|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
16.2.2018 13:37:10   
annnaa
Če se tako dolgo kuha ta juha, se ja razkuhajo in uničijo vsi ti minerali, vitamini,... kaj pa vem, se mi zdi res dolgo oz predolgo. Jaz jo bom sigurno manj časa kuhala. Je pa res super ideja. A olja devate v kašice - za kosilo? V knjigi Dojenčki za mizo piše, da je potrebno. Pri starejši sem kupila eno mix olje od Hole, k je za dojenčke. Ne vem, kake so sedaj smernice.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Septemberke 2017
17.2.2018 11:04:44   
Tara9
Jaz je tudi ne bom tako dolgo kuhala, se mi zdi predolgo, sej pol sama voda ostane a ne, če je treba skoz zalivat, ko izhlapi. No kakorkoli mi je nikol tok ne kuhamo.

Annnaa jaz sen prvi dodajala repično olje, je mož ne neki tržnici kupoval, pomoje bom tudi sedaj dajala kapljico.

Mi smo spet lepo spali, zgleda jo je par dni nekaj hecalo, ko se je zbujala, zdaj je spet njena klasika, torej spi kot polhek. Včeraj smo bili 3 ure na soncku, je vse prespala, zelo rada je v vozeku trenutno, upam, da bo trajalo vsaj še malo, da zunaj otopli.

Spalnica je pei koncu, še eno steno danes finiširava, ker neke kable premikava potem je pa konec. Jutri pakiranje za dopust, muka mi je, ne vem koliko tega moram vzet. So mi pa iz amarina pisali, da lahko dobimo od dodatne opreme zložljivi vozek, pa kopalni plašček, kahljico, previjalno mizo, ni da ni. Dobri so.

Kaj boste počeli danes? Lep vikend želim.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Septemberke 2017
17.2.2018 20:50:31   
Dorotheia
Hejla, se na hitro javljam.
Noro pester dan za nami. Sinko prespal pri tetici in svoji sestrični, je bil včeraj tako vesel. Danes zjutraj sva šla midva gledat par avtov, tamalo sva vzela s sabo..itak ne veš, da jo imaš...popoldan sva pa s sinom šla na eno zabavo, je bil povabljen od sovrtičkarke za roj.dan. So se ful lepo imeli.

Aja, olje k kašicam - jaz tudi dodajam, kupila sem od Holle, to mešanico olj. Tukaj se smernice niso spremenile.

Jutri kuhava kosilo za kolege, imata 2 mali punčki, starejša isto stara kot naš fant, tako da bo spet veselo. Meni res paše to dogajanje. Naj traja. user posted image

Šibam zdaj pod tuš in še malo pred tv. Da končno malo zadiham. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Septemberke 2017
19.2.2018 11:32:26   
Član123
Hehe, saj sem rekla, da imam v kuhinji dve levi roki. Tako mi je rekla patronazna, tako sem skuhala.
Annnaa, omenila si, da si starejsi deklici sama pripravljala mleko za mlecno-zitne kasice - kako si to delala? Tudi meni se crpanje mleka ne zdi najboljsa ideja. Pa jaz ji tudi dajem olje v kasice, ze od zacetka. Zacela sem s pol zlicke, zdaj ji dam pa kar celo zlicko. Dam ji pa ali bucno olje, ali olivno ali pa laneno. Skratka, nisem nic posebej kupovala, to tudi midva uzivava. Imava pa nakupljena domaca olja, laneno sem pa v nosecnosti kupila v eko trgovini. Mi je rekla patronazna, da je cisto vseeno, katero olje damo, lahko tudi cisto navadno, vazno je le, da otrok dobi mascobo.
O Tara9, lep dopust vam vsem zelim. Sigurno boste uzivali, predvsem starejsa deklica. user posted image
Joj Dorotheia, ti imas pa res pridno dete. Saj moja je tudi pridna, ampak kar zahtevna. Saj se tudi sama malo zaigra, ampak po dolocenem casu jo moramo pa spet zabavat. Zadnje dni ji berem pravljice, je zacela ful cebljat. Ne vem, a je faza, ali pa ji je vsec, ker jaz skos govorim, potem pa se ona zacne. Pa obrat iz hrbta na trebuh je osvojila ( zaenkrat le v levo), sem jo zjutraj nasla speco na trebuhu, obrnjeno pravokotno na njeno lezisce in pa razkrito.
Punce, uzivajteuser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Septemberke 2017
19.2.2018 20:12:05   
annnaa
Član123, kokosovo mleko sem delala po tem receptu, ampak samo z dvema sestavinama - vodo in kokosovo moko:

