|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča vsak mesec znova
16.2.2019 12:46:22   
naty1989
K1234

Res ti ne bi znala povedat zakaj je tako. Zdaj ti prej nisi imela rednih M ne? Do zdaj si dobila s sprožitvijo samo 1 M, če se ne motim? Mogoče še je malo prehitro, pa rabi telo več časa da se uredijo cikli. Ker je že to čudno da si dobila zdaj M na 21.dan, O si pa imela na 16.dan? Ker če tako gledaš glede na dolžino cikla bi morala bit O tam 11,12.dan že. V tvojem primeru bi zdaj skoraj bila lahko vgnezditvena, ampak je M. Možnost je tudi, da se jajčeca niso obdržala pa so šla. Res ne bi vedela. Držim pesti, da naslednji cikel boljši. 

V mojem primeru je bilo tudi tako, da ko sem 1x šla na uz, da se vidi če bo O in potem čez 1 teden spet, če je O bila. Pa je bilo vse ok, O je prišla...še G je rekel da bo v roku 3 dni...sigurno sem izkoristila to. Ampak se kljub temu ni prijelo tisti mesec. No se je pa naslednji, tako da upanje ostaja. Takrat ko ni uspelo, pa nisrm dobla tako hitro M, ampak ravno obratno zelo pozno. 35.dan cikla, drugače sem imela 30 dni dolg cikel. Pa zelo je bila boleča, daleč najhujša...že dolgo ne tako. Pomislila sem celo, da bi kak splav bil. Ko pravijo da se večina splavov zgodi takrat ko niti ne vemo, potem pa normalno M pride. No, ampak ok, tega tako ne izvemo nikoli in prav je tako. Včasih je res boljše da nekaterih stvari ne vemo. 

Želim ti pa da čimprej prideš k sebi in da greš pozitivno naprej. 

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
   RE: Noseča vsak mesec znova
16.2.2019 13:02:23   
Mariposa08
K1234 a si pila dabroston za sprožitev M ? Na koliko ur si pa pila ? Naj bi se pil 3x1 10 dni , se pravi nekako na 8 ur. Če si pa dabroston pila na 12 ur je pa možno zaradi tega M prišla prekmalu , ker prej pride do krvavitve. Vem, da piješ klomid , pri klomidu se O malo prestavi na kasneje in tudi cikel se podaljša . Tako , da če si dabroston slučajno pila in na take ure je možno zaradi tega , če pa ne potem pa nevem zaradi česa bi tako bilo. Mislim da tu s spermiogramom nima nobene veze , ker je tvoj cikel prekratek , če je cikel prekratek potem niti do oploditve ne more priti. Nevem jaz bi na tvojem mestu šla do G , ker če imaš tako zdaj kratke cikle že nekaj ni ok ali kako nevem.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
   RE: Noseča vsak mesec znova
16.2.2019 13:28:33   
K1234
Zdaj ta M danes je prisla "naravno" brez dabrostona in ga nisem jemala. Samo clomid. Prejsna dva cikla sem pa imela dabroston in sicer 10dni 2x 1 tableto.. bila je zelo mocna pa bolelo me je res hudo kot se nikol prej. Tole danes pa nobene bolecine vec samo zjutraj me je spikalo po jajcnikih malo. Nevem kako to.. z dabrostonom sem dobila prvic na 28dan drugic na 25 dan. Tale M danes pa je drugace po vec kot pol leta prisla po naravni poti :)

Zgleda da moram pocakat da se mi res uredijo cikli. Samo bila sem polna upanja ker so mi rekli da 2x dabroston in se bo uredilo.. clomid vem da deluje ce je prislo do O in to zelo mocne pa zaradi clomida je bila vrjetno tako pozno ja. Zakaj pa je ta tecka tolko skrajsala cikel pa nimam pojma. Ah saj bo.. hvala punce!  Bom se pobrala sigurno samo saj vete kako je ko sploh ne pricakujes pa pride. Ko se samo zjokas nic druga.. lep vikend!

(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
   RE: Noseča vsak mesec znova
16.2.2019 14:04:31   
K1234
Eh lazem. Sm cisto ze zmesana. Prvic pri dabrostonu sem dobila 13 dni po zacetku jemanja torej 10dni sm jedla potem sem cez 3 dni dobila. Pp drugem jemanju pa na 25 dan ja.. 


