|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
24.12.2005 20:38:12   
Seven*
Pa saj ne morem verjet.. Namesto da bi podpirali domaco proizvodnjo segamo po tuji. Dejstvo je, da bi skoraj dala roko v ogenj, da so Frutki boljse kvalitete kot katerikoli Hipp. Rok trajanja.. Hvala bogu, da je krajsi. To ti pove samo to, da zadeva ziher nima konzervansov.. Ce mislite, da Hippova mesna kasa nima konzervansov se krepko motite. Mesna zadeva, ki zdrzi zaprta 1 leto? Huh. Jaz je nebi jedla, ce nebi vsebovala konzervansov. Se pastete nimajo tako dolgega roka trajanja, pa vsi vemo kaksna svinjarija je noter.. Ce je zadeva samo termicno obdelana (kot pravijo oni), potem bi morala imeti rok trajanja cca 3 tedne, tako kot ima linija pripravljene hrane Pogrej in pojej. Tista hrana je namrec kuhana in zapakirana, nato pa termicno obdelana..

Ja. Lahko si mecemo pesek v oci in se tolazimo, da je pripravljena hrana enakovredna tisti doma pripravljeni. Ja, lahko se zgovarjamo na skropljenje sadja. Tudi sadje v Hippu in Nestleju je skropljeno.. Samo, da taksna kasica vsebuje dosti manj vitaminov, ker je ze dolocen cas stala in bila prekuhana. Ce sami pripravimo hrano je ne rabimo prekuhavat, lahko samo zmiskamo ali naribamo. V taksni hrani je vitaminov dosti dosti vec..

Pa imam doma na zalogi vedno kaksno pripravljeno kasico.. Za vsak slucaj.

Ce bi rade nekaj hranilnega in polnovrednega, potem poskusite kosmice od Alnature in jih zamenjajte z ekstra sladkanimi Linoti in podobno svinjarijo.. Alnatura ima res kvalitetno hrano za dojencke, ampak ker pac nimajo toliko denarja za propagando, ostajajo v ozadju.. Je pa res, da ko boste otroke navadile na Linote, bo prepozno..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
24.12.2005 21:03:58   
Anonimen
Sem ga slabo navadla, jih sploh ne je, Linote namreč. Včasih mi v štacuni zateži, da jih kupim, doma odprem, poje dve žlici, ostalo pa pa treh tednih vržem proč, ker jih pač ne je. Ne on, ne jaz. Raje ima gres pa polento. Tudi prav.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
24.12.2005 22:55:44   
Seven*
Al bina. Hvala bogu. Ve kaj je zdravo! Bravo mulc! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
24.12.2005 23:40:23   
frutka_
Ej, jaz pa nečesa ne razumem. Kako mamice bolj zaupajo hrani, ki jo pripravlja nekdo drug, kot pa svoji kuhinji?!
NIKOLI ne bom verjela Clausu Hipp-u, ki stoji sredi zlatega žitnega polja in govori o biološki pridelavi hrane!

Kaj pa otroci v Afriki, ki so pred par leti umrli zaradi njihovega mleka????? Njim so namreč poslali pošiljko mleka, ki ni bila dovolj dobra za druge ampak oni pa naj žerejo, saj je itak vseeno...
Pa več mamic na forumu je omenilo, da se mleko HIPP (uvoznik DM) meša slabše kot mleko HIPP (uvoznik Muller, kjer je dostava direkt iz Nemčije). Bogve kakšno nesnago še pošiljajo...

Pa je daleč od tega, da nisem kupovala te hrane, kolikor se je le dalo sem hrano pripravljala sama. In kot sem že napisala, mali je dober jedec in je najprej poskusil MOJO hrano, industrijske kašice so bile zgolj redek dodatek v prehrani otroka.

In še nekaj...iz prve roke vem, da je hrana v vrtcu prvovrstna!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
25.12.2005 10:05:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
26.12.2005 21:41:57   
Grascakinja
Meni je vse isti šmorn -
  • Hipp in Frutek: iz sadja/zelenjave neznanega porekla, vendar narejeno po HACCP sistemu in sterilno pakirano in pasterizirano blabla blabla
  • Doma narejene kašice: iz sadja, kupljenega na tržnici ali v supermarketu, neznanega porekla in obdelave blablabla, ampak ga sama pripraviš


ISTI user posted image . Pa če si mečemo pesek v oči ali ne.

Edina varianta je, da otroku daješ doma ekološko pridelano hrano brez vseh pesticidov, umetnih gnojil in zatiralcev nevemčesavse, ki ne raste ob obvoznici ali cesti ali blizu tovarne in je pokrita, da nanjo ne pada onesnažen dež. Katera ima te pogoje user posted image ? Čez pol leta pa bo otrok v vrtcu itak jedel vse mogoče....

