|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hujšanje po porodu
9.8.2012 12:50:27   
violetaa
Drage mamice.
Tudi jaz sem se odločila,da se pridružim na forum.malo za krajšanje dolgega časa, malo zaradi izmenjave izkušenj, nasvetov, ipd.
Da sem odprla novo temo, me je navdušila moja najboljša prijateljica, saj je po porodu shujšala 10 kg. sama sem noseča 5 mesecev, in že vidim, da bom se hitro po porodu začela obremenjavati z prekomerno težo.
No, pa da vam obrazložim njeno zgodbo.
pred 4 leti je rodila čudovito punčko, pri njej se je zredila 27 kg, pred porodom je imela 54 kg, ko je šla rodit je mela 81, potem, pa je 3 leta obstala na 68 kg. ker pa je mala 156, je jo bila sama ritka, bušček in boki, v glavnem joj. pred 11 meseci pa je rodila fantka... pri njem se je zredila 11 kg. tuhtala, je kaj naj naredi, ker itak otrok ne bo imela, radi pa bi popravila svojo postavo.
najprej se je odločila za program linnea sttela, zapravlila 400 eur, pa ni bilo pričakovanega učinka.
imela je ločevalno dieto 3 tedne pa je dol dobla 1 kg. no, potem pa je začela PITI ČAJ!,
jaz pa sem ji lepo povedala, da brezveze in da bo spet razočarana....
babe moje, če jo zdaj vidite, ne boste verjele, v treh mesecih je zgubila 15 kg.
postala, je samozavestnejša, garderobo je zamenjala kot ena 15letnica...
no, zakaj pa vam to pišem?ker bom čez 6 mesecev sama v taki zagati.dajmo, mamice in bodoče mamice, bodimo, mamice, vitke, lepe in srečne, da bodo naši malčki ponasni na nas.


< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 9.8.2012 14:05:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hujšanje po porodu
9.8.2012 20:41:48   
delfinček76
Jaz sem pet tednov po porodu, pa se tudi že malo ukvarjam s težo, predvsem s trebuhom.
Ker se polno dojiva user posted image vem, da s hujšanjem še nekaj časa ne bo nič. Me pa vseeno zanima, kakšen čaj je
pila. Mogoče mi bo čez par mesecev pomagal pri izgubi kakšnega kilograma user posted image

(odgovor članu violetaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hujšanje po porodu
9.8.2012 21:05:14   
CMRLA 84
Zivjo!


Tudi mene zanima ta cudezni caj :-). Bi bilo lepo izgubiti odvecne kilograme po porodu.


(odgovor članu delfinček76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hujšanje po porodu
9.8.2012 21:16:10   
Taddy78
Jaz pa se raje grem težjega načina izgube teže, in sicer imam osebnega trenerja. Si ne znam kaka bi bila, če bi shujšala 15kg...verjetno bi me bila sama koža in bi rabila še ene 3000€, da bi mi vse dol odrezali.
Isto sem pri prvem štartala s 50kg, končala na 73 in v kakem letu prišla na 60kg. Pri drugi noseč. sem na koncu pristala na 81kg in s samim porodom sicer izgubila 10kg, ki pa sem jih držala še kaka 2 meseca nazaj, ker sva se dojili. Mala je sedaj stara 8.mesecev in se je sama odstavila, oz. ziza še samo zjutraj, tako da sem začela z ornk treningi...po samo 4treningih se mi že kar pozna, v mesecu in pol, kaj sem pa začela pazit tudi pri hrani (ko sva se polno dojili enostavno ni bilo mleka, če nisem dobesedno žrla) sem šla dol 4kg.
Oseno ne verjamem v neke čudežne napitke, saj če bi bilo res tako lahko, hollywoodske zvezde ne bi zapravljale tisoče dolarjev na osebne trenerje...

(odgovor članu CMRLA 84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hujšanje po porodu
10.8.2012 10:44:37   
Medea10
Vrjetno je pila Wulong Oolong čaj ali pa Kofifit a ne?
Najbolje je migat in še enkrat migat. Maščobe sedenje in pitje nekega čaja ne bo stopilo, ziher ne. Treba je migat, da se mišice izoblikujejo, tud sama dieta ne pomaga, če nič ne delaš zraven. Raje dajte denar za razne pripravke na stran in se rekreirajte pa bo.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hujšanje po porodu
10.8.2012 15:46:53   
Taddy78
Sem danes vprašala svojega trenerja, pa mi je povedal ena dva huda primera posledic pitja te čmige...(ledvice, rodila)...

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hujšanje po porodu
21.8.2012 8:38:11   
Balerina
No ja jaz se tudi proti kakršnim koli napitkom za hujšanje.
Naj povem mojo zgodbo: pred prvo nosečnostjo sem imela 56kg potem pridobila 15+ pa do druge nosečnosti zgubila 10kg in potem ponovno se zredila na 80kg. Po drugi nosečnosti sem shujšala na 65kg z gibanjem in reznoliko pregrano, nič belega,.. slaba 3 leta po porodu sem ponovno zanosila med nosečnostjo prišla na 75 kg. Sedaj 11m po porodu pa sem na 58kh. Brez kakršnih kolik dijet ker se še vedno tudi dojiva in dijete tudi iz tega stališča ne pridejo v poštev.
Kg so sicer že šli nekako dol me pa matra to ker še nisem v kondiciji, no tudi to pride le čas 1 uro na dan zase si moram vzeti pa bo.

