tudi v šolo, pa čeprav ni najbolj primeren in gre nemalokrat le za kaprico njihovega krofka oz. njih samih.

Kar pa se upiranja za vsako figo tiče- kaj ko bi malo več delala na iskanju kompromisov , kot pa na upiranju. Tisti, ki se ves čas upirajo, so ponavadi uporniki brez razloga in iz malih upornikov radi zrastejo veliki uporniki in zafrustrirani vedno nezadovoljni težaki. Tisti, ki pa se naučijo sklepat kompromise , pa ponavadi odrastejo v zadovoljne , iznajdljive in nepremagljive osebe.
Kaj si želiš za svoje otroke?

p.s. glede na tvoje ustvarjalne sposobnosti in na celo tono rukzakov, ki si jih naredila sama, verjamem, da bi znala doma na tik tak spacat tudi takega, v katerega bi šla vaša glomazna mapa. Pa kakšno mini presenico za flukije, ki bi bila tvoji princeski všeč, tudi. Pa z akrilnimi barvami po malem potiskat bi se dalo tudi prozorne ovitke...temu se reče sklepanje kompromisov oz. dejanje, pri katerem je volk sit in koza cela. user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Prvošolčki 2015
9.9.2015 17:07:37   
liliana
Ronja.....pretirano poveličevanje in idealiziranje materine vloge tudi ni dobro za otroka.......se "sindrom mati" vrne kot bumerang v kasnejših letih......

Še dobro, da imaš samo enega sina......."nihče ne kuha bolje od mami, mami najlepše ovitke dela, mami najlepše igrice zna, mami najlepše šiva.....mami je najlepša, ena in edina.....in nobena ji ni podobna......" Tako se tudi mamoni in mamonke delajo.....ne samo tako, da mami vse pospravlja za njimi......in po moje so ti mamoni še hujši.....ko jim mami v psiho vgradi, da je popolna, da edino ona zna, kaj je dobro zanj......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Prvošolčki 2015
10.9.2015 8:09:47   
skuštrana
Ronja, ves da se ponavadi atrinjam s teboj ampak tule se pa podpisem pod Patrino. V soli je uciteljica car, ti se lahko nestrinjas z njo ampak spostovat pa moras njeno odlocitev in zahteve ( ce ne skodijo otroku seveda).
Moji so sedaj v soli ze trije in vsaka uciteljica je svoj svet - Lizina je full tezila da moramo vsak dan silit barvice in svincnike, A dol visi za to. L mota za telovadbo imat belo kajico brez napisov ( nebuloza ce mene vprasas) in crn triko, kaj zdej naj? Kupila sem, ceprav imamo doma reklamnih bombaznim majic za izvoz..
Ker na koncu koncev se vse te starsevske kaprice zlomijo na hrbtih otrok :-)
Mogoce v prvih razredih se ne, kasneje pa.
Jaz mojim vedno povem kaj si mislim o necem in na koncu poudarim da njihova uciteljica misli tako in dokler so v soli so pod njejo avtoriteto in se dreba drzat njenih pravil. Hebat ga , to je institucija ( predstavljaj si da vsi kot ti, bil bi kaos)

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Prvošolčki 2015
10.9.2015 10:17:55   
bskrle
Otrok je moj, učiteljica ga ima le tiste 4 ure na dan in ni bogibatina-se je dolžna držati UN, vzgojnega načrta, ustave, otrokovih pravic in
pravilnikov... tako da nekatere imate popolnoma zgrešene predstave o učiteljih in njihovih pristojnostih. Žal

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Prvošolčki 2015
10.9.2015 10:37:56   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Otrok je moj, učiteljica ga ima le tiste 4 ure na dan in ni bogibatina-se je dolžna držati UN, vzgojnega načrta, ustave, otrokovih pravic in
pravilnikov... tako da nekatere imate popolnoma zgrešene predstave o učiteljih in njihovih pristojnostih. Žal


Itak.

Ce pa uciteljica prosi ce bi lahko vsi zvezke zavili v prozorno bi se pa tega drzala pa ceprav se mi zdi bzv. Pa ce prosi da naj imajo trikotne barvice. Ze ima svoje razloge, a je tako tezko to sprejet? Pa potem na roditeljskem vprasat zakaj je tako in cemu?

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Prvošolčki 2015
10.9.2015 10:45:02   
skuštrana
Jaz na to gledam kot na en red v soli. Tako kot imamo red doma ga ima vsaka uciteljica tudi v soli. In tako kot jaz ne maram da se nekdo vmesava in rusi moj red doma tako uciteljice to ne marajo v soli. Komur ne pase - vedno so tu alternative.

