|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim če mi potrdite "govorice"
17.4.2004 23:13:25   
Barbara L
Prvič vas vse lepo pozdravlja Barbara iz Velenja.

S partnerjem sva pravkar začela načrtovati prvo nosečnost in imam ogromno vprašanj. Veliko sem že prebrala iz vaših debat, nekaj me pa še vseeno zanima - seveda okoli spola otroka (še nespočetega).

Koliko je zanesljiv podatek, da je 90% možnosti, da se bo rodil fantek, če imaš spolne odnose pri vaginalni temperaturi 37,2°C? (ta podatek sem dobila od nekega ginekologa preko spleta)
Je mogoče katera to trditev tudi preizkusila? In?
In kaj je s to kitajsko karto zanositve? Meni se ne zdi realna.

Hvala vam že vnaprej na odgovoru.
Veselim se debat z vami v prihodnje, ker vse kaže, da tudi zame prihaja že težko pričakovano materinstvo.

Lep pozdrav, Barbara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prosim če mi potrdite "govorice"
17.4.2004 23:16:11   
Anonimen
povem ti lahko samo za kitajsko katro. zagotovo ni realna!
lp,:fis:

(odgovor članu Barbara L)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prosim če mi potrdite "govorice"
17.4.2004 23:21:18   
neja
Hmmm, za temperaturo bi mogoče bilo možno (po moji razlagi, da so takrat moški spermeki bolj močni in jim ta temp. bolj odgovarja, kot ženskim....samo ugibam). Za kitajsko karto zanositve pa bi rekla, da je namenjena bolj za zabavo, kot da bi bila resnična, saj je konec koncev odvisno, kakšen spermek (moški ali ženski-saj veš....x ali y) bo najmočnejši in najhitrejši v dirki za jajčecem in ugnezditvijo . LP

Želim ti ćimprejšno zanositev in seveda nato lepo nosečnost. Pa še kaj poročaj o nadaljnih dogodkih . LP

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prosim če mi potrdite "govorice"
18.4.2004 9:28:32   
Moyca_
jaz sem brala eno knjigo v kateri piše, da spol otroka se komaj določi po 3 tednu, ko se izloči testosteran. In odvisno koliko se ga, se potem razvije spol,
lp

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prosim če mi potrdite "govorice"
18.4.2004 10:03:52   
neja
No, spol otroka 100% določi oče, do ne vem katerega tedna (mogoče ravno tretjega :zmeden, pa ta zarodek še nima razpoznavnih spolnih organov in so do takrat vsi isti. Po določenem času se začnejo spolni organi komaj razvijat in takrat se pokaže, katera semenčica (x ali y) je bila najbolj uspešna. LP

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prosim če mi potrdite "govorice"
18.4.2004 10:11:00   
ana1
Meni kitajska tabla zanositve za prva dva otroka druži, za tega ki ga čakamo sedaj pa bomo videli čez nekaj tedno.

Baje pa je pomemben tudi čas zanositve. Če je zanositev v prvem dnevu ovulacije je večja verjetnost, da bo deklica, če pa je zanositev na koncu ovulacije pa je večja verjetnost, da bo fantek. Pri prvih dveh je to tudi veljalo, ker vem za čas zanositve, glede na ovulacijo. Meni se zdi da je to bolj realno upoštevati, kot pa kitajsko tablo.

Ana 26t

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prosim če mi potrdite "govorice"
18.4.2004 22:23:01   
Barbara L
Vsem mamicam in bodočim mamicam se zahvaljujem za odgovor.
Javim se vam prihodnji mesec, ko bo temperatura ustrezna in bova šla na delo.

Uživajte v pričakovanjih!

Barbara

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prosim če mi potrdite "govorice"
19.4.2004 12:51:44   
Medvedka
Barbara, tudi jaz se strinjam z Meto. Spol otroka namreč v vsakem primeru določi le moški in njegovi spermiji in to v trenutku oploditve. Moške spolne celice namreč lahko nosijo spolni kromosom X (za punčke) ali Y (za fantke). Če oplodi jajčno celico spermij, ki nosi kromosom X, bo punčka, če pa jo oplodi spermij s kromosomom Y, pa bo fantek. In nič drugače. Ženske spolne celice (jajčne celice) ne igrajo nobene vloge pri določanju spola, saj vse celice nosijo kromosom X. Če se v oplojenem jajčecu znajdeta torej X in X, bo punčka, če pa X in Y, pa bo fantek.

