|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Chicco S3
18.2.2009 19:29:43   
tasyo
Oj! NO, pa da še jaz pohvalim tale voziček - po desetih mesecih uporabe je kot nov in gre povsod. Bi pa še komentirala lupinico. Je res ful prostorna in mi smo šele nedavno prešaltali na sedež, ampak ker je bila naša pikica zelo droben dojenček, se je v začetku kkljub spužvi v lupinici čist izgubila in bila nekje skrčena noter. Tko da- mene je sam to motilo, ampak sem pod spužvo podložila še tetra plenički, in je šlo. Pa veselo nakupujte!

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Chicco S3
19.2.2009 20:46:39   
uskaa
zivjo.
Glede na to, kaj vse dobiš se nama je S3 od vseh trikolesnikov najbolj dopadel (in še najožji je). Kupila sva ga preko bimbomarketa in bila zelo zadovoljna z vsem okoli naročila, plačila in dostave za dodatnih 40 evrov.
Glede zgoraj napisanege se v večini stvreh strinjam. Razen glede nenapihljivih koles - to se je nama zdelo boljše kot napihljive, saj bi ob gumidefektu (vozimo se po vseh terenih) bila povsem nemočna.
Tudi jaz dete oblagam v lupinici - pač je en majhen špagetek.
Čisto sem navdušena nad košaro in tem, da se polovica ležišča dvigne - v tem zimskem času dete bolj mirnega srca vozim v košari - ker pa je že radovedno lahko gleda naokoli. Problem je nastopil, ker je ta dvignjeni del postal prekratek (glavica je že skoraj cez gledala, ob tem da je bila ritka in ne hrbtenica v pregibu). To sem rešila tako, da sem šprtni del s trdim hrbtiščem položila v košaro. Na to pa zimsko vrečo. Tako imam sedaj v bistvu šporni del v košari. Ker dete še ne sedi samostojno se mi zdi idealno, da je toliko dvignjen, da že lahko opazuje okolico in hkrati gleda tudi mamo.
Zdi se mi, da znam sproti rešiti večino slabosti.
Ostaja le še ena - podvozje (po le pol leta uporabe in dete ima komaj 6 kg!!) meni moteče škripa, tisti kljun spredaj pa ropoče.
Kakšen nasvet kaj narediti? Ima še kdo take težave?

Meni so ta voziček drugače tudi prijateljice svetovale in ne vem, da bi imela kakšna podobne težave.

lp

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Chicco S3
20.2.2009 18:45:19   
Jelcy
Tudi meni je vcasih skripal tisti kljun, ko sem se imela kosaro, pa ko je bil otrok lahek , ker je kosara nagnjena nazaj, ni teze na tistem delu vozicka.

(odgovor članu uskaa)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Chicco S3
1.3.2009 23:07:34   
bejbaa
Živjo,
tudi jaz kupujem Chicco S3. Kar nekqj vas je napisalo, da ste vožiček kupile v Italiji, v Udinah. Lepo bi vas prosila, če lahko napišete kje (trgovina) natančno se ga da dobiti?
Hvala...

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Chicco S3
5.3.2009 15:41:41   
_sanja_*
Zdravo!

Jaz pa vas prosim za nasvet.

Tudi mi smo ponosni lastniki Chicco S3 3v1 in ga ne morem prehvalit.
Problem pa je nastal pri jajčki. Ta spužva, za zmanjšanje sedeža, bi naj bila namenjena za uporabo do 6m, pa vendar na njej piše, da je primerna za max 6 kg.
In naš mali tehta 6 kg, pa bo 13.3. star komaj 3 mesece. Kaj zdaj? Odstranit peno ven ali čakat še?
Naj povem, da mu je jajčka še čisto dovolj velika, ni potrebe, da bi odstranili spužvo, ampak me kljub temu razjeda dvom, zakaj to piše. Mislite, da je vseeno varna?

Prosim za pomoč tiste, ki imate s tem izkušnje!

Imamo pa Chicco S3, model 2008, barva Discovery.

Hvala in lp!

