|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2020
9.7.2020 8:01:21   
Metka234
Aja glede teze se ne sekiraj, saj vazno da imata potem 2kg +, kar bosta pa itak mela. Eni so taki drobizki pa jim nic ne manjka. Vazno da ste in boste prilezli bp do cilja. Jaz se ne spomnim vec koliko sta imela v tistih tednih. Tegobe pa pridejo po 30. tednu na polno hehe. Menj so ene 3 dni nazaj noge uplahnele sele. Upam da je tudi pritisk padel, nimam casa merit. 


(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Dvojčki 2020
9.7.2020 8:38:52   
puncka.

Hehe verjamem, da zdaj nimas casa za nic ja.. Kaj sele za osnovne stvari. Se bo pritisk ze sam pozdravil, ga bosta mala skratka 🥰 pocutis se OK? Glede na vnete sive? Mene zadnje dni mucijo hemoroidi ej. Grozno. Pri prvi sem jih imela samo po porodu zaradi potiskanja. Zdej pa ze sedaj.. Po moje vsa ta teza, ki pritiska dol.. In jih je vrglo vn. Bolijo ko hudic, sem kot da sem bila sivana spodaj.. Se ne morem niti normalno vsest.. Ampak ok, jih zdravim.. Upam, da bo kmalu boljse :) Ajaaaa no sej 15dni pa ni dosti ne.. Tako, da to bo ze porabu :) bo zdaj malo manj doma, pa potem malo vec pozimi.. Ce ga ne bodo spet dali na cakanje no:) Ma ja mogoce je tista sestra komentirala kilazo, ker ni niti pogledala, da imam dvojcke.. Najbrz ce ne ne bi.. Sicer pa imam itak zjutraj 2kg manj ko na pregledu. Sem imela pregled ob 12..pa do tax sem spila ze sogurno 2l vode.. Ker mi zdej ful pase pit.. Najbolj limonado.. Se vsi kisajo zraven mene ko poiskusijo kaj pijem 😝😝😝Super za kolicine nacrpanega! A imas rocno al el.crpalko? Koliko pa sta imela kg ko so vas odpustili? Sta veliko izgubila? Za plenice verjamem, da jih porabis ogromno. Jaz sem kupila 2 paketa pampers premium newborn.. Pa bo na koncu sigurno premalo ne? Imas tudi kos za plenice? Koliko AM pa porabis npr v tednu? Kje ga kupujes? Za zelezo sem vzela pac te tablete ki so mi jih dali.. Imam pa tudi nek naravni tonik al kaj jaz vem.. Pa pol kombiniram en dan eno, en drugo.. Bomo vidli kaj bo.. Zadnje si zelim da me zapre.. Se posebej zdej s temo hemoroidi 🤦‍♀️ Glede noc/dan super delate.. Mogoce na zacetku dojencek se malo mesa.. Ampak se potem pa hitro navadijo 😊

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Dvojčki 2020
9.7.2020 11:28:23   
Metka234
Pocutim se vsak dan bols. Sedim nic zato me ne boli. Pac sem ali leze ali stoje ali polsede na boku. Ce sem dolgo pokonci sem slabotna, ampak vsak dan manj bi rekla. Rane raje ne gledam, jo pa spiram s kamilicami. Skodi menda ne. Joj hemeroidi. Bedno. Meni je 2 dni nazaj en pokukal ven kljub ok prebavi. Nikoli se nisem imela... Ampak pri otrockih kar pozabim. S cim mazes? Ah ja to je verjetno sestra kar tako bleknila. Ne se sekirat, moras jest in pit da bosta rastla :) Crpalko je moj kupil ko sem bla v p od mam eletr. Aventove ni bilo na zalogi. Je 2 v 1, rocna in elektr. Jaz si z elektr. Gre pa bolj pocasi, ampak z rocno nisem nic ven spravila, ni bilo dost vakuuma al kaj. Bom se kdaj probala... Tudi flaske mava mam in so mi kr kul. Joj plenic gre res. Nasedva vedno kakata ravno koju preoblecemo haha. Zjutraj direkt 4 plenice zamenali. Trenutno ma spar -25% gremo v nabavo haha. Se pozna. Mleko dodajamo novalac plus iz p in ker je kao za delno dojene. Vceraj smo 1. 400 g porabili od sobote. Samo vcasih kaj prevec naredimo drugic sta na mojem... Pa ful sta nepredvidljiva. Kdaj pojesta 60, kdaj 45, tudi 90 je eden ze. Tako da odvisno. Danes pride spet patronazna. Upam da se redita 🙏 mislim da sta sla iz p 90 g lazja kot porodna teza. Sem cisto sklerozna hehe. Kos imamo navaden in je na balkonu ki je zraven spalnice. Ga moramo dnevno praznit haha takoj poln. Puncka ima 1 okico vneto mogoce. Cistimo s fizio in kapam mleko notri moje. Kaksen nasvet?

