|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: izkušnje ob porodu
13.7.2006 8:45:25   
roberta
meni so dali svečko, da sem šla na wc... tako da nič dramatičnega zares. je pa verjetno že dobro, da vsaj malo izprazniš črevesje, tako da pogumno.
sicer pa porod: odvisno kje rodiš. priporočala bi ti le, da čim manj ležiš vodoravno na postelji (meni so dali umetne popadke,  zato sem bila bolj ali ne vezana na posteljo in je bilo dosti težje vse skupaj), sicer pa poleg tega, da imaš nekoga zraven, ki mu zaupaš (mož, prijateljica...) je po mojih izkušnjah bistvenega pomena babica. če je ta ok, da se ujameta in to, je to zlata vredno. pri meni je bila ena krula, ki me je pustila samo in bla zadirčna in nasploh vsa tečna, tako da je bilo potem tudi vse skupaj bolj konfuzno in nejasno. tako da če imaš možnost se probaj zmenit glede babice, ki te bi spremljala na porodu - mogoče če katero poznaš in ji zaupaš. no pa konec koncec, so verjetno več ali manj vse u redu, tako da tudi na "slepo" bo verjetno vse super.
samo še to: sprosti se. čimmanj boš obremenjena, bolje bo. glej na stvar kot na nekaj najbolj naravnega. vse smo že dale to čez, boš pa tudi ti. in ne se bat. boš v odličnih zdravniški oskrbi, kjer se bodo max potrudili, tako, da ti le poslušaj kaj ti pravijo in kakšna navodila boš dobila (glede dihanja in to), pa bo vse ok.

lp, roberta

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: izkušnje ob porodu
13.7.2006 9:10:19   
bini
klistir je zakon user posted image ... ne samo olajšanje, pri meni je pri obeh porodih tudi pospešil porod - odprla sem se še za nadaljna 2-3cm in pa naravni popadki so se pospešili....
nič ne bi spremenila, ker je bilo vse super,posebej zaradi super babice!!
pa tud to, da sem dobila dve injekciji proti bolečinam je bilo olajšanje...
za EA se tudi v tretje ne bi odločila, ker se bojim (čeprav malo verjetnih) zapletov...
srečno - vse bo ok!!!

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: izkušnje ob porodu
13.7.2006 14:13:49   
katarina2004
Tudi jaz bi vsekakor svetovala klistir jaz sem bila cisto prestrasena ampak ti povem iz lastnih izkusenj, da sploh ni noben bau bau samo ne smes biti napet, ko ti to delajo. Prav dobro sem se pocutila, ko sem se "izpraznila". Glede poroda meni je teh 13 ur, ki sem jih prezivela v porodni minilo kot mi mignil... toliko dogajanja...meni je bilo med popadki cisto znosno res pa je, da sem prosila za protibolečinsko inekcijo in sem jih tudi dobila. Tako, da ti svetujem, da kar rečeš in čim več komuniciraš z osebjem-babico. Meni je bilo samo tisto na koncu malo mučno samo, ko že veš, da si čisto pri koncu je lažje potrpeti, stisniti zobe in, ko dobiš v roke malo štručko pozabiš na vse. In čez par mesecev se sploh več ne spomnijaš nobene bolečine....
 
Samo sodelju z babico jo poslušaj in vse bo OK!!
 
Naj te ne bo strah-le pogumno in pa čim lažji porod ti želim!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: izkušnje ob porodu
14.7.2006 15:35:59   
sonchica
klistir hjoj saj po to je nekaj čist normalnega se pa to ne boli... ne se obremenjuj stem... res da ne... jaz sen mela čist lehek porod 3 ure 46 min in konec.... user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu katarina2004)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: izkušnje ob porodu
16.7.2006 17:52:33   
Anonimen
Moje izkušnje:

Klistir: absolutno da. Meni ni bil nič groznega, kvečjemu obratno, pravi blagoslov, ker so se popadki potem zgostili in je porod po klistirju hitro napredoval, pa tudi počutila sem se bolje. Pa tudi prej se mi telo ni "izpraznilo" samo od sebe.

Jaz sem si pred porodom rekla: neglede na to, kaj naredim, se na porod nikoli ne bom mogla čisto pripravit, ker prej ne moreš vedeti, kako izgleda, dokler nisi v dejanski situaciji. Zato sem si dopovedala, da kar bo, bo, treba je to dati skozi. In zame je bil porod kljub vsej bolečini ena najlepših stvari, ki se mi jih lahko zgodi v življenju - z vso bolečino zraven.

Glede dihanja bi rekla takole: meni se je zdelo, da mi dihanje ni omililo bolečin. Mi je bilo pa zelo uredu, ker sem se s pomočjo dihanja lažje skoncentrirala na sam popadek, da se torej nisem prepustila bolečini, ampak sem ga z dihanjem kontrolirala. Torej zame je bilo pravilno dihanje zelo pomembno.

Tudi umetni popadki so mi bili čisto OK, so pospešili celoten porod. Sicer so bili že moji popadki dovolj močni, ampak so bili preredki.

