|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moja izkušnja - GATA
3.1.2006 14:21:36   
GATA
En lep pozdravček J.
 
PDP sem imela 22.12.2005, rodili smo 12.11.2005 to je 6 tednov prezgodaj v 34. tednu nosečnosti.
DOMA
V petek čez dan sem se počutila več kot krasno, zvečer me je nekaj matralo; pripisovala sem to kakšnim črevesnim težavam, kot pa kakšnim popadkom. Ponoči (to se pravi v soboto) ob 02.30 me je zatiščalo lulat, tako kot vsako drugo noč J. Vstala sem iz postelje in BUM se je kar vlilo; na veliko in močno mi je odtekala voda. (pa sem se spaševala če bom vedela ;) ). Tako sem zavpila, da je mojega kar iz postelje odneslo. On je poklical mamo in že je bila cela bajta pokonci, jaz pa sem vpila in jokala, ker mi to ni bilo čisto nič normalno – prezgodaj.
Ker so nas v materinski šoli prestrašili z tem, da če odteče voda moramo nujno v porodnišnico v ležečem položaju so poklicali rešilca. Ko je prišel rešilec sem počasi odcapljala do avta, vmes pa so se fantje – moj in reševalca – pogovarjali, kdaj naj pride za mano, pa kako in kaj.... Skratka jaz sem pa čakala ??? kot da je moj dragi bolj pomemben kot jaz! No ob 03.15 sem bila že v Ljubljanski porodnišnici. (Moram povedat, da sem vseskozi hotela iti v Postojno zaradi EA, pa tudi ker se mi je ljubljanska tako upirala.)
V PORODNIŠNICI – SPREJEM IN POROD
V sprejemni ni bilo nič posebnega, popis, slačenje, pregled. Odprta sem bila slab centimeter. Odpeljali so me na porodni oddelek al kaj pa vem kam. Tam je sledilo britje pa klistir. No morm povedat, da se je tu že začelo – neprijaznost do konca. Prvič sem bila in kot teliček – nič nisem vedela. Sestra tam pa – kaj pa je z vami??? No to sploh ni blo v bistvu nič, če odmislim to da bi mogla nekako kar vedeti kaj se bo z mano počelo ! No pa tudi to sem prestala. Mukotrpno se je šele začelo. Po klistirju me je ta ista sestra poslala v nekakšno čakalnico. In tam sem čakala, punce so kar prihajale, postala je že gužva. Punce so odhajale, jaz pa sem še kar čakala. Ostala sem sama, počasi so se mi začele nabirati solze. Ura je že bila 09.00 jaz pa še kar čakala. Ni bilo nobene porodne sobe fraj. No pa sem tudi jaz prišla v porodno sobo (čeprav sem bila prva v čakalnici sem zadnja odšla). No 5 ur sem kar sede lepo čakala kaj bo. Ves čas sem samo to premišljevala, zakaj taka panika, pa zakaj nobenga ne zanima da sem kar močno prezgodaj tam; da bi z lahkoto šla v Postojno...
V porodni sobi so me priključili na CTG (v bistvu edini dan ko sem sploh bila na njemu v celi nosečnosti!). Babica me je spraševala če imam popadke. Pa sem rekla, da če mi kdo pove kako zgledajo... No menda sem jih imela , drugače pa ne vem zakaj so me dali na CTG, če nihče ni na njega gledal ?! No ta babica mi je dala inekcijo za infuzijo v roko. In se je začelo. Zapeklo ko hudič. Spet solze na oči, ona pa, ja pa ne boš menda jokala. No je ugotovila, da je falila in ponovila vajo drugje. Rekla da lahko malo odspim in se spočijem, da so to zdej hotelske usluge.