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Dvojčki 2020
9.7.2020 12:34:06   
puncka.
No super, me veseli, da si vsak dan boljse 😊 Meni so rekli, da naj bi mrzli obhladki pomagali. Ampak to ne vem iz prakse. Tako, da probaj. Mogoce pomaga 😊Ma mazem s kremo Modolex pa tudi s Sudocremom ozmenicno. Neki malega pomaga ampak najbolj pomaga kocka leda direkt na hemoroid in pol ga potisnem nazaj not. Boli ko hudic ampak vsaj normalno se lahko vsedem 😑 ce ne niti sedet nemorem ej 🤦‍♀️ Tudi jaz imam OK prebavo.. Super res. Ampak je to izgleda od teze otrockov in vsega not 😑ampak bo ze.. Bomo zdrzali 😊Jaz sem imela rocno aventovo in se mora joska naucit na crpanje ja. Ceprav sem jaz zelo malo crpala, ker se je skoraj samo dojila. Zdaj tista od mam ne vem tocno kako izgleda, ampak vem da pri aventovi je slo lazje, ce si dal dol nek nastavek ki je bil gor prilepljen.. Nek silikon. Hahaha to se pa spomnem, da dojencki najveckrat kakajo ko so cistimtudi nasa je tako. In je pol blo v roku 15min dvojno preoblacenje 🤦‍♀️ampak pol si pa kar najdejo uro pa vecinoma ob enakih urah kakajo 😉Tudi pri nas bomo dnevno praznili kos.. Imamo do zunanjen10sekund in bo kar starejsa sestrica to zadolzena. Ni neko hudo opravilo 😝No sej jaz mleka se zdaj ne bom kupovala.. Bomo kasneje, ce bo treba. Upam, da ne 😊 Tudi moja je mela takoj na zacetku vneto ucko in sem cistila enako kakor ti. Fizioloska veckrat na dan in moje mleko. Pa je blo hitro boljse. Se ji je pa pri 3m spet ponovilo in smo morali po tobrex. In je bil cel hudic dajat to mazilo v tako majhno ucko 😫Ma ja upam, da se bosta zdaj se poredila.. Da bosta res pri porodu cez 2,5kg..ampak bomo videli no. Imata se neki casa 😊


(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Dvojčki 2020
11.7.2020 13:10:48   
Metka234
Joj res je pestro :) zjutraj smo spet naenkrat menjali 5 plenic in se 2x preiblekli 😃 tako da trajaaa. Se na koncu pocutim kot maratonec haha Res je pestro. Sta pa ful pridna. 🙏 vceraj sem probala blazino in njiju gor. Ampak ne vem no, malo vleceta malo se crkljata. To bi morala bit 24/7 da bi se najedla pomojem. S crlpanjem gre hitreje... Bomo videli. Upam da ko bosta malo vecja bosta bolj hitra 😃 Se skusam ne stresirat. Sicer pa ju vsak dan bolj poznam in sem bolj samozavestna pri vsem. V pon pride spet patrinazna. Upam da se bosta naprej pridno redila. Drug teden bomo verjetno sli tudi ven. Zdaj je rekla da priporoca balkon zjutraj/zvecer. Ja kar vkljucite punco, bo ful vesela da bo mela svoje zsdolzitve. 😃 Do kdaj pa dojencki tako spijo pretezno cel dan? Ampak si ne predstavljat kam za dlje it z njima haha. Plenice in hranjenje itd. Ah ssveda imata cas in bosta se malo zrasla. Se malo mamiiii. Kdaj torej predvidoma bo finiš? Moj mi danes rece ah saj je z vsakim lazje 😳 Sem rekla samo nehaj, se rane se niso zacelile. 😃 pa tudi ne bosta vecno spala cel dan hehe. Se mi zdi da samo se sezname pisem kaj naj kupijo. 😃😊 upam da hemeroidi hitro zginejo ali vsaj nehajo bolet. 😄 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Dvojčki 2020
11.7.2020 16:45:33   
puncka.

