|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oh, ta imena
28.2.2006 18:55:45   
Anonimen
Cao! sem v pričakovanju in seveda tudi mi počasi že izbiramo imena za našega novega člana. Imam pa pomiselke, ali naj bo ime napisano po "naše", ali pa je bolje, da se zapiše originalno oz. po tuje. Opazila sem, predvsem na raznih forumih, da se čedalje bolj pojavljajo dojenčki z originalno zapisanimi imeni. Kaj menite o tem? Ali se vam to zdi v redu ali ne? Meni je npr. za fantka všeč Aleks oz. Alex. Za punčko pa Mija oz. Mia, Evelina oz. Evelyn ter Ana oz. Annie. Kako bi ve dale zapisat? Resnično sem v dilemi. Po eni strani se po tuje tudi dobro sliši in je nekako trendovsko ter mednarodno, po drugi strani pa si ne predstavljam, kako je to za otroka; da vsakič, ko pove svoje ime, tudi ime črkuje. Kakšno je vaše mišljenje o tem? lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oh, ta imena
28.2.2006 19:11:34   
copka
jaz imam tako ime, ker je mami takrat hotela, da sem nekaj "posebnega", ker je ona tujka.
Po pravici povedano, mi je bilo vedno vsec, da sem nekaj posebnega, mnogi pa mislijo, da se samo preseravam, da sem si sama spremenila, na mackovi so si tudi dovolili spremeniti ime iz -y- v -j- in je moj oce takrat cisto znorel. Tako tisti, ki niso videli rojstnega lista ne vejo, da je v originalu z -y-.

Jaz ti odsvetujem, ker lahko je se tako cool, je vedno potebno povdarjati: " pa z y napisite" potem pa čukasto gledajo. Jaz sem se navelicala in sedaj povdarim, samo ce je uradno( pa se potem moram celo zgodbo razlozit- ko sem se rodila, so bile te crke prepovedane, razen ce si bil tujec), sicer pa pustim da napisejo kakor hocejo.

Vecinoma pa ime slisimo in takrat ga lahko izgovoris kakor hoces.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oh, ta imena
28.2.2006 19:15:34   
Marogica
Meni se zdi oboje grozno. Dajati tuje ime v slov. okolje, ki se potem sliši npr. Tiffany Merdausl, ali pa posloveniti tuja imena, npr Mišela. Grozno in zame nesrprejemljivo, vendar je to stvar okusa posameznika. Dosti sreče pri izbiri imena.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oh, ta imena
28.2.2006 19:40:07   
Dejča
Meni so všeč tudi nenavadna imena, toda vedno gledam na to (poklicna deformacija pač, saj sem slovenistka), kako se bodo pisala in sklanjala. Zato sinu nikoli ne bi dala imena, ki se konča -o, saj večina ne zna sklanjati teh imen, punčki pa ne s končnico -ia namesto slovenske -ija, ker so problemi v DV in MN  ter nekaterih sklonih. No, tudi tujim črkam bi se rada izognila, toda znašla sem se pred problemom, ko si mož želi dati sinu - če ga bova kdaj imela - ime Thor. Ta štorija bo še imela pogajanja user posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oh, ta imena
28.2.2006 20:48:34   
Barbs
Glede Aleksa pa res ni dilem.  Zakaj bi pisala z x?

Slovanska verzija imena Aleksander je  Aleksej , Aleks,  torej je Aleks povsem vredu. In tudi če se že sklicuješ na "mednarodnost" , se ks čist normalno prebere. user posted image

Absolutno sem za Mijo, Evelino in Ano. Če so ti ta imena všeč, seveda.

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oh, ta imena
28.2.2006 20:52:35   
bskrle
Po slovensko!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oh, ta imena
1.3.2006 0:17:36   
lelaval
Če so tebi imena, ki zvenijo kot tuja in so napisana s tujimi črkami, všeč, izberi svojemu otorku takšno ime. Sama pa razmisli o tem, kot so napisalae - da ne bo rabil povsod črkovat.
Ko sem jaz rodila sina in mu dala ime Erik, so me tudi vprašali, če napišejo s ch, a sva se oba strinjala ( pred porodom na to niti pomislila nisva), da naj bo kar s k - 'piši kao što govoriš. '

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oh, ta imena
1.3.2006 8:57:29   
ElaM
Naj se pišejo po slovensko, izgovorjava je pa itak ista.

_____________________________

:)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: oh, ta imena
1.3.2006 13:00:18   
puncica
Moja sodelavka ima hčerko, kateri je bilo ime Anna in ta hčerka zdaj gospa stara 30 let si je pri 18. spremenila ime v Ana, ker ji je začel presedat da mora vedno poudarjat da sta dva N-ja pa stokrat popravljat obrazce pa je plačala takrat kar zajetno vsoto, baje da ni bilo poceni.

Tako da po moje je bolje da se napiše tako kot se izgovori, še vedno pa so lahko težave itak, zato sem pa jaz za bolj "slovenska" imena. 

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: oh, ta imena
1.3.2006 20:43:15   
Grascakinja
Slovensko. Smo v Sloveniji. Pišemo in govorimo slovenski jezik, ne angleščine. Originalno je pri nas slovensko. Ana, Evelin, Aleks - so prav toliko originalno slovenska kot so originalno angleška!
Če boš potujčila ime, da bo mednarodno, potem naredi isto še s priimkom user posted image .

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: oh, ta imena
1.3.2006 21:41:11   
copka
Glede na to, kako moram vedno povdarjat z -y-, bodo moji otroci imeli imena s cisto navadnimi crkami in tudi brez sumnikov, da ne bodo imeli tezav ko bodo sli k moji teti in prababici (tam moram pa povdarjat -s- s stresico oz. recem z malim v-jem pri priimku).

Pa se to, vecina mojih prijateljev sploh ne ve, da sem z -y-. Tako, da je to cisto brez veze! 

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: oh, ta imena
1.3.2006 22:18:30   
skuštrana
Slovensko ime, brez tujih črk. Moj user posted image  (in posledično najino dete) ima v priimku črko Y in ni fajn, ko moraš vedno in povsod 15x ponavljat kako se pišemo... Jaz navijam za slovenska imena oz. za imena sestavljena iz črk slovenske abecedeuser posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?