|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 12:48:04   
dory
Punce moje..potrebujem nasvete...kako vasi tamalcki umivajo zobke? Nas jih je od enega leta, se pravi pol leta, ful rad umival...bi rekla,ker mu je bla vsec pasta user posted image ..zej pa konc..ko vidi zobno scetko tko stiska skup usta,da ni variante,da pridem blizu...kaj narest..zobke pa ja mormo umivatuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 13:07:41   
ZARA
Ne vem. Dej ti men povej ?? Ista pesem... je šlo do zdej normalno, zdej se pa kr neki punta, pa grize me, noče odpret ust...jst pa tud ne upam preveč bliz, ker grize ko podlasca
Pol sem probala tako, da jst njej čistim, ona pa men, pa sm tud skor brez očesa ostala, mah...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 13:19:55   
muki1
Ne vem teja, lahko mu rečeš, da je moja Neža, zadnjič, ko mi je sedela na kolenih in sem na hitrico nekaj čekirala forum, pa je vidla tvojega sina rekla, da je lepa deka. Reci mu, da ne bo več dolgo lepa deka, če si ne bo umival zobkov.

P.S. (Neža je stara 18 mesecev, deka pa pomeni deklica user posted image  )

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 13:53:30   
Anonimen
Jaz sem se še ne dolgo nazaj hvalila kako je pridna pri umivanju zobkov-zdej imamo pa vojno.Če ji ne dovolim da si jih sama...........pol pa nič si misliuser posted image

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 13:54:17   
Jančika_
Za **** je tole umivanje zob....ko zagleda ščetko, leti stran, potem tišči usta skupaj, grize (če ne mene, pa sebe, da mu kri iz ust tečeuser posted image ), tuli, kriči, toči debele solze - ko je mimo, je pa v sekundi vse OKuser posted image .

Prej sem mu jih umivala po vsakem obroku, zdaj le še 2x na dan, ker je to za moje živce čisto tu mač. Pa z veseljem umije zobke punčki - ji štora okoli ust s ščetko in zraven cmoka z usti, pa tudi sam si nese ščetko v usta in oponaša moje gibe pri čiščenju. "Umije" zobe tudi meni, ampak ko gre pri njem zares, pa čisto popeni.

Tolažim se s tem, da ga bo enkrat minilo. Saj ga bo, a ne?user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 14:07:57   
jagoda
Jaz se vam samo pridružujem pri jamranju... Ista pesem!user posted image user posted image user posted image Sem razmišljala, da bi mu kupla električno zobno ščetko( no mislim tisto na baterije...). Je že katera probala?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 14:11:51   
lan
Pri nas je bilo pri enem letu super,potem pa kot da bi odrezal,je zasovrazil umivanje zob.3 mesece smo se matrali,potem sem se pa spomnila,da mu bo mogoce bolj vsec,ce mu kupim prucko ,ga postavim pred lijak,mu odprem vodo in mu umivam zobke tako kot je treba in tako kot to pocneta mami in oci.
In,kaj se je zgodilo,zdaj imamo probleme,ko si ze umijemo zobe,ker on bi si jih umival eno uro in pacal s scetko in pasto.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 14:17:05   
urška
mi imamo tudi borbe. imam pa to srečo, da vedno vpije in ima usta odprta tko da lahko umijem. je blo pa neki časa boljše, ko sva začela z električno. ampak samo dokler je blo novo in zanimivo. pol sma pa spet na navadno preklopila in najbrž bomo čez par dni spet na električni. pa najprej ga nehecam da bova jezička umila tko da odpre usta pa da jezik ven pol pa zraven še zgornje podrgnem. pri spodnjih je potem večji problem. ampak se ne sekiram če tuli in nori. moram bit pa ful močna, da ga fajn primem da se mi ne zmuzne.

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 15:03:12   
Nia30
Tist, ki ima za to rešitev, si zasluži nagrado. Mater, ta prva si je do 1. leta pustila zobe čist normalno umivat (btw. pri enem letu so ji manjkali le še zadnji kočniki), pol pa do 2. leta boooorbe. Zdej ta drugi pa je pustil prva 2 biserčka ravno en mesec z gazico čistit, pol pa šlus, fertik, aus. Zdej je star 11 mesecev, ima 8 zobkov, men je pa vedno bolj strah, da dokler mu bojo vsi zrastli, bo teh 8 že črvivih user posted image  Ni šans, da mu pridem s ščetko v usta. Če pa mi pod hudo prisilo uspe prit s ščetko v usta, mi pa pol itak ne uspe zob počohat.
Ja, drugače je ščetka kul, dokler si jo lahko sam v usta tišči.

Heeelp!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 15:06:31   
Nia30
To sem jaz nardila pri moji prvi, ko po ni več pustla umivat. Sem jo vzela v naročje, ščetko na silo v usta in pol sem hitro sem pa tja po ustih vozla, ščetkalo je tak samo. Bolš, ko nič sem si misla.

