|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krči po hranjenju
21.5.2006 18:13:36   
ČebelicaMaja
Imamo 7 tednov staro user posted image  z močnimi krčki. Ker imam premalo mlekauser posted image , ji dodajam ad.mleko. Najprej je bil to Aptamil (ker so ji ga dodajali tudi v porodnišnici), nakar smo poizkusili z Novalacom AC1 (proti krčem), sedaj pa smo že skoraj 3 tedne na Comformilu 1 (tudi proti krčem).
Aja, naj povem, da smo za krče naredili že čisto vse, da bi jih zmanjšali (masaže, odstr. mlečne izdelke iz jedilnika, vse žive kapljice, kopeli... iz krčkov smo že skoraj doktorirali...) ampak mene zanima predvsem glede ad.mleka...
No, najprej se dojiva, potem ji dodam ad. mleko, ki ga normalno spije, potem se pa začneuser posted image  ...jok, krči in vse kar spada zraven... ne čisto vedno oz. pri vsakem obroku, pa vseeno kar pogosto... jaz pa ne vem več ali so to res samo krči ali je krivo morda ad. mleko - če ji morda ne paše?!? Je to možno, ali samo kompliciramuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krči po hranjenju
21.5.2006 18:28:30   
natalia
po mojem so kolike. saj bo minilo. večkrat vmes podirajta kupčke.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krči po hranjenju
21.5.2006 19:11:51   
benika
Nam je patronažna svetovala, naj med obrokom 5x poderemo kupček, pa je bilo potem malo boljše. Drugače pa so najbolj pomagale Babynos kapljice.
Glede adaptiranega mleka ti bo pa sigurno kaka znala svetovati, saj je bilo na to temo že ogromno stvari napisanih.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krči po hranjenju
21.5.2006 21:36:49   
tinca34
Tudi pri nas je jok po obroku vsakdanja zadeva..... verjetno so krči; moram rečt, da sem tudi jaz že na pol doktorirala od teh krčev in ne vem več kaj bi naj probala. Trenutno sem pomislila, da so krive AD3 kapljice - pa saj ne vem. Naša pediatrinja pravi, da ne verjame, da bi ad3 kapljice povzročale krče.
Večkrat podirajte kupčke.....ja, saj bi jih, samo če ga dam dol z dojke, tako močno joka, da ni šans da podre kupček, pa še verjetno ful zraka zraven pohlasta (ko joka). V glavnem krči all day long........user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: krči po hranjenju
21.5.2006 22:10:15   
ČebelicaMaja
Jaz sem govorila s 4 pediatri in vsi so mi rekli, da naj bi kapljice AD3 povzročale krčke, tako da smo mi dobili samo D3 kapljice, ki so bolj blage... pa res krčki niso nič bolj intenzivni kot prej... mene kar srce boli, ko vidiš kako trpi user posted image  pa mu nič ne moreš pomagat... svetujem ti, da pediatrinjo prosiš za te kapljice, potem pa, ko se krčki umirijo, pričneš z AD3. Baje ni nič narobe.

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krči po hranjenju
21.5.2006 22:12:40   
benika
Tinca34. AD3 kapljice povzročajo krče, zato veliko mamic teh kapljic dojenčkom ne daje-tudi jaz mu jih nisem.Veliko mamic zato te kapljice raje kupuje v Avstriji, saj tiste ne povzročajo tako močnih krčev. Mogoče za kakšen dan, dva prenehaj z dajanjem kapljic, pa boš videla, če bo stanje kej boljše.

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: krči po hranjenju
22.5.2006 17:58:22   
tinca34
Ja, vam moram povedat, da sem tudi sama pediatrinji rekla, da sem na forumu zasledila, da mamice pravijo za te kapljice da povzročajo krčke - no, pa nič reakcije. Očitno ji bom morala rečt še enkrat.
Ja, doma imam Oleovit kapljice, ki so menda tudi samo vit.D; zdaj pa mene zanima ali se daje Oleovita isto število kapljic kot ad3 ali je razmerje drugačno? Ker se mi zdi, da sem zadnjič brala na forumu, da menda oleovita manj kapljic kot ad3, ker bi naj bil bolj koncentriran vitD.
Ja, danes zjutraj sem se odločla, da mu par dni ne bom dala ad3 pa bomo videli kaj bo user posted image .
Upam, da so krive kapljice, ker je pravi ubošček ko ga zvijauser posted image .

Hvala za nasvet......
T.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: krči po hranjenju
23.5.2006 21:17:47   
taža
Mi smo imeli tako pri prvem, kot drugem otročku Oleovit kapljice (avstrijske) in smo dajali le po eno ali dve kapljici/dan (po nasvetu pediatrinje). Če je otrok veliko na sončku zadostuje ena. Pri prvem otroku smo sicer začeli z AD3 in prišli do 3 kapljic z norimi krči in to stvar seveda opustili.

Oba sta bila tudi na Comformilu - prvi ga je dobil po aptamilu in ga je dobro prenašal. Pri drugem smo preizkusili ene 4 vrste mleka in ravno tako pristali pri Comformilu. Krči so (bili) po tem mleku najznosnejši. Drugače se mi pa zdi, da so mu najbolje pomagale "tržiške" kapljice proti krčem (lekarna Deteljica Tržič).user posted image . Drugače je pa najboljše zdravilo za kolike čas - ko bo otroček star par mesecev bo to minilo - kar naenkrat ponavadi ugotoviš, da bolje spi, manj pogosto joka,...user posted image  Pri nas je bilo pri drugem to res hudo, a zdaj je star že 8m in smo kolike prerasli.

