|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   astasan ali fertilup ?
19.3.2015 17:41:28   
123nina
Zanimajo me vaše izkušnje z astasanom ali fertilupom ? Je kaj pomagalo ? Kakšen spermij več ? :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: astasan ali fertilup ?
28.3.2015 21:33:29   
srčece1
Čer,

mi2 sva se trudla kar nekaj mesecev in ni šlo. Potem pa nama je kolegica rekla, da naj poskusiva tablete astasan. Jemala sva jih oba, čeprav piše, da so za moške. Jaz 2 na dan fant pa 3 na dan. In lej ga M zamujala šla test delat in juhu user posted image 9-tega grem na prvi pregleduser posted image Škatlica tablet (60 kos) stane 25 eur. Nama je ostalo okoli 100 kos in če želiš ti jih prodam za 35eur. Jemljem pa tudi že dva meseca elevit.

(odgovor članu 123nina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: astasan ali fertilup ?
29.3.2015 11:20:47   
chocolatecake
Midva pa sva imela dobre izkušnje s Profertilom v kombinaciji z dodanim vitaminom C, koencimom q10, b12 in omega 3, prenehanjem kajenja in obiskom bioenergetika. Res sva zapravila malo več, ampak je bil pa tud rezultat hitro viden.
Po dveh mesecih 300% izboljšanje na spermiogramu iz oligozoospermije v normalen mejni spermiogram, po treh mesecih pa user posted image .
Kljub temu, da so nama zdravniki rekli, da po naravni poti skoraj nimava šans in sva že čakala na prvi pregled na kliniki za zdravljenje neplodnosti, sem v 7. tednu in komaj čakam, da vidim mojo pikico.

(odgovor članu srčece1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: astasan ali fertilup ?
29.3.2015 11:24:36   
chocolatecake
Glede vitaminov in drugih dodatkov pa na splošno velja tole.
(Dokument je kopiran iz ene od strani ringaraje, nevem več točno kje.)
Da boš lažje primerjala sestavine posameznih tablet in njihove vrednosti in našla tisto pravo možnost za vaju.

Vitaminska dopolnila k prehrani za ženske:

Železo (10-20 mg/dan) Slabokrvnost lahko vodi k neplodnosti. Ženske, ki obilno krvavijo, so lahko slabokrvne, tiste pa ki imajo redkejše krvavitve, pa so pravzaprav tudi lahko slabokrvne ali pa imajo previsoko delež železa v krvi. Sadje: rozine, suho sadje (marelice, datlji, slive), jagode, borovnice, ribez, brusnice, aronija, hruške, banane in češnje. Zelenjava: brokoli, špinača, beluši, buče, žito, paradižnikov sok, pšenični kalčki, gorčica, blitva, ohrovt, regrat in fižol. Meso: jetra, vse vrste temnega mesa, perutnina, školjke in ribe.

Vitamin C (500-1500 mg/dan) Ta močan antioksidant pomaga zaščititi celice in krepi imunski sistem. Najdemo ga v sadju in zelenjavi, največ pa ga vsebujejo: črni ribez, zelena paprika, brokoli, jagode, kivi, pomaranče,šipek, grenivke, limone, zelje, cvetača …

Vitamin E (400-800 mg/dan) povečuje kvaliteto jajčec. Vitamin E deluje pozitivno na celoten organizem: pospešuje prekrvitev, izboljšuje mišično storilnost, preprečuje nastanek žilnih okvar, pospešuje transport maščob in varuje ožilje pred aterosklerotičnimi spremembami. Prek hipofize posredno vpliva tudi na žleze z notranjim izločanjem in kot "vitamin plodnosti" uravnava delovanje spolnih žlez. V pripravljalni preizkusni dobi, so dali neplodnim parom vitamin E (200 mg/dan – ženska in 100 mg/dan – moški), kar je pokazalo pomemben napredek pri zdravljenju neplodnosti (Bayer R., 1960). Najdemo ga v jajcih, zelenjavi (zlasti z zelenimi listi), parmezanu, soji, koruzi, pšenici, rižu, avokadu, olivah, korenju, pastinaku, paradižniku, pšeničnih kalčkih in sojinem olju, mandljih, lešnikih orehih, sončničnih semenih in drugih vrstah semenskega olja.

PABA – Aminobenzojska kislina (400mg/dan) … nekatere ženske so s PABA zanosile. PABA domnevno povečuje sposobnost estrogena, da spodbuja plodnost.

Koencim Q10 (30-100 mg/dan) - lahko zviša kvaliteto jajčec. Največ ga je v skeletnem mišičju in celicah srčne mišice, potem v jetrnih celicah, ledvicah in trebušni slinavki. Del potrebnega koencima Q10 dobimo s prehrano. Največ ga vsebujejo meso, ledvice, mastne morske ribe (sardele), pa tudi maslo, rumenjak in rastlinska olja. Nahaja pa se tudi v nekaterih vrstah rastlin, kot so brokoli, špinača in korenje ter v polnovrednih žitaricah.

FOLNA KISLINA (400-800 mcg/dan) priporočeno ženskam, ki načrtujejo zanositev, in nosečnicam. V nosečnosti se potreba po folni kislini poveča zaradi nastanka in razvoja zarodka in hitre rasti ploda. Dokazano je, da preprečuje nastanek okvar pri zapiranju hrbteničnega kanala (nevralne cevi) plodu in drugih okvar plodu.. Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti. Zato je smiselno preventivno jemanje folne kisline pred zanositvijo, najkasneje pa od spočetja do konca 3. meseca nosečnosti. Varuje tudi vaše srce.