(odgovor članu bejbaa)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Chicco S3
5.3.2009 21:00:30   
zoja10
bejbaa
men je ena napisala za udine in smo se znajdli :

  moraš it na Udine nord ven, na mostu čez hitro cesto, ki se ji potem pridružiš. Potem pa slediš samo oznakam za Tarvisio. Na levi strani ceste boš zagledala Arteni trgovinski kompleks, čez cca 500 m pa zaviješ na desno h Obiju. V isti stavbi kot Obi je tudi Io bimbo. Če stojiš pred Obijem je cca 50 m na desno. Upam, da sm kej pomagala..

Če imata manjši avtomobil zna bit problem, za ga dat noter ker ti ga iz skladišča dajo kr v veliki škatli....
Za njega smo dali 580 (je bil znižan) .... ga maš pa na strani www.bimbomarket.it cenej...
oz pr nas na soncek.si je 600eur (ti jst dam bon za 20 eur ker se ga nemorem rešit, pa si na isti ceni kot v udinah).

_Sanja_ moje mišlenje je da če se tebi zdi da je otročku s spužvo udobno pol jo pusti tok časa kot se ti bo zdelo...ker tiste oznake jst ne bi tko resno jemala...se pač od otroka do otroka razlikuje..
LP

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Chicco S3
20.3.2009 17:28:44   
GARF
Živjo!Naš je star že 8 mesecev in smo že nekaj časa v športnem delu.Tudi jaz iščem rešitev glede škripanja pri zadnjih kolesih.Do sedaj smo zgruntali,da naj bi bila kriva ročna zavora(ko jo malo stiskaš,škripa manj).Drugače imam pa še en problem.Ko piha se mi zdi,da tamal ni zaščiten in je bil zaradi tega že parkrat prehlajen.Me prav jezi,ker ne najdem nobene rešitve.Lp

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Chicco S3
9.4.2009 13:57:10   
bejbaa
Zoja10, hvala za info...
Sem se na koncu odločila in ga kupila kar preko www.bimbiweb.it. Zelo sem bila zadovoljna s hitrim odzivom - v ponedeljek sem plačala, v četrtek so mi ga že dostavili...kar nisem mogla verjet. Baje, da se garancija lahko uveljavlja v vseh Chicco trgovinah v Italiji.


(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Chicco S3
9.4.2009 15:14:43   
*Orhideja*
A bi lahko ena izmerila dimenzije zloženega vozička skupaj s športnih delom. Na netu so samo dimenzije za zložen okvir brez športnega dela. Hvala!

_____________________________

Benjamin: 13.8.2009

(odgovor članu bejbaa)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Chicco S3
30.4.2009 10:01:11   
*Orhideja*
Včeraj sva v Trstu v uradni Chicco trgovini kupila S3. Cena je bila 550€. Pri nas je v uradni Chicco trgovini 689€. Prodajalka je bila zelo prijazna in tekoče govorila angleško. Tiste, ki nameravate kupiti ta voziček se splača, da ga greste tja iskat.

_____________________________

Benjamin: 13.8.2009

(odgovor članu *Orhideja*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Chicco S3
18.5.2009 14:18:10   
Zanica
Punce, sam še nekaj-

po 2 letih ko imam ta voziček sem "progruntala" da se tudi športni del lahko da v pralni stroj- oprala sem ga na 40 stopinj in je zdaj kot nov! user posted image

Seveda za tiste ki to niste vedele- tisti trdi hrbtni del se odstrani....

V glavnem, nič več matranja z ščetkanjem itn....

(odgovor članu *Orhideja*)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Chicco S3
28.6.2009 14:01:01   
boskob
Zdravo, sem nov na tem forumu.

Tudi midva z mojo drago se zanimava za nakup vozička chicco trio s3. Zato sva šla na krajši izlet v Italijo v Gradisca d'Isonzio in v Monfalcone. V Gradisci Chiccoja sicer nimajo, nama ga pa je prodajalec odsvetoval, čeprav mislim, da ni imel nekega pravega razloga. Najbolj verjeten je ta, da ga on ne prodaja. Ponujal nama je Bebe Confort High Trek, ki je zelo podoben Chiccotu, osnovna cena pa je 630 €, dokupiti pa je treba še podstavek za avto (60 €) in zimsko vrečo (70€), vse skup za okoli 750 €. Prodajalec je malo preveč vsiljiv, angleško ne zna in ti skoz daje občutek, da nimaš pojma, je pa res, da se ti posveti (celo preveč).