Uf še nekaj: pri prvem smo mislili, da ga dajejo le kolike in potem smo po parih dneh, ko se je jok noro stopnjeval končno odpeljali k zdravniku in je imel uroinfekt user posted image . Tako je moral takoj v bolnico, saj je bil infekt zelo hud - vsake toliko malce izmerite vročino, da izključite kakšno bolezensko presenečenje.

No, pa srečno!

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: krči po hranjenju
23.5.2006 21:30:09   
flecker1
Z mojo punčko je že 3 dni hudo, stara je 6 tednov.  Na začetku smo dodajali postopoma kapljice AD3, ko smo prišli do 5 kap. na dan, zvečer je bilo hudo. Boga zvija, joče, ko zaspi ji položim v posteljico, pa v parih minutah spet jok...Ne vem, če bi lahko vsaj nekaj časa opustila AD3, ker prej ni imela tako hudih krčev, sedaj 3 dni pa je grozno...user posted image Sicer bi morala dodat 7 kapljic na dan, jao...

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 23.5.2006 21:34:25 >

(odgovor članu taža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: krči po hranjenju
24.5.2006 14:31:09   
benika
Flecker, res ti predlagam, da za par dni prenehaš z dajanjem kapljic, pa boš videla, al bo kaj boljše. Hude škode ji s tem ne boš naredila, brez skrbi. Potem pa poročaj kaj se je zgodilo. Raje imej malo kako minutko več na sončku (če se bo kej pojaviluser posted image ).

lp

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: krči po hranjenju
18.2.2010 21:03:06   
čebelica01
jaz sem en teden nazaj izvedela eno zanimivost .

od kolegice mali je biv dojen , ko pa je začela z umetnim mlekom je pa mali neutolažljivo jokal , kupčke je podiral tako da je v loku bruhal. pri pediatru so ji rekli , da bo že minilo, pa ni , dokler  mali ni biv več prisoten in je strmev v prazno in že z belim gledal, so ga pelali k dežurnemu in slediv je šok . mali je bil že čisto zastrupljen, ker je alergičen na sestavine v mleku ( zamenjala je vsa živa umetna mleka ) . je dobila mleko na recept in je mali presrečen , ker boščka nič več ne boli

_____________________________

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: krči po hranjenju
19.2.2010 1:32:29   
Muca83
ČebelicaMaja, jaz sem moji isto dodajala Aptamil Comfort in dobro vem kako se počutiš. Ker sem se skoz spraševala od česa ima mala krče, a sem jaz kaj takega pojedla a je kriv AM... Nisem pa AM nič menjala, probala sem Bebo pa je bilo še slabše. Kapljice pa tud niso pomagale, vetrovne sem ji dajala na dudo za tolažbo.
No, moja deklina se je potem okrog 8 tednov starosti kar sama odločila, da noče več flaške in je bila nekaj dni skor skoz na joški, potem sem imela pa dovolj mleka in sva se naprej samo dojile. In ko zdaj pomislim nazaj so takrat enkrat tudi krči minili. Lahko, da je bilo naključje ali pa jih je imela res zaradi AM.
Želim ti, da krči čimprej minejo!


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: krči po hranjenju
19.2.2010 12:23:51   
zmajči25
Moji tastarejši user posted image so kapljice AD3 povzročale krče, tako da jih nisem djala, dobile smo Plivit D3. Tamlajšo pa tudi skozi nekaj šraufa in zvija (stari smo 8. tednov). Mojo tamalo začne šraufat že med dojenjem, tako da niti pojest ne more v miru. Probali smo že vse živo, pa nič ne pomaga. Upam, da bo to kmalu mimo, ker sem res že čisto out, da ne govorimo, da ponoči zelo malo spimo, ker jo takratnajbolj krči dajejo! Ah, sej bo, se tolažim, da še en mesec, pa bo mimo!

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: krči po hranjenju
19.2.2010 20:48:42   
SaaS
Jaz mojega samo dojim ampak se je ravno tako sredi dojenja, po določenem času začel zvijat in jokat in brcat.., včasih je komaj pojedel do konca. Včasih sva kar nehala, sem ga pomirila z dudo, je zaspal in potem je bil naslednji obrok malo prej, ker je bil zaradi manjšega obroka hitreje lačen. Se mi je prav zasmilil, pa tako je bil vesel, ko je ugotovil da bo jedel, potem pa ga je zvijalo. Jamral je še kakšno uro po obroku, potem pa se je umirilo in je končno trdno zaspal. A je bil kmalu spet lačen... Tudi midva sva vmes med obroki podirala kupčke, da je bilo malo bolje.

Ko sva dobila kapljice, sem zdravnici povedal da ga zvija in je še sama rekla, da dobro da sva kapljice dobila kasneje, sicer bi za to sigurno krivila kapljice. Dala nama je d3, ki naj ne bi povzročale krčev tako kot ad3. Še boljše pa naj bi bile Oleovit, ki jih že omenjajo.

Zdaj je starb 4 mesece in ni več takih krčev, so še ampak ne tako pogosto in ne tako hudo. Kapljice d3 niso nič povečale težav pri nas.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?