Hehe pa koliko strojev oblacil peres na teden, ce se toliko preoblacite? Imata se vedno newborn plenice? Si bom tudi jaz naredila malo vecjo zalogo teh plenic na 25% v sparu, ker se kar pozna. Saj pol ko prerastejo te plenice bomo sli kar na mullerjeve. Pri prvi so se dobro obnesle. Ja dojenje je res ena zanimiva stvar. Meni je v prvo bilo tezje kakor porod sam. Tako, da poroda se ne bojim. Dojenja pa ja 🤦‍♀️ampak bomo vidli kako bo. Mogoce bo za zacetek OK tudi crpanje. Samo, da bosta dobila moje mleko. Se mi zdi, da je z dvojcki dosti nepredvidljivih stvari in da bomo ze nekako vse speljale. Hmmm to, da je moja spala cel dan ni bilo nikoli. Tako, da ti ne znam povedati, do kdaj traja to obdobje.. Upam, da bom mela pri dvojckih s tem izkusnje 😂😂Je pa tamala ze rekla da bo pomagala ja. Sej komaj caka, da se rodita. Mislim, da je bolj neucakana kakor jaz 😝😝No ma sej boste ze se sli kam z njima. Je se casa.. Sta se le komaj rodila, pa tudi ti mores pridet k sebi. Jaz sem pri prvi zafrknila, ker sem premalo pocivala, pa se mi je cisca po 2 tednih spet povecala.. Sem kar vse delala normalno, ceprav je bilo prehitro. Tam nekje 1m si dej casa samo pocivat.. 😉🥰 Zdej je tudi tako vroce, da se bi dojencka zunaj skuhala. Edino res zgodaj zjutraj ali pozno zvecer je za vn z njima. Ja hemoroidi so boljsi s pocivanjem in hlajenjem. Pocivam ne dosti glih, ampak si jih pa hladim vsakic ko lahko in je res boljse.. Nobena krema ne pomaga tolko ko led 😂Joj saj ne vem kdaj bo finish.. 23 imam pregled pri svoji stari ginekologinji, potem 3.8 pa komaj pri tej svoji in tax dolocimo kako pa kaj.. Tax bom v 37.tednu..ampak res upam, da se bo prej zacelo samo od sebe 😉Katera stvar ti je tako najbolj uporabna sedaj? Da vidim, kaj moram se kupiti 🤪 naceloma imam vse.. Edino gugalnika se ne.. Ampak se ga kar ne morem lotit kupiti 😉nevem kaj cakam hehe.. 
Kako je ucko od vase puncke? Sta si ful razlicna dvojcka? Po navadah? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Dvojčki 2020
14.7.2020 20:18:08   
Metka234
Hejhoj. Kaksen dan se mi sploh ne da tipkat :D Smo ok, malo nepespani, malo je vsega veliko. Rano sem zacela slricat s cicaridine na lastno pest in danes na kontroli je lepo zaceljeno. Tako da super. Priporocam ce te prerezajo. Bi mogla ze v P spricat in druge vlozke met in bi bilo ok. Ja sta razlicna, ona rabi velikokrat mene da zaspi, ona je najraje v postelci. Ona nikoli ne joka, on vcasih. Ona ful hitro je, on bolj pocasi. :) Pikca sta. Danes smo sli prvic malo ven pred hiso. No, jaz sem sla za malo casa, oni so bili malo dlje zunaj. Fak, kosare so ze polne se mi zdi hah. So tako micene. Moramo res vsak dan ju dati notri da ne bo bwz nakup :D Ker se mi zdi da bosta hitro ga prerastla. Plenice imamo od zacetka pampers 1. In jih kar gre ja, kakata na veliko. Sem probala dojit na blazini skupaj. No go. En se namontira, damo dtugega in se prvi spodmakne in jezi in obratno... Tako da smo obupali zaenkrat haha. Crpam dalje. Tako da crpalka je meni top, mamo pac nek svoj ritem, ce se mu ponoci ne da dobita kdaj tudi samo dodatek, sicer pa 3/4 ali se vec mojega zaenkrat. Kaj pa vem... Joj saj dnevi kat letijo, tik tak dobis skrata. Waaaa. Pa naj zdrzita cim dlje, ker je lazje rokovat z vecjimi hehe. Se pa nasedva lepo redita, nas je patronazna pohvalila. 😊 Sicer pa ju oblacim kar v stopalke in bodi na oreklop, pizamic se mi ne da oblacit, ker se mi ne da cela slacit. Hehe. Gugalnika sem dobila 2. Mapak ju se nisem dala notri. Sicer pa ne vem, kaj veliko trenutno ne rabimo. Flaske, ogromno tetra, plenice, crpalko hehe. :D oblekice peremo kar pogosto ker so mi ene in iste najboljse haha


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Dvojčki 2020
18.7.2020 12:43:53   
puncka.

