|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 15:16:13   
KmAlU MaMiCa
Za solo se boste itak odlocle po filingu...jaz prvic sem sla ker se mi je zdelo da nimam pojma, drugic nisem sla ker se mi je zdelo brezveze. Ce imas toliko mlajsega bratca itak ze vse obvladas. Drgac obstaja knjigica Baby book...vcasih so jo meli v cakalnicah pri ginekologih...letos je tu v celju nimajo...za lj ne vem...tam je bilo napisano za vsako porodnisnico posebej kak majo to s solo in ceno za prisotnost...drgac pa jaz ko sem bila da bi neke info zvedla ki jih drugace ne morem nisem...je pa kazala kako se dojencka kopa kar mi je full prav prislo...ceprav mi je patronazna itak vse se enkrat povedala in pokazala. Jaz bom zdaj spet rodila v Celju in sem itak sele dobro leto po porodu tak da nimam nobenga namena hodit v solo. Joj jaz sem pa mislila kok je ta 3d/4d fajn zdaj pa sem fix da ne grem. Men tud preklopi vcasih na 3d sam sem misla da je to full neki waaw in da vidis v nulo. Gibe jaz cutim ful in to vsepovsod...kot da se vrti v trebuhu. To je za to obdobje cist normalno. Zdaj je super....pol ko bojo pa nase strucke ze vecje bojo pa te brce prav naporne vcasih...mene je pol proti koncu ze prav bolelo...ampak je vseen full zanimiv obcutek...pogresas te brce ko je enkrat nosecnost mimo...no vsaj jaz sem jih full...zdaj pa se moram psihicno pripravit da je to moja zadnja nosecnost. Nas je ze kar veliko in planiranih otrockov sigurno ne bomo vec imeli...mozu pa pravim da se vedno se lahko kaj "zgodi" 😉