(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
   RE: Noseča vsak mesec znova
16.2.2019 15:59:25   
Mariposa08
Možno je , da si se ti cikli zaradi jemanja dabrostona na 12ur zako zmešali in skrajšali . Jaz sem imela enake probleme zato pa sem te to tudi vorašala na koliko ur di jemala tbl. Meni je ravno ko sva želela začeti delati zopet na zanositvi in decembra mi je izostala M, mi je G dala dabroston na 12ur pa mi je prej vedno dala 10 dni na 8 ur, se pravi 3x1 tbl , takrat mi je pa predupsala na2x1 tbl . M sem dobila 7 dni in je bila čista zmešnjava , krvavela sm ogromno 8,9 dni . Potrm sem nasledjo M brez pitja dabrostona dobila na 25 dan in tretji M na 21 dan potem pa mi je zopet M izostala . In je G takrat rekla , da je možno da se je zaradi tega cikel čisto zmešal ker sm na 12 ur pila , ni pa nujno , nebom govorila nekaj kar točno nevem . Lahko da se ti je to zaradi tega tako zmešalo vse . Bi bilo fajn da G malo omeniš kaj se dogaja s cikli po jemanju davrostona na 12 ur in tako to nevrm. Upam , da se ti uravna nazaj tsko da bo ok . Lep vikend tudi tebi in ostalim :) 

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
   RE: Noseča vsak mesec znova
16.2.2019 17:45:12   
K1234
Mariposa. Joj nemorem vrjet da se tudi to lahko nrdi in se bol zakomplicira ko ze mislis pa da ti pomaga. Hvala za tole. Zdaj pocakam do klinike marca potem pa se javim svoji g.


(odgovor članu Mariposa08)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
   RE: Noseča vsak mesec znova
17.2.2019 20:56:25   
lolipop8
Cali90


A si ze zacela z jemanjem femare? jaz se kr cakam svojo tecko dans je 34 dan se  cca 10 dni...ce ne bo spet kj izven serijskega...pol pa akcija z femaro...upam da bo fe.ara pomagala vsaj cikle uredit k dobroston mi ni nc pomagal tud po 4 mesecih nc:/  ocitno nism nv reagirala na njega...pozdravcek

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
   RE: Noseča vsak mesec znova
17.2.2019 22:05:27   
Sankka
K1234, žal mi je za to. Se pa je meni prejšnji mesec enako zgodilo kot tebi - M 6 dni po O. Pa sem bila tisti dan na pregledu pri uroginekologi ji, pa je videla, da je O bila, in da je sluznica primerno debela za 6 dni po O... in ni videla, da bo M. Sem potem vprašala pušenjaka in je rekel da je 6-7 dni stara sluznica identicna tisti pred M, ker ta debelina pri ženskah variira. Enako je bila prva M po splavu - na pregledu je rekel da bo čez kakih 10 dni, prišla pa je spet isti dan. Očitno sluznice kot tak res ne gre prebrati.


Glede Dabrostona pa... jaz sem en cikel sicer jemala Dabroston, potem pa 4 meseve Estimo, kar je v bistvu enako. Torej 5 mesecev progesterona, pa se mi cikel ni uredil (ravno prejšnji cikel je nisem vzela ker je ovulacija prišla tako hitro in evo, cikel je trajal 15 dni).
Mogoče bi po klomidu mogla jemati se dabroston oz estimo oz karkoli pac. Klomid naj bi tanjsal sluznico v prvem delu cikla, po O pa potem za lažjo vgnezditev še progesteron. Sem zasledila, da je to velikokrat praksa, sploh pa za podaljšanje lutealne faze, ki je v tvojem primeru zdaj bila absolutno prekratka. Progestoron se jemlje za veliko primerov, sploh Dabroston. Kolegica ga ima recimo ker se nepojasnjeno redi, ene imajo za sprožitev M, ene za podaljšanje cikla, itd. Pač odvisno kdaj ga jemlješ.No, sicer pa pri meni je vse pripravljeno vsak mesec s to Estimo, pa se nič ne prime.
Jaz v torek naredim test, da vem če preneham z estimo ali ne, ampak itak vem da ni nič, prsi so me že nehale bolet še tisto malo kaj so me, drugega pa itak ni nič.Punce lepo se imejte, pozdravčke tudi vsem ostalim in lep začetek tedna.