Ojla. No zdaj sem pa jaz bila malo lena. Smo bili za dva dni v toplicah, kot presenecenje za tamalo.. Da se malo izkoristi cas, dokler je edinka 🥰sicer smo imeli grozno vreme ampak smo se imeli lepo. Edino jaz se nisem kopala, ker mi ni bilo za it s tem ogromnim trebuhom v bazen 😵 Zadnje dni se prav cudno pocutim. Ponoci nemorem spati in prav cutim kako se mi boki pomikajo narazen. Tudi obcutek imam kot da mi bo noge snelo z medenice dol 😥grozen obcutek, pri prvi sploh nisem tega dozivljala. Danes ponoci sem imela tudi rahle popadke, zato nisem mogla spat. Sami problemi 🤦‍♀️😫Upam, da je rana zdaj ok in da se pocutis dobro. Glede vlozkov vem, da so vir80 najhujsi, ker se naj bi zapletali v sive in dol situacijo samo poslabsali 😨No ce me bodo prerezali si bom takoj zacela spricati. Upam, da ne bodo no. Ampak hvala za nasvet 🥰Ja odvisno kak vozicek imas.. Kosaro zelo hitro prerastejo ali pa nocejo bit vec v njej cim jih zacne okolica zanimati in pol jokajo. Hehe kako zanimivo brati to, da sta si totalno razlicna. Me zanima ce bosta tudi moja tako ali bosta enaka ker sta enojajcna. Bomo videli 😊😊No cestitam, da imas toliko mleka. Se pa jaz sploh ne bi sekirala, ce bi kdaj morala uporabit dodatek. Glavno je, da rasteta in super napredujeta. Itak je tako vrdno. Oblekice cel cas ena in iste uporabljas.. Tako kakor mi odrasli imamo nesteto oblek, nosimo pa vedno enako 🤦‍♀️ najdes kar ti je najbolj komot in to imas 🤪Vi drugace ste OK? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Dvojčki 2020
18.7.2020 15:20:22   
Metka234
Evo danes je uradno moj pdp. Kako sem vesela da se ne caka do konca, ker do zdajle bi ponojem znorela :D Upam da bos imela cim bolj mile zadnje dni. Si kar predstavljam da je vsak dan tezje, ampak saj bo. Skoda edino da ne mores spat... Jaz sem vsaj spala ful. Se malo pa bo. Uau, dobra si da si sla se v toplice, meni se se iz hise ni dalo kaksen dan, ampak ce imas otroka je drugace :) :) Ja povsem razlicna sta in tako in drugace. Pa drug drugega sploh ne zbudita. On se lahko dere kot nor, ona spi dalje. Sicer smo ok, zame je bilo prvoh 14 dni kar sok kako bom itd, zdaj sem vsak dan bolj suverena. On se je ze kopal, njo tudi ze lahko. Vcasih njega mogoce malo napenja in ga malo masiramo plus vetrovne kspljice. Ampak ga ze moje nzrocje kr pomiri. Jaz sem ok, ze sedim in sem skoraj kot pred porodom. Moram pa ful jest in pit za mleko, ker sem sestradana sicer haha. Me sredi noci zelodec boli. 😃 zunaj smo tudi ze bili. Vrocine prerirane ni tako da super :) kdaj imas pregled?

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Dvojčki 2020
18.7.2020 16:17:08   
puncka.

