|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vodene koze-kako dolgo?
28.5.2006 20:41:26   
rainbow
halo!

Kljub iskanju nisem našla nič pametnega o vodenih kozah. Zanima me predvsem, kako dolgo traja, da se posušijo? In ali res nič več krem ne dajejo ali bi vseeno lahko kupila tekoči puder v lekarni ali kaj takega.

Se mi zdi, da je naša ta starejša kar grdo fasala, ima jih povsod, v ustih, okoli oči, v ušesih, po lasišču, ma groza (da ne omenjam, da se zdravi tudi zaradi škrlatinke). Dobila jih je v četrtek in danes je res že obupno. kako dolgo še in kdaj naj pričakujemo izboljšanje??
Srbi jo zelo in klhjub prepovedi se praska.

Hvala za vsak nasvet.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vodene koze-kako dolgo?
28.5.2006 20:46:53   
dix
Da te potolažim, pol je za vami. Najhuje je nekje 3. in 4. dan pol se pa stanje umirja. Mi smo na srečo to dali skoz in to oba naenkrat. Pri nas še kar predpisujejo tekoči puder, ki pa je itak na beli recept tak da ga mogoče lahko brez recepta kupiš v lekarni (1200 SIT majhna flaška). Drugačes mo pa dobili še Claritine sirup ki pa mislim da je ublažil srbenje za 2 uri, pol pa dalje, najhujše so pa bile noči.

upam da hitro mine srbenje!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vodene koze-kako dolgo?
28.5.2006 22:52:46   
sjug
O mavrica, ste noričkasti. Pri nas smo bili tudi in to letos v treh rundah. Najprej starejša hči, 14 dni za njo naš dojenček in 14 dni za njim še moj dragi. In vsakič je bilo huje. No vročine nisi omenila, potem ni tako hudo. Predlagam pa kak antipiretik, ki omili srbenje, npr Zyrtec. Če ne bo imel otrok grde brazgotine. Trajajo pa običajno 7-10 dni. Mislim da ste trenutno v najhujši fazi, to bo trajalo še dan ali dva, potem pa se bo stanje umirilo in bo hitro v redu. Otroka lahko prhaš, v kad pa dodaj sodo bikarbona, ki pomaga k hitrejšemu sušenju mehurčkov.
Aja, če ima punčka vročino, uporabljaj za zbijanje samo paracetamol ali calpol! Ne aspirina in sploh ne voltarena, ker lahko povzroči t.i. Rayev sindrom (menda sem prav napisala ...).

Hitro se pozdravite, Sandra


_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vodene koze-kako dolgo?
30.5.2006 7:04:51   
c7
O, rainbow, tudi mi, tudi mi. V četrtek je bila ena kozica, v petek 3, v soboto več, v nedeljo veliko, ponedeljek ogromno,... danes še ne vem, ker je doma, jaz pa v službi (do 10.00). Je pa res, da danes prvo noč nismo spali kaj dosti, vročine je vmes tudi malo bilo, in sem se ravno spraševala to kar ti: kako dolgo še?

Sjug - kaj je ta Zyrtec (ali so to kapljice, kot npr. Fenistil proti srbenju) in kaj je Rayev sindrom?

Kako se prenašajo norice? Mislim, ali jih prenese tudi sam sebi po telesu, ali pa pač zrasejo naključno? Tako npr. pri umivanju, ali mu jih jaz lahko raznašam? Kaj pa s obleko, posteljino, brisačo?

Čez kakšna dva tedna pa bo verjetno na vrsti še hčerka. Sedaj ima tudi neke izpuščaje (male rdeče pikice), ki jih je spremljala vročina. Po treh dneh se stanje ne popravlja, tako, da se bove tudi šle zdravnici pokazat.

Hvala za odgovore!


(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vodene koze-kako dolgo?
30.5.2006 14:37:48   
rainbow
O, dobrodošli v klub!

Pri nas je tak, da je včeraj še bila kriza, vročina in tak, danes pa se mi zdi že malo boljše.