Zato se ne sekiram preveč. Danes uporabljati pojem zdravo in domače je že precej velika ruleta. Z veseljem ji dajem domača nešpricana jabolka, si pa ne delam utvar, da so ne vem kako strašansko bolj zdrava...user posted image
Sem pa vesela, da Hippki in Frutki obstajajo, sicer bi moja pikica poznala samo okus jabolka in hruške, tako pa lahko poskusi še kaj drugega, magari sredi zime user posted image .

Zakaj nekatere tako šimfate čez rok trajanja pol leta user posted image ? Zakaj potem ne mečete stran svojih vloženih kompotov po enem tednu, če že nimajo Ejev in konzervansov, niso sterilno vloženi in pakirani pod kontrolirano atmosfero in v vakuum?
In kako lahko dajo otroku korenček, ki se en teden valja v trgovini, pa še prej kak mesec po skladiščih in ladjah - a temu pa ni pretekel rok trajanja user posted image ? A ta pa ima kaj vitaminov v sebi user posted image ?

Glede razlike med Hippom, proizvedenim v Nemčiji in tistim iz Avstrije je pa tako - pisala sem na Hipp in povprašala. Pravijo, da je razlika v konsistenci mešanice zato, ker v Nemčiji uporabljajo drugačno tehnologijo mešanja kot v Avstriji, kemična sestava mleka pa je enaka, kakor tudi okus. Ker je mešanica iz Nemčije bolj suha, ima tudi drugačno mešalno razmerje kot tista iz Avstrije. In te Avstrijske ne uvaža DM, kot je bilo napisano, temveč Hipp d.o.o.

Pa dober tek, karkoli že jeste!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
26.12.2005 21:54:16   
Seven*
Joj Ija. Ko bi vedela, kolikokrat sem poslusala o pasterizaciji. Prav dobro vem kaj to je.. Kakorkoli, ne mislim se kregat na to temo..

Ker sem po izobrazbi biolog in ne zivilski tehnolog, se o taksnih postopkih ne bom prerekala. Vem samo, da  s samim procesom termicne obdelave, miksanja ipd. unicijo vecino kljucnih vitaminov. Z dodatki ali brez, rada imam, da otrok poje nekaj kvalitetnega, kar taksna hrana ziher ni.

Pa zaupaj malo bolj Fructalu. Od njega se vsaj noben otrok ni umrl. Hipp pa je imel ze skandale, kot je ze napisala Frutka.

Pa veselo vkuhavanje mesne hrane za prihajajoce leto 2006! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
27.12.2005 9:22:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
28.12.2005 11:06:33   
Anonimen
Lahko da znanje nekaterih forumašic ne dosega tvojega ampak kvocient tvoje čustvene inteligence zagotovo ne presega številke tvojih čevljev!
Tale ugotovitev ni posledica branja tvojega posta dotične teme ampak posledica branja tvojih odgovorov na raznih forumih!

Čeprav se o kvaliteti Fruktalovih proizvodov strinjam s tabo, opozarjam še na dve drugi zadevščini, na kateri, pri vsem svojem neizmernem znanju, pozabljaš:
- pokrovčki stekleničk so premazani z lepljivo belo pasto, ki je, dokazano, kancerogena,
- vsak proizvajalec teži k minimizaciji proizvodnih stroškov, posledično išče kar najcenejše vhodne surovine, torej predvsem sadje in zelenjavo.

Pred kakim tednom je v Italiji izbruhnil škandal, ko so ugotovili, da je paradižnikova mezga znanega proizvajalca narejena iz gnilega, plesnivega in insektov polnega paradižnika, ki v Italijo prihaja iz vzhoda. Nekaj dni kasneje so našli znanega proizvajalca testenin, ki testenine proizvaja iz gnilih jajc, ki jih dobiva po zelo konkurenčnih cenah iz raznih farm.
Slaba dva meseca nazaj je izbruhnil "Nestlejev" škandal, ki se ga zagotovo spomniš.
Vsi proizvajalci nosijo Ime!

Po drugi strani pa - kaki dve leti nazaj sem iz ust verjetno najvidnejše slovenske strokovnjakinje za prehrano slišala, da so rezultati blitz kontrol na ljubljanski tržnici glede sadja in zelenjave porazni. Da se prodaja oporečna zelenjava in oporečno sadje kot sadje/zelenjava prve kvalitete bio proizvodnje.
Sama na grosistični tržnici v Trstu, kjer prodajajo sadje in zelenjavo v zabojih po zelo konkurenčnih cenah, večkrat vidim razne prodajalce, ki na koprski tržnici prodajajo "doma pridelano" zelenjavo in sadje! Moj mož pa razne gostilničarje, ki svojim gostom ponujajo izključno domačo zelenjavo.
Tu nekje se najde tudi tvoja kvalitetna zelenjava iz ljubljanske tržnice!