Ojoj si predstavljas, da so cakali do pdp. Se ti zmesa res 😵😵😵 koliko sta zdaj ze stara? 3 tedne, ce prav racunam? Ma ja vsak dan je neka nova tegoba. Sem dobila eno profi blazino za spanje za darilo, ampak sploh ne vem kako si jo nastimat. Dokler sem v eni pozi je ok, ce se pa hocem pomaknit je to cel projekt. Se obracam ko kit na suhem, pa mojega udarim z unim crvom po glavi.. Res kriza.. Dokler ne obupam in vzamem spet svoj povstercek smiley😂😂 Ma zdej me te sramne kosti oz mednozje boli da je kriza.. Res kot da mi rocno mulota to sirita imam obcutek 🤷‍♀️  Ja sem sla v toplice. Sicer se nisem kopala, ampak v kopalke sem se pa dala.. Sem se pocutla ko en kit ampak ok.. Za otroka potrpis, ker vidis tisto veselje pa te sploh potem ne briga, kako se ti pocutis 😉Sicer pa otroci ne vprasajo ce se ti da al ne.. Njihove baterije so vedno polne 😁😁😁 Hahahah to si pa predstavljam.. En joka drugega pa to uspava. Upam, da bosta tudi moje dva taka flegma.. Da ju ne bo nic motilo. Imas oba v eni posteljici ali vsakega v svoji? Kako se ti dojita ponoci? Ja dojenje te nrdi fuuul lacno. Sicer meni so lagali, da tudi rabi dosti kalorij.. Ma jaz dokler nisem nehala dojit in sla na dieto nisem zgubila vse teze, ki sem jo dobila v nosecnosti 😫 Bravo za kopanje in za to, da ste sli vn 🥰 
Pregled imam zdaj v cetrtek. Upam, da zdrzim do njega..potem pa lahko pocasi ze rodim :) 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Dvojčki 2020
23.7.2020 14:03:20   
Metka234
Kako si? Si ze rodila hehe? Pregled za tabo, kaj ste se zmenili? Kaj novega? Upam da si ok in da zadnje dni prezivljas cim bolj mirno. Koliko si noseca?
Tako pestro imamo joj nic ne sledim. Imamo ze 3660 in 3580, 50 st smo prerastli, pridno napredujemo :D Fantka dajejo krcki malo, resujemo sproti, puncka se vedno pridna kot da je ni hehe. Ponoci kombiniram odvisno od spanja, vcasih samo am, vcasih crpam, vcasih ju prisavim. Spita vsak v svoji posteljici, itak se ne zavedata en drugega in se samo boksata/praskata :D Oba se rada kopata. Sicer pa pestro no, kaj naj recem :D bos videla. 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Dvojčki 2020
23.7.2020 19:31:01   
puncka.

Ojla. Sem tako tako. Po moje primerno svoji velikosti in tednom nosecnosti. Zdaj sem v 35.tednu :) naceloma se 10 dni do naslednjega pregleda, ki bo po moje kar moj zadnji. Kar tisti dan ali kaksen dan kasneje sprozimo. Komaj cakam ej, sem tudi jaz ze kar neucakana. Vse mi strasno dol pritiska. Me je pa danes pogledala pa nisem nic odprta se je pa MV cisto skrajsal. Pa trebuh mi otrdeva cel cas. Bomo vidli, upam da bo ze kaj kmalu 😊 Vi ste pa ze skoraj mesec dni stari ne? Super, da tako lepo napredujete. Verjamem, da je pestro in imas zelo malo casa za javljanje. Kako pa resujete krcke?  Moja se je vedno tudi zelo rada kopala. Sej naceloma to vsem dojenckom pase. Tako kakor nam 😊 se posebej zdej v tej vrocini, ki je zadnje dni 😵Joj jaz jih bom pa imela na zacetku v isti posteljici, ker imamo zelo malo prostora in ce damo takoj se drugo v sobo ne bomo mogli niti okna odpreti 😫😫

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Dvojčki 2020
23.7.2020 21:49:17   
Metka234
Bravo mami saj bo. Se malo. Vsak dan steje. Vem kako je bilo meni naporno, ampak saj bo. Super da je mv skrajsan. Upam da se pocasi zacnes odpirat in bo hitro konec ko bo cas. Ziher bo, ker nisi prvorodka in mas +. Krcke resujemo z masazo trebuscka, anto colic flasko, biogaio, vetrovnimi kapljicami, nosenjem po rokah... Upam da mine. Ja saj bo ok v isti postelci ce ni druge. Nasedva ne zbujata en drugega nic. Mpj gre drug tedem v sluzbo joj. Me skrbi kakp bo... Ce bo sila pride mami pravi ker je vzela dopust 😃 ja v torek bomo en mesec juhuhu. 5.8. Imamo prvi pregled. Potem pa se jaz kmalu. 😃 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Dvojčki 2020
26.7.2020 18:38:08   
puncka.

