|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Folna kislina - koliko časa pred zanositvijo?
9.9.2009 12:21:56   
tiana85
Pozdravljene,

zanima me, če je katera v podobi situaciji oziroma mi lahko svetuje. Ker se že kar nekaj časa trudiva za otročička in nama ne uspe me zanima, če lahko jem tablete Tifol dokler nama ne uspe ali naj raje prekinem z njimi. Jem jih že 6 mesec, na otročičku delava ze dlje. 29.9. imam pregled pri G, tabletk pa mi je ravnokar zmanjkalo in ne vem, če naj grem po nove. Mi lahko katera od vas svetuje?

Hvala in vsem en lep pozdravček,

tiana85 (upanje ostajauser posted image )

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.9.2009 12:52:51 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TIFOL
9.9.2009 12:36:55   
Anonimen
Četudi jih ne jemlješ ne bo nič narobe

(odgovor članu tiana85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TIFOL
9.9.2009 14:09:50   
2.2.
kaj ti folno k. da G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TIFOL
9.9.2009 14:27:25   
tiana85
2.2.,

ve vem kako je sicer to vprašanje mišljeno... Ampak ti vseeno odgovarjam -  Folno kislino kupiš v lekarni, napisala pa sem, da imam takrat G. in zato prosim punce, če mi lahko svetujejo, če si naj kupim do takrat novo škatlico ali ne.

Hvala Anonimni za odgovor.

Tiana85

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TIFOL
9.9.2009 15:45:52   
bskrle
tifol in zanositev nista povezana, ga pa vseeno lahko ješ.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu tiana85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TIFOL
9.9.2009 17:40:43   
ursa30
lahko jih ješ, saj ti ne škodijo. no, pri meni je bilo tako. pred tremi leti, ko sem načrtovala zanositev, sem jih začela jemati. do zdaj mi še ni uspelo zanositi, tako da sem z njimi prekinila.
ko mi bo uspelo zanositi, jih bom pa ponovno začela jemati.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TIFOL
10.9.2009 12:32:14   
tiana85
Hvala vsem, ki z odgovori pomagate drugim. Na nobenem forumu še nisem zasledila tako prijaznih punc - tako da vem, da če imam kakšno vprašanje, da tukaj vedno dobim odgovor. Upam, da bom potem lahko tudi jaz enkrat svetovala drugim, ko bom malo bolj razsvetljena o teh temahuser posted image  Res hvala, ursa30 zate pa stiskam pesti, da ti uspeuser posted image .  Tako kot tudi za vse ostale...

LP,

Tiana.

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TIFOL
20.9.2009 16:57:28   
nikita*

Folna kislina dobiš tudi s pehranjevanjem, če poješ dovolj sveže zelenjave in sadja, veliko jo je v špinači, paradižniku, pomarančah,....Vendar moraš vedeti, da s kuhanjem živilo izgubi vitamine.
Moja ginekologinja pravi, da če se normalno prehranjujemo, nam  ni trena skrbeti, da bi šlo z otrokom kaj zelo narobe, da pa če jo ješ je pa itak okuser posted image . Kljub dobrimo nasvetom moje ginekologinje sem jaz začela uživat folno kislino v obliki tablet.

En lep pozdrav


_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.


(odgovor članu tiana85)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
20.9.2009 17:50:42   
Čuna
Jaz sem jih jemala tri mesece pred prvo načrtovano zanositvijo. nato sem imela ss. Po njem sem jih jedla še par mesecev, pa ni prišlo do ponovne zanositve. Sedaj sem prekinila z jemanjem in ko bom ponovno zanosila bom nadaljevala z njimi.

(odgovor članu tiana85)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
20.9.2009 21:12:39   
kitka1
Tiana85, z jemanjem folne kar nadaljuj. Škoduje ne, kar je telo ne potrebuje, se itak izloči. Ima pa definitivno pozitiven učinek na razvijajoči se zarodek, saj zmanjšuje možnost napake pri zapiranju nevralne cevi (iz nje se v prvih tednih po oploditvi razvije otrokovo živčevje). Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti, zato je smiselno preventivno jemanje folne kisline pred zanositvijo, najkasneje pa od zanositve do konca 3. meseca nosečnosti.