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 15:19:32   
KmAlU MaMiCa
Ce se ne pocutis ok pojdi v bolnisko brez oklevanja...prvo je dojenckovo in tvoje zdravje...potem vse ostalo. Vsak ginekolog in zdravnik ti bo napisal bolnisko brez problema.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 17:48:52   
Cvetnilist
Seveda lahko greš v bolniško Jabuk, to sploh ne bi smel biti problem! Vsaj pri moji zdravnici ni. Si imela naporen dan? Meni ponavadi bolj otrdeva ob napornih dnevih. Kaj magnesol piješ drugače?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 20:02:55   
Jetkarmak00
Jabuuuk!! Jaz sem mela tut probleme s tem.. On se krce zraven.. Pa sem zdaj šla na dabroston 2x na dan.. Zakon.. Ni nobenga krca vec.. Nemorm vrjet!! Tut otrdevanja nobenega!! Zacni jest dabroston.. No meni je fix pomagal ker ke nemogoče, da bi se tik ob jemanju kar vse spremenilo..Sporočiiii kako in kaj!! Srečnooo😍
Ja saj.. Potem veš zakaj meni ni do šole hehe.. Ker ubistvu če vse daš skozi.. Se ti zdi butasto it v šolo.. Ja sem tudi sama videla ja, da piše na netu da je kao obvezno.. Zanimivo.. Ma morm se to pozanimat točn.. Ja 3d/4d če ti na to preklopijo med ultrazvoki potem nima smisla.. Ni čisto nič drugače.. Čisto enako.le da tukaj pač dlje časa gledaš v otroka. Dobiš večs cdjev.. Pa tko.. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 20:22:52   
jabuk
Ja, pijem Magnezij, samo ga ne smem preveč, ker potem bolj tekoče kakam.  Za Dabroston pa rabim recept od ginekologa ane? To krčenje se mi je začelo že danes ponoči, predvidevam da je razlog, ker je vsega preveč: prvič že nekaj dni ne spim, ker se dete v trebuhu zbuja okoli 2h in brca do 5ih, ko moram vstati in sem utrujena. Drugič imam dinamično delo- od pisarne, razni sestanki, do terena po celi sloveniji- v roku 2eh tednov sem prevozila od štajerske do gorenjske, v pisarno se vozim z busom kar mi ni ravno lahko, posebej če moram celo vožnjo stat. Tretjič pa stres in strah pred šefi, jutri imam sestanek in sem se danes jokala zaradi strahu. Četrtič pa moram skrbeti še za sina in nimam možnosti priti domov in počivat na kavču....Ampak skrb za sina je najmanjši problem, bolj služba...Vse te stvari sem prej počela, ampak zdaj v nosečnosti je za telo to zgleda preveč. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 20:42:00   
Cvetnilist
Te čisto razumem Jabuk, ker se meni dogaja podobno, ko se preobremenim. Se pa to otrdevanje ponavadi pojavlja takrat, ko je telo preobremenjeno in ko nam primanjkuje počitka. Jaz pridem domov iz službe in lahko počivam ampak sem še vedno čisto izmozgana. Potem pa se mi včasih še zdi, da pa mala ne brca toliko kot ponavadi in mam na koncu slabo vest da sploh še delam. Pa imaš drugače še dolgo namen vztrajati v službi? Jaz bom poskusila zdržati do februarja, grem raje za kakšen teden vmes v bolniško, če bo prenaporno, pač finančno se ta bolniška zelo pozna, če bi pač šla zdaj v čisto bolniško. user posted image
Drugače pa magnezij meni sploh ne pospeši kakanja, imam še vedno kar težave s tem in posledično tudi s črevesjem, me včasih prav boli.. Pa sem poskusila že preklopiti na dvojno dozo magneseola ampak mi en pomaga.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:07:49   
Jetkarmak00
Jaa res je.. Mene magnezij če jih več spijem tufi na "drisko" udari..Ja dabroston je na recept ja.. Ampak mislm da ti ga bo G dala..kar reci ji.. Jaz ga bom nekje do 32tedna jemala.. Pa naj reče kdorkoli hoče.. Verjamem da pomaga pri krčih in otrdevanju.. Sem imela vsak dan od 16t krče, nekje po 20t še bolj pogoste, + otrdevanje po 10_x_ na dan.. No potem sem pa videla da ene jemlejo v tretji tretjini zarafi teh krčev in otrdevanja dabroston ker ti drugače lahko vrat začne odpirat če imaš preveč tega.. No in sem rekla G da bi pa jaz tudi to jemala... Pa mi je dal recept.. Dvakrat na dan jemljem.. In od takrat nobene krče, niti enkrat otrdevanja.. Nemorm vrjet :) Vidim da zelo velikk žensk to jemlje, tako da na otroka verjetno nič me vpliva.. Tudi dal mi recepta verjetno ne bi.. Če bi kaj škodovalo :) Ti si rekla, da si jemala to v prvi nosečnosti.. Mogoče ti je ostala kakšna škatlica da bi zdaj ti prav prsla? Če ne pa pojdi jutri do G. Naj ti ona svetuje glede krčev in otrdevanja, vsaj pogovori se z njo o tem. Kar pojdi, res. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:16:35   
jabuk
Jaz bi šla z veseljem v bolniško, vendar moj ginekolog in zdravnica temu nista lih naklonjena, tako da ne upam niti vprašat. Sem celo razmišljala, če bi šla do kadrovske in spremenila pogodbo na polovični delovni čas, samo potem je slabša porodniška in še bojim se, da ko pridem nazaj, da no tak ostalo. Včasih pogrešam čase, ko sem bila v prvi nos.absolventka in sem lahko mirno počivala in se posvetila sebi, nisva imela toliko denarja koz zdaj, ko oba delava,  ampak bolj varno sem se počutila (da ne pride do predčasnega poroda). Zdaj sem pa psihično in fizično švoh.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:23:42   
Cvetnilist
Jabuk, te POVSEM razumem! Jaz sem pa že sedaj na skrajšanem delovnem času in je že tako slaba plača, če grem pa za stalno v bolniško pa bo tako ali tako katastrofa in tudi na porodniški se bo zelo poznalo. Sama bi lahko šla že konec oktobra v bolniško, na predlog ginekologinje, ker sem imela 2 leti nazaj konizacijo, vendar še vedno vztrajam. Ampak se mi vedno bolj zdi, da ni vredno, da bi bilo bolje, da bi bila doma in počivala. user posted image
Mislim, da ti zdravnik in ginekolog ne bi smela komplicirati vsaj za kakšen teden bolniške, sploh glede na to, da se ne počutiš najbolje. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala pri svojem in se ne bi pustila kar tako odgnati. Imam pa tudi sama namen it naslednji teden vsaj za kakšen teden v bolniško, ker sem že povsem izmozgana, sploh zadnja dva dni se zelo slabo počutim.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:24:20   
jabuk