Tako da več obrokov na dan, reznovrstna hrana, brez belega sladkorja, bele moke in riža, pa bo počasi tudi kg šli dol. Pa jaz sem pri sebi še nekaj opazila da nikakor se ne smem odpovedati sladica ser potem mi še bolj pašejo. Jaz raje sama delam sladice in to iz veliko sadja, surovega kakava in ne dodajam sladkorja. Če je dovolj sadja sladkor ni potreben.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hujšanje po porodu
21.8.2012 9:18:21   
biba14
Pozdravljene!

Tudi mene čez nekaj mesecev čaka " topljenje odvečnih kilogramov". V nosečnosti hormoni pripomorejo k kopičenju maščobe tudi na mestih, kjer ne želimo.
Toplo vam odsvetujem hujšanje z raznimi pripravki in zvarki, ker lahko resno ogrozijo vaše zdravje...saj nekaterim uspe,ampak preberite kaj na vseh embalažah piše-zraven morate gibati, se izogibati maščobam....torej vsi ti "dodatni"nasveti so tisti, ki pripomorejo k izgubi kilogramov, ne čaj in tablete.
Moja zgodba : v prvi user posted image  sem pridobila 15kg, po porodu jih je šlo dol 6, v 2 mesecih po porodu sem imela manj še 5kg. Za zadnje 4 sem se potrudila,vsak dan vozičkala vsaj 10km, se prehranjevala zmerno in po pameti ( nobenih čipsov, arašidov, ocvrte hrane, belega kruha in testenin, alkohola,sokov), prehrana je bazirala na zelenjavi, mlečnih izdelkih z malo maščobe, belemu mesu...tu in tam manjša pregreha ob slavjih z kozarčkom vina in kosom torte...ampak to je bilo to. V pol leta sem izgubila še te 4 kg maščobe.
Pa nisem neka ultra suhica, normalna ženska z BMI 21.
Se pa zavedajte-nekaterim enostavno ni dano,da se koža povrne v prvotno stanje ( imamo manj prožno)-tudi meni se ni: ostala je na trebuhu in rokah-navkljub vadbi v fitnesu.
Sedaj sem v 7mes., pridobila +9,5kg, in bom končala nekje na +12-15kg. Tokrat se bom vadbe lotila še bolj intenzivno...pa bomo videli.

< Sporočilo je popravil biba14 -- 21.8.2012 9:20:32 >

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hujšanje po porodu
21.8.2012 12:06:09   
astrid1
Tudi jaz ne bi pila raznih šejkov ali čajev. Lahko si uničiš jetra ali pa ledvice.

Zdaj sem v 31. tednu nosečnosti in mi že en mesec teža lepo stoji. Na zadnjem pregledu sem bila namreč kregana, ker sem se preveč zredila. Tako imam trenutno 63 kg, ob zanositvi sem jih imela 51.

Vidim, da se s primerno prehrano da regulirati težo v nosečnosti, tudi če sem na bolniški in se ne morem gibati. Sadje, zelenjava, meso, ribe in omejevanje škrobnatih jedi ter sladkarij. Namesto testenin si raje pripravim nekaj žlic ajdove kaše ali kvinoje z zelenjavo...

Po porodu pa obvezno telesna aktivnost, ker mi ni všeč, da sem izgubila mišice in je moje telo mehko. Sem optimistična, da bom kmalu v stari formi!

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hujšanje po porodu
21.8.2012 12:12:36   
Tippi
Jaz se pa še vedno čudim, da obstajajo ženske, ki verjamejo raznim tabletkam, čajčkom, takšnim in drugačnim zvarkom in ne vem še čemu. Treba je vedeti eno in edino! Brez dela, brez garanja (mišljena pogosta aktivnost, ali po domače povedano, švicanje), brez spremembe načina življenja (mišljena zdrava in redna prehrana), ti ne bo noben čajček pomagal! Čudežnega zdravila za shujšat ni.

Resno vas sprašujem, tiste ki veste, kako pravo hujšanje zgleda, a res še obstajajo ženske, ki verjamejo, da jim bo uspelo s čajčkom shujšati? user posted image

Pa še luštna reklama za jogurt, ki je bila pred leti v tivoliju ob vzhodu v bazen.

NOBEN ŽIV JOGURT TI NE BO POMAGAL, ČE SKOZ PICE JEŠ user posted image user posted image
In isto je s čajčki. Prej se sprijazniš, bolje zate. Pa srečno pri kuri! user posted image

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hujšanje po porodu
13.9.2012 22:48:49   
5metuljev
Holla jaz pa prodajamterapije kavitacij če katero zanima, ker sama dojim in ne morem iti
paket vsebuje
9xkavitacija
9x radiofrekvenca
9x infra. rdeča kabina cena vsega skupaj je bila znižana iz 1.962,00 na 196,00eur. ČE katero zanima naj sporoči....