https://www.mojezdravje.net/domace-kokosovo-mleko/


Tule je še recept za ovseno mleko:

http://www.aninakuhinja.si/recepti/domace-ovseno-mleko/

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Septemberke 2017
20.2.2018 21:56:42   
Dorotheia
Živjo punce, kako ste?
Za mano še en pester dan. Prav paše.
Zjutraj sem najprej sina peljala k frizerki, je imel toliko las, da je bil vedno takoj prešvican in mokri lasje, pa zdaj pozimi to res ni ok. Potem sva ga s tamalo malo kasneje dostavili v vrtec (bi ga danes imela doma, pa sem se spomnila, da imava s tamalo telovadbo, hihi). No vmes sem šla na hitro skuhat kosilo za našo dojenčico, potem pa sva šli na telovadbo. Joj, luštno je bilo. Vsaj nama. Tamala se je samo smejala. Ful pridna je za te vaje in vse lepo pusti, da delaš z njo, pa sva bili v času, ko ona sicer spi. Tako, da kar nisem mogla verjet, sem mislila, da bo bolj slabe volje, ona se je pa kar smejala. user posted image Res je posrečena ta naša punca.
Potem nazaj na poti domov mi je itak zaspala v vozičku in sva šli krog, potem pojest kosilo in malo crkljat, ona se res rada crklja. In potem po sina v vrtec. Že teden dni zapored izgubljam živce, ker se moj 4letnik noče obleči in obuti. Pa zna seveda. Jaz pa s tamalo v nosilki tudi nisem lih pripravna. Porabim energijo za cel dan v tiste pol ure, ko ga grem iskat v vrtec, Nič ne pomaga. Najprej skačejo tam po enih blazinah in ni šans dopovedat, da se je treba iti obut in oblečt in domov (s tamalo se skuhava vmes v bundah). Včeraj si je na teh blazinah še ustnico prebil. Potem pa seveda huronski jok. Pa potem jok še celo popoldne, ko peče ustnica ob vsaki jedi. Ahhh...Tko da smo danes že 3. dan brez risank. Pa njegove najljubše igrače. Pa zjutraj mi je obljubil, da bo lepo se še takoj obut in oblečt, Ne seveda ni. Potem pa si grem na jetra, ker se vsakič tako razjezim, ker večino edino to pali. Ma, bo bolje.

Aja, malo gledam za vpis v vrtce za tamalo. Kako grozna misel mi je to trenutno. Joj.

Sicer pa tamala super. Ta otrok je res en otrok sreče. Ona je tako zadovoljna in tako malo rabi, da je srečna. Pupa moja. Zdaj je načeloma kar praksa, da spi od ca. 19h do ca. 7h zjutraj. Brez vmesnega dojenja ali sploh česarkoli. Zaenkrat. To je luksuz, tko da trkam.

Edino skrbi me, da ne bi sin kaj iz vrtca prinesel, ker je zdaj ulala bolezni. Še gliste imajo v njegovi skupini. Tko da s strahom čakam, kaj bo in upam, da ne bo nič....

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Septemberke 2017
20.2.2018 23:07:27   
Kinder123
hej...evo da vam mal pisem preden grem spat. Mi smo fino. Meni se je tudi mali v petek obrnil iz hrbta na trebuh. Prvič.Ful vesela. In zdaj je kr praksa- vsakič k ga dam na hrbet se mi obrne..😂🤣😀 Smeško moj mali.
V hrano mu tudi jaz dajem žlico olivnega olja.
Glede vrtca pa nevem..zdej bom napisala prijavnico za vpis. Ga imamo prvi teden v marcu. Samo moj bi pa da je tamav doma pri njegovih starših- k so doma. Po eni strani je ok, po drugi mi pa ni. Ampak dobr kaksen let/dve ok. vseen ga bom pa prijavila v vrtec za vsak slučaj. Jooj kok se mi spi... lahko noc

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Septemberke 2017
21.2.2018 7:43:42   
Tara9
Jutro

Na hitro vas pozdravim. Mi smo v Rovinju, krasno je. Tavelki hcerki se bo zmešalo od dogajanja. Cele dni smo zunaj, nori na igralih, ima tko rdeča licka kot prava kmecka deklica heheh. Tamala je zelo pridna, skor ne vemo za njo. Zunaj vse prespi, notri se pa obrača na postelji. Ponoči spi sama v posteljici, mi 3 pa se stiskamo skupaj user posted image . Edino jest jo ne nosimo sabo, res je ful guzva, se.pozna da so pocitnice. Ljudje in otroci kaslajo vsepovprek, tko da ostane ona v sobi. Je pa velka tako vesela, ker greva sami jest, cel dogodek za njo user posted image .