Ravno zato ker danes starsi mislijo da ucitelj v soli ni boginbatina smo tam kjer smo. Na zalost
( ronja, ne mislim na tebe, pac nasplosno pisem)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Prvošolčki 2015
10.9.2015 14:43:18   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Otrok je moj, učiteljica ga ima le tiste 4 ure na dan in ni bogibatina-se je dolžna držati UN, vzgojnega načrta, ustave, otrokovih pravic in
pravilnikov... tako da nekatere imate popolnoma zgrešene predstave o učiteljih in njihovih pristojnostih. Žal

In tiste 4 ure, ko je otrok v šoli,si se tudi ti dolžna držat vzgojnega načrta , otrokovih pravic, avtonomnosti učitelja, upoštevati njegove pristojnosti bla, bla, čeprav je otrok tvoj. Če se ti zdi, da lahko , zato ker je otrok tvoj, v šoli držiš komando in želiš biti bogibatina tako kot doma, imaš žal ti zgrešene pojme o institucionalni vzgoji. user posted image

< Sporočilo je popravil patrino -- 10.9.2015 14:44:50 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Prvošolčki 2015
10.9.2015 18:20:25   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Otrok je moj, učiteljica ga ima le tiste 4 ure na dan in ni bogibatina-se je dolžna držati UN, vzgojnega načrta, ustave, otrokovih pravic in
pravilnikov... tako da nekatere imate popolnoma zgrešene predstave o učiteljih in njihovih pristojnostih. Žal


Tudi ti, kot mati nisi bog i batina…..ker ne znaš pozdraviti otroka, ga pelješ k zdravniku, ker ga ne znaš učiti, ga daš v šolo (lahko pa ga komot učiš tudi doma)……in tako kot pri zdravniku, moraš tudi v šoli upoštevati določena pravila……pri zdravniku se je potrebno naročiti, čakaš v čakalnici, da prideš na vrsto, upoštevaš tisto, kar zdravnik reče…v šoli pa pač upoštevaš to, da je otrok v skupini, da nad skupino »bdi« učiteljica…..skratka, tako kot pri zdravniku, se tudi v šoli otroci obnašajo in delujejo nekoliko drugače kot doma……v šoli precej drugače kot doma, ker v šoli otrok ni več bog i batina kot doma…..tam je še 25 njemu enakih….torej se mora naučiti biti solidaren, naučiti se mora delovati v skupini, kar pomeni, da so določene zadeve enake za vso skupino, čeprav bi on (in mama) rad drugače…….

Torej učiteljica ima v šoli poleg tvojega otroka, še kakih 25 drugih…..in potem ima vseh 26 otrok zavitih delovne zvezke v prvem razredu v svoj barvast ali pisan papir….in učiteljica ne more reči »zdaj pa vzamite modri lili in bine delovni zvezek«…..ampak mora iti k vsakemu otroku in mu izbrati pravilni zvezek…..ker v prvem razredu vseeno še obstaja večina otrok, ki ne znajo brati oz. večina otrok v prvem razredu vseeno ni vunderkindov, ki takoj vedo, da pa rdeča pentlja na modri podlagi je matematični zvezek, rjavi medvedeki z roza pentljico na rumeni podlagi, pa pomenijo zvezek za slovenščno……verjetno si prozornih ovitkov učiteljica ni izmislila zato, da bi za.je.bavala starše, ampak je imela nek razlog za to……in vsi vemo, da je dobra organizacija zlata vredna.....tudi v šoli......

Včasih moramo starši tudi stisniti zobe in se ne pojmovati kot »bog i batina« našemu otroku vedno in povsod…..ko predam otroka v šolo pričakujem, da bo tam zanj ustrezno poskrbljeno…….da se bo tam nekaj naučil, da bo tam varen, odžejan in sit…..in le, če ti pogoji niso izpolnjeni, se imam pravico vmešavati v delo učitelja (in vedno trdim, da ima učitelj precej avtonomije pri svojem delu, kljub nenihnim pritožbam na sistem), ker učitelj je tam zato, da za to poskrbi……če pa imam pripombe na prehrano, na izvedbo interesnih dejavnosti itd. pa pač kot starš greš v tajništvo do ravnatelja……no, vsaj jaz tako gledam na to tako....na učiteljeve in moje pristojnosti.....ker jaz kot mati se tudi nimam pravice vmešavati in vtikovati nos kamor mi pač zapaše.....kljub tej ali oni ustavni pravici........