L-arginine – aminokislina (16g/dan) – je prikazan, kot pospeševalec plodnosti pri ženskah, ki so že imele neuspešen IVF postopek …

Esencialne maščobne kisline (1-7 g/dan) pomaga k zdravju vašega reprodukcijskega sistema, srca in možganov, ter uravnava nivo inzulina. Omejuje vnetja po telesu in pomaga k vsesplošnemu zdravju. Najboljši vir je prečiščeno ribje olje.


Vitaminska dopolnila k prehrani za moške:

Vitamin C (500-1500 mg/dan) nam pomaga v boju z onesnaženostjo, ki nas obdaja. Onesnaženje, zlasti kemično v kmetijstvu, dokazano povzroča nizko število spermijev. Vitamin C dokazano znižuje DNA okvare v spermijih, sprimke in popačenja. Po 60 dneh rednega uživanja vitamina C so vsi testirani moški uspešno oplodili svoje žene …. Najdemo ga v sadju in zelenjavi, največ pa ga vsebujejo: črni ribez, zelena paprika, brokoli, jagode, kivi, pomaranče,šipek, grenivke, limone, zelje, cvetača …

Vitamin E (400- 800 mg/dan) lahko poveča učinkovitost spermijev . Jemlje naj se z vitaminom C, če pa je slabokrven, ima visok pritisk, okvaro ledvic, ima hemofilijo se prej mora posvetovati z zdravnikom.

Cink (15-60mg/dan) Celo majhna nezadostnost cinka v organizmu lahko povzroči nizko število spermijev. Če boste cink jemali več tednov, je priporočeno dodati še 1-3 mg bakra, da preprečite pomanjkanje le-tega. Najdemo ga v jajcih, zelenjavi (zlasti z zelenimi listi), parmezanu, soji, koruzi, pšenici, rižu, avokadu, olivah, korenju, pastinaku, paradižniku, pšeničnih kalčkih in sojinem olju, mandljih, lešnikih orehih, sončničnih semenih in drugih vrstah semenskega olja.

B-12 (10-100 mcg/dan) in B-complex dopolnilo uravnava nivo testostarona . Pomanjkanje tega vitamina se pojavlja predvsem pri ljudeh, ki uživajo rafinirano in »fast-food« prehrano, ter pri kadilcih. Je nujno potreben vitamin, ki se topi v vodi in se v glavnem nahaja v živilih živalskega izvora, kot so ribe, školjke, rdeče meso in mlečni proizvodi. Ima pomembno nalogo pri nastajanju rdečih krvnih celic in DNA, genetskega materiala naših celic. Glavni vir vitamina B12 so meso, ribe, jajca, mleko in nekatere alge.

Selen (100-200 mcg/dan) pomanjkanje povzroča krhke spermije z lahko lomljivimi repki. Seme je polno selena in ga je potrebno redno dopolnjevati. Najboljši naravni viri selena so brazilski oreščki,ribe,perutnina,meso (še posebej divjačina), žitarice,gobe,čebula,česen,brokoli in zelje.

Koencim Q10 (30-100 mg/dan) antioksidant, ki zvišuje število spermijev. Največ ga je v skeletnem mišičju in celicah srčne mišice, potem v jetrnih celicah, ledvicah in trebušni slinavki. Del potrebnega koencima Q10 dobimo s prehrano. Največ ga vsebujejo meso, ledvice, mastne morske ribe (sardele), pa tudi maslo, rumenjak in rastlinska olja. Nahaja pa se tudi v nekaterih vrstah rastlin, kot so brokoli, špinača in korenje ter v polnovrednih žitaricah.

L-karnitin ( do 3g/dan) Italijanska študija je pokazala, da uživanje 2 g/dan, 3 mesece močno poveča gibljivost in število spermijev. L-karnitin maščobnim kislinam omogoča prehod skozi celično membrano, kjer se te porabijo kot vir energije. Največ ga je v rdečem mesu (posebno bogato z njim je ovčje meso; v 100 gramih mesa ga je kar 210 mg).

Vitamin A - ni ga potrebno jemati posebej, če uživate multi vitamine, ker je tam zadostna količina vitamina A. Potreben je za normalno spolno dejavnost in razmnoževanje, za nastanek posteljice in razvoj zarodka, pomaga k večji produkciji spermijev, sodeluje v sintezi vidnega pigmenta rodopsina (omogoča zaznavanje barv in svetlobe), za razvoj kosti in okostja.

Esencialne maščobne kisline so celo bolj pomembne kot za žensko. Pomembne so pri regulaciji krvnega tlaka, vnetij, presnovi lipidov, reakciji na stres, gradnji celične membrane, živčnih funkcij, imunskega delovanja in produkcije steroidnih hormonov. Popolnoma jasno je, da so prehrambene maščobe veliko več kot le gorivo za proizvajanje energije in kopičenje zalog. Esencialni maščobni kislini najdemo v morskih ribah, oreščkih, nekaterih semenih, stročnicah, algah, materinem mleku in zeleni listnati zelenjavi. Razen boračevega olja, svetlinovega olja in materinega mleka, vsebuje maščobno kislino omega-6 le še redko katero živilo. Laneno seme je najbogatejši naravni rastlinski vir maščobne kisline omega-3, medtem ko je boračevo olje najbogatejši vir maščobne kisline omega-6.

L-arginine – aminokislina (2-4 g/dan) – služi za hitro regeneracijo celic, poveča dostop aminokislin v celice in s tem omogoča lažjo sintezo beljakovin. Obetajoči rezultati mnogih študij kažejo na večje število spermijev in njihovo boljšo gibljivost …

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: astasan ali fertilup ?
15.4.2015 12:14:53   
chocolatecake
Če je slučajno katera zainteresirana prodam Profertil. Več info na privat.

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?