Nič fajn bodite.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Septemberke 2017
21.2.2018 9:28:50   
annnaa
Tara9 super za dopust, da uživate! Naj tako ostane!

Super za vse obrate! Še malo, pa bodo skobacali. Naša starejša je pri 7 mesecih in ker se je en mesec prehitro rodila, so ji zapisali, da je skobacala pri 6 mesecih, hihi. Kr neki!
Naša je tudi ful dobrovoljček. Je rada v družbo, vsakemu se pusti, da jo nosi. Na vadbi ful napreduje. Obvlada ene stvari, ki jih dojenčki starejši od nje, ne. Res je posrečena. Sam jaooo pa to spanje! Včeraj ni spala od 13:30 do 19h. In še pol ponoči se je ful pogosto zbujala. Očitno ne rabi tulk spanja al kaj, da je vseeno dobre volje.user posted image

Jaz bom našo vpisala v vrtec, tudi enkrat marca so vpisi. Nimamo niti druge opcije in mi je čist OK. Se pa pri starejši, ki je stara tri leta ful pozna, da hodi v vrtec. Zna ful pesmic, prepozna vse barve, šteje do 12, včasih take stavke tvori, da jo sam gledam,... Smo imeli psihologa (ki je del sistematskega pregleda pri treh letih) in je rekla, da se vidi, da hodi v vrtec. Se mi zdi, da je fajn vrtec! Čeprav, če bi imela opcijo, bi jo dala v vrtec pri letu in pol ali pa dveh letih. Itak, je pa malčkom vedno težko, ko se navajajo na vrtec (al so starejši ali mlajši).

Punce lepo bodite, zime pa očitno še ne bo tako kmalu konecuser posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Septemberke 2017
21.2.2018 9:57:53   
Tara9
Uff moja pa se še vedno noče nosit v neznanih rokah, scrklanka mala. Pri domacih je pridna, neznanim obrazom se sicer smejčka, ampak mora bit v varnem naročju user posted image .

Vrtec itak ful vpliva na malčke, vrjamem, da se ogromno naučijo. Ampak moja velka je bila recimo samo 1 leto v privat varstvu, drugače je doma, pa vseeno obvlada ful pesmic, govori kot navita dva jezika, šteje, pozna barve, nekaj barv tudi v anglešcini, sicer še meša slovenščino in hrvaščino, ampak vseeno, nima še 3 let. Hočem reč, da jim tudi brez vrtca na začetku ni hudega. Bo pa sla letos v javnega, ker mora vseeno še na socializaciji delat in dobit več družbice. Tamala gre tudi v vrtec, ker nimamo druge izbire. Če bi jo imela, bi jo dala kasneje, pri 2 letih.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Septemberke 2017
21.2.2018 10:57:18   
Linch
Živjo! Da se še jaz malo oglasim... :)
Jaz sem podlegla temu ne spanju, nenehnemu vstajanju in naporom.. sem obležala, no, bi obležala, pa ne morem... No saj smo vsi trije prehlajeni, mali teče iz noska, redno čistimo, mene je pa kar prijelo, že veliko let ne tako.. Ampak se ne damo :) Še vedno upam, da začne malo bolje spat, bo počutje vseh veliko bolje se mi zdi :) se zbuja na tri urice približno in potem je kar budna, kot zjutraj, traja pol ure, uro da zaspi nazaj..
Razmišljam o nakupu nekega difuzorja, vlažilca zraka z možnostjo dodajanja eteričnih olj. Se mi zdi da imamo tako suh zrak, ne bi škodilo. V spalnici nimamo radiatorja, da bi si lahko pomagala z mokro brisačo na radiatorju.. Ima katera kakšne izkušnje z difuzorji in eteričnimi olji? :)

Drugače sva začeli z GH, lepo je, ampak količinsko malo, po 14h dneh mi poje cca 30g, se mi zdi da je malo no, nevem.. nimam pravega občutka..
Dorotheia, pripraviš kosilo vnaprej in ga spraviš v termovko ali ga kasneje pogreješ?
Super ste z vsemi idejami in nasveti za obroke, hvala :)
Poskušam pa malo navaditi na stekleničko, za primere ko bom odstotna približno 3 slabe urice, pa tudi se mi zdi da imam zvečer manj mleka, da bi še jedla, pa ni in je huda, ne more zaspat... pa ne gre in ne gre, ni cuclja, ki bi prekašal zizouser posted image Ne vem kaj bomo.. je pa res da bo lažje, ko bomo še večerjo uvedli gosto.. kdaj ste vi začele z večerjo, po kolikšnem času uvajanja?

