|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   očetovski dopust
27.5.2006 8:32:55   
žiža
Ali mogoče kdo ve, če se očetovski dopust lako koristi že pred rojstvom. S tem ne mislim pol leta prej ampak en teden pred PDPjem?
Moj ima namreč v vojski ravno v času mojega PDPja neko 10dnevno terensko usposabljanje, ki ga ne more preložiti. Menda je edina možnost, da se mu izogne, očetovski dopust.
Že prvič ga ni koristil, zaradi službenih obveznosti, pa mu je bilo tako žal. Evo zdej  mu pa še to grozi, da ga pri po rodu ne bo zraven.
Hvala vam za info. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: očetovski dopust
27.5.2006 8:43:14   
Jančika_
Pred sabo imam list, ki sem ga včeraj dobila na CSD in tu piše samo, da lahko/mora izrabiti dopust do otrokovega 6. meseca tarosti, nič pa ne piše, kdaj ga lahko nastopi. Delodajalca mora obvestiti 30 dni pred predvidenim nastopom dopusta.

Po moje bo najboljše, da pokličeš na CSD.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: očetovski dopust
27.5.2006 9:32:31   
lex
Očetovskega lahko koristi po rojstvu otroka, ko podpiše očetovstvo in dobi iz CSD odločbo o pravici do očetovskega dopusta. Moj se je zmenil in bil doma prvih 14 dni po rojstvu pa je pol delal ko bi moral biti doma.

A ve katera če ga lahko koristi, če nista prijavljena skupaj (mati je samohranilka)? A mu potem pripada ali ne?
Hvala

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: očetovski dopust
27.5.2006 11:11:47   
sazi
Očetovski dopust se lahko koristi šele po rojstvu otroka, ima pa zato 3 mesece časa.
Kar se pa samohranilk tiče: očetovski dopust je namenjen temu, da tudi oče sponava in neguje otroka. Torej pri samohranilki tega očitno ne počne (drugače ni samohranilka), mu dopust ne pripada. Če pa ste družina in prijavljeni na različnih naslovih pa ni problema. Moj mož ima tudi še uradno stalni naslov drugje, pa zato še nisem samohranilka...

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: očetovski dopust
27.5.2006 18:57:42   
BLAŽIKA
TUDI ČE SI MAMA SAMOHRANILKA OČETU PRIPADA OČETOVSKI DOPUST. KJE PA TO PIŠE DA MORATA BITI MAMA IN OČE SKUPAJ. ČE JE OČE IMA PRAVICO DO OTROKA IN NEGE ZATO TUDI DO DOPUSTA. OČE MOJEGA OTROKA GA JE KORISTIL NORMALNO IN JAZ SEM TUDI SAMOHRANILKA IN NI IMEL DOBENIH TEŽAV.user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: očetovski dopust
27.5.2006 21:56:34   
sazi
Joj ne tolk kričat.
Sem malo nerodno napisala. Pred časom se je namreč tu spraševalo o tem, ali lahko oče koristi očetovski dopust, otrok ga pa ne zanima. V mislih sem imela to situacijo - oče dobi očetovski dopust, da ga porabi za spoznavanje in nego otroka. Kako ima pa mama samohranilka to poštimano z očetom otroka je pa seveda lahko različno.
Očitno ne razumem dobro pomena samohranilstva. Ali je samohranilka tudi ločena mama, ki živi v dobrih odnosih z očetom svojih otrok in ta plačuje preživnino? To sprašujem samo zato, ker bi si rada razjasnila pojem samohranilstva.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: očetovski dopust
27.5.2006 22:56:49   
BLAŽIKA
Ja zaradi tega smo tudi samohranilke in v dobrih odnosih z očetom. To je samo dober vpliv in vzgoja otroka kot pa bi se z očetom kregala in grdo gledala. Kaj je bilo je bilo sedaj pa dalje v mirnih vodah.

Vem da se sliši čudno in tudi jaz ne odobravam očetovskega dopusta za tiste ki sploh ne pridejo pogledat otroka je pa veliko tistih očetov ki se zelo brigajo za svojega otroka čeprav ne živijo skupaj in v takem primeru pride tudi marsikdaj do sprave očeta in mame.user posted image user posted image


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?