Jap, mogoče bi res šla na Dabroston Ja. Sem jemala takrat in res pomaga. Danes sem imela krče vedno bolj pogoste, zdaj zvečer celo na par minut...Bom videla kako bo ponoči. Jutri imam sicer zelo pomemben sestanek s šefom, in mož hoče da grem, da ne bo kaj narobe- samo se ne zaveda, da je huj otroka zgubit, kot pa službo. 
IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Jaa res je.. Mene magnezij če jih več spijem tufi na "drisko" udari..Ja dabroston je na recept ja.. Ampak mislm da ti ga bo G dala..kar reci ji.. Jaz ga bom nekje do 32tedna jemala.. Pa naj reče kdorkoli hoče.. Verjamem da pomaga pri krčih in otrdevanju.. Sem imela vsak dan od 16t krče, nekje po 20t še bolj pogoste, + otrdevanje po 10_x_ na dan.. No potem sem pa videla da ene jemlejo v tretji tretjini zarafi teh krčev in otrdevanja dabroston ker ti drugače lahko vrat začne odpirat če imaš preveč tega.. No in sem rekla G da bi pa jaz tudi to jemala... Pa mi je dal recept.. Dvakrat na dan jemljem.. In od takrat nobene krče, niti enkrat otrdevanja.. Nemorm vrjet :) Vidim da zelo velikk žensk to jemlje, tako da na otroka verjetno nič me vpliva.. Tudi dal mi recepta verjetno ne bi.. Če bi kaj škodovalo :) Ti si rekla, da si jemala to v prvi nosečnosti.. Mogoče ti je ostala kakšna škatlica da bi zdaj ti prav prsla? Če ne pa pojdi jutri do G. Naj ti ona svetuje glede krčev in otrdevanja, vsaj pogovori se z njo o tem. Kar pojdi, res. 



(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:29:55   
Cvetnilist
Se mi zdi, da moški na trenutke malo drugače gledajo na te stvari. Me smo že od začetka bolj povezane z otrokom in se že od prvega meseca trudimo, da bi mu bilo najbolje. Če se boš ponoči slabo počutila raje ostani doma. Ni vredno! user posted image Verjamem, da bodo tudi v službi razumeli situacijo.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:30:10   
Jetkarmak00
Pejt na urgenco zdej? Ti bodo sigurno kaj dali.. Pejt se prepričat, res.. Js bi sigurno kar sla.. Sploh ker mam tako rada zdravnike in preglede😅Lej bolj da se gres pokazat.. Kaj pa ce bi bili pravi popadki? Da ti dajo pravočasno inekcijo za pljuca itd.... Zdej si ze v teh tednih ko otrok lahko prezivi.. Tako da kar pogumno, res.. 


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:31:09   
jabuk

Blagor tebi :)...Ma saj ravno to. 6m sem že noseča, pa od septembra niti enkrat nisem bila na bolniški. Niti na negi ne, pa imam 3-letnega otroka...Poznam pa eno nosečko, ki dela kot natakarica in ji ginekologija ni hotela dat bolniške, je rekla, da naj počiva, ko pride domov.
IZVIRNO SPOROČILO: Cvetnilist

Jabuk, te POVSEM razumem! Jaz sem pa že sedaj na skrajšanem delovnem času in je že tako slaba plača, če grem pa za stalno v bolniško pa bo tako ali tako katastrofa in tudi na porodniški se bo zelo poznalo. Sama bi lahko šla že konec oktobra v bolniško, na predlog ginekologinje, ker sem imela 2 leti nazaj konizacijo, vendar še vedno vztrajam. Ampak se mi vedno bolj zdi, da ni vredno, da bi bilo bolje, da bi bila doma in počivala. user posted image
Mislim, da ti zdravnik in ginekolog ne bi smela komplicirati vsaj za kakšen teden bolniške, sploh glede na to, da se ne počutiš najbolje. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala pri svojem in se ne bi pustila kar tako odgnati. Imam pa tudi sama namen it naslednji teden vsaj za kakšen teden v bolniško, ker sem že povsem izmozgana, sploh zadnja dva dni se zelo slabo počutim.