Se pa naša kotali v vse smeri, v trenutku naredi par obratov, prav posrečena je, v en stran sicer več kot v drugo, ampak vseeno. Pa takoj pride do stene potem se pa jezi, ker ne gre več naprej, ni pa še osvojila tega, da lahko poskusi pa v drugo smer :) Prve buške tudi nastajajo, pa nič hujšega zaenkrat, boli le mene na ne da kakšnih znakov. žal smo res v malem prostoru, tako da so takoj na poti omarice in stene..
Joj, en dva tri pa bo že kobacala po stanovanju.. noro :)

Tara9, uživajte na polno še naprej! :) In vse ostale, vsaka po svoje tudi! Lepo bodite :)

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Septemberke 2017
21.2.2018 11:56:46   
me83
Linch joj bogica ej,... no saj nasa se tudi zelo pogosto zbuja,... na 1.5-max. 2h, ampak ker jo imam pri sebi v postelji se podoji pa potem kar naprej spi, tako da nimamo nekih budnih noci no. probaj se ti tako, da jo kar leze podojis,... mogoce se prevec predrami, pa potem nazaj ne more/zna zaspat user posted image . no nasa tudi cez dan zelo malo spi,... ce smo noter max 2x po 30min,... ce smo eno rundo zunaj potem mogoce 1-2h, ampak ce zunaj spi, potem ponavadi samo 1x spi,... no ampak tako je ze od vsaj 3m,... meni se to res malo zdi no user posted image se je pa sedaj zacela zjutarj ful prej vstajat, vcasih ze ob 6, pa mi ponoci zaspi komaj tam okrog 20.30. ocitno ni zaspanka user posted image

uf tara skoda, da ste ravno na pocitnice naleteli,... no pa kot vidim se ne pustite motiti user posted image

mi pa smo za maja rezervirali turcijo,... se gremo malo razvajat user posted image upam, da bo mala dobro let prenesla in pot,... z sinkom in starejso hcero nismo imeli nikoli tezav.

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Septemberke 2017
21.2.2018 14:48:54   
Dorotheia
Samo na hitro, bom kasneje kaj več napisala - Linch - jaz skuham recimo kosilo za tamalo preden gremo od doma, dam v termovko in kasneje nič več ne pogrevam. Ostane toplo sigurno 5 ur. Dam pa v termovko vedno direkt takoj, ko je kuhano, torej še zelo vroče. Pa res malo gledam, kaj tisti dan skuham - ponavadi kako zelenjavo z rižem ali kaj takega, kar lahko stoji in je potem še vedno okusno.

Mi smo zadnje dni ful leteči, hodiva na oglede avtov, res upam, da kmalu najdeva nekaj, da kupimo in potem mir. Zdaj imamo enega nagledanega in ga peljeva še na servis pregledat, pa najbrž bova kar vzela, če bodo tam rekli, da je ok.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: Septemberke 2017
21.2.2018 23:54:21   
Kinder123
Midva sva sedaj ene 14 dni na GH, pa mi poje ene 100 g zelenjave + majčkeno je še vode in olja. Umes mu dam še vodo iz flaške, mu kar paše da malo popije. Pol gre pa še na joško. 😀😆 Pravi lakotnik je ta moj fant. Jaz tudi nevem kok mu lahko dam, pa kdaj bi mu dodala še kakšen obrok več. Sam je pa res tkole ko dojiš luksuz k imaš vedno vse sabo in ne rabiš še na to mislit. Zdej pa tale GH in bo skoz večja akcija kaj, kdaj, kako, kje....😵
Kdaj začet z večerjo je v knjigi- otroci za mizo - v 2.mescu. Se pravi po 30 dneh. Drugače imam jaz to knjigo v pdf.,tako da vam jo lahko pošljem po meilu, če katera želi. Lahko mi napišete meil v osebna sporočila.
Ful fino za dopustnike, jst tud komi čakam da gremo v kake toplice. A kaksne še posebi priporočate?! Prijazne dojenčkom-voda in ostalo. 😀 Se pravi ste ene že naredile osebno najmlajšim. 👍😀 Mene to še čaka. Ga morm it najprej poslikat. Hhihhi...
Ve k ne spite pa verjame da je težko ja. Jst mislim da se še ne zbujam tok. Zvečer gre v svojo pojstelco spat, pol pa k grem jst spat- če se zbudi ga podojim v sede in ga dam spet v pojstelco, pol k se mi pa neprej zbuja, si ga pa tudi dam v pojstlo k meni, ker se mi ne znese zbudit in dojit v sede. Se bojim da mi iz rok zleti, k sem tok zalimana ponoc. Tko da v leže do jutra! Spi zraven in to je to. Upam da bo rabil vedno manj ponoci.