V Monfalcone (Tutto per il bambino) so imeli S3 model in sva lahko primerjala med seboj. Cena za celoten Trio S3 complet je bila 599 €. Po hitri primerjavi sva ugotovila, da se High Trek malo lažje (hitreje) zloži, po velikosti pa sta približno enaka. Pri High Trek se lahko še obrača ročaj, vendar se nama to ne zdi tako pomembno, hkrati pa ima High Trek še napihljive gume, čeprav Chiccojeve tudi niso bile videti slabe oz. "plastične". Prodajalec v Monfalcone je bil zelo prijazen in zna celo malo angleško, presenetil naju je edino njegov odziv na koncu. Omenil sem mu, da sem videl na internetu, da je cena za cel komplet S3 500€. Še preden sem mu do konca pocvedal, da bi vzel voziček, če mi ga da za 550 €, naju je kar na hitro odpravil iz trgovine in rekel naj ga pač kupiva tam, kjer je taka cena. Užaljen je bil, čeprav mislim, da mu nisva dala nikakršnega razloga.

Glede na videno sva se strinjala, da High Trek nima bistvenih prednosti pred S3 modelom, sploh če se pogleda razliko v ceni in sedaj razmišljava, da bi  kupila S3 preko bimbiweb.it za 500 €. Ali ima kdo kakšne izkušnje z uveljavljanjem garancije v SLO in kje se to uveljavlja?




(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Chicco S3
28.6.2009 15:12:54   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: boskob

Ali ima kdo kakšne izkušnje z uveljavljanjem garancije v SLO in kje se to uveljavlja?



Ko sem ga jaz hotela naročiti iz Italije, so mi preko spleta zagotovili, da garancija velja tudi v Sloveniji, a brez kakršnihkoli podrobnosti. Potem sem se pa pozanimala še po slovenskih trgovinah in so mi povsod rekli, da vozička, ki je kupljen v Italiji ne bi servisirali pod garancijo, ampak proti plačilu, rekoč, da garancija pač velja v tisti trgovini, v kateri voziček kupiš.
No, zato sva ga mi2 kupila v Sloveniji.

(odgovor članu boskob)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Chicco S3
29.6.2009 14:00:26   
linči 312
čeprav je tema odprta za S3, naj opišem trio tour 4 me, ki je po mojem njegov "štirikolesni bratec":

KOŠARA ALI GLOBOK VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA:
-v globalu ni slaba, všeč mi je tudi to, da se naklon lahko poveča. je pa vprašanje, ali izpolni vse svoje funkcije tale naklon, ker prav majhnega dojenčka naj se nebi preveč pokonci prevažalo v vozičku (sicer bi bil dober zgolj športni del), potem ko pa otroček malce zraste, pa je že prevelik za v to košaro in gre itak v športnega. torejuser posted image

-Potem je tu še strešna odprtina, ki se je meni, glede na to, da sem imela rok sredi aprila, v trgovini zdela blazno pomembna prednost pred drugimi vozički (npr. mutsyjem). mislila sem si, bo otrok imel vsaj malce zraka v poletni vročini. ma ja. če jo odpreš čez dan, notri sije sonce. tako, da res pride v poštev le zelo zgodaj zjutraj, ko je sonce še nizko ali pa proti večeru, okoli šeste popoldne, ko zopet pada sonce in ne more več neposredno sijati skozi to odprtino. torej v praksi stvar ni tako uporabna, kot sem mislila.

- dolžina košare se je meni zdela med večjimi. ampak pozor za tiste, ki boste rodile večje user posted image . moja punčka je stara 2m in pol pa, ko se stegne, je skoraj prevelika za v to košaro. mislim, da bomo kmalu prešaltali na športni del.

- odpenjanje z vozička je včasih težavno, saj se gumb malce zaskoči, ampak kar gre.