Ker sem vedela, da je z EA v Ljubljani križ, sem previdno vprašala kako je s tem. No kar se tega tiče je bila ta babica OK. Je obljubila, da bo seznanila anesteziologinjo in jo je res. Tudi anesteziologinja je bila pripravljena mi dati EA čeprav je bila sobota popoldne. Ob 13.00 so mi dali umetne popadke ker z mojimi očitno ni bilo nič.
Seveda se je vmes tudi izmena zamenjala. Slišala sem ko so se pogovarjale babice al sestre, sej ne vem kdo je bil kdo, ko je rekla da želim EA, druga pa: Tega otroka bo pa že na svet spravla. To pišem zato, da se bo videlo kakšne so! Ja res je da ni še nihče notri ostal, samo kako ga bomo pa na svet spravil je pa čisto naša stvar! No po mučenju z umetnimi popadki, se je ob 19.30 pojavila neka zdravnica. Predvidevam da je bila edina, ker je imela edina belo haljo in začela: pretipala me je in kar naenkrat eksplodirala. Tako je začela une punce tam napizdevati.... uf. (Vmes sem imela popadek.) "Ja kaj se pa greste, kakšni popadki pa so to? To niso nobeni popadki. Kakšna glavca, to ni nič! Sej se sploh nič ne spušča !!! to se prej dviguje !!!"  Pa pravi "stopite dol", se skobacam z mize da je videla koliko sem velika. Seveda je vmes pripomnila: "Pa se jaz sekiram da sem majhna. " in da naj zlezem nazaj. No velika sem 149 cm. Na mizi me je še enkrat pretipala in potem: "Gospa, vi bi še najmanj 10 ur rojevala, kar pa za otroka ni dobro ker vam je odtekla voda ob 03 ponoči! Bi naredili carski rez" .
Jaz sem bila itak že tako zmučena, da sem spala več ali manj tako da sem se kljub temu, da me je bilo tega strah ko hudič križa, strinjala. In so me po hitrem postopku (ne vem zakaj so tako hiteli) zrihtal – spet britje, pa kateter. Moram povedat, da je tista sestra, ki mi je dajala kateter prav svinjsko to naredila. Zakaj? Na intenzivni ker nisem mogla opraviti potrebe, mi je sestra dala spet kateter in to je naredila tako nežno, da skoraj nisem vedela da kaj dela. Una v porodni pa je vstavila kateter tako, da sem se prav pošteno zvila od bolečine. No pa smo šli v operacijsko. Tam sem skoraj dobesedno plezala iz ene mize na drugo. Še zdaj ne vem kako mi je to ratal J. No ena je rekla: "Sej je gospa prou gibčna, sej bo šlo!" (so mi očitno hotli pomagat?!) Eno gospo sem slišala ko je rekla: "No gospa pa imate to vašo epiduralno!"
Vam povem, da kljub vsem čudnim izjavam, se mi ni dalo niti razmišljati o tem kaj in kako ker sem bila tako izmučena, da je kar pokalo po šivih! No niso vsi tako nesramni!
No ob 20.50 se je rodila naša princeska Zoja. Sicer jaz je nisem videla, jo je pa zato moj dragi. Še neumito in po filmu sodeč kar zaspano J. No in potem so vsako poslali na svoj konec – mala je šla na otroško intenzivno, jaz pa na odraslo.
Ko sem se zbudila, me je blo tko strah vprašat kaj je z otrokom.... Otroka nisem imela pri sebi, nisem pa vedela, da sem prvič na intenzivni, drugič pa da otrok tam nimajo poleg.  No pa mi je sestra sama povedala, da imam punčko, težko 2080g in veliko 45 cm. In tako se mi je kamen od srca odvalil.
 