Aja,...zdele mu ene 3 dni zjutraj lulanje pride čez pleničko- ima mokro pizamico. Prej se to ni dogajal. Kaj bi lahko to bilo?! Pleničke pomoje da niso krive k sem mu dala drug dan pol druge. Kere kej ve uporabljate?!?

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: Septemberke 2017
22.2.2018 12:30:12   
Linch
Me83, sem poskusila tudi to, pa nama tole v leže res ne gre, mogoče sem preveč štorasta user posted image Pa večkrat sem jo imela že pri sebi v postelji, sploh kadar je zbujala zeloo pogosto. Ampak potem pa še tisto kar spim ne spim dobro, ker imava preozko posteljo in potem spim na boku in se ne upam niti obrnit..
Je pa zdaj že nekaj časa 20.30 večinoma že spala, zdaj par dni pa ne zaspi tja do 23h, čeprav imamo isto rutino .. očitno gospodična noče redu, nevem..

Dorotheia, hvala, pa sem mislila da ravno riž ne bi smel stati, nevem zakaj siceruser posted image user posted image
Upam da vama uspe z avtom :)

Kinder123, super, meni pa noče po flaki pit med jedjo, no niti drugače .. ji pa dam malo vode po žlički, po GH pa nekaj časa noče na zizo, vsaj pol ure čaka, potem pa ponavadi kar pije :) itak pa je vsak dan drugače.. Jaz ji pač dajem dokler se ne zbuni da noče več..
Super Kinder 123, te prosim za knjigo, ti pošljem mail, hvala! :) Sem jo rezervirala v knižnjici pa zgleda da je zelo zaželjena, sem v čakalni vrsti, pomoje jo bi dobila, ko bomo že konkretno papcali user posted image

Tudi nam se je dogajalo da je bila kdaj mokra čez pleničko, po možnosti takoj ko sem ji dala suho pleničko, največkrat se mi je to zgodilo na začetku ko sem imela pleničko enkico papmpers premium care, kasneje sem itak šla na hoferjeve plenice in so mi najboljše, bomo kar pri teh ostali pomoje. Sem se pa vedno spraševala ja, zakaj gre to čez..
Če smo dobili za darilo kake druge smo seveda porabili, najmanj so me tiste iz mulerja prepričale, nevem, nisem imela dobrega občutka..

Jaa tudi jaz bi rada kmalu šla kaj v toplice,pa malo berem nekateri tako zelo odsvetujejo s tako malim it, drugi svetujejo.. bi šla vseeno, nimam pa ni izkušenj, kje je higiena kaj boljša.. :) pa da je lepo, primerno za naše male :) bom tudi jaz vesela priporočil :)

No, počasi kuhat, zelenjavo za malo, kaj za naju moram pa še potuhtat :)

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: Septemberke 2017
22.2.2018 15:19:05   
Dorotheia
Hejla punce,

bom videla, kolko bom uspela napisat, danes in jutri imam tudi sina doma, tako da je pestro.
Je že jokal, da hoče v vrtec, ma se mi zdi, da so vsi bolni, pa meni paše, da se malo crkljamo doma. Očitno bolj kot njemu. user posted image

Tara9, super da ste lepo na dopustu, sem kar malo fouš. No, saj bo čas tudi za to, trenutno bi bila vesela, če bi bil že samo dragi malo več doma. Ga po cele dni ni, prihaja ob večerih šele domov in sem prav naveličana na trenutke že. Pa v tej zimi s tamalo itak nikamor ni za iti.

Aja, glede toplic in bazenov pa to - mi smo že parkrat imeli namen iti na bazen sicer, pa je vsakič bil potem nekdo prehlajen in itak nisem hotela tvegat. Potem sem brala, da za punčke do 1. leta itak ni priporočljivo (samo kar se bazenov tiče), ker je toliko teh bakterij v vodi, da punčke hitro dobijo ta uroinfekt ali kaj je že. Lih od kolegice tamala je imela predlani, ker je bila pri ca. 7ih mesecih v toplicah na bazenu in sta pristali na pediatrični na antibiotiku. Tako da sem se odločila, da bomo bazen izpustili in počakali raje na poletje in morje. Fantki tu menda niso tako občutljivi.