ŠPORTNI VOZIČEK:
-težko napišem karkoli, ker ga še ne uporabljamo. se oglasim, ko ga začnemo uporabljatiuser posted image

LUPINICA:
z eno besedo KATASTROFA (vsaj pri nas)!!!!

-imamo opel astro karavana, ki ima očitno bolj športne sedeže (čeprav se meni ne zdijo tako zelo športni) in lupinica, ki se pritrdi na autofix je absolutno preveč pokonci, zaradi česar otrok ne sedi tako kot bi moral. bomo sedaj probali še brez autofixa, čeprav ne vem kako je potem z varnostjo sedežauser posted image

-dokler je bila pikica še mala (rojena s 3,6 kg in 52 cm - torej ne med najmanjšimi dojenčki) so pasovi kar nekam lezli z njenih ramen.

- prav tako sploh ne vem, za kolk majhne dojenčke je mišljena prva višina pasov (so namreč tri). mi smo šli po enem mesecu kar v trgovino vprašat, zakaj naš otrok čudno leži v tem stolu, pa so rekli, joj je treba že pasove prestavit na višje mesto - torej na drugo od treh višin. no in je bilo nekaj časa ok. pa je pikica spet rasla in smo ugotovili, skupaj z AMZSjevimi strokovnjaki, da so pasovi zopet prenizko in jih je potrebno prestaviti na najvišjo raven (pozor že pri 2muser posted image ). in smo jih prestavli, nakar ugotovimo, da tretja raven pasov ni več kompatibilna s tisto podlogo, ki naj bi bila sicer do 6kg uporabna. no in smo jo dali ven in našo pikico notri (ima že 5,3 kg in nekaj čez 60 cm - te podatke navajam, ker se mi zdi pomembno, saj verjetno pri vseh otrocih ni problema, ker so pač manjši, ali pa že držijo glavico)... in končno sem bila zadovoljna - za približno 5 sekund, ko sem nato potipala, če je hrbtenica ok porazdeljena po sedežu. seveda ne!user posted image . pa tud, kadar mala zaspi v takem položaju, ji glavica pade naprej in jo moram držatuser posted image .

- a ja, glavca opleta levo desno...

torej lupinica je zanič! pa naj vsi strokovnjaki še tolk hvaljo, kolk super je chicco lupinica. tud mi smo pred nakupom gledali razne teste (AMZS, ADAC,...), ampak dokler ne vidiš kako je pri tvojem otroku, ne veš. smo šli probat že tud maxicosi cabriofix in se mi je zdela boljša. sam je pa škoda, ker včasih (sploh kadar otroka sama peljem k zdravniku) je pa fino, da mi ga ni treba prelagat iz lupinice v voziček, ampak kar z lupinico peljem otroka v čakalnico, saj sta lupinica in voziček kompatibilna. seveda ga potem vzamem ven in ga imam kar po rokah, ker v lupinci ni najbolj, da je dolgo časa (menda max od 30-45 min in potem premor za 15 min vsaj, al nekako tako naj bi bilo). no sej za kam drgam pa tega ne prakticiramo (v šoping centre z otrokom ne zahajamo, če pa že gremo, ga preložimo v voziček in se potem eden sprehaja zunaj šoping centra, drugi pa vmes nabaviuser posted image ).

močno razmišljam o nakupu druge lupinice. tole pa sem napisala, ker se mi zdi smiselno opozorit na pomankljivosti vse tiste, ki še niste nakupovaliuser posted image

GLEDE CENE:
mi smo voziček kupili pri nas v slo lansko leto decembra. cena je bila milslim da 520 EUR oz. od redne cene odštejte 30%. popust je bil namreč za vse izdelke v trgovinah chicco za imetnike kartice diners. se splača mal povprašat, kdaj ga bodo spet mel, oz. počakat, če se vam še ne mudi. je namreč ceneje kot katerikoli spletni nakup ali pa odhod v italijo, pa še z garancijo ni problemov, ker je kupljen pri nasuser posted image

upam, da sem z opisom pomanjkljivosti pomagala pri odločitvi, sicer pa naj napišem še, da sem drugače z vozičkom zadovoljna. podvozje je za enkrat kar ok.