Glede tvojih vprašanj, nimam pojma, jaz sem šla kupit sirup proti srbenju pri alergiji, to se kao tudi daje.

kaj norice so isto kot vodene koze? očitno sem z Lune padla. grem gledat  kako knjigo.

jaz pa tudi še čakam, če jih bo ta mlajša dobila, še nič ne kaže.

na čimprejšnje izboljšanje!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vodene koze-kako dolgo?
30.5.2006 18:44:29   
al1*
Bogi!

Vodene koze je isto kot norice. Drugo rundo pričakuj čez kakšnih 14 dni do tri tedne. Moja jih je kar hitro prebolela - po 14 dneh je že bila v vrtcu. Zanimivo pa je, da jih Jakob ni dobil, čeprav sta bila skoz skupaj. Je pa res, da je bil takrat še polno dojen (star 4 mesece) in mogoče imel še moja protitelesa.

Prosti srbenju smo mi dajali Flonidan.

Čimprej se pozdravite!


_____________________________

lp


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vodene koze-kako dolgo?
30.5.2006 21:23:02   
rainbow
Al*, thanks, sem šla brat v zdravstveni priročnikuser posted image
Saj najhuje je mimo, se že sušijo, pa tudi srbi je ne, vročine ni user posted image user posted image user posted image

saj ta mala jih naj kar dobi, edino tečna bo, da bo hudo po moje, si jo bom lahko  kar na roke privezala, pa ravno se je odvadila zizat ponoči in spat v svoji postelji pri Lii (povsod se hvali, tebi se pa še nisemuser posted image user posted image ) Pa dobro, bomo že preživeli.

Zanima me kako je s prenašalci, kaj sem lahko jaz prenašalec ali to ni mogoče?? sem jih seveda imela.



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vodene koze-kako dolgo?
31.5.2006 6:46:30   
gggrrr
Zdravo!

Glede prenašanja noric je tako, da tisti ki smo že preboleli norice v preteklosti ne moremo prenest noric na druge (ni t.i zdravih klicenoscev), Tako da se mame lahko mirno posvečamo vsem otrokom (ki pa bodo ali pa ne dobili norice neposredno od bratov/sester). No, pazit moramo na neposreden prenos (recimo, če  bi ravno čistila otroka in bi se kakšna še ne povsem suha kozica "namazala" na našo roko, potem pa in v kratkem času brez umivanja rok prijemali še drugega otroka-ampak osnovna higienska pravila zadostujejo).
Claritin, Zyrtec, Flonidan in podobno so vse antihistaminiki ali zdravila proti alergiji, ki bi naj nekoliko zmanjšala srbenje.
Reyev sindrom je zelo redka bolezen pri otrocih.Gre za odpoved jeter in otroci od tega umrejo. Ne vedo točno kaj ga povzroča, vendar so ugotovili povezavo z Aspirinom in virozo (kombinacija vplivov), zato ga odsvetujejo otrokom do 12 let . Za Voltaren ni tako. Tega lahko dobijo otroci, vendar pa velja, da ima precej več stranskih učinkov kot paracetamol (daleron, Lekadol)in zato se ga uporablja premišljeno.
LP

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vodene koze-kako dolgo?
1.6.2006 6:31:36   
c7
Hvala za povedano.

Sedaj je že boljše, srbi manj, se že kaj igramo,...

Je pa okrog nekaterih krastic tak temno rdeč kolobar. A je to normalno? Vem, da mi je zdravnica nekaj govorila, da če bo rdeče priti nazaj, ampak ne vem, točno kaj.


(odgovor članu gggrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vodene koze-kako dolgo?
1.6.2006 20:36:48   
rainbow
Hoj!

pri nas tudi že dosti boljeuser posted image user posted image , danes smo bili celo zunaj (ne med otroci, valjda), imamo pa še drug teden ekg. ta mlajša še vedno nič, a je še 2 tedna časa za izbruhuser posted image