Mož je bil z mano v porodni sobi in ko danes gledam nazaj, ga za sam prod ne bi rabila, sem bila sama sebi dovolj močna moralna opora. Ampak mi ni žal (in njemu tudi ne), da je šel zraven, ker je tako takoj spoznal svojo hčerko.

Lep in hiter porod ti želim, pa prijetno cartanje.

(odgovor članu pearl)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: izkušnje ob porodu
17.7.2006 8:19:51   
pearl
Kristil sem uvrstila v svoj porodni načrt, tudi na dihanje še grem enkrat v materinko šolo, razen, če me porod ne bo presenetil kak dan prej. Za vaše nasvete in vzpodbudne besede se vam iskreno zahvaljujem.
PDP je 22.7. - vam sporočim kako bomo opravili.
Malo še oklevam z EA.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: izkušnje ob porodu
17.7.2006 21:01:57   
Eva MT
Jaz klistirja nisem imela, pa ob pritiskanju razen deteta ni nič drugega ven prišlo. Je pa osebje v porodnišnicah navajeno vsega, tako da jim kakšen kakec ne predstavlja posebnih problemov.

Pri porodu ne bi spremenila ničesar. Upam, da bo naslednji (če bo) podoben. Res pa je zelo dobro, da je nekdo od ljudi, ki jih imaš rada, zraven. Meni je pomagala že misel na to, da nisem sama.

Kaj sem se naučila? Dobra lastnost popadka je, da mine (To je pisalo v reviji Mama). Z vsakim popadkom si bližje rojstvu otroka. Ne misli na popadek, ki je pravkar minil, ne misli na tistega, ki šele prihaja, ampak samo na tistega, ki traja. Tudi otroku je rojstvo težko. In mama mu pomaga na svet.

Želim ti hiter porod in čudovito materinstvo.

Te

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: izkušnje ob porodu
19.7.2006 11:22:46   
jakaracman
Ja klistir!, nič te ne bo izmučil, poslušaj babico in vse bo OK.Nič se ne obremenjuj, veliko uživanja zuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: izkušnje ob porodu
19.7.2006 13:46:40   
Blink1
Nisem imela klistirja in ga verjetno tudi ne bi potrebovala, ker sem se preden se je vse prav začelo konkretno izpraznila na stranišči. Izgleda da so prvi popadki pospešili izločanje blata. Takrat se je izluščil tudi čep. Potem nisem imela nobenih težav s tem v porodni sobi.

Kaj bi spremenilo...močnejšo dozo EA...ker moja izgleda ni prijela tako kot treba. Delovala je samo pri šivanjuuser posted image

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: izkušnje ob porodu
19.7.2006 14:33:18   
tažana
no samo besedico o klistirju! tut mene so strašili s tem pa ni bilo sploh nič groznega. edino kar svetujem še za zraven. če si napovedana na amnio pa da slutiš da greš rodit, ne toliko jest. jest sem recimo zjutraj ob osmih mela amnio pa sem samo jogurt zjutrej jedla.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: izkušnje ob porodu
24.7.2006 11:39:23   
pearl
Pozdravljene!
Rodila sem 20.7. , kot za šalo. Porod je po zaslugi babice in mojega dragega potekal kot bi si samo želela, še babica je komaj dojela, da je bilo tako. Zjutraj ob 1 sem opazila malo večji vodeni flek, pa sem klicala v porodnišnico, če moram priti, rekli so da kr naj. Takrat še nisem bila niti malo odprta, pa niti popadkov ni bilo tistih ta pravih, nekaj malega me je črvičilo. Rekli so, da me bodo opazovali in dali v porodno. Zjutraj me nova izmena ponovno pregedela in odločilili so se za umetne popadke, tako hitro je potekalo, da mi niti kristira niso utegnili dati. Popadki so me malo črvičli, dobila ob pravem trenutku protiboleč inekcijo, 3  pritisnila - še na wc-ju je včasih težje in je bila naša Vanessa  zunaj. Res je pa zelo pomembno, da pravilno dihaš.
To je moja sanjska izkušnja poroda, najlepšega dne mojega življenja. 
Hvala vsem vam za zares podporne nasvete in moralno podporo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: izkušnje ob porodu
25.7.2006 8:52:13   
Blink1
user posted image user posted image Bravo Pearluser posted image user posted image

čestitke

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: izkušnje ob porodu
28.7.2006 15:08:02   
Anonimen
Iskrene čestitke in priejtno cartanje želim! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pearl)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: izkušnje ob porodu
9.8.2006 20:29:20   
Blejka26
user posted image mene pa sploh niso vprašali a bi ga a ga ne bi,sam dobila sem ga in ni bilo hudo.sicer sem mislila da je klistir obvezen,da se doktorji zaščitijo pred nezgodo.drugače pa je porod potekal  zelo lepo in sam 3ure.za prvega otroka pravijo da je to kar hitro.kdaj po pa drugi je pa še vprašanje.psihično me je še vedno mal strah saj je komaj 7mesecev od poroda.prvič te je strah poroda ker ne veš kaj te čaka,drugič te je pa strah,ker veš kaj te čaka.user posted image je pa lep občutek ko dobiš otroka takoj na trebuh ko ga potegnejo ven..še s popkovino.to pa nikol ne pozabiš