(odgovor članu lolipop8)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.2.2019 7:51:29   
K1234
Sanka. Ojojoj torej se to kar pogosto zgodi. Hmm. Hvala za obrazlozitev za tole. Me pa zanima danes je 3dan cikla jutri naj bi vzela clomid. Kdaj potem vzamem dabroston? 10dan cikla in jih jem 10 dni? 

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.2.2019 8:00:37   
K1234
Eh pozabla sem. Dabroston se mora vzeti po ovulaciji a ne? Torej tam nekje 16dan cikla? Ker nazadnje mi je bilo receno 14dan samo vrjetno se ni bilo O do takrat in sem si porusla tisti cikel :)


(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.2.2019 9:14:24   
Cali90
Lolipop, sem začela ja. V soboto, tako, da je zdaj 2 dni. Počutim se isto kot prej, upam da tako tudi ostane in, da ne bo kakšnih stranskih učinkov :) jenljem pa samo eno tableto na dan. Jaz imam drugače urejene cikle na prb. 29 dni. Sploh si ne morem predstavljat kako je za vas z neurejenimi ali pa zares dolgimi cikli vse skupaj še bolj mučno.. da nikoli ne veš kdaj bo M, kdaj je bila O.. sem res vesela, da nimam tega. 

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.2.2019 16:00:30   
Sankka
K1234


Jemlje se po ovulaciji ja. Jaz ko imam pozitiven test potem vzamem čez kaka dva dni ja. Kao boljše kaki dan kasneje kot prehitro. Teh 14 dni je pri tistih, ki imajo redne cikle na 28 dni, pa to kar avtomatsko rečejo ginekologi, da se jemlje takrat. Malo smotano. Jaz sem ta mesec pozitivni test mela šele 16. dan. Upam da bo meni novi ginekolog tudi dal kako spodbudo ovulaciji, da se malo povečajo možnosti.
Sicer pa jaz jemljem konopljiko, naj bi pomagala pri urejanju hormonov. Sicer sem res prvi mesec zanosila ko sem jo jemala, ampak sem jo kasneje tudi pa ni pomagalo. Mam pa tudi zelo premalo železa in feritina, po moje tudi to zna vplivat. Tak da jemljem železove tablete, upam da se popravi.
Mah smotano je, ko že vse kaže da je pa res mogoče nekaj v ciklu, pa je malo več upanja kot drugače, pol pa tak...
Držite se.

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
   RE: Noseča vsak mesec znova
18.2.2019 16:28:13   
Mariposa08
K1234 jaz sem takrat,ko sem jemala clomid in dabroston , sem pila clomid od 5-9 dne cikla potem pa dabroston od 16 dne cikla 10 dni 3x1/dan in je bilo ok. Zgleda si ti prekmalu začela dabroston pit pa si prekmalu M dobila , malo G omeni kako se so se ti cikli zmešali in naj ti da jasna navodila kako moraš jemat in od kdaj do kdaj . Držim pesti , da se ti uravna kaj kmalu vse na normalen ritem cikla :)

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.2.2019 6:12:46   
K1234
Sanka.Estima je torej samo za urqvnavanje ciklov? Naj ti da se za ovulacijo ja.. men je z pomocjo clomida 3 jajceca uspelo pridelat :) pa se pri tebi mogoce res prime potem takoj:)

Danes bos delala nosecniski ali O test?pardon samo ne zapomnim si katera ima kak cikel:) drzim pesti v obeh primerih. Kako si drugace?
Hvala mariposa upam da se mi porihta ja. Bom zdaj probala vzet dabroston po O pa bomo vidli :)

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.2.2019 11:05:20   
lolipop8
😐jaz pa vceri zvecer opazila na hlackah bledo rozast flek,pa tud dans mal...kr neki je to skregano hornoni med sabo al kaj...me pa trebuh nc ne boli..tko fa sploh nevem kva je to zdaj...glede na to da odstevam do menstre so kaksne predpriprave na njo🤣