No malo veliko pa še premalo napisanega. Čeprav so bile sestre na A oddelku zelo prijazne in vselej nasmejane, moram rečt, da kakšne hude strokovnosti in korektnosti ni bilo zaznati. Jaz sem to pač občutila, ker sem tamalo dobila 4 dan na oddelek, dojenje ni nikakor hotelo steči, da hormoni delajo svoje. Ni mi bilo prijetno.
Želim si da bi lahko rekla, da se sedaj polno dojimo, tako kot lahko rečejo nekatere. Žal se je pri meni lomilo na celi črti.
 
Če bo katera ki še ni rodila to brala, je moj nasvet okrog vsega tak: psihično se dobro pripravite in ne sekirajte se!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moja izkušnja - GATA
3.1.2006 14:53:20   
Anonimen
Ojej, to pa ni bila nič kaj lepa izkušnja. Upam, da jo boš kmalu pozabila in se boš spominjala samo lepih trenutkov. Tudi sama sem imela težek porod in kasneje tudi težave z dojenjem, vendar pa sem imela vsaj prijaznost s strani osebja. To pa tudi veliko pomeni, sploh v takih trenutkih, ko si popolnoma nemočna in nevedna.

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Moja izkušnja - GATA
3.1.2006 15:12:44   
Arwen
O, ti revica. Ne morem verjet, da se ponekod tako grdo obnašajo do porodnic.user posted image Sicer pa je glavno, da sta obe zdravi, tisto ta slabo boš pa kmalu pozabila. Glede dojenja se pa sploh ne sekiraj, na začetku ima vsaka probleme, tudi če ne prizna. Želim ti veliko sreče s tvojouser posted image ! T.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Moja izkušnja - GATA
3.1.2006 17:04:13   
Jančika_
Res grdo od osebja, takih komentarjev si nihče ne bi smel privoščiti. Kaj pa, če bi svoje pripombe še enkrat zapisala in poslala tja, saj nekdo pa mora izvedeti, kaj se dogaja?

Tebi in mali Zoji pa srečno!

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Moja izkušnja - GATA
3.1.2006 17:33:20   
arielca
GATA, čestitke za pogum in user posted image !

Vedno znova pa sem zgrožena, ko poslušam in berem take in podobne porodne zgodbe. Ker je porod kljub bolečini lahko tudi prijetna izkušnja, če so le ljudje normalni in se zavedajo, da delajo za ljudi in z ljudmi in ne za tekočim trakom, kjer (brez zamere) kakšna posebna človeška toplina ni potrebna. Vseeno upam, da boš pozabila grdo in slabo, ker si za vse trpljenje dobila najlepše plačilo - zdravo dojenčico!

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Moja izkušnja - GATA
3.1.2006 19:41:47   
Minka Pobalinka



Hm.. grda izkušnja. Jaz sem bila v ljubljanski porodnišnici 2 meseca v 4 nad. E odd., preživela sem tudi CR in imam same lepe izkušnje, babice in sestre pa so bile izredno prijazne.. Mogoče, ker prijaznost in lepa beseda rodi prijaznost in lepo besedo?? user posted image



(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Moja izkušnja - GATA
4.1.2006 16:55:49   
Eviii
res ni bilo prijetno zate (in po mojem niti za tvojo punčico), ampak važno je, da se je vse dobro izteklo in da sta obe doma in že uživata user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Moja izkušnja - GATA
6.1.2006 21:44:49   
Anonimen
Čestitke! za pogum. No ampak saj se vse pozabi ko smo doma, na varnem s svojo štručko v roki a ne?user posted image

(odgovor članu GATA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Moja izkušnja - GATA
7.1.2006 23:39:16   
miška piška
Čestitke!user posted image
So se pa res zelo grdo obnašali do tebe, že prav , da napišeš. tako da bodo punce prebrale...takih stvari ne pozabiš...sama sem imela zelo neprijazno "sestro za dojenje"...katastrofa od ženske...
Lepo se imejte!

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Moja izkušnja - GATA
7.1.2006 23:44:06   
KODA
user posted image user posted image čestitke

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Moja izkušnja - GATA
8.1.2006 12:46:04   
ZARA
Ojej, pa kaj je s temi sestrami ??!! No. kakorkoli, upam, da boš čimprej pozabla na te tečke in uživaj z malo!

Čestitke, GATA !!!

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Moja izkušnja - GATA
9.1.2006 20:38:10   
Anonimen
Gata, uživaj sedaj s tvojo princesko. Ona je najpomembnejša. Grdo pozabi.
Pa čestitke še enkrat user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?