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: izkušnje ob porodu
9.8.2006 20:30:35   
KIRA
kaj bi spremenila? šla bi v drugo porodnišnico. najbolje v tujino. (AU)user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: izkušnje ob porodu
11.8.2006 15:16:07   
maychika
hubi ima prav

klistir pa je super, nič ne boli ( samo pogreje te po črevesju), na vwc hitro letiš in ti ni treba nič pritiskat, gre kar samo ven...kar zaprosi zanj

porod je bil super, sem imela EA in jo totalno priporočam, pa tudi partner če je zraven fuuuul pomaga, da nisi sama v tem

sicer pa ti želim lep in čim krajši in čim manj bolečn porod...srečno

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: izkušnje ob porodu
11.8.2006 15:18:36   
maychika
ups zdaj šele vidim da si že rodila

čestitke, uživajte 100 na urouser posted image user posted image user posted image

pa ful lepo ime ste dali

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: izkušnje ob porodu
12.8.2006 14:48:51   
PiaM
Če bi šla še enkrat rodit bi definitivno vzela klistir in EA!!  ( Rodila 2x brez obojega, 3.več ne bi) 

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: izkušnje ob porodu
12.8.2006 14:49:40   
PiaM
user posted image  No, zdaj sem tudi jaz videla da je porod za tabo! Čestitke!user posted image

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: izkušnje ob porodu
24.8.2006 13:32:41   
vanč
Pozdravljene!
Pozno sem zasledila tole temo a vendar si želim tudi jaz kaj dodati. Pred porodom sem bila vsekakor za klistir. Ko pa je šlo zares mi ga enostavno niso utegnili narediti, ker sem prišla zadnji moment v porodnišnico in so me zašibali direkt v porodno in v 1 uri pa 20 minut je prijokal naš mali poba. V glavnem, tista,ki je omenila da se telo samo čisti je delno res. Jst sem imela šolske popadke in ko maternico krči, pritiska na črevo in tako sem že doma odšla na WC najmanj 5x, tako, da med samim porodom je ušlo zanemarljivo malo. Tiste,ki so vam delali klistir a mislite, da med porodom ni šlo nič ven?  V glavnem draga Pearl, ne obremenjuj se s takimi vprašanji, to je vse naravno in normalno. To boš spoznala,ko bo porod za tabo in boš v svojem objemu držala svojega sončka!

_____________________________

vanč

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: izkušnje ob porodu
24.8.2006 15:11:32   
sisi80
klistir je nekaj čisto normalnega in vsekakor boljši občutek, kot pa da med porodom še kakaš in lulaš zraven user posted image . No, pa saj so vsega vajeni. Veliko sreče in naj ti čim prej mine

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: izkušnje ob porodu
19.10.2006 21:45:49   
Luskan
Hubi, bravo, nasmejala sem se do solz. Res je, kar praviš!

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: izkušnje ob porodu
22.10.2006 12:06:33   
Baucka
Vse je odvisno od tega kakšen tip človeka si.
Če te bo sram, da se boš med porodom mali pokakala, naj ti dajo klistir, drugače ne. Jaz ga nisem dobila (rodila sem v MB), na WC me je že pred porodom, tako da sem se med porodom samo malo pokakala. Bila sem obrnjena na bok, babica se je vlegla za mano in me je kaj sproti pobrisala, tako da ni blo nobene packarije. Jaz osebno se ne bi odločila za klistrir, saj telo dehidrira in si samo še bolj utrujen po porodu.
Drugače pa mi je bilo glede tega čisto vseeno, to je med porodom normalno in če to tak tudi jemlješ je vse OK.

Britje pa tudi. Malo te pač pobrijejo, če te slučajno morajo vrezat in to je to. Saj na depilacijo intimnega predela  in na ginekološki pregled tudi gremo, pa nam ni nič nerodno.

To vse spada k porodu zdraven in če si sproščen in se ne obremenjuješ kako bo kaj videti in kaj si bo kdo mislil je najboljše. Verjemi mi da je osebje vsega navajeno in to sprejema kot čisto naravno, kar seveda tudi je.

Meni je zelo tudi pomagalo, da je bil ob meni moj najdražji(sedaj drugi najdražji user posted image ), samo če nisi pred njim 100% sproščena , ga raje pusti doma. Če pa ti je vseeno kako zgledaš med porodom in kako zgleda celoten porod, pa je v veliko pomoč. Pa tudi on mora bit popolnoma  "flegma" glede tega, saj če je paničar boš še imela z njim probleme. Tako da odločitev je tvoja.

Čim hitrejši in čimmanj boleč porod ti želim.




(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?