|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi obisk pri zobozdravniku
9.11.2005 16:00:04   
Pupica
Pozdravljene!

Danes smo imeli prvi obisk pri zobozdravniku (14mesecev in pol), in za vse tiste, ki vas mogoče zanima, kako vsa stvar izgleda...S sabo sva nesli pokzati našo dudo, flaško iz katere pije, zobno ščetko in zobno pasto. Najprej smo malo poklepetali, da se je tudi Tia privadila ambienta. ZZ je povprašala o prehrani, navadah, in razvadahuser posted image , o dudi, flaški. Mi smo namreč do nedavnega imeli flaško z navadnim cucljem. Tega smo ravno kar zamenjali, z trdim nastavkom magičnega lončka. Vendar nam je svetovala, naj kar vztrajamo z pitjem iz kozarca, ali pitje po slamici. Lonček pa za na potep, ker je bolj praktičen, da se ne polije.
Dudo ima le za zaspat (cca.5 min) potem jo izpljune. No baje bomo morali počas zaspati tudi brez nje, malo me je sicer strah, da ne bi začela z palčkem spati, zato jo moramo opazovati.
Kljub temu, da si umivamo zobe z čisto mejceno pikico kolodonta, nismo bili kregani. Le pretiravat ne smemo.
Sladkarij tako ne je (le bržolcouser posted image )user posted image user posted image user posted image , tako da s tem zaenkrat ni težav...trkam, da tako ostane. Zobke pridno pereva zjutri in zvečer, kar naj bi zadostovalo za obvarovanje zob.
Dobili smo tudi tabletke FLONATRIL, ki se jih dobi le pri ZZ. Čez pol leta pa imamo ponovno kontrolo.

Pa še nasvet za mamice, ki jim malčki ne pustijo umivati zob. Tudi mi smo imeli 14 dni upora, ker ni želela, da ji mi2 umijeva obe, pač pa je hotela sama umivati...posledično jok, trma, umikanje. Seveda sva vztrajala in ZZ nama je dejala, da je to potrebno. Saj otroci tudi jokajo ob preoblačenju in previjanju, pa za to še nobeden ne pusti otročka ven nagega in pokakanega. Smiselno, ne?

V album pa sem dala tudi nekaj slikic naše pogumne prinčipese, ki je za nagrado dobila tudi svojo prvo štempiljko.user posted image

LPuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
9.11.2005 19:55:41   
Anonimen
Joj blagor vam,moja Maška je pa tako uporniška da me je kar strah kaj bouser posted image Ni šans da bi ona odprla usta,mogoče bi jezik pokazala kaj več pa ne.
Bom še nekaj časa počakala.
Tia je taka pridna,mirna in ubogljiva punčka-Maša pa je ravbaruser posted image
Kam pa se grem to naročit?

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
9.11.2005 22:02:56   
Pupica
Jaz sem kar sama poklicala, ker drugače te naročijo oz.pokličejo šele po 3.letu.Takrat pa je lahko že malo pozno. Ne vem, jaz sem bila super zadovoljna že zarad nasvetov, pogovora, napotkov...
Pa še fino se mi zdi, da se bo prinčipesa že takoj navadila na ordinacijo, da ne bo potem strahu, joka, panike...Ja res je bila pridna, sem bila kar ponosna, da ni vtaknila sojega nosu povsoduser posted image user posted image user posted image . Je lepo sedela najprej pri meni v naročju, potem pa se je okorajžila in je sedela sama na stolu. Medtem, ko jo je ZZ vozila gor pa doluser posted image user posted image user posted image
Je bila tko fina, da še pogledat ni hotela.
Mislim, da če ne zarad drugega je vsaj to fajn, da se bo navadla, da je ne bo strah ZZ v beli halji in pa same ordinacije.
Čez pol leta pa imava zopet kontrolo.
Drugače se pa ne sekiraj, pomoje tudi, če ne bo odprla ust, je vseeno fino da gresta. Počasi pa se bo navadla, pa mogoče bo kak dober dan mela, kaj pa veš. Naju je Tia vedno presenetila pri zdravniku(v pozitivnem smislu)user posted image

LP

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
9.11.2005 22:39:31   
Anonimen
Pupica, to je vse čisto različno do zobarja do zobarja. Eni pa pravijo, da če otrok noče umivati zob, to pomeni takrat, ko je še tako majhen, kot je tvoja ali pa še manjši, da je najbolje za nekaj časa prekinit, da ne dobi zares kakšnega odpora. Pa kar se dude tiče, smo mi pri treh letih  na sistematskem k zobarici uleteli z dudo, sredi belega dne (smo malo zamudili, pa smo v tisti gužvi na skrivanje dude pač čisto pozabili). Pa ni bilo nobene panike. Sploh nič rekla o tem, da bi bilo treba dati dudo kaj stran. Ko je mož rekel, da se mu zdi, da ima prva dva zobka malo naprej (od padca na zobe dalje), ga je še ona tolažila, da četudi so, da se bodo že, ko bo nehal dudlat, nazaj v vrsto postavili. Tako da ...
Je pa fino, da ste opravili tako lepo in mirno. Super.