(odgovor članu jagoda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 15:17:10   
lorelei
POzdravljene, punce! Tudi mi smo imeli take težave s prvim, a so minile, ko sem začela s ščetko "žagati". To izgleda tako, da sem mu ščetkala zobe, zraven pa govorila: user posted image

Žiga žaga, žiga, žag - hitro črvičke ven pobrat! Glej ga - žiga žaga žag, sem ga že prijela za vrat!

No, potem pa sem se delala, da sem ven iz ustk pobrala majhnega črvička in ga vrgla hitro v lumivalnik. Seveda je to zaleglo le malo časa. Ko je bil malo večji (2,5 leti) sem mu prebrala knjigo o Zobovilki. Tudi to je nekaj časa zaleglo. Zdaj pa stoji na pručki in si 5 minut sam ščetka zobke, potem pa mu jih še jaz , pod pretvezo, da moram še kotičke očistit, ker do njih lahko pridemo samo starši. Potem pa skupaj v ogledalu pogledava, kakšni biserčki so njegovi zobje. Pokaževa jih še očku, in sploh naredimo iz vsega en velik pomp.

No, imam pa še enega nadobudneža, ki je star malo čez leto, pa nič kaj ne uživa pri čiščenju zob. Navadno mu zraven pojem, da se malo zamoti, ščetka je letalo, ki gre v garažo, ptiček, ki eti v gnezdo itd.... vse skušam preko igre, ker drugače ne gre. Je pa res da ti obredi pri nas kar trajajo. Tako pač je,bo že minilo.

Upam, da sem kaj pomagala. LP, Lorelei

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 15:53:54   
Anonimen
Najbolje je za ene 14 dni čisto prenehat, da malo pozabijo. Potem bo pa bolje. Ker če se mali človek nekaj naprdne, zna biti res hudo. Lahko celo zasovraži umivanje zob. Zato najbolje malo prekiniti.

(odgovor članu lorelei)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 16:09:29   
Jančika_
Ja, saj to me skrbi, da bi resno zasovražil umivanje zob. Mogoče bi res bilo dobro, da mu dam nekaj dni mir (joooj, če bom potem lahko spala - zobozdravnikova hčiuser posted image ).

Lorelei, ko naš zasliši žiga-žaga, vključi turbo pogon in bežiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 16:40:58   
Marogica
Mi imamo (mogoče) tudi srečo, da si je naš 4,5 letnik vedno rad umival zobe. Je pa res, da nismo nikoli pretiravali, kar pomeni, da smo mu na začetku umivali zobe samo 2x na dan. Najprej sem mu pomagala, potem pa je prišlo obdobje (okrog 1.5 leta), ko si je želel sam zobke umivat. Pa sem mu pustila-kaj pa drugega. Na koncu sem samo vzela ščetko in mu rekla, bo mama še malo "popravila". Pa nikoli mu nismo v tem obdobju predolgo umivali zobkov, da se otrok ne naveliča.
Mogoče si ga tudi kje nenamerno ranila, pa ga sedaj boli, pa zaradi tega noče. Vse je možno.
Okrog treh let pa je imel fazo, da si on zobkov ne bo umival. PA sem mu povedala "zgodbico" o palčkih (po prebrani pravljici o Sneguljčisi in 7 palčkov), ki ponoči pridejo s kladivi in pregledujejo zobke pri otrocih. Če niso oprani, vzamejo krampe in kladiva v roke, ter napravijo luknjice v zobke ali pa črne zobke. Od takrat dalje, se pri nas o umivanju zobkov sploh ne diskutira več. Jih umije brez problema in kakršnega koli prigovarjanja. Je pa res, da takšna zgodbica pali šele kasneje in ne pri enoletnih ali pa 1,5-letnih otrokih.
Mogoče je najboljša rešitev res malo manjkrat in manj temeljito, da otrok ne "izgubi živcev" ali se ne rani v dlesni.
Dosti uspeha vam želim

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ko umivanje zobk postane prava nocna mora
23.10.2005 17:39:53   
CatJa
Js moram zaenkrat kar potrkat. Ko se naje, vprašam 'kako si Jan zobke umiva?' in že steče proti kopalnici. Najprej si umijeva roke, pa okol ust, potem pa kar ne more dočakat, da mu dam ščetko v roke. Sicer nekaj improvizira zraven, pa tolk si zmoči ščetko, da potem kao spije tisto vodo na njej, ko se mami naveliča te igrice, mu pa hitropotezno dokonča umivanje. Zaenkrat še pali, ne vem pa kako dolgo še bo, ko vse pravite, kako se jim upre user posted image   Zobne paste pa še ne uporablja.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?