(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Chicco S3
30.6.2009 14:11:56   
_sanja_*
Tole moram pa pokomentirat, ker se v marsičem ne strinjam. Ne vem, a je taka razlika med S3 in tour 4 me,...


KOŠARA ALI GLOBOK VOZIČEK ZA NOVOROJENČKA:
-v globalu ni slaba, všeč mi je tudi to, da se naklon lahko poveča. je pa vprašanje, ali izpolni vse svoje funkcije tale naklon, ker prav majhnega dojenčka naj se nebi preveč pokonci prevažalo v vozičku (sicer bi bil dober zgolj športni del), potem ko pa otroček malce zraste, pa je že prevelik za v to košaro in gre itak v športnega. torejuser posted image


Se absolutno ne strinjam. Nakolon se lahko poveča ja, ampak poveča se stopenjsko. Pač naštimaš ga, kolikor visoko ga želiš, lahko ga dvigneš samo za par mm, ali pa konkretno. Nihče ti ni rekel, da moraš otroka vozit v košari z najvišje dvignjenim nakolonom.
Nam je to zelo pomagalo, ker ko ni hotel več ravno ležat, nam je to prišlo zelo prav, ker drugače sploh ni hotel bit več v košari. Sem pa naklon prilagajala. Včasih je bil čisto malo dvignjen, včasih pa povsem. Itak ga lahko spreminjaš tudi, ko je otrok v košari. Če pa 4 mesece star otrok par minutk na dan leži z malo dvignjenim naklonom, pa ne bo nič narobe. Tudi pri polivanju se priporoča, da mu dvigneš žimnico za 30°.
 

-Potem je tu še strešna odprtina, ki se je meni, glede na to, da sem imela rok sredi aprila, v trgovini zdela blazno pomembna prednost pred drugimi vozički (npr. mutsyjem). mislila sem si, bo otrok imel vsaj malce zraka v poletni vročini. ma ja. če jo odpreš čez dan, notri sije sonce. tako, da res pride v poštev le zelo zgodaj zjutraj, ko je sonce še nizko ali pa proti večeru, okoli šeste popoldne, ko zopet pada sonce in ne more več neposredno sijati skozi to odprtino. torej v praksi stvar ni tako uporabna, kot sem mislila.


Odprtina... Ja se pač moraš prilagajat soncu. Mislim da zdaj poleti tako ali tako dobi dovolj zraka že spredaj, ne rabiš met pokritega vozička in zato ne rabiš odprtine. Pozimi (rodila sem decembra) pa tako ali tako ne luftaš. Drugače pa za take primere obstajajo senčniki. Tako smo to rešili mi.


- dolžina košare se je meni zdela med večjimi. ampak pozor za tiste, ki boste rodile večje user posted image . moja punčka je stara 2m in pol pa, ko se stegne, je skoraj prevelika za v to košaro. mislim, da bomo kmalu prešaltali na športni del.


Moj Nal je star 6,5m, težak 8,5 kg in velik 72 cm pa še vedno ni prevelik za košaro! Res da nima več prostora za manevrirat, ampak to ni bistveno, ker je že v športnem delu, občasno ga dam ležat še v košaro - tako je tudi ta voziček narejen - da se po 6m otroka prestavi v šp.del. Mislim da vam ne bo nuja it v šp. del še vsaj 2 ali 3 mesece.
In res je ja, košara je ena izmed večjih. Kaj potem naredijo mamice, ki vozijo Quinnyje, ki imajo precej manjšo košaro? Otroka že pri 2 mesecih dajo v športni del?


ŠPORTNI VOZIČEK:
-težko napišem karkoli, ker ga še ne uporabljamo. se oglasim, ko ga začnemo uporabljatiuser posted image


Super zadeva! Eden izmed redkih vozičkov, ki ima priložen pomanjševalnik sedeža, kar je resnično super, da otroka ni treba podlagati s pleničkami, ipd in da lahko udobno sedi, ker ima oblazinjen naslon, ne pa zgolj ravne površine.