Glede vrtca - jaz osebno mislim, da je javni vrtec za te male otročke pri 11h mesecih veliko prezgodaj. Samo pri nas žal ne bo druge opcije. Ker je sin januarski, je bil od januarja, ko sem šla jaz nazaj v službo in do septembra bil v privat varstvu (ca. 6 otrok je bilo tam) in se mi zdi to najboljša opcija. Meni osebno še boljša, kot da se pazi doma pri starih starših. Samo to seveda stane. Tam pri 2h letih pa se mi zdi tudi javni vrtec ok. Ker 14 otrok tako malih, ko jih dosti še niti hodi ne, ne je samostojno, je kar naporno za vse skupaj. Itak 2 osebi ne folgata tega spodobno kot bi bilo prav. Ampak tak sistem pač je. Jaz bi tamalo takoj dala privat, pa bi bil finančno čisto prevelik zalogaj - da plačujem varstvo za oba skupaj 500eur mesečno - em to je res too much. Bom probala tamalo pač čimbolj pripravit na vrtec, do neke mere lahko to že doma storiš, se mi zdi. Jih vsaj na urnih pripraviš.

GH - Jaz moje po kosilu nič ne podojim več. Ko je pojedla dovolj za cel obrok, če sem jo potem še podojila, se ji je prav dvigovalo gor, itak pa kar hitro tudi sama ni več hotela...mogoče da je 2x potegnila, to je pa to. Tko da zdaj jo sploh ne dam več na joško po kosilu. Jaz ji ob jedi ali predvsem po jedi (kosilu) dam za pit vodo ali otroški čaj...iz flaške ni hotela seveda...po žlički tudi ne, tako da sem ji začela dajati kar iz enega takega malega kozarčka ali pokrovčka od flaške za pit čisto po malo in zdaj se mi zdi, da je že kar pokapirala in ful lepo dejansko pije ven iz tistega. Tako da bova kar tako nadaljevali, ne bom komplicirala.
Riž lahko stoji in je tudi še zelo okusen (testenine prav tako), medtem ko krompir recimo ne.
Jaz sem nabavila tudi brezglutenske testenine in ji tudi to mešam z zelenjavo in meskom.
Gluten bom začela uvajat naslednji teden, v ponedeljek namreč naša punčka dopolni že 6 mesecev. Sploh ne morem verjeti, da bo že pol leta stara. user posted image Meni gre to čisto prehitro.

Glede tega uvajanja GH - to se tako spreminja, da se mi zdi, da je fino opazovat otroka in se tudi njemu prilagodit. Naj pa bi ca. mesec dni po uvedbi prvega obroka gh pričel z drugim.
En link za mogoče okvirni pregled tega: http://www.prehrana-dojencka.si
Če kateri pride prav.
Pa itak je teh variant nešteto.
Jaz sem danes za večji del družine naredila gratinirane testenine s šunko. Fanta jih obožujeta. Za tamalo pa zelenjavno kosilo, čisto enostavno - špinačno-korenčova-krompirjeva kašica. Meso je bilo včeraj.

Pleničke
- ne vem, zakaj lulanje pride skozi. Mogoče plenička prevelika, premala? Jaz imam za ponoči Pampers premium care, čez dan pa zadnje čase Lidlove (2 vrsti in obe sta super). Sem zadnjič v Lidlu za foro vzela, da probam in sem bila navdušena. Prej sem imela Lumpijeve, pa so mi Lidlove boljše. Probala sem pa pomoje vse - najslabše so meni DMove, ful so mi trde. Tele Lidlove pa take mehke.
Pa če katera rabi te blazinice za dojenje - v Lidlu od Lupilu znamke so meni najboljše. Prej sem v DM kupivala une Chicco ali kaj so že. Skoraj 6eur sem dala za en paket. Tele DM ali od Tosame so mi ful predebele. No, te Lidlove pa so mi top in paket stane okoli 2 eur. Zakon. Se mi zdi, da so kar lepo izpopolnili ponudbo za dojenčke, sem navdušena. Razmerje med kvaliteto in ceno je kar med najboljšimi.

Nič, zdaj pa šibam, se gremo še malo crkljat. user posted image

Uživajte!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 22.2.2018 15:23:39 >

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: Septemberke 2017
23.2.2018 11:18:04   
Član123
Pozdravljene,
Midve imava tudi Pampers premium, ampak ji ni se nikoli premocila. Je pa zjutraj plenica tako tezka, se mi mala kar smili, ker jo ima celo noc na ritki. Tako da poizkusi te. Lahko pa da premalo zapnes ali pa krilca ven gledajo? Ne vem, zakaj bi drugace premocila.