grrr, hvala za infos

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: vodene koze-kako dolgo?
2.6.2006 1:06:08   
KODA
Pri nas smo jih imeli,ko je bil tamali star 3 mesece.Prvo jih je dobil tastarejši,v blagi obliki.Nato pa čez en teden še tamali.V hudi obliki.Tako hudi,da je bil na infekcijski 4 dni na infuziji.Ko sem ga gledala,mi je kar na jok šlo,tako je bil ves hrastav,ko so mehurčki prešli.Še danes se mu po hrbtu poznajo brazgotinice.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: vodene koze-kako dolgo?
2.6.2006 7:01:43   
c7
Ali je katera probala mazati brezgotine s kremo contratubeks ali contrakel? Naj bi bile za brazgotine, me pa zanima, če tudi dejansko kaj pomagajo. No, jaz sem jo že kupila, in imam pripravljeno, da tudi krastice izginejo, in bo res le brazgotina, potem pa mažemo. Bomo videli!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: vodene koze-kako dolgo?
2.6.2006 10:04:01   
idika
Boš videla,po petih dneh od nastanka mehurčkov bojo že nastajale hraste. Takrat nič več ne srbi. Proti srbenju naj vzame Flonidan, če pa je srbenje zelo močno pa naj ti zdravnica napiše recept za Zyrtec sirup. Pri nas smo fasale norice obe hčerki in nato še jaz. Obupno, za znoret.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: vodene koze-kako dolgo?
2.6.2006 10:09:24   
Mojca20
Oj, ravnokar smo jih preboleli! Fasali smo jih vsi razen očija, ki jih je prebolel že v otroštvu. Najprej jaz, čez 14 dni pa otroka. Najbolj jih je fasal starejši sin, mlajši jih je imel v zelo blagi obliki, nič vročine, zelo malo mozoljčkov... Jaz sem dobila Claritine proti srbenju in je zelo pomagal.

(odgovor članu idika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: vodene koze-kako dolgo?
2.6.2006 21:10:15   
rainbow
Oj, vidim, da vas je še več!!

V MB ne dajejo nič krem za mazat, kako pa drugje?? Torej Lio nič ne mažem, krastice se sušijo same.

To pa je ful shuser posted image , če kot odrasel dobiš koze. Jaz sem jih k sreči imela kot otrok, samo par, moj mož pa tudi. Zaradi ogroženosti drugih pa smo itak kot nezemljani že skoraj dva tedna. Vsaj v službo še grem, hvala bogu.

No, čim manj koz želimuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: vodene koze-kako dolgo?
12.6.2006 6:48:50   
c7
Danes, ko smo že 2 tedna doma, bi naj šli v vrtec. Bi naj. Pa smo včeraj odkrili norice še na mlajši. Tako, da,... smo spet doma. Upam, da ne bo hudo.


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: vodene koze-kako dolgo?
12.6.2006 21:14:56   
rainbow
c7!

Naša ta mala tudi, dva tedna po tem, ko jih je dobila starejša, v petek se je začelo in danes upam, da je bil najhujši dan, ponoči ni mogla spat, 3 ure sem jo nosila , imam roke do kolen, vročina ves dan, skozi na zizi, res je bogicauser posted image user posted image . upam, da bo danes spala!!!!
no,starejša pa je šla danes po treh tednih v vrtec. halejujah!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: vodene koze-kako dolgo?
15.6.2006 7:34:42   
c7
Pri nas pri mlajši ni tako hudo. Kar pogumno prenaša. Pa zelo male kozice ima, veliko je takih, kot ko te pikne komar. Pa zgleda, da ne bodo rasle. Ker starejši pa je ime kar nekaj grdih, velikih, in še sedaj so krastice.

Najbolj pa me jezi to, da so vse neka praznovanja, pa v vrtcu piknik,.... pa bi tako radi šli!!!


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: vodene koze-kako dolgo?
16.6.2006 20:47:49   
rainbow
C7!

saj ne vem, če boš še kaj brala tu, pri nas je stanje že super boljše, krastice se sušijo, ne srbi več ... hvala bogu, je to zdaj za nami.

ja, to je res grozno, ko ne moreš med ljudi, jaz sem se mi zdi zaradi tega kar zbolela in na antibiotikihuser posted image  Pa saj bo bolje, upam, da hitro.

Aja, še to, ta starejši je zdaj zaradi teh bolezni (direkt pred kozami je imela še škrlatinko) ful padla odpornost in je po 4-h dneh vrtca danes doma z vročino, toži, da jo boli grlo. Groza, ti rečem, ampak vsaj smo uspele it na zakjučno prireditev v vrtcu ta teden.

Ok, lepo bodite, hitro zdraviuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?