(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.2.2019 13:06:19   
Dežna
Lolipop8 cez koliko casa pa naj bi dobila menstro? Mogoce je pa kaj vgnezditvenega, ker sem brala, da ni nujno, da je kri lahko so tudi nezno roza izcedki.  🤞🤞


(odgovor članu lolipop8)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.2.2019 13:20:35   
lolipop8
Nimam rednih mens..ampak tam nekje 43×/- se ene 8 dni pa bi jo mogla dobit😑hja pr moji sreci je to prej od predpriprav na mens...bomo vidli ocitno sele cez kak dober tedn


(odgovor članu Dežna)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.2.2019 13:30:42   
Dežna
Aha ojoj. No vseeno se pustimo presenetit 🤞😁 jaz imam naceloma kar nekje na 28 dni ampak se mi zdi, da imam kratko lutealno fazo, ker cutim O manj kot 10 dni do menstre tako da tezko, da se kaj prime 😖 dobila sem O teste pa bomo videli ali je res kaj na temu tako da zacnem s tem z naslednjim ciklusom


(odgovor članu lolipop8)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.2.2019 15:17:17   
Sankka
K1234


Estima je enako kot dabroston. Uporablja pa se oboje za ful vsega, ampak je odvisno kdaj se jemlje. Recimo kolegica ko se nepojasnjeno redi jemlje od 5-15 dneva, jaz po ovulaciji, za sprožitev se pač vmes, itd. Ne ne o testih pa sem govorila ovulacijskih, za pozitivnega nosečniškega že dolgo nimam sreče :)

(odgovor članu Dežna)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
   RE: Noseča vsak mesec znova
19.2.2019 15:19:36   
Sankka
Aja, narobe prebrala. Danes sem delala nosečniškega ja, da vem če lahko prekinem z Estimo. Rezultat pa pričakovano negativen. Bi se resnično začudila, če bi bilo drugače. Očitno nekaj ne štima najbolj. Al pa, pa pač ni sreče. Ne vem.


(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
   RE: Noseča vsak mesec znova
21.2.2019 22:50:21   
Cali90
No punce kje se skrivate? Kaj se vam kaj dogaja? Jaz sem ravno pred O in polna optimizma 😃

(odgovor članu Sankka)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
   RE: Noseča vsak mesec znova
22.2.2019 6:23:35   
K1234
Evo jaz malo zaposlena z poroko. Se 12 dni in letimo! Sem pa 7 dan cikla in jemlem clomid tak da tudi upam upam da se kaj prime po tem:)Drzim pesti za vse!

(odgovor članu Cali90)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
   RE: Noseča vsak mesec znova
22.2.2019 10:37:47   
lolipop8
Hey

da se se jaz javim, do vceri sm mela te blage rjavkasto-rozaste fleke...danes jih nisem opazla flekov..tko da zdaj nevem a se je to zakljuclo...sem pa danes 39 dan cikla...nevem a se naj pocakam al nardim kak test..sam k me je kr groza spet bit tolk razocarana s temi testi...po drugi strani pa mozno da so tabletki zacel delat njegovi (firtil up je ze 4 mesec) upam da je to srcno upam...o cestitke za poroko😍Cali 90 zdej pa akcija akcija pa bo drzim figice;)

(odgovor članu K1234)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
   RE: Noseča vsak mesec znova
22.2.2019 13:41:59   
Dežna
Halo babe! Najprej K1234 cestitke za poroko, tudi midva sva letos na vrsti tako da bo vsaj en korak naprej 😁 

Jaz sem pa danes 26. dan cikla in sem vceraj imela grozen glavobol tako da bo v roku parih dni priletela rdeca carovnica 😔  cedalje bolj sem zivcna zaradi partnerjevega pregleda in bolj kot ne pricakujem slabe novice. Sploh ne vem... Srecno drage moje 🤞🤞🤞💝

(odgovor članu lolipop8)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
   RE: Noseča vsak mesec znova
22.2.2019 13:44:24   
Dežna
Aja lolipop8 a nimas potem redne menstre? Pardon za to vprasanje nism se dolgo na forumu 😏  


(odgovor članu Dežna)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
"Delanje otroka" je lahko stresno
Če se trudite zanositi in vam ne uspeva, veste, da to ni nekaj, česar bi se neznansko veselili, ampak ravno nasprotno, t...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?