|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 37 38 [39]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2016
14.6.2016 19:02:48   
pika_polonca.
Da hitro izkoristim, ati kopa Lano, pol bo pa spet dojenje in upam, da mu bo sledilo mirno spanje…
Ta svetovalka je bila pri nas. Super zenska, ce ne drugo, je bila odlicna pomiritev in podpora. Pogledala je, kako se pristaviva, odstaviva, povedala sem ji, kako pogosto se dojiva itd. In je naceloma vse ok, le da se pac se ni vzpostavila tista optimalna kolicina. Je rekla, da naj se par dni zdrzimo, ce se mi bodo zacele kaksne zatrdline delat, moram pod tusem zmasirat, drugac pa mi je tudi ona priporocala hladne obkladke po podoju. Pa ce je res kriza vmes, je rekla, da si naj malo z roko iztisnem, ampak res samo toliko, da popusti tisti pritisk, ker ce bom prevec, bo se vec mleka.
Ce bi pa slucajno prislo do mastitisa, ampak seveda upamo, da ne bo, je pa rekla, da jo naj nujno poklicem.
Tako da Metuljckica, tud ce bos pristala na antibiotikih, jaz ti res toplo priporocam enga strokovnjaka prav s tega podrocja (osebni zdravniki nimajo pojma, se ginekologi in pediatri ne, ker se pac ne srecujejo tako pogosto s tem). Ta svetovalka pravi, da je pri mastitisu najbolj pomembno to, da se odpravi vzrok nastanka. Z antibiotikom ga pozdravis, ampak ce ni vzrok odkrit in resen, se bo slej ko prej spet ponovil.
Drugace pa… Saj smo kul. Se rihtava, malo je obcasno naporno, danes sem bila do stirih sama, so vsi trije delali in je bilo vmes kar noro. Pol se je pa umirila, sva sli na sprehod, je zaspala in je bil mir 2 uri, tak da sem sla kar z njo lezat.
Ze sta se zrihtala..sibam!

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 951
   RE: Junijke 2016
14.6.2016 21:54:21   
Bigmamma
Dober vecer.
Joj, komaj pridem do telefona. Prebiram vas ze, ampak kaj odtipkat je malce tezje. Se trudim cimbolj kvalitetno preziveti cas z otrokoma, tako da je vse ostalo na stranskem tiru.
Mali je super, vceraj je bila patronazna pri nas, ima ze skoraj 4,5kg!user posted image se vedno je pravi zaspancek, doji se ponoci na priblizno dve uri, po 10 minut in ze ga zmanjka user posted image danes smo spet bili na sprehodu, v vozicku pridno spi ves cas, sestrica ga pa ponosno vozi. Pa kadar ga kdo pogleda, ona vedno takoj zatem preveri, da mu ni kdo kaj naredil user posted image je ves poslinjen od njenih ljupckov, res je posrecena. Kakih vecjih tezav vec ni, malo se sitnari tu pa tam, se je res lepo privadila nanj tako da sem presrecna user posted image zdaj imam vse, kar sem si zelela v smislu druzine.
Jaz sem pa izgubila ze celih 12 kg, vsak dan mi gre kila dol, se vedno se precej potim, tako da sem ocitno res zadrzevala ogromno vode. Trebuh mi je pa tako velik ostal, da brez poporodnega pasu ne morem nikamor..imam za izgovor, da je pac bil velik otrokuser posted image sama pa tudi nisem med visokimi, je pa zato se bolj ocitno. Na trenutke tako pogrešam trebuscek in nasploh obdobje nosecnosti, da mi gre kar na jok, se posebej ker vem da je bilo zadnjic..
Metuljckica, jaz res upam, da se cimprej pozdravis, sem ze slisala, kaksne hude bolecine so to in pa seveda grozno slabo pocutje. Tudi jaz ti svetujem, da poklices kaksno svetovalko za dojenje..
Pikapolonca, pri meni je bilo prvic tako, da mi je mleko kar spricalo in lilo..ni ravno v tolazbo, ampak meni se je to umirilo komaj po petih mesecih dojenja. Zdaj v drugo je pa ze bolje user posted image sicer sem pa mnenja da je bolje imeti prevec, kot premalo.
Marcevka, jaz sem uzivala v nosecnosti ves cas, razen zadnji teden, ko se nisem vec mogla premikati od bolecin in velikosti trebuha, to me je pa tako omejevalo da groza. In ja, je nek res poseben obcutek ko ves, da je zadnjic. Zato sem pa bila tako jezna, ker sem res zelela uzivati, pa sem imela ali krvavitev ali krce, ali pa je bil mali prevec miren in me je skrbelo. Mah, vazno da je zdaj zunaj in lahko uzivam z njim user posted image
Lep vecer in mirno noc vam zelim..

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 952
   RE: Junijke 2016
18.6.2016 10:21:00   
pika_polonca.
Dan.