(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:33:09   
Jetkarmak00
Mah.. To je res butasto.. Samo jaz bi se svojemu uprla in bi mu povedala tasvoje.. Mu nebi dala niti moznosti za mnenje, bi mu kar postsvila trdilno obliko, brez vprasanja.. Pejt zdej, bos vsaj mirna.. Ni to nic takega.. Ves kolk je takih..Eno poznam tko.. Je bila v 26tednu, dobila mocne krce, ni vedela kaj to pomeni.. Sla na urgenco so bli pa pravi pooadki.. Zvecer isti dan je pa rodila.. Tako da ne se igrat, bolj dvakrat it za nic, kot pa enkrat prepozno.. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:33:17   
jabuk
Punce hvala, mi je zdaj lažje. Nimam slabe vesti. :)

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:36:43   
Cvetnilist
Natakarica je in ji ni želela dati bolniške?? Ne morem verjet... To pa se mi res ne zdi korektno s strani ginekologa. user posted image Dobro, vedno govorijo, da nosečnost ni bolezen ampak ni vsako delo enako, da bi se lahko metalo vse nosečnice v enak koš. Ampak glede na to kakšne težave imaš ti, mislim, da ne bi smela imeti težav, da ne bi dobila bolniške.
Drugače pa ja, res imam srečo, da sta ginekologinja in zdravnica obe razumevajoči. Je pa tudi res, da sem od začetka v rizični skupini za prezgodnji porod zaradi konizacije, tako da morda zaradi tega ginekologinja ne komplicira. Ne vem pa kako je do drugih.
Poznam pa eno, ki je šla drugi teden, ko je izvedela, da je noseča, na bolniško in je bila do poroda doma. In ni imela nobenih težav, rekla je ginekologinji, da dela v nevarnem okolju z malimi otroki, ki tepejo in ki so skoz bolani in ji je ginekolog kar tako napisal bolniško za celo nosečnost.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:37:32   
Cvetnilist
Jabuk, pojdi na bolniško in to čisto brez slabe vesti! Prvo sta ti in tvoj otročiček, potem pa vse ostalo. user posted image

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 21:51:26   
Jetkarmak00
Zakaj se pa nebi šla na urgenco pokazat?? Cel dan krči in otrdevanje? 🤔🤔

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2018 22:56:51   
Zogica_marogica
Ma kaksni so tej zdravniki, brez veze res. Moja ginekologinja me je skoraj moledovala, naj grem na bolnisko zaradi predhodnih tezav, pa ne bi bolniska nic spremenila, ampak tako pac, za splosen mir. Pa osebna zdravniva tudi kar 2x daljso bolnisko pise za bolezen kot ponavadi. Res ne vem kaj jih moti, sej se gre za par dni, pa tudi ce bi se slo do konca nosecnosti. Morda da si vsaj petek doma, ce ze moras jutri zaradi sestanka, potem je itak se vikend... Skratka, upam da bo ok. Je pa fajn tudi od vseh vas drugih slisat, da si vzamete kaksen dan bolj na izi brez slabe vesti, greste malo na bolnisko... Sej nosecnost ni bolezen, ampak malo miru dela cudeze za psiho, psiha pa ful vpliva na zdravje, splosno pocutje in vse skupaj. Jaz imam vcasih kar slabo vest, da bi morala vec delat se doma, zamujam z enimi zadevami pa v sluzbi sem ves cas v movingu itd ehh... 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2018 6:44:31   
Sončica3
Pozdravljene aprilčice!
Sicer sodelujem v temi majčice, pa se vseeno obračam po informacije k vam. Naslednji teden me čaka morfologija pa bi vas prosila, če mi razložite vse tiste prej pisane kratice meritev, ki so vam jih opravili?

Sama se počutim med nosečnostjo uredu, zaradi narave dela me pa mantrajo bolečine v križu. Nasmejalo me je, ko je ena napisala da je znanka ves čas na bolniški, ker dela z otroki, ki tepejo in so ves čas bolani. Predvidevam, da dela v vrtcu ali kakem zavodu. Tudi sama sem v vrtcu, v najmlajši skupini pa si lahko predstavljate, da zna bit naporno. Si pa ne predstavljam, da bi ves čas hodila na bolniško. Razumem pa, da so ponekod zdravstvene težave. 