Ja sej ne vem a bi raje se malo bila noseca, kljub temu, da je tako naporno ali bi ju raje cimprej spoznala, pa da bo potem se bolj naporno 😫😊 se vcasih smilim sama sebi kako sem neokretna postala in kako hitro se zmatram 🤦‍♀️ ampak saj bo ja.. Se malo.. Ubistvu vsak dan upam, da bo kaj.. Pa se kar nic 😨Pa pomagajo vse te reci proti krckom? Jaz mislim, da pri moji ni nic kaj pomagalo razen cas.. In nosenje.. Zdaj si ne predstavljam, da imata oba krcke pa moras oba nosit okoli ko si sam 😥 Koliko casa pa je bil doma? No ma samo super, da imas neko rezervo za nedaj boze.. Ce bo keiza poklices pa je 😊 No sej druga posteljica je itak v kleti.. Pa ce jo bo treba sestavit se to naredi tik tak 😊 ma upam, da ne bo.. Saj nista tako velika, da en mesec ne bi bila skupaj v eni. Kako pa gre dojenje? Si poskusila ze oba hkrati? Kako so sivi? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Dvojčki 2020
28.7.2020 12:57:11   
Metka234
Sivi so super. Kot da nebi rodila se pocutim. Po 14 dneh sem bila kar ok, zdaj bi pa ze kar vse lahko pocela, ampak bom po pravilih se 14 dni odlozila kaj tezjega 😊 Ja ju dam vcasih oba na blazino tudi sama kar, hendling pac odpade haha. Samo samo dojenje nam se ni steklo. Se kar crpam tudi vcasih in po potrebi dodam. Sem se kar navadila na nek ritem. Ne vem kako bo ko bosta vecja, ampak bo ze menda. Saj vazni so prvi meseci, verjetno ju na koncu ne bom niti priblizno dohajala, ker jemljem triplat, fitolat, kompot, pivo itd... Pa tam cez 1 L pomojem se nisem prisla nikoli. Kako si? Se kaj dogaja? Saj bo. Jaz ko gledam nazaj je bilo naporno, po drugi strani sem pa spalaaa in pocivala in ni bilo tako hudo. Ce bi odmislila stres in strah pred porodom. Saj bo. Zdaj pa res se cisto malo. Ja saj bo 1 posteljica cisto kul. Sej potem sproti vidis kaj ti odgovarja in kako je najlazje. 3 tedne je bil doma. Vec zaradi dopustov ni smel. Je pa bedno ker uro in pol vsak dan porabi vsaj za voznjo. Tako da pride kar pozno pop. Ampak saj bo. :)

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Dvojčki 2020
28.7.2020 19:48:04   
puncka.

No super, da si tako hitro okrevala kljub vnetim sivom. Res se super drzis :) Ja sej verjamem da je tezko pazit na hendling pa na to, da sta oba na blazini. Sem gledala posnetke na youtubu in sta bla dojencka ze kar vecja, pa se je zdelo nemogoce. Tako, da ce ti uspe tako majhna dat gor. Imas to! Svaka cas_t👏 Ma kolikor dojis je super. Mislim, da je pri dvojckih res tezko tisto povprasevanje njihovo izpolnit. Tako, da ce dobita pol tvojega mleka je ze ful. Plus imas se casa, da se vse to pravilno vzpostavi. A to vse pijes za vec mleka al kako? Jaz sem pila pri prvi samo ful tekocine. Po 3l na dan, nic nekih dodatkov pa sem imela mleka se vec kot prevec. Zdaj pa ne vem kako bo. Je pa res, da je ona bla konstantno priklopljena. Pri dvojckih si tega ne smes privosciti. Kako si ju navadila na enak urnik? Si ju zbujala? Ja sej jaz se kdaj pocutim boljse, kdaj slabse. Trebuh me stiska, pa utrujena sem dostikrat ker sem prevec aktivna cez dan. Ce pocivam in delam samo ''vsakodnevne'' stvari (npr kaj pospravim, trgovina, skuham kosilo, itd.) se pocutim super. Cim kej vec okoli hise delam se pa grozno pocutim. Saj sem si kr sama kriva za to no. 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Dvojčki 2020
30.7.2020 9:08:29   
Metka234
Zaenkrat se nekje 3/4 mojega dobita, vec kot 900 ml pa trenutno ne gre se :) ja malo sem na teh zeliscih za mleko, ampak nr vem ce igra kaj vloge to. Ja ko se prvi zbudi potem navadno hkrati ali pa zaporedno se drugega. Imamo prvo mini svecko 😊😊 Ma ta handling bi si res zelela bolj upostevat, pa ko se en joka pac ne razmisljam prevrc samo hitro hlace gor pa gasa hah. Nasa punci se vrti ze 14 dni levo desno, vceraj je kar pocez lezala, v ogledalcu se ze gleda 😃 Bratec se pa se bori s krcki. Drug teden imamo prvi pregled.