Da ne govorimo o poreklu raznih "domačih" mesnih izdelkih - da ne bom predolga.
Izdelki tipa "Pogrej in pojej" in razne vnaprej pakirane in očiščene zadevščine so polnjene s plini, ki podaljšajo rok trajanja hrane, vsi ti plini so zdravju zagotovo zelo prijazni!

Pa še skok k blagovnim znamkam, ki imajo oznako "bio", "integrirana predelava",... Ti kot vehementna strokovnjakinja zagotovo veš, da ti dve oznaki nimata nobene veze z nešpricanjem. V bio in integrirani predelavi SO dovoljena škropiva, tudi (predvsem) taka, ki so zelo strupena. Važno je, da niso strupena čebelam, da ne zastrupljajo podtalnice in da jih kmetovalci špricajo v določenih količinah z določenimi presledki. Z enako tehnologijo so pridelana tudi vhodne surovine raznih Hippov ipd. To je tvoja "kontrolirana" pridelava!

Meni edina znana prava bio pridelava je kmetovanje skladno z načeli Marie Thunn - biodinamična metoda. Kjer sadje in zelenjavo vzgajajo skladno z načeli kozmosa, špricajo pa s pripravki, pridelanimi na homeopatski način.
Tega pa v "kontroliranih" eko izdelkih Hippovih kašic in "domačemu sadju/zelenjavi ljubljanske tržnice" zagotovo ni!




(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
28.12.2005 14:25:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
28.12.2005 21:00:36   
Anonimen
Ne samo da je tvoj kvocient čustvene inteligence kronično kritično nizek, tudi tvoj spomin je na psu (nisem biologinja in pri tejle debati sodelujem prvič oz. trenutno drugič). Pa še rahlo patetična postajaš.
Glede na to, da sama tako ceniš in izpostavljaš lastno poznavanje zadevščine, ne morem mimo številnih lukenj v tvojem znanju (če je sploh kdaj bilo kakšno znanje). Mogoče bo tale debata le prinesla kako korist, ko boš ugotovila, da kontrolirano atmosfero ne sestavlja samo dušik ampak predvsem kisik, CO2, argon, helij in N2O.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
29.12.2005 0:08:48   
taška30
Joj, punce, ne se tako kregat prosim, oz. vsaj ne na takšnem nivoju. Imam kar malce slabo vest, ker sem jaz odprla tole temo, zdaj se pa tule obmetavate z IQ-ji.user posted image

Imam pa samo pripombo glede omenjene inertne atmosfere, tu se moram strinjati z ija-1. Sem farmacevtka in lahko povem, da se pri proizvodnji zdravil nekatera zdravila (ki vsebujejo na oksidacijo občutljive učinkovine) tudi embalirajo v inertni atmosferi (dušik - N2, beri: odsotnost kisika). Nimam pojma, če gre pri Pogrej in pojej za isto stvar, ampak sklepam da gre. Tako se pač prepreči oksidacija hrane/zdravil, kajti oksidacija je najpogostejša pot razpada hrane/zdravil.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
29.12.2005 10:11:53   
Mina1
user posted image  BibaJ, jaz se podpišem pod tvoj post in tako!!!


Vsem mamicam in sončkom lepe praznike še od nasuser posted image

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
29.12.2005 10:37:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
29.12.2005 10:56:43   
Anonimen
Glej, taška 30, jaz sem posegla v debato zato, ker me je odnos  ije-1 do ljudi, ki so pisali, dobesedno šokiral. Malo preveri nazaj, če ne verjameš.
Ob prvem žaljenju sem sicer napisala post in ga potem zbrisala, ob drugem pa sem morala napisati kar sem napisala. Ker je bilo pa res malo preveč!
Zato se ne sekiraj za tole zadnje besedno spopadanje - klin se s klinom zbija!

Ne bom trdila, da je Pogrej in pojej pakirana v kontrolirani - modificirani atmosferi (MAP), v kateri je samo dušik (te hrane nisem nikoli pokusila, nikoli kupila in je tudi nikoli ne bom), govorim o tipični kontrolirani atmosferi, ki se uporablja v tujini. In v večini proizvodov še zdaleč ni samo dušika.
Različni proizvodi so pakirani v različnih tipih atmosfer - kontrolirani, modificirani, zaščitni, aktivni oz. pasivni.
Seveda pa je bilo vseskozi govora o hrani in pakiranju le te in ne o zdravilih!
Aha, še nekaj, mimogrede - takale atmosfera, če ji je dodan CO2, spodbuja rast nekaterih patogenih bakterij, med drugim tudi salmonele in botulina. Zato je zelo pomembno, da se v vsem procesu priprave, transporta in ponudbe pazi na temperaturo hrane.