Joj Tara9, uzivajte, vrnili se biste v mraz. Jaz jo imam zdaj kar notri, naslednji teden ima spet cepljenje in ne zelim, da se nahladi. Greva le na hitro v trgovino, ostalo je pa notri. Sva pa kupila res veliko kosaro za vozicek, tako da ima se nekaj fore in je za te mrzle dni se zelo uporabna.
Ja Dorotheia, tudi moja bo naslednji teden stara ze pol leta...kako cas bezi, a ne? Aja,kako pa ti pripravis polento in s cim jo ponudis dojencici? Jaz jo bom danes naredila banano, potem mi pa ze zmanjka idej user posted image

Uzivajte

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: Septemberke 2017
23.2.2018 11:40:39   
Dorotheia
Član123 - glede polente - jaz polento kar z zelenjavno kašico zmešam (kasneje jo bom ponujala tudi s prilagojenim "golažem" - posebej skuhano za dojenčke - govedina s korenčkom). Ponavadi dam zraven kak kuhan korenček in malo kolerabe. Pa gledam, da ni ful gosta polenta, da pride lepo gladka kašica. In tamala lepo je.
Z mlekom ji bom še probala naredit - najbrž danes zvečer na riževem mleku skuham, da probam, če je za kaj.

Joj, zdaj, ko je sin doma, mi tamala čez dan ful manj spi, ker točno ve, da je on pokonci in se igra. Nujno mora biti tudi ona zraven. Joj, kak sa hecna. Se pa dobesedno topim, ker se imata res rada. Vem, da se bosta čez kako leto pa že ravsala, ko mu bo ona igrače kradla. user posted image

Danes kuham naši pupi rižek z zelenjavo (korenček in bučko). Bučke zdaj že dolgo nisem ponudila, ker ni sezona, če bodo te spet grenke, bom raje počakala do pomladi.

Nam pa delam zelenjavno rižotko z ribjimi palčkami (sin jih obožuje) in veliko skledo solate.

Joj, spet ta sneg. AAAA. Kje je še pomlad?!


(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: Septemberke 2017
23.2.2018 19:29:54   
annnaa
Punce, ponoči veliko mamic da otročkom eno številko večje pleničke, kot čez dan. Ponavadi pa te bolj naravne pleničke ala bamboo slabše držijo več urina (ponoči). Mi imamo pamperske premium care in so OK.

Glede dojenja po GH, je priporočljivo, da se jih do pol ure po obroku ne doji. Da se malo navadijo, da “morajo” več GH pojest, da so siti. Pol se pa to podaljšuje, glede na to, koliko pojejo.
Pa jaz bi raje prej z večerjami začela, kot pa da ji ponudim adaptirano mleko v flaši (je ena pisala, da se ji zdi, da se z dojenjem ne naje). Ni se treba vedno priporočil držat, hihi.
V polento paše tudi domač nesladkan kompot hruške ali jabolke. Jaz sem ji tako naredila, dokler ni lahko uživala kravjega mleka.

Jup privat varstva so pa res draga, sploh če imaš dva otroka. Pri enem še migoče gre. Dorotheia mi smo ineli enako, starejšo od januarja do septembra v montesori privat vrtcu s 6 otroci, ampak je bilo ful drago, 340€ na mesec.

Uživajte! Kje je pomladuser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: Septemberke 2017
24.2.2018 8:14:26   
Tara9
Hej hej.

Evo mi nazaj doma. Amarin je top, definitivno se še vrnemo. Že dolgo se nisem imela tako lepo, res krasno. Se mi zdi, da sem se ponovno zaljubila v svojo velko deklico, tak cuker je bila, da jo obožujem še bolj kot sem jo, pa sem mislila, da je ne morem bolj kot jo. Noro. Tako je uživala in bila posledično tako dobre volje, da sva se topila ob njej. Tamala je pa itak pridko, da skoraj ne vemo za njo. Ima kak moment, da je mal nagajivko in se hoče nosit in malo jokca, nasploh pa krasno dete. Spala v vozičku ali pa ležala in gledala kako se zunaj potepamo. Že gledam za nove počitnice. Avgusta imamo rezervirano 2 tedna morja, ampak bi rada, da nam še prej uspe kam skočit za kratko, vidim, da vsi rabimo to.

Moja tamala gre v mini jaslice, kjer je 6 otrok, ker v enoti v bližini hiše nimamo jaslic. Prva je bila v privat varstvu 6 otrok in je bilo vsaj kar se zdravja tiče fino, ampak so bile druge težave, pač varuška ji ni sedla. Zdaj gre v javnega, bo vseeno 3, 5 takrat stara in upam, da ji bo zdaj bolj sedlo vse skupaj.