Kako ste, kje ste?

Mi smo dobro, z Lano ravno uzivava na terasi na soncku. :)

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 953
   RE: Junijke 2016
18.6.2016 10:42:32   
Marčevka2010
Ojla! Mene je začelo navijat, ampak je nekje na 20 minut, zna še trajat. Bomo videli ali bo danes.

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 954
   RE: Junijke 2016
18.6.2016 13:36:10   
pika_polonca.
O marcevka, super! Ce bo, naj bo lepo! :) Javi se se kaj!

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 955
   RE: Junijke 2016
18.6.2016 14:58:04   
Metuljčkica
Hoj user posted image

Toliko časa se že nisem oglasila, da sem se končno spravila na računalnik, ker mi prek telefona reees ne bi uspelo vsega odgovorit in sporočit. Mastitis, pa mami je bila tukaj, pa nekako ni bilo tistega "odvečnega" časa za pisanje.

Pikapolonca, tudi jaz ne pretiravam s podiranjem kupčka. Nekaj minutk in to je to. "Saj vi tudi ne rignete čisto vsakič, ko jeste!", je rekla patronažna na šoli za starše. Če bi jo pa matralo, bi pa že dala vedet, tudi to je res user posted image Za mleko pa upam, da se je že umirilo, ker si se mi smilila že samo med branjem tistega zapisa... Glede trebuščka - ja, ga malo kar pogrešam, sploh brcike. Itak sem tako nostalgična oseba. Danes je spet sobota in cel dan razmišljam, kaj sem ob tem momentu počela pred 2 tednoma (ko je bil porod). Drugače pa izgledam že čisto blizu predporodni postavi, imam skoraj raven trebuh in 4kg nad predporodno težo. Kar je kul, ker itak dojim in vse to. Nisem pa še avtomatizirala dejstva, da lahko sedaj jopo zapnem user posted image

Bigmamma, ful lepo, da se počutiš izpolnjeno user posted image Če želiš pa še en pas za trebuh, ti ga pa rade volje dam :)

Marčevka, tvoj je pa najbrž še najbolj točen ko urca :) Sreeeeečno, si v mojih mislih user posted image

Pri meni je bilo pa tako. Mala ponči prvo rundo spi 5ur, tako da D dojka 8ur ni bila v uporabi in se je (seveda ob pomoči bakterije) zamašila na ene treh mestih. Pa še spala sem na trebuhu. Zjutraj se zbudim in me vse boli, pa sem mislila, da sem samo zaležala ali pa kaj takšnega. Potem sem šla kot vsako jutro pod tuš in masirala, potem me je pa kmalu začelo mraziti in sem dobila vročino, ki je samo raaaastla. Čim bolj sem masirala, dojila na D strani in mislim, da sem že prvi dan en vod sprostila. Zvečer sem dobila antibiotike. Naslednji dan se je sprostil še drugi vod, tretji je bil pa tako majhen in najbrž bolj na sredini, da sploh ne bi vedela, da je kaj narobe, če ne bi imela pordele dojke. No, sedaj se je vse normaliziralo, količina se je na obeh straneh spet vzpostavila :) Samo še AB pojem do konca, pa bo.
Včeraj je bil spet patronažek pri nas, Vita tehta 3140g in ostanek popkovine bo počasi odpadel - komaj čakam! Opažam, da se bolj pogosto prebuja za jest, mogoče že prihaja v tisto prvo fazo pospešene rasti. Predvčerajšnjim smo bili na prvem čisto kratkem sprehodku, včeraj je bil pa čisto spontano že prav dolg in smo nazaj prišli lačni. Še dobro, da je toplo in to ni tak problem :)

Lepo soboto :)

P.S.: če je katera za, da se prestavimo na mail, naj sporoči. Tole logiranje na RR se mi zdi vedno večkrat preveč zamudno, pa šaltanje med okenčki, da sproti ugotovim, če sem vse pokomentirala, tudi. Sploh prek telefona. itak smo se pa nameravale spoznati, ane? :)

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 956
   RE: Junijke 2016
18.6.2016 20:55:56   
Bigmamma
Dober vecer.
Marcevka, zelim ti lep porod, da se odvije kot mora in seveda, da vaju ne bo matralo predolgo!user posted image
Pri nas se ves cas nekaj dogaja, ali previjam, se igram ali pa dojimuser posted image na sprehode hodimo vsak dan, bolj kratke, ne upam se prevec. Boli me ne cisto nic vec, tudi cisca se je umirila tako da se res ze pocutim super. Malce se se moram navadit na ta tempo, sem kar precej utrujena. Je pa zvecer tak poseben obcutek, ko oba zaspita in je mir in vem, da sem dala cez dan vse od sebe, da je mala kvalitetno prezivela cas, tamali je pa tako ali tako se vedno tak zaspancek in spi ves cas user posted image
Metuljckica, me veseli da ti je bolje. Meni cez noc zaostajo mleko, me tudi kdaj noro boli, tako da komaj cakam potem da se zbudi. Jaz sem za, da se prestavimo na mail..vse tipkam preko telefona, bi mi lazje bilo user posted image