LUPINICA:
-imamo opel astro karavana, ki ima očitno bolj športne sedeže (čeprav se meni ne zdijo tako zelo športni) in lupinica, ki se pritrdi na autofix je absolutno preveč pokonci, zaradi česar otrok ne sedi tako kot bi moral. bomo sedaj probali še brez autofixa, čeprav ne vem kako je potem z varnostjo sedežauser posted image


Drži. Tudi mi imamo športne sedeže (bmw karavan) in lupinica ne sede tako kot bi mogla.
Če se jo uporablja brez autofixa je precej bolje in tudi varna je še vedno dovolj (avtotesti - ni neke razlike).
 
Je še pa ena način, ki smo ga znašli... Z dekno ali čem podobnem podložimo autofix, da je malo bolj naravnost in posledično sta seveda tudi jajčka in otroček bolj naravnost.
 

-dokler je bila pikica še mala (rojena s 3,6 kg in 52 cm - torej ne med najmanjšimi dojenčki) so pasovi kar nekam lezli z njenih ramen.


Pasove moraš pač prilagodit. Jaz jih vsakič, ko dam malega notri pregledam in preverim in jih ustrezno prilagodim, da jih ima na rami, seveda dovolj tesno. Moj Nal je bil manjši (3310g, 50 cm), pa tega problema ne morem izpostavit.


- prav tako sploh ne vem, za kolk majhne dojenčke je mišljena prva višina pasov (so namreč tri). mi smo šli po enem mesecu kar v trgovino vprašat, zakaj naš otrok čudno leži v tem stolu, pa so rekli, joj je treba že pasove prestavit na višje mesto. no in je bilo nekaj časa ok. pa je pikica spet rasla in smo ugotovili,  da so pasovi zopet prenizko in jih je potrebno prestaviti na najvišjo raven (pozor že pri 2muser posted image ). in smo jih prestavli, nakar ugotovimo, da tretja raven pasov ni več kompatibilna s tisto podlogo, ki naj bi bila sicer do 6kg uporabna. no in smo jo dali ven in našo pikico notri (ima že 5,3 kg in nekaj čez 60 cm)... in končno sem bila zadovoljna - za približno 5 sekund, ko sem nato potipala, če je hrbtenica ok porazdeljena po sedežu. seveda ne!user posted image . pa tud, kadar mala zaspi v takem položaju, ji glavica pade naprej in jo moram držatuser posted image .


si prepričana, da tretja raven ni kompatibilna s peno? mi smo imeli peno do recimo 6,5kg (tretja raven), potem sem jo dala ven zato, ker piše da je samo do 6kg, ni nam bila napoti ali kaj podobnega, pa je moj nal velik fant. mislim, da večji kot tvoja punčka, ker je imel pri treh mesecih 6620g in 65 cm.
mi smo paske avtomatsko sami prestavljali višje, saj zato pa so. ne vem kaj te tu skrbi?
da bo tretja raven premalo? ne bo, ker otrok samo v prvih mesecih tako hitro raste in pridobiva na teži. ne bo šlo to konstantno več naprej. in otrokček bo rasel in vedno lepše sedel. in glavica ji bo vedno manj padala naprej, ker bo imela vedno bolj stabilen vrat. pač daš kmalu na tretjo raven. kje je tu problem?

tudi našemu je padala naprej, pa smo se naučili, da podložimo podstavek, kot sem že rekla ali pa mu dam gor oporo za vrat. zdaj se pa s tem niti ne obremenjujem več, ker je že velik in dovolj stabilen.


sam je pa škoda, ker včasih je pa fino, da mi ga ni treba prelagat iz lupinice v voziček, ampak kar z lupinico peljem otroka v čakalnico, saj sta lupinica in voziček kompatibilna.


Se strinjam. Mi smo dosti na terenu, lupinico veliko uporabljamo v avtu, pa tudi za kakšne kratke obiske, nakupe, zdravnika ipd. In zame osebno je to, da gre lupinica na ogrodje ogromen plus, ki ga voziček mora imet, sploh na začetku, ko je otroček še v košari. Košara je prevelika, da bi jo za vsakih 5 min, ko kam greš vlačil s seboj. (Športni del S3 je tako velik, da gre v prtljažnik samo ogrodje, razen če ga razstaviš. Košara mora it na sprednji ali zadnji zic. Bohnedaj, da maš še kake dodatke s sabo- pozimi, pri novorojenčku je bilo to zelo pomembno, ker moraš marsikaj s sabo pelat.)
Aja, na ogrodju se lahko spreminja naklon lupinice - da je otrok v bolj ležečem, pokončnem položaju ali vmes.