Moja se je začela za gh zanimat, šele zdaj nas ful gleda ko jemo in kar cmoma zraven. Še malo bom počakala, potem pa poskusimo. Mi smo med najmlajšimi oz je najmlajša tukaj. Nismo še 5m dopolnili tako da se ne mudi.

V torek imava cepljenje, upam da bo spet ok, kot prvič. Da nismo kaj iz hotela privlekli, je bilo ogromno bolnih, groza. Tako da ja na bazen mi nismo hodili, ker je tudi za moje pojme še prekmalu.

Danes se gremo pa sanjkat, torej iz morja v zimo. Uffff malo mi že preseda sneg.

Lepo bodite

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: Septemberke 2017
25.2.2018 21:03:06   
me83
Pozdravljene.

Mi pa tako uzivamo v zimskih radostih,... otroka sta veliko zunaj na snegu in uzivata, ta mala pa tudi takoj na zraku zaspi, jo le v kosaro polozim in ze spi, niti ni treba vozit user posted image

Mi imamo tudi pampers premium, pa pampers dry (tiste zelene), pa nobene ne spustijo nikoli,... ok vcasih ce imamo res kaksen konkretn kakanje ji pac gre po hrbtu gor, ampak to je od pritiska user posted image

Ja tara9 najini sta najmlajsi tukaj in mislim, da le midve se ne uvajava,... nasa je sedaj tudi zacela sedaj opazovat (pa je to tudi sednja delala, pa ful ji bila jedka),... meni je dojenje se vedno najbolj na easy, tamala ima konkertne mischelinke, tako da tam do 6m bomo ze zaceli user posted image


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: Septemberke 2017
26.2.2018 14:22:23   
annnaa
me83, super da takoj zaspi v vozičku. Naša ne. Pa pri nas je trenutno vse zelo slabo spluženo (pločniki in peš poti), nimamo kje za vozičkat. Starejša bi se pa sam sankala, kamor potem z vozičkom ne moremo.
A danes ste bile kaj zunaj z dojenčki? Meni je čist premrzlo. Sej baje se jih fajn obleče in pokrije, pa je OK. Sam zame ni prijetno, ko zapiha. Jaz res težko kam pridem z vozičkom, razen da bi ga po cesti vozla.

Jaz še tudi ne uvajam goste hrane, pa bo 6.3 stara pol leta. Se mi nekako ne da, hihi. Sem si rekla, da začnem s prvim marcem.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: Septemberke 2017
26.2.2018 15:04:16   
Dorotheia
Živjo punce!

Evo naša punca je danes dopolnila 6. mesecev. Joj, gre hitro. Danes ji mogoče za večerjo že gres naredim (na riževem mleku). Bom videla.

Joj, meni v tem mrazu ni za iti ven. Bom šla s tamalo samo po sina v vrtec. In to je to. Jaz že od nekdaj ne maram mraza.

Uživajte in lep dan!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: Septemberke 2017
26.2.2018 15:33:18   
me83
ja mi smo na sreco v hisi, in imamo na koncu parcele, ki je sicer ravna, taki hribcek in se tam otroka sankata,... dojencica pa na sreco zaspi v vozicku in potem spi,... drugace bi bilo kar tezko, v nosilki ji zagotovo en bi bilo tako toplo, pa ce jo imam v nosilki patem otrokoma ne morem pomagat po hribu gor hodit user posted image

dorotheia - vem da si omenila, da uporabljas lidl plenice - sem ravno danes videla, da jih imajo -30.

je pa danes res ful mrzlo, pa se veter piha. no pa pri nas spet snezi in se sneg ze oprijema cestisca. ampak saj ok zima je user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: Septemberke 2017
26.2.2018 16:15:39   
Tara9
Mi smo danes kr notri, preveč zebe. Zunaj sneži in piha brrrr. Sta pa taki teckici, da glava boli. Velka rabi zrak, da porabi energijo. Moja tamala tudi rada spi v vozeku. Košaro imamo ful velko, tko da je še vedno v njej lepo zadekana spi.

Mi od plenic pamperske uporabljamo. Nisem drugih niti probabala. Premočijo mi, če imamo premale. Naša rita je že na številki 4 in ne gre nikoli čez.

Jutri imava sistematiko, morali bi se cepit ampak se mene neki loteva, mal me grlo praska. Bom videla jutri kako bo. Najraj bi se čim hitreje rešila, me pa itak spet skrbi. Tukaj ste vse brez reakcij opravile a ne?.pri nas je bilo prvič ok, res upam, da bo tudi ostale doze ok sprejela.

Evo zdaj je šla pančkat, grem malo počivat.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?