Glede vpliva temperature na večjo možnost za en ali drug spol, ne vem, sem pa brala, da če kao ženska med spolnim odnosom doživi orgazem, je večja možnost za fantka, če pa ne, pa za punčko. To se mi zdi do neke mere logično, saj če je res, da so spermiji z Y boljši kratkoprogaši, jim krčenje maternice ob orgazmu pomaga do hitrejše oploditve. Spermiji z X naj bi bili pa bolj vztrajni, torej dolgoprogaši, in če jim nič ne pomaga, so menda uspešnejši.
Vendar to ne more absolutno veljati, gre le za nekoliko večje verjetnosti. Torej, če ni tako kot naj bi bilo po izračunih, sploh ni nič takega.

Zdi se mi, da bi rada fantka, vendar ti povem, da na koncu je pomembno edino to, da je otrok zdrav, pa naj bo fantek ali punčka.

Želim vama obilo veselja pri delu!

Oglasi se kaj na forumu Zanositev in ovulacija, na temi za nas (X-to nadaljevanje), boš videla, kaj vse se tam ženske pogovarjamo...

Medvedka

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prosim če mi potrdite "govorice"
19.4.2004 15:47:41   
neja
....pa to moram povedati....En par iz našega kraja si je močno želel fanteka. Njen mož je bral vsa navodila kako naredit fanteka, se potrudil za ženin orgazem, si dajal led na khmmmm....jajčka, pa kaj jaz vem kaj še, ona si je merila temp. itd. saj ne vem točno, kakšna so navodila. In kaj je bilo na koncu? Punčka .....kaj pa naslednji otrok, zraven istega truda? Spet punčka . Zdaj imata dve punčki, mogoče jima je malo žal, da ni nobeden fantek, kaj te vem , vem pa, da imata svoji dve punčki najrajši na svetu, čeprav nimata piceka . LP

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prosim če mi potrdite "govorice"
20.4.2004 21:07:06   
viv_
Joj joj joj... Pa dejte no komplicirat!!! Pa mislim, da je najslabša stvar za zanositev 100% našrtovan sex, ob ugodni tempreaturi, vremenu, položaju zvezd... Treba je bit čim bolj sproščen. Ne pa da se stvari lotiš tako mehanično! Kje je pa romantika????

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prosim če mi potrdite "govorice"
26.4.2004 22:47:25   
mehurčica
Anja, jaz pa sem ravno obratno nekje prebrala. Da če redkeje, da bo punčka, ker so "punčkaste semenčice" bolj vzdržljive, če pa pogosteje pa fantek, ker so "fantkaste semenčice" hitrejše. Torej, če je ovulacija komaj čez par dni od zadnjega sexa bo punčka, ker "fantkaste semenčice" pač niso tako vzdržljive....in če sexata na dan, ko je ovulacija, bo fantek, ker so "fantkaste semenčice" hitrejše od "punčkastih semenčic".

Eto, pa sem še jaz dodala eno zmedo!

Pri nama je to namreč držalo in imava fanteka.


(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prosim če mi potrdite "govorice"
6.7.2004 19:04:55   
beti 1
Kar se tiče tistega, da se spol določi pri treh tednih starosti je zadeva kar malce zakomplicirana. Genetski spol, to je tisti **** ali xx se določi ob oploditvi in na to me boge ženskice seveda nimamo upliva, čeprav je "šibkejši" spol za rojstvo deklice stoletja krivil prav nas.
Potem imamo še morfološki spol, to je kako izgledajo spolovila in tega res določa testosteron. Če se v treh tednih po oploditvi ne začne tvoriti v večji količini se spolovilo, ne glede na to da so kromosomi **** razvije v žensko, če pa se ga pri xx izloča preveč pa postane spolovilo moško. čeprav se ob natančnem pregledu vidi, da to ni to. Takim osebam potem pravijo nepravi hermafroditi.
Pri nama tudi drži da seksanje blizu časa ovulacije da fantka.
veliko uspeha
beti

(odgovor članu Barbara L)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?