|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preverjanje upravicenosti do socialne pomoci
1.7.2004 18:09:56   
*lily
Mene pa zanima,kako zgleda preverjanje, ce ti pridejo na dom sarit ali z ocetom res ne zivita skupi.
Mar ti pregledajo omare al kaj?
Pa saj oce je lahko tam samo na obisku pri otroku.
Aja pa se glede prezivnine. A vse kar je nad 15000 ze sprejmejo, to pomeni, ce predlagas16000 se sodisce ze strinja ali stripno doloca visino prezivnine glede na visino place in je sama starsa ne moreta dolocit???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   preverjanje upravicenosti do socialne pomoci
1.7.2004 22:16:43   
viv_
Verjetno bom dobila precej kritike ampak vseeno! Nekako je postal nacionalni šport "kako prinesti okrog državo". In potem je naenkrat za ceno tistih 15.000 Sit v Sloveniji ne vem koliko razbitih družin, mater samohranilk ipd. Meni se zdi pod častjo, da bi zaradi tega mojo družino označila za "razbito" in otrokovega očeta kot nekega neodgovornega človeka, ki naju je zapustil. Poleg tega so pa zaradi tega tudi nižje socialne pomoči za tiste, ki jih res potrebujejo.
Mislim, da zaenkrat še ne preverjajo, ali oče živi z materjo in otrokom ali ne, ampak močno upam, da bodo to kmalu pričeli preverjati!

(odgovor članu *lily)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   preverjanje upravicenosti do socialne pomoci
1.7.2004 22:19:59   
Anja
Kolk jaz vem, zadevo preverjajo...tako taktično...malo povprašajo pri sosedih (v istem vhodu al v isti ulici) ...tako, da...NE SE ŠPILAT S TEM... ne kliči vraga....kaj pa če se ti bo res kdaj to zgodilo?

(odgovor članu *lily)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   preverjanje upravicenosti do socialne pomoci
1.7.2004 22:20:53   
viv_
Se povsem strinjam z Anjo!

(odgovor članu *lily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   preverjanje upravicenosti do socialne pomoci
1.7.2004 23:15:55   
Una
Glede preživnine je tako: če se mati in oče sporazumno dogovorita, koliko bo oče plačeval preživnino, potem je ta vsota nekako minimalno 15000 (ker je povprečna preživnina 25000-30000). Če se pa ne moreta strinjati, potem pa se preživnina določi glede na očetove dohodke. Na CSD-ju nama je socialna delavka rekla, da se sodišče ne strinja z vsemi višinami preživnin in lahko na ta način zavrne višino preživnine in določi novo višino.

PS: državo ni lahko prelisičiti. Samohranilke ne morejo biit kar samohranilke, ko se jim zapaše, po novem vse to poteka prek sodišča. In ne, ne vem, kako to nekaterim uspe?!
Lp, Una

(odgovor članu *lily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   preverjanje upravicenosti do socialne pomoci
4.7.2004 9:51:57   
Lepa Ana
Tole sicer nima neposredne zveze s samohranilstvom, a morda se bo katera le zamislila... V neki firmi je čistilka in njen mož je ostal brez službe. Sodelavke so jo nagovarjale, naj prijavita svoje prebivališče pri njenih starših, ki živijo zelo daleč od sedeža firme, češ ta in ona gospa na položaju tudi tako počne in kasira mastne zneske za prevoz na delo. Čistilka se je opogumila in to storila. Bila je vesela, ker je vsak mesec, namesto 6.000 SIT, za prevoz dobila kar 80.000 SIT. Tako je šlo 3 leta. Potem pa se je čistilka zamerila neki kolegici in ta je šla ter jo prijavila vodstvu firme.... Danes čistilka še vedno dela v tej firmi, mož je še vedno brezposeln, za prevoz prejema 6000 SIT, firma pa je dobila tožbo proti njej in ji mora čistilka zdaj vrniti cca. 4 milijone SIT.... Gospa na položaju pa še vedno vleče svoje bajne zneske za prevoz na delo...

Če pustim ob strani vse etične pomisleke o "samohranilstvu", bi vam položila na srce samo nekaj. Razmislite, kaj se bo zgodilo, če boste ravno ve med tistim minimalnim številom "samohranilk", ki jih odkrijejo... A se res splača?

P.S.
Letos so vsaj v ljubljanski občini npr. resno pristopili k preverjanju vseh "brezposelnih", ki se kot takšni prijavijo na obrazcu za znižanje plačila vrtca. Baje so bili rezultati presenetljivi...

(odgovor članu *lily)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?