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Prvošolčki 2015
10.9.2015 18:56:29   
mamica deklicam
imam eno prošnjo, če mi lahko malo pomagateuser posted image

hčerka ima po pouku 2x tedensko angleščino in 2x tedensko zdrav način življenja.
Danes so dobili še list s spiskom interesnih dejavnosti. Kolebam med pravljično ustvarjalnico, pevskim zborom in igre naših babic (kaj sploh tu delajo?)
Kam jo od teh treh dati? Igre so ob torkih, ostali dve ob petkih ena za drugo. Končajo se vse ob 13.40 najkasneje, tako da so kar kmalu po pouku.

Sem mislila, da bodo imeli ustvarjalno delavnico a imajo oni pravljično. Domnevam, da je nekaj podobnega. Je pa ta za pevskim zborom, tako da se meni zdi, da bi jo lahko prijavila na obe. HČi rada poje in ustvarja.

Sedaj pa vaše mnenje. Glede na to, da ne gre takoj po pouku domov in te stvari rada dela, ali bo to preveč ali ne? Saj verjetno, če ji kaj ne bo všeč, bo pač nehala hoditi

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Prvošolčki 2015
11.9.2015 9:44:15   
Grahec
Glej ti najbolj poznaš svojega otroka in veš kaj in koliko zmore. Moja ima tudi angleščino pri pouku in bo hodila na pevski zbor (2x tedensko) in na ritmično gimnastiko v šoli, izven šole pa k folklori (1, 5 ure) in verouku. Na naši šoli ni veliko krožkov za prvčke. Je pa tako, da folkloro nadaljuje od prej, v vrtcu pa je tudi imela 1x tedensko pevski zbor -Tako, da ji je to že domače od prej. Ona bi sicer hodila še na plezanje, ampak ji ne dovolim, ker bi imela preveč stvari in ker sploh ni ona za plezat (nima dost moči v rokah...).
So pa opozorile učiteljice naj jih ne obremenimo preveč, ko pa sem vprašala za nasvet pa so rekle naj svojo kar vpišem na vse to, da ji ne bo dolgčas :-).

_____________________________

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Prvošolčki 2015
12.9.2015 6:20:33   
lily32
Pozdravljene!

Tudi naša deklica je že dobro zakorakala v šolsko življenje. Čeprav je šla v popolnoma novo okolje, ker ni nikogar poznala, se je super znašla in razen par solzic prvi dan, je zdaj ves čas nasmejana. No pa gremo po vrsti:

Torbe: Tu nosijo torbo vsak dan domov in v njej le tisti zvezek ali dva, v katerih imajo domačo nalogo.

Barvice: Tudi naši se lomi zelena barvica in sva jo zamenjali. Na srečo ne nje ne mene ne moti, da niso vse enake. Pri nas niso nič predpisovali, kakšne vrste morajo biti barvice, vem pa, da so ponekod to začeli, ker je na trgu toliko cenenih variant, ki niso nič vredne.

mini86: Glede "dopusta" je tako, da se za odsotnost do 5 dni lahko ustno zmeniš z razrednikom. Če želiš daljšo odsotnost, pa napišeš prošnjo, ki jo nasloviš na ravnatelja. Jaz lagala ne bi – laž ima kratke noge. A se res ne da, da v juniju za en teden zamaknete dopust?

Interesne dejavnosti:
Jaz z njimi ne bi pretiravala. Psihologi priporočajo eno do maksimalno dve dejavnosti in čim več proste, spontane igre s sovrstniki.

Našo vidim, da je tiste dneve, ko imajo še angleščino, utrujena. Ko pride domov, noče delati domače naloge. Ona bi se igrala. To so otroci, ki bi morali biti še eno leto v vrtcu – moje mnenje. Naša bo hodila 2x tedensko na balet in opravljala bo bralno značko, to je vse.

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Prvošolčki 2015
12.9.2015 8:00:15   
mini86
Pri nas zacnejo z id oktobra,seznama se ni.
Si je pa izbral nogomet pa po soli nadaljuje od lanskega leta karate..js mislim da ima cisto dovolj.

Ima se za vse cas..
Lansko leto so imeli tudi krozek nekaj v zvezi z lili in binetom-te delovne zvezke imamo,a pozna katera ta krozek..



_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Prvošolčki 2015
13.9.2015 8:48:52   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

Lansko leto so imeli tudi krozek nekaj v zvezi z lili in binetom-te delovne zvezke imamo,a pozna katera ta krozek..




pri nas so v šoli nakupili en delovni zvezek za matematiko in je domov prinesla nalepko, na kateri ima svoje uporabniško ime in geslo. Gre na spletno stran moja matematika, kjer lahko rešuje naloge. Delovnega zvezka še nisem videla, ker ga še ni prinesla domov.

