|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pomanjkanje železa
12.1.2006 13:12:35   
KMALU
na zalost so tudi meni v lekarni dali te za zvacit (saj pise v navodilih!!) in so res ogabne.. ampak za mojouser posted image  pac 3x vgriznem in potem nek sok zraven popijem ali pa kar s kaksnim kiwijem ostanek dol pojem...

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pomanjkanje železa
12.1.2006 15:45:13   
tadika
Lep pozdrav vsem!
Pred leti sem imela hemoglobin čist u podnu, tko da je zdravnico čudilo, da sploh stojim na nogah. Najprej mi je dala ene tablete (rjavo črne), ki mi niso nič pomagale, samo poslabšalo se mi je. Potem mi je pa predpisala Hematopan (neki tazga), so samoplačniške, ampak res dobre. Po njih mi je šlo takoj na bolje.  In zdravnica mi je takrat rekla, da jih večinoma predpisujejo nosečnicam. Če bom zdej mela pomankanje železa, se bom sigurno odločila za te tablete. Do takrat (no močno upam da ne) pa poskušam čim bolj zdravo jest.
Pozdravček, T.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
4.4.2006 11:21:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tadika)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pomanjkanje železa
4.4.2006 11:27:40   
ElaM
Ojla, meni je zdravnica rekla, da imajo daleč največ železa dateljni.
Zdaj jih veselo žvečim, kakšen bo rezultat pa izvem, čez 2 tedna.
Po Ferum leku pa sem imela blazne krče, tako da sem z jemnjem prenehala.
LP!

_____________________________

:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pomanjkanje železa
6.4.2006 18:55:59   
mojca75
jaz pa pijem sirup multi - sanosvit (v bistvu vsi vitamini + železo + kalcij) že celo nosečnost-. Se dobr počutim in imam hb še 110 (36 teden) , na začetku pa 126.
Res pa jem fuuuul raznoliko hrano, tud temno meso, ...ha ha pa izgovor mam da me moz vsake tolk cajta pelje na "horsa" - konjsko meso!

nekaj od tega je tudi dedno, oz nekatere so bolj druge manj nagnjene k pomanju železa.

Mojca

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pomanjkanje železa
25.4.2006 13:24:18   
siniti
joj jz vm na srce polagam ne se hecat glede železa... jz sm bla glih "kregana" ker sirupa nisem jemala redno in mi je hemoglobin padu iz 130 na 82... baje da za otročka ni nevarno, ker itak črpa moje zaloge... jaz imam že tako slabo kri tako da sem si zlico in sirup prinesla v kopalnico, tko da se preden začnem umivat zobe (zjutri & zvečer) spijem eno žlico... hmal bo treba rodit pa bi se rada izognila ksni infuziji... aja pa hvala za dobro idejo, bo dons za večerjo "hors"user posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pomanjkanje železa
25.4.2006 15:44:14   
london
Punce samo eno vprašanje - ali nima tudi sok rdeče pese veliko železa ali se motim? Jaz sem si kupila kar ta sok in vsak dan spijem 1 kozarec tega soka.

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pomanjkanje železa
25.4.2006 15:49:42   
MarijaPo
Ja, tudi jaz sem mislila tako, pa mi je sestra, ki je zdravnica povedala, da je zelezo v obliki, ki se dobro absorbira le v mesu, npr. konjskem mesu, jetrih,...

Da pa ga ziher dobim zadost, jem Hematopan, po katerem je vecini ljudi slabo, meni k sreci ni, ker imam premalo zelodcne kisline, da bi se hitro razgradil in vzdrazil sluznico.

Menda je tudi tako (to mi je rekla G), da ce ne jemljes zeleza na tesce in pocakas kako uro, da se absorbira, ni nekega pravega ucinka.

Pa srecno z zelezom. :)

(odgovor članu london)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pomanjkanje železa
25.4.2006 22:58:23   
betsi
Recept za izboljšanje železa v krvi:

30 dag suhih sliv
30 dag suhih fig
30 dag suhih marelic
30 dag suhih borovnic
2-3 dcl vina (teran ali merlot)
To vse zmiksaš in daš v kozarec. Pustiš 24 h v hladilniku in nato vsako jutro na tešče zaužiješ 1 čajno žličko. Količine je veliko in jo imaš za cca 1 leto. Mešanico moraš hraniti v hladilniku. Preverjeno pomaga. Moji prijateljici se je železo v 14 dneh zvišalo iz 4 na 19.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pomanjkanje železa
30.9.2009 11:45:53   
adria12345
hoj nosečke,