Meni vsaka ponoc pride prav. Tudi ce ju kdo pelje ven za 2 ure in grem pocivat vmes. Tebi bo ze tamala lahko marsikaj, super.Joj ja saj vem, leze gre, ko si aktiven je pa vse prenaporno. Zadnji dnevi so res ekstra. Trebuh kar raste in raste. Koliko so ju pq namerili nazadnje? Se ze kaj dogaja? A je partner zdaj lahko zraven? 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Dvojčki 2020
2.8.2020 10:40:55   
puncka.
Joj zadnje dneve je tako vroce, da se mi nic ne da. Se vedno sem 3v1 in je kar naporno. Sej ce nic ne delam in sm doma pod klimo kar gre. Ce ne je pa grozno. Jutri imam pregled in upam, da sprozimo v roku parih dni. Imam ze vsega polno kapo, res nisem navajena se pocutit tako slabo. Zato tudi nic ne pisem sem, itak nimam nobene novice. Ma 900ml je ze kar dobra cifra. Neglede kolko moras dodajat, vsako tvoje ki dobita je super! Cestitam za prvo mini svecko 👏res gre potem hitro cas, ko se enx rodijo. Samo ta nosecnost na koncu se pa vlece ne. Joj saj fantki imajo vecinoma bolj izrazite krcke kot puncke ja. To je znano. Upam, da pri nas ne bo hudo ko bomo meli dva fantka. Ma vrti kako mislis? Se obraca ze ali kaj? Nazadnje na pregledu ju sploh niso merili.. Samo pogledali so srcke, pa trebuscek izmerili ce sta zrastla pa kaka razlika je med njima. Pa je bilo vse ok. Mislim, da ju bodo jutri podrobno pogledali. Saj si kar mislim, da bom pomoc tudi jaz sprejela. Ceprav pri prvi nisem zelela kaj prevec. Tukaj pa kar bom. 😋😊
Kaj pa uporabljate proti krckom? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Dvojčki 2020
4.8.2020 21:39:43   
puncka.
Evo nasa fanta sta tuki. Porod je sel odlicno. Sprozen ampak ubistvu sem bila ze 3-4cm odprta sama od sebe ko sem prisla v porodno, dali EA. Po 4 urah se odprla do 10 cm in potem samo se potiskanje. Prvi se je rodil manjsi, ki je bil glavicno. Drugi pa na ritko ampak je slo super. Nic rezana, EA je pa zakon. Prvic sem rodila naravno pa sem bila bolj izmucena kot sedaj. Je pa bilo na zacetku vse vprasljivo. Zdravnica je mislila nrdit CR, ker je imel vecji nogico pred glavo od vodilnega, pa smo rekli da vseeno poizkusimo naravno, pa je slo. Je lepo odmaknu nogico pa glavica se je prva spustila v porodni kanal. Odlicno je vse potekalo. Boljse si ne bi mogla zelet. Sta pa 2450 in 2630gr. Tako da super mere 🥰🥰🥰🥰 zdej samo upam, da se bosta dojila. 


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Dvojčki 2020
5.8.2020 12:57:49   
Metka234
Aaaa bravo mami cestitke! Super za lep porod in da je slo vse gladko. Joj tudi medenicno. Ampak cakaj potem je sel z glavico naprej? So ga obrnili ali kako? Super teze. V katerem tednu so rodila? Joj res cestitke za zakladka! ❤❤ naj bosta zdrava in pridna. In bravo mami! Upam da vam stece tudi dojenje cim bolj po planu. In super za epiduralno da si jo mela. Naj vam bo lepo!Mi imamo pa danes prvi pregled. Imata ze 4.5 kg se mi zdi hah. Joj. Upam da me ne bodo nadrli da je prevec... Ampak jaz ne morem ne dat jest ce sta lacna. 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Dvojčki 2020
6.8.2020 5:46:21   
puncka.
Ne ne niso ga obrnili. So ga v trebuscku zadrzali pa rodil se je na ritko. Je pa slo super. Zdej mamo pa tezave, ker se noceta dojit. Izgleda, ker sta tolko prezgodnja nimata sesalnega refleksa. Pa malo sta lenckana. Kako si pa ti zacela crpat? Tvoja sta ze vlekla, pa pol si istocasno crpala al kaj?