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
10.11.2005 8:52:00   
Anonimen
Evo naročena 28. novembra user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
10.11.2005 8:56:05   
Pupica
Ja Splišni sej nam tut ni komplicirala, ko je rekla, naj ji damo vodo piti. Pa sem rekla, da vode pa res malo spije, če ji dam pa pol soka-pol vode, pa popije tut do 8 dcl. In je rekla, da umiti zobki preneseje tudi kakšen greh.Mi v tistem času, ko je na vsak način hotla sama umivat in ni pustila niti da ji jaz malo popravim do konca, kar vztrajali. Res pa je da je odvisno od otroka. Ker pri nas jih je hotla umivat. Ampak samauser posted image
 
Ja Deni pomoje ti ne bo žal. Jaz vem, da sem ful šok doživela, ko so nas v vrtcu prvič k zobarju vlekl. Tako, da mislim, da je bolje, da se otrok vsaj privadi zobarja, če ne drugega. Pa nikol ne veš, kdo lahko otroka najbolj zmotivira. Mogoče bo poslušal ZZ ko bo govorila, kako ima lahko lepe zobke, če jih bo umival. Doma pa bo sprememba. No v najslabšem primeru bo pa isto kot je bilo, le ti boš imela malo boljšo vest, da si storila kar je bilo v tvoji moči.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
10.11.2005 8:57:39   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Evo naročena 28. novembra user posted image


Kva? Tko hitro? Midve sva pa ful čakali...user posted image No zdej čez pol leta ko imava kontrolo, pa je rekla, da naj 1 mesec pred tem pokličeva. No mogoče je mislila da nam bo še kak zob pognal. Glede na to, da jih imamo le 8user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
10.11.2005 9:07:07   
janjja
Pupica jaz pa sem klicala da bi Aljo naročila pa me je vprašala kolko zobov ima, ko sem ji rekla zgoraj štiri pa spodaj dva je rekla da je to še prehitro in naj pokličem ko bo dve leti stara.user posted image  Stara pa je isto ko Tia no  9 dni starejša.
Naj grem privat zobarju?
Zobke pa pridno umivama no midve brez kalodonta.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
10.11.2005 17:09:31   
Pupica
Lej janjja takole je. V MB regiji, kličejo otročke že pred enim letom(mislim, da je Seven pisala o tem, da je bil Jakob že pri 9 mesecih, nisem pa prepričana). Pri nas na Gorensjkem kličejo po 3 letu. Vendar imamo k sreči mlado in razgledano ZZ(k srečiuser posted image ), ki je specializirana tudi za otroke. Mene sploh ni vpašala koliko zob ima. Tudi če bi tia imela vse zobke, se z njimi ne bi nič ubadala, pač pa bolj z nama kot z staršema, ki skrbiva za te zobke.
Povedala, je tudi par stvari, ki niso stvar le ZZ, zob, in ust, pač pa tudi prehranjevanja, nege zob po prehranjevanju, ter pitja. Od tega, kaj dati otroku za pit, ter na kakšen način, do katerega leta. Jaz npr.nisem vedela, da cuclji na flaškah, magični nastavki in podobno ovira otrokov govor. Če pa pije po slamici, žlički ali kozarčku pa ima manj možnosti za težave pri izgovorjavi šumnikov in sičnikov(šžč) in sicer zaradi načina požiranja sline ter položaja jezička. Meni se tut slučajno ni zdelo pomembnouser posted image
Od kod pa si janjja? Kaj pa če bi poklicala kam drugam? Jaz menim, da bi morali vsi otroci imeti enake možnosti? Če želiš ti lahko dam številko Tiine ZZ?  Piši mi privat!

LP

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prvi obisk pri zobozdravniku
10.11.2005 22:55:58   
bamby
Najprej čestitam za vztrajnost pri umivanju zobkov. Tudi pri nas smo imeli najprej nekaj problemov, kot sta trma in egoizem, pa smo upam prebrodili najhujše. Sedaj dam najprej Timu ščetko, da si najprej sam malo podrgne zobke, nato pa delo dokančam sama.
Kar se pa ZZ tiče, so meni že pri enem letu v posvetovalnici govorili, da ga je treba vpisat k ZZ. Malo pred drugim letom sva šla. Ni bilo problema za vpis, niti niso vprašali po št. zob. Tako kot pri vas, je tudi pri nas šlo bolj za posvet, kot za sam pregled zob. Meni se zdi pomembno, da se otroci čimprej soočijo z ordinacijo, da ni strahu, ko je potrebno kakšen zobek popravljat in da starši dobijo določene informacije čimprej. Čez pol leta imava ponovno kontrolo in moram poklicat za datum za drugi obisk.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?