Se vam zahvaljujem za vaše info. Bomo videli, kako bo naslednji teden na morfo. Sem čisto na začetku maja, tako da možno da bom padla v april 🙂
Lep dan 🙂

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2018 9:13:18   
Jetkarmak00
Jaz ti lahko napišem kar se spomnim... :)
BPD = premer glaveHC = obseg glaveAC = obseg trebuhaFL (femur) = dolžina stegnenice CRL (Crown to Rump Lenght) = teme do trtice dolžina CM = možganiCerebellum hill =mali možgani (po 20 tednu govorijo o PDP-ju po ultrazvokuAC/BPD/FL/HC = njihova dolžina dajo skupaj težoFetal position = kako leži, glavična lega, medenična.. Placenta location = naprimer anterior je spredajAmniotic fluid = plodovnicaUmbilical cord =koliko je žil v popkovniciFetal movements = plodovi gibiFetal activity = utrip pri plodu BPM = število utripov 
Evoo, to je to kar imam glede mojih mer. Lahko da so kje kakšne drugačne oznake.upam da ti bo kaj v pomoč. Vrednosti glede na tedne pa najdeš na internetu alpa aplikaciji (trgovina play iz telefona : pregnancy day by day) Kateri teden pa si? :) 

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2018 9:25:28   
TissaBaby
Uh joj, meni je to čisto preveč podatkov. Mi je zadosti ˝vse je ok z otrokom˝ in to je to. Že tako si preveč stvari beremo na internetu, mogoče je kdaj boljše samo uživati v nosečnosti in se ne primerjati z drugimi in s številkami, ker je vsak otroček in vsaka ženska, ki ga nosi, razred zase :).

Mene so včeraj sodelavke še malo pomirile. Ena je imela pri prvem otroku kao vse narobe (nuhalna, posledično amniocenteza, še po amnio, ki je bila ok, opazke, da je stegnenica prekratka, otrok obrnjen, dvojno obračanje, na koncu carski), otrok pa bp in lepo zdrav :). Včasih nam ginekologi res mal volje jemljejo, kar se mi res ne zdi ok.

Midva sva se prijavila za šolo za starše že v januarju, ker bo največ časa takrat :). Gre še katera v Lj, v ZD Rudnik?

Sončica, jaz imam pa rok 27.4. in imam filing, da znam past med majčkice. Bomo videli no :).

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2018 9:47:45   
Zogica_marogica
Tissa, točno to. Vedno je treba imet pred očmi, da je UZ v osnovi zelo stara diagnostična metoda in obstaja napaka plus minus en teden (kar je dejansko kar dosti pri naših otročkih), plus da se dostikrat zaradi pozicije otročka ne vidi najboljše, pa še človeški faktor je prisoten - grem stavit, da vsak zdravnik malo drugače izmeri... Jaz imam vsakič drugače PDP glede na tisti izračun, ki ga UZ sam naredi, odstopa tudi za več kot en teden. No večinoma izgleda, da je malo manjši, ampak važno je, da napreduje glede na svojo lastno krivuljo rasti. Pa itak če se kakšna odstopanja ponavljajo - torej če jih zdravnik večkrat izmeri in postane sumničav -, večinoma pošljejo na dodaten UZ kontrole rasti.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2018 10:30:15   
TissaBaby
Tako kot mene ja. Samo res dostikrat komplicirajo. Tudi ze, ko je otrok rojen. Bratova punca mi je povedala za primer, ko je pediatrinja celo paniko naredila zaradi velikosti glave-prevelika, hotela poslat na preiskave, potem videla oceta otroka in rekla "aha, samo dedno, velika glaba po ocetu". A je to strokovnost? 
Je pa res, da dostikrat tudi resijo marsikaterega otrocka in jim moramo biti hvalezni. 

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2018 12:22:00   
Jetkarmak00
Mene zdej glede te velikosti glave k jo mam na spodnji meji ni strah vec. Sem vceraj pogledala v knizco svojo (moje mere ko je bla mama noseca) in sem videla da sem po vseeeeh krivuljah rasla spodaj.. Premer glave je bil manjsi kot je zdaj pri mojem otrocku, je imela v 22 tednu premer 50mm hehe.. Tako da je verjetno tudi zato pri mojem takoa majhma glavca :))Moramo se zavedati da nekako vse gene podedujemo.. In to se vid ze v maternici da smo si zelo razlicni.. Tisssa verjamem da ti ne gre iz glave. In da razmisljas o tem. Ce ne drugace pa podzavestno.. Vem kako bi bilo meni.. Ampak probaj pomisliti na to, da je konec koncev to (tudi če bi se izkazalp za resnično "zogico") najmanj pomembno ker ni praktično nič.. In vedno pomisli na to, da nikoli ni tako hudo, da nebi moglo biti se hujse.. ;) A je sola za starse kaj za placevat? Dobis kaksne letake knjige? O cem tecejo pogovori tam? 

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?