To je to.

Jaz vem, da bi ga kupila še enkrat. In da je vreden 730€ oz. kolikor pač je zdaj.

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Chicco S3
1.7.2009 13:00:24   
Zanica
IZVIRNO SPOROČILO: linči 312


LUPINICA:
z eno besedo KATASTROFA (vsaj pri nas)!!!!

-imamo opel astro karavana, ki ima očitno bolj športne sedeže (čeprav se meni ne zdijo tako zelo športni) in lupinica, ki se pritrdi na autofix je absolutno preveč pokonci, zaradi česar otrok ne sedi tako kot bi moral. bomo sedaj probali še brez autofixa, čeprav ne vem kako je potem z varnostjo sedežauser posted image

-dokler je bila pikica še mala (rojena s 3,6 kg in 52 cm - torej ne med najmanjšimi dojenčki) so pasovi kar nekam lezli z njenih ramen.

- prav tako sploh ne vem, za kolk majhne dojenčke je mišljena prva višina pasov (so namreč tri). mi smo šli po enem mesecu kar v trgovino vprašat, zakaj naš otrok čudno leži v tem stolu, pa so rekli, joj je treba že pasove prestavit na višje mesto - torej na drugo od treh višin. no in je bilo nekaj časa ok. pa je pikica spet rasla in smo ugotovili, skupaj z AMZSjevimi strokovnjaki, da so pasovi zopet prenizko in jih je potrebno prestaviti na najvišjo raven (pozor že pri 2muser posted image ). in smo jih prestavli, nakar ugotovimo, da tretja raven pasov ni več kompatibilna s tisto podlogo, ki naj bi bila sicer do 6kg uporabna. no in smo jo dali ven in našo pikico notri (ima že 5,3 kg in nekaj čez 60 cm - te podatke navajam, ker se mi zdi pomembno, saj verjetno pri vseh otrocih ni problema, ker so pač manjši, ali pa že držijo glavico)... in končno sem bila zadovoljna - za približno 5 sekund, ko sem nato potipala, če je hrbtenica ok porazdeljena po sedežu. seveda ne!user posted image . pa tud, kadar mala zaspi v takem položaju, ji glavica pade naprej in jo moram držatuser posted image .

- a ja, glavca opleta levo desno...

torej lupinica je zanič! pa naj vsi strokovnjaki še tolk hvaljo, kolk super je chicco lupinica. tud mi smo pred nakupom gledali razne teste (AMZS, ADAC,...), ampak dokler ne vidiš kako je pri tvojem otroku, ne veš. smo šli probat že tud maxicosi cabriofix in se mi je zdela boljša. sam je pa škoda, ker včasih (sploh kadar otroka sama peljem k zdravniku) je pa fino, da mi ga ni treba prelagat iz lupinice v voziček, ampak kar z lupinico peljem otroka v čakalnico, saj sta lupinica in voziček kompatibilna. seveda ga potem vzamem ven in ga imam kar po rokah, ker v lupinci ni najbolj, da je dolgo časa (menda max od 30-45 min in potem premor za 15 min vsaj, al nekako tako naj bi bilo). no sej za kam drgam pa tega ne prakticiramo (v šoping centre z otrokom ne zahajamo, če pa že gremo, ga preložimo v voziček in se potem eden sprehaja zunaj šoping centra, drugi pa vmes nabaviuser posted image ).

močno razmišljam o nakupu druge lupinice. tole pa sem napisala, ker se mi zdi smiselno opozorit na pomankljivosti vse tiste, ki še niste nakupovaliuser posted image





preberi še moj komentar na 2. strani te debate user posted image

(odgovor članu linči 312)
Neposredna povezava do sporočila: 66
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?