JE pa v Spa Organic centru - Babšek v stari Ljubljani.


lp

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hujšanje po porodu
27.9.2012 10:36:14   
brezka
Kaj pa vem pa te kavitacije. Kako sploh to deluje, ker si res ne znam predstavljat. Drugač pa so men razni dodatki za hujšanje v redu, ker uživam za zajtrk in malico res to hrano in se res naješ. Tud js na začetku nisem ravno verjela temu, ampak je enostavno res. Glede tega, ali je zdravo ali ne, pa verjetno je, saj so take snovi notri, ki niso ravno neka kemija.

< Sporočilo je popravil Ajra RR -- 3.9.2013 21:58:47 >

(odgovor članu 5metuljev)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hujšanje po porodu
5.8.2013 5:33:53   
fizik
Še moje hujšanje:
- pri nosečnosti sem se basala... rezultat: 82kg (!!!) ko sem šla rodit
- na polno dojila ampak NIČ ni šlo dol...
- zdaj imam osebnega trenerja že en mesec - prišla na 58 kg in imam še malo za zgubit (višina 170cm)

Pri naslednji nosečnosti bom pa bolj pazila :D

(odgovor članu brezka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hujšanje po porodu
3.9.2013 13:58:26   
Izabelina
kako pa prideš do osebnega trenerja? Pa predvsem kok pa stane? lahko na ZS, da ne bo reklama...

JS sm v prvo dobila 17kg, v drugo pa 20 user posted image zdej mi sicer manjkajo še 3kg do predpred nosečniške teže, samo trebuh mi je pa kar ostal, nič kaj lepo za videt ni... pa ker se sama nikol ne bom spravla na vadbo pa ker ne maram aerobik in zumb in kar je teh skupinskih vadb bi mogoče osebni trener bil kr kul zame...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu violetaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hujšanje po porodu
25.2.2020 9:48:00   
Lelly28 RR
Izabelina osebni trenerji (med njimi sem tudi sama) so super ampak upam, da se zavedaš da poveslega trebuha ne morejo rešiti. Koža, ki ni napeta se lahko malce reši z masiranjem odvečne kože z olji polnimi vitamina E (npr. mandljevo olje) , drugače pa obstajajo samo lepotni posegi (kirurški ali nekirurški).

Kar se tiče pa hujšanja po porodu, sama sem po prvem porodu izgubila v pol leta vseh 17 kg ,ki sem jih pridobila z nosečnostjo + 3 kg dodatno zaradi dojenja. Tako, da z normalno zdravo prehrano in rednimi sprehodi je bilo to vse. Telovaditi sem začela šele po 1 letu in še to res zelo počasi in z prilagojenimi vajami. Sama kot aktivna športnica in osebna trenerka namreč svoje telo poznam in sem se tega lotila sama, tistim, ki pa niste najbolj vešči v poznavanju anatomije pa priporočam vadbo po porodu oz. z osebnim trenerjem.
Razni čaji/Herbalife in podoni praški - to drage moje na dlgi rok NE deluje. O škodljivosti n vaše zdravje je bilo pa napisanega že preveč. Namesto, da se lotite hujšanja, rajši spremnite življenski slog in bodo rezultati vidni za vedno. Pa še svojim otrok boste za zgled. Moja 2 letna hčerka obožuje svežo zelenjavo in sadje, pri sladkarijah pa velikokrat zavrne ko ji nekdo ponudi npr. krof (ko je že ravno pust).
Če katero zanima kaj več o zdravi prehrani ali vadbi pa lahko napiše temo v forumu Hujšanje in bom z veseljem odgovorila user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Hujšanje po porodu
10.3.2020 12:09:46   
Mišmašek
Ojla, mene zanima, katere vaje so primerne za učvrstit trebuh in noge ter rit seveda 😁 Sem eno leto po drugem carskem. Trebuh ne visi, kilogrami niso problem. Moti me samo tista mehka koža, saj veš kaj mislim ne? 😄 Hvala za odgovor! 😘


(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Hujšanje po porodu
12.3.2020 10:42:13   
Lelly28 RR
vaje za učvrtitev kože ne obstajajo, tukaj ti lahko pomagajo kreme oz. olja in masaža.
Drugače pa ne glede na to koliko časa je minilo od carskega reza ni primerno, da takoj začnemo na polno s telovadbo, saj notranje trebušne mišice še ni nujno, da so zaceljene. Več si preberi na spodnjem linku:

http://www.nusagnezda.com/2015/01/29/vadba-po-carskem-rezu/


Tako, da ti priporočam, da se za prvo vadbo zmeniš v fitnesu s trenerjem, ki ve kaj dela in ti bo pogledal tvoje stanje in predlagal vaje.
Drugače pa tudi pri vajah za noge in ritko delujejo hrbtne in trebušne mišice, zato ti ker ne vidim tvojega stanja sedaj težko svetujem.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?