Mene pa zanima koliko imate vrednost železa?user posted image
Jaz sem v 8 tednu in imam hemoglobin 134 kar je zaenkrat vredu, železo pa 5,5 (normalno =10-30).


ld,

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pomanjkanje železa
5.11.2009 14:24:38   
punsha
hm,za železo ne vem...hemoglobina sem nazadnje imela v 26 tednu 96 in imam predpisani 2 tableti dnevno, te za zvečenje. Sem pa začela piti pesin sok, vsak dan zjutraj e kozarec - pol pesinega soka in ena stisnjena pomaranča, ker sam pesin sok je prav ogabenuser posted image . Bom videla koliko pomaga...mora biti pa vedno ob železu še c vitamin, se bolje absorbira.

(odgovor članu adria12345)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pomanjkanje železa
14.11.2009 19:26:01   
TIBIDABO
ojla,

jaz sem preventivno pila tonik floradix floravital, le enkrt na dan na tešče zjutraj po 2dcl vode z limono, pa se mi je hemoglobin dvignil s 120 na 133, jedla sem pa tudi suhe ekološke marelice, ajdovo kašo, pa lečo in seveda borovnice.

lp, srečno

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pomanjkanje železa
24.11.2009 13:00:05   
vesela marjetka
Kakor je meni znano je pri železu velikokrat problem sama resorpcija. Moja kolegica je jemala ogromne količine železa in se ji ta nikakor ni izboljšal. za dobro resorpcijo pa je potrebno imeti dobro črevesno flora, zato probajte poskusit s probiotiki NutriFlor in potem naknadno s klamatskimi alga, ki tudi vsebujejo ostale minerale in vitamine ki so potrebni za vsrkavanje.
Moji prijatelci je na ta način uspelo izboljšati krvno sliko, je pa vsak posameznik individum in reagira malo drugače.

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pomanjkanje železa
24.11.2009 13:09:00   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

Pozdravček,
za železo pravijo, da se ne absorbira, če ni dovolj vitamina C.



ne sam pravijo, železo nujno potrebuje vit c za absorbcijo. poleg tega je pa treba zlooo pazit, ker kalcij pa močno zavira absorbcijo železa - torej mleko in mlečni izdelki odpadejo vsaj 2 uri po zaužitih tabletih/živilih bogatih z železom.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
29.11.2009 23:09:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pomanjkanje železa
19.4.2010 12:25:06   
mevi
Oj
Ja takole kar se tiče pomanjkanja železa.Marsikdo ne ve da imamo rastlinsko obliko železa kar pomeni kakor je za vitamin A proviatamin oziroma vit.A ki se nahaja v rastlinah se imenuje beta karoten kjer se v telesu pretvori v obliko vitamina A tako je pri železu.Ter železo ki je v hrani živalskega izvora.Železo samo se lažje vsrkava če je pri tem prisotem vitamin C ki ga najdemo v zeleni papriki , kiviju , limonah , citrusih , peteršilju,...Je pa hrana katera vsebuje oboje , predvsem drobnjak , petrešilj , zelje , kivi, sezamovo seme,...kakor tudi hrana ki vsebuje ogromno železa,regrat, suhe slive ,sezam (2 veliki žlici dasta toliko kalcija kakor liter mleka), fige te imajo tudi ogromno kalcija , brokoli, limone ,....Takole,lahko ješ solato iz regrata dodaš jajčka,namesto kisa limonion sok in olje ali pa kis in za odžejanje limonada.Vem da veliko železa vsebuje pljučna pečenka z skledo solate in dodanim drobnjakom , peteršiljhem in limonada zraven je fenomenalna bomba.Kakor tudi da namočiš suhe slive in zjutraj to poješ na tešče boš dobila ogromno železa pa tudi odlično prebavo.Lahko pa namočene suhe fige daš iz vode zmelješ, dodaš zmlete lešnike  oziroma oreške, narediš kroglice in povaljaš v kokosovi moki.Odlična sladica, polna železa, kalcija, vitamonov skupiune b ,pa še bi ti lahko naštela plus tega da ti je urejena prebava.Res pa je ker sem sama vegetarijanka da bi se bolj posluževala nemesnih jedi.Morda pa še nekaj, veliko več železa kakor špinača ima blitva pa še zaradi oksalne kisline ti ne bo potrebno skrbet kar ni dobro za telo,ker povzroča putiko, artritis.Če pa imaš rada ribe pa zraven blitva z krompirjem, kozarec limonade ,za na ribe pa olivno olje z peteršiljem.
Če te pa še kaj več zanim pa z veseljem povem.
Pozdravček

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?