Ker jaz se bojim, da ne bi imela mleka. Nekaj si stiskam, ampak ne pritece nic. Par kapljic. Pa pijem kot nora. Mi je kar nerazumljivo glede na to, da se je prva dojila non stop in je bilo posledicno mleka za izvoz, ta dva skrata pa niti en ni zainteresiran za josko. 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Dvojčki 2020
6.8.2020 9:56:21   
Metka234
Saj bo. Ja jaz sem ju pristavljala in crpala ja. Pac ker sem isto rekla mleka ne bom mela nic oz premalo za oba ker sta tudi bolj pocasi vlekla oz spala. Pac malo sta scuzala in spala... Zdaj ce kaksen dan samo crpam recimo pred vsakim obrokom tudi vsakic 200 ml dobim skoraj v pol ure. Tako da se je kolicina kar povecala... Ampak saj pravim, ne vem ce je to pravi nacin za nasvet oz da gres po moji poti. Ker nismo samo dojeni in malo kombiniram se oboje... Vcasih mi je lazje v pol ure scrpat in da sta sita potem oba 3 ure. Ker tandemsko nam res ne gre no... :S Sicer pa predlagam sa podojis in potem scrpas, ce bos, da se bo do drugega podoja naredilo mleko. To scrpano pa lahko po dojenju naslednjic jima ponudis. Prvic ko sem crpala sem tudi jaz par kapljic kolostruma nacrpala, potem doma sem pa prvic pomojem 60, nato 80, 120, 160, 200... Tudo vec ponoci lahko. Tako da nic obupat, mleko bo lahko se. Samo je pa zapleteno dojit dvojcka, vsaj meni no. 😑Sta pa oba 4400 g in 55.5 cm. 5 cm sta zrasla v 1 mesecu, kar je ful. Se vidi zakaj smo ze na 62 hlackah :D 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Dvojčki 2020
6.8.2020 10:10:32   
puncka.
No meni so pa rekli, da sta se tako svoh, da naj ju ne silim prevec, ker pol niti flaske ne zelita pojesti. Na bradavico se pa sploh ne znata priklopit. Kar jezita se ko poskusamo, onadva bi samo spala. Verjetno bo boljse, ko bosta bolj mocna! Bomo se naprej poskusali, pa crpala si bom. Ceprav za zdaj rocno se neki nacrpam, s crpalko pa ne. Sicer niso niti se 3je dnevi od poroda no, ampak bo ze :) 
Iskreno ne vidim nic narobe v tem, da niste samo dojeni, ker verjamem, da se vsaka mama trudi po svojih moceh. In kdaj si je treba tudi nrdit tako, da se ti najboljse pocutis :) Upam, da bo tudi mrni vsak dan malo vec priteklo. Ne bom se obupala. 😊Vi ste pa ze pravi korenjaki ej! Super, da tako lepo napredujete. Ima fantek se krckov? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Dvojčki 2020
6.8.2020 11:45:40   
Metka234
Sem izlocila mlecne izdelke in se mi zdi da je boljse. Vcasih se malo zakrci, ampak bolj ko ga napenja, potem pa kaka in je ok. Tako da ni krize. Pa zdaj je fino ker sta zacela gledar crno/bele slike in ogledalca, jima kar ob postelji nastimam pa opice vrtiljak nad glavo in igralnic center mamo in se malo zamotita. Pa ven gremo vsaj 1-2x po kaksno uro ali dve. Sta ful pridna v vozicku. Ker samo not bit je obup res ... Ja saj jaz se ne sekiram, delam tako kot mislim da je meni in njima njabolse. 
Ne se sekirat, saj bosta kmalu malo prodpbila on bo lazje vsak dan! ❤ Boste sli kmalu domou? Obiski so?

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Dvojčki 2020
6.8.2020 12:52:58   
puncka.
Obiski so ja, ampak samo za partnerja. Pa pri porodu je tudi bil prisoten hvala bogu :)

Je pa tle v Po taka guzva. Porodne cisto polne, sobe prav tako, nimajo vec kam dat mamic in otrockov.Hodijo baje vsi sem iz cele SLO, ker je se edina porodnisnica ko ima dovoljene obiske. No ma to je pa lepo, da sta rada v vozicku in nimas s tem problemov. Najhuje je, ko bi mogla bit samo doma. Se ti potem cisto zmesa. Kako pa ti ponoci spanckata? Mi zdej samo spanckamo in jemo, sta se tko zmatrana pa mickena. Ampak vem, da se bo to hitro spremenilo. Sem se kr malo sprijaznila, da jima za zdaj dajem dodatek zraven pa crpam. Csak dan pa malo probam pristavit. Bolj pomembno mi je da dobivata na tezi pa ne dobita zlatenice, kokr da se morata izkljucno dojit. Za domov pa ne vem. Naceloma 5 dan, ce bo vse ok. Da se vzpostavi ritem hranjenja, pa da vidijo, da ne bi dobila zlatenice. 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?