(odgovor članu Metuljčkica)
Neposredna povezava do sporočila: 957
   RE: Junijke 2016
19.6.2016 9:18:31   
Marčevka2010
Hvala punce za pesti. Ob 18.06 smo dobili Brino, 3430 g in 52 cm. Je šlo hitro. Okoli 14 popadki na 5 minut, smo šibali in čez 4 ure rodila. Je pa nekaj slabo dihala, je sedaj na kisiku. Jo imajo še sedaj pri sebi. Držite pesti, da bo vredu.
Jaz nic rezana ali raztrgana, rodila hitro, trikrat pritisnila in je bila zunaj. Veliko lažji porod kot prvič. Popadki do epiduralne pa pasji. Ampak so mimo. Kaj več, ko prideva domov, na tel ne dela rr vedno. Držite se!

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 958
   RE: Junijke 2016
19.6.2016 9:56:30   
Bigmamma
Cestitaaaaam!!user posted image user posted image super, si bila hitro konec. Zelim vam veliko cartanja in lepih trenutkov, upam, da jo bo sestrica tako lepo sprejela kot je nasa tamalega user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 959
   RE: Junijke 2016
19.6.2016 11:38:14   
pika_polonca.
Cestitke marcevka! In seveda drzimo pestke, da bo Brina kmalu brez kisika!

Mi imamo od vceraj spet dojenje vsake pol ure. Mleko pa se vedno samo teeeece.

Ostale pokomentiram, ko bom pri racunalniku. Sem za mail!

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 960
   RE: Junijke 2016
19.6.2016 21:15:24   
Metuljčkica
Marcevka, cestitaaaaam! :) in se veselim vsake dodatne besede o porodu, ki jo bos ob priliki zapisala :) Brini pa zelim, da cim prej zadiha s polnimi pljuci!

Superca, punce :) vam posljem zs z mojim mailom, pa mi pisite tja, potem bom pa skupinico naredila.

Pikapolonca, upam, da je stanje bolj mirno, zate in za Lano.

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 961
   RE: Junijke 2016
26.7.2016 0:08:32   
Lucka_
Drage junijke - iskrene in srčne čestitke za vašega dojenčka!

Prišla sem vas pozdravit in povabit na krasen festival, ki se bo odvijal to soboto po celi Sloveniji: Zaupam si - dojiva se.
Na festivalu bo poleg dojenja tudi ogromno drugih tem - pride veliko zanimivih ljudi s srčnimi zgodbami. Veliko bo razne ponube (telovadba za mamice z dojenčki, gongi, zvočne kopeli, masaže) in tudi nagradnih iger (med nagradami so izdelki trgovine Popek, podjetja Racman). Skratka, spoznale boste lahko druge mamice, poklepetale z njimi, veliko bo tudi mamic, ki bomo pripravljene pomagati glede dojenja. Upam sicer, da s tem nimate težav, upam pa si trditi, da jih boste z našo pomočjo res lahko odpravile in tako zasluženo uživale v materinstvu.

Jaz pripravljam festival v Ljubljani, bodo pa prav vsi super in vredni obiska. Če ste v soboto v Sloveniji, vam vsekakor priporočam udeležbo - pa si lahko naredite tudi mini srečanje vaše skupine ;)

Lepo vas pozdravljam in vam želim krasno materinstvo ter dolgo, mirno in netežavno dojenje :)

Urška

p.s.: tule so FB dogodki, poklikajte se na kraju, kamor greste, sproti namreč objavljamo sodelujoče ter program. Je pa možno, da se bo v ta teden zorganiziralo še v kakšnem kraju - to pa bo potem objavljeno na fb strani Ziza ter spletni strani www.dojiva.se

LJUBLJANA:
https://www.facebook.com/events/309703016042215/

MARIBOR:
https://www.facebook.com/events/1738966163059045/

CELJE:
https://www.facebook.com/events/506065039593134/

MURSKA SOBOTA:
https://www.facebook.com/events/1214439318595839/

KRŠKO:
https://www.facebook.com/events/161738090904297/

BOHINJ:
https://www.facebook.com/events/1756006584673804/

ŠKOFJA LOKA:
https://www.facebook.com/events/317681278571397/

KRANJ:
https://www.facebook.com/events/573693612839297/

TRŽIČ:
https://www.facebook.com/events/287125681641899/

KOPER:
https://www.facebook.com/events/202692846799765/

PTUJ:
https://www.facebook.com/events/1622813754695749/

IZOLA:
https://www.facebook.com/events/202692846799765/

(odgovor članu pika_polonca.)
Neposredna povezava do sporočila: 962
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 37 38 [39]
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 37 38 [39]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?