Teh zvezkov lili in bine je kar nekaj

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Prvošolčki 2015
13.9.2015 14:24:19   
mini86
Mi ze imamo tri delovne zvezke lili in bine..

Zanimalo me je ce kdo pozna interesno dejavnost

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Prvošolčki 2015
13.9.2015 14:34:30   
lily32
ID ne poznam, vem pa, da imajo Lili in Bine tekmovanje, so nam povedali na roditeljskem. Mogoče je krožek ograniziran kot neka priprava na tekmovanje.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Prvošolčki 2015
16.9.2015 8:00:07   
Grahec
Obstaja učbenik Znam več (Lili in Bine) in nekatere šole imajo organiziran krožek, kjer se s pomočjo tega DZ pripravljajo na tekmovanje Lili in Bine. Je krožek kot nek dodatni pouk za boljše učence... naša šola ne organizira tega.

Sicer pa je naša prvošolka kar vesela, se mi zdi, da tudi kar hitro grejo naprej, sploh ko še ni opismenjevanja in se res učijo take bolj osnovne zadeve... je tudi prav, da ne sanjajo ob tem nekaj.
Rišejo in barvajo pa res veliko in se kar krajšajo, če bo šlo s takim tempom jih bova ob krompirjevih že menjale, tudi ona pa ima nekaj bolj porabljenih kot drugih.

Ima morda katera kakšen nasvet, kakšno knjigico za bralno značko, da ima velike črke, veliko slik in ni prezahtevna, ker bo sama prebrala. Ker že bere sta učiteljici rekli naj sama prebere, samo jaz je ne bi rada preforsirala, predvsem pa bi rada, da bi bila knjiga na ravni, kakor bodo tudi sošolci povedali.

_____________________________

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Prvošolčki 2015
16.9.2015 8:49:54   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Grahec

Obstaja učbenik Znam več (Lili in Bine) in nekatere šole imajo organiziran krožek, kjer se s pomočjo tega DZ pripravljajo na tekmovanje Lili in Bine. Je krožek kot nek dodatni pouk za boljše učence... naša šola ne organizira tega.



moja hči je včeraj domov prinesla list, na katerem so tekmovanja in bralne značke. Za to tekmovanje Znam več moramo kupiti delovni zvezek Lili in Bine 1. Če se seveda odločimo, da bo šla na to tekmovanje.

Šla bo na eno matematično tekmovanje Računanje je igra, kjer so baje zelo podobne naloge kot jih imajo v DZ za šolo in v šoli. Tako da ne bo še kakšnih dodatnih priprav. Poleg tega pa seveda bralna značka.

Katero knjigo bi ti priporočala, pa ne vem. Lahko jo pa skupaj prebereta, malo ona malo ti, če bo predolga. Ker knjig je ogromno na izbiro, pa naj se ti hčerka sama odloči, katera ji je všeč.user posted image

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Prvošolčki 2015
16.9.2015 19:06:44   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Grahec

Ima morda katera kakšen nasvet, kakšno knjigico za bralno značko, da ima velike črke, veliko slik in ni prezahtevna, ker bo sama prebrala. Ker že bere sta učiteljici rekli naj sama prebere, samo jaz je ne bi rada preforsirala, predvsem pa bi rada, da bi bila knjiga na ravni, kakor bodo tudi sošolci povedali.


Iz šolske knjižnice bodo vsak teden nosili eno tako knjigo......user posted image

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Prvošolčki 2015
5.10.2016 15:13:27   
ronja
Ima morda katera kakšen nasvet, kakšno knjigico za bralno značko, da ima velike črke, veliko slik in ni prezahtevna, ker bo sama prebrala. Ker že bere sta učiteljici rekli naj sama prebere, samo jaz je ne bi rada preforsirala, predvsem pa bi rada, da bi bila knjiga na ravni, kakor bodo tudi sošolci povedali.

Ena luštna mini zbirka je Vile pripovedujejo o... in potem imaš o odgovornosti, o hvaležnosti, o tem in onem in so luštne, moji jih imata obe radi. Velike tiskane črke, lepe slikice in enostavno besedilo, idealno za začetek. Za še bolj začetnike je pa kaj v stilu Papagaja Markota, ta je pa samo ena knjigica, ampak posrečena in se ves čas ponavalja en stavek, tako da jim gre potem tudi branje hitreje:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 223
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 8 [9]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?