Medtem vidim, da je svoje odpisala tudi ija-1. Tudi jaz imam zanjo samo še en dodatek, potem je tudi meni dovolj - ker "Blagor ubogim na duhu,..."

Ko že ponavljaš kemijo za 7. razred (svetujem, da včasih ponoviš tudi katero drugo snov kakega višjega izobraževalnega obdobja), ponovi še slovnico in pravopis.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
29.12.2005 15:36:59   
Barči78
Ste pa res hecne....user posted image

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
29.12.2005 22:47:05   
Suzi*
...pa zabavne tudi. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
29.12.2005 23:26:45   
Seven*
Sem vseskupaj raje na eno oko prebrala. user posted image user posted image

Mir ljudem na zemlji.. user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
29.12.2005 23:34:02   
Seven*
Ej. NIB-ovce mi pa le pozdravi. Pri njih sem namrec diplomo delala! user posted image user posted image user posted image Pa ne se tolko jezit, skodi lepoti. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
31.12.2005 15:42:13   
hanita
Se strinjam, prav gotovo je bolj sveže sadje v kupljenih kašicah kot tisto v trgovini. Mi jemo le domače sadje, vloženo oziroma zmrznjeno, drugače pa kupjene kašice in to najraje od hippa,  od fructala pa ne, ker vem od kje pridejo hruške, breskve in jabolka iz fruktala in koliko so špricane z vsemi sorti strupov, tu ni nič kontrolirano.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
1.1.2006 10:59:42   
smrka
Mi teh naštetih packarij neuporabljamo. Vse kar poje poje doma narjeno.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
1.1.2006 11:16:34   
anitaz
Oh babe....smešne ste...za vsak drek se "kregate" user posted image

Tjaša je doma pripravljeno hrano,redko se zgodi,da če nismo doma,da ji dam od Alnature kako kašico...al pa Alete..

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
1.1.2006 20:04:21   
dory
Glede na to,da je moj otrok izredno nejesc, so bli sadni frutki in fruchtzwergi edino, kar od vsega zacetka nekako spravi dol, zato sem vsekakor vesela,da to obstaja :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
5.1.2006 1:10:29   
pika**
Frutke imam vedno na zalogi in to od vsake sotre nekaj flašk. Pa ne zato, ker sem lena in se mi ne kuha, ampak za takrat, ko je gužva. !x tedensko dobi kakšenga, kdaj pa tudi vsak dan. Pa ja ne , da sem zato slaba mama???

Doma imam vrt in sem že poleti pridno kot hrček spravljala v skrinjo vrečke bučk, špinače, graha, kolerabice, stročji fižol, maline, borovnice, višnje, češnje... skratka vse, kar mi je uspelo pridelat. Zdaj mi to pride prav, in kljub vsemu imam tudi frutke v shrambi. Za zelenjavo in sadje sem 100% da je moje pridelave in zato "zdravo"( če odštejem strupe v zemlji, zraku, vodi , ki so jih zakrivili drugi ), teletina in kuretina iz Mercatorja pa - piše da je SLO porekla, torej domače. Če pa SLO kmet futra živino s svinjarijo - ja kaj naj naredim ???

Pol pa tud jaz ne smem nič jest, ker mali prek mojga mleka dobi vse živo vase. Če bom tko razmišljala, bom še šiznila.



_____________________________

am, bam, pet podgan

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Vaš odnos do Hippov, Frutkov,...
5.1.2006 7:21:37   
Maxica
Jaz bom samo to rekla-samo da ne boste tiste mamice, ki ste sedaj ful proti Frutkom in Hippom, prirejale malčkom rojstne dneve v Mc Donaldsu... user posted image
Tudi jaz sem se kr precej namučila, da mi je user posted image  začel jesti gosto hrano in včasih ni šlo drugače, kot da mu dam kupljeno kašico, da mi je vsaj kaj pojedel. Še sedaj mu dam tu pa tam Frutek, Hipp ali karkoli pač imam. Mu pa dam tudi precej domače zelenjave, pa sadja, tako da vse do ene zdrave mere-brez pretiravanja v eno ali drugo smer.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Vprašanje.
пеперутка16

Ste na tem forumu vedno 100 % iskreni?

Vedno. (100%)

V glavnem. (0%)

Po potrebi. (0%)

Redko. (0%)


Število vseh glasov: 3

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!