Poleg tega je folna nujno potrebna za izdelavo in presnovo neobhodnih snovi v telesu, kot so npr. nukleinske kisline in aminokisline. Pomembna je tudi za tvorbo in obnovo krvnih telesc ter njihovo pravilno delovanje; pomanjkanje lahko povzroči vrsto slabokrvnosti (megaloblastno anemijo).

Če si prej jemala kontracepcijske tabletke, je potrebno jemati večjo dozo, kot jo ima tifol (npr. folacin), vendar to potem predpiše ginekolog. Jaz sem jemala folacin 2 leti nepretrgoma (po navodilu ginekologinje) - dokler mi ni uspelo zanositi. Po zanositvi pa sem nadaljevala z elevitom, ki ima tudi folno, poleg tega pa še vse druge potrebne vitamine in minerale.

(odgovor članu Čuna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
20.9.2009 23:12:22   
anajan
Ni je potrebno jesti vsak dan. Folna kislina je potrebno za pravilno zaraščen hrbtenični kanal pri zarodku, kar se dogaja v prvih mesecih nosečnosti.

Priporočljivo je vnašati folno kislino 3 mesece po zaključku jemanja kontracepcijskih tablet.

V tvojem primeru, je tabletke Tifol priporočljivo jesti v času med ovulacijo in prvega dne menstruacije.


_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
20.9.2009 23:51:00   
mateyka
na švedskem priporočajo jemanje folne kisline nekaj mesecev pred zanositvijo in med nosečnostjo, takrat tudi omego3 (za boljši razvoj živčevja in možganov).

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
21.9.2009 18:21:40   
tweety83
Priporoča se jemanje 3 mesece pred zanositvijo in pa celo nosečnost. Jaz sem jih en čas jemala,pa nisem zanosila in sem potem nehala. ko sem zagledala user posted image sem jih začela ponovno jemat - prve tri mesece samo folno kislino, sedaj pa imam folno kislino z vitamini,ker prihajajo hladnejši meseci in razna obolenja.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
24.9.2009 7:32:56   
tiana85
Dobro jutrouser posted image  Rada bi se zahvalila vsem za svetovanje! user posted image

Tiana85

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
24.9.2009 9:47:33   
Mateja4
škodit ti ne more, lahko samo koristi... držim pesti da vama čimprej rata zagledat user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tiana85)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
13.10.2009 15:47:19   
cukica
Jaz sem jedla folno kislino 3 mesece pred zanositvijo in v četrtek zagledala svoj +,...tko,da to je odvisen od vsake posameznice ali bo jedla ali ne,Jaz sem si kupila centraamed mami,ki vsebuje še vitamine in minerale,...

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
13.10.2009 18:17:30   
divans1
Priporoča se, da jo ješ že pred zanositvijo, ampak itak ne veš, kdaj boš zanosila, lahko traja tudi leto in več, jst sm zdj na primer čist nenačrtovano zanosila in sem prej nč jemala, pol sm si kupla elevit od pozitivnega testa dalej.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
19.10.2009 14:30:27   
Anonimen
Pozdravljeni,

sama sem bila pred kratkim pri zdravniku in izvedela, da imam nizko raven železa v krvi. Zdravnica predvideva, da je lahko to stanje posledica dejstva, da sem vegetarijanka, vendar me je vseeno poslala na dodatne krvne preiskave. Glede na to, da načrtujem nosečnost, me zanima, kaj mi predlagate, da bi se čim bolje pripravila na nosečnost. Nameravam jemati kakšna nadomestila oz. dodatke, zato prosim za nasvet in priporočila kaj naj jemljem (folna kislina...). Doma imam škatlico tablet Elevit, kakšne izkušnje z jemenjem le-teh?


Hvala za odgovore,



(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
2.12.2013 12:47:37   
ninami
Živjo punce!
Rada bi zanosila. Imam vprašanje glede folne kisline. Brala sem, da jo je fino začeti jemati 3 mesece pred zanositvijo, tako da sem si že kupila folno kislino od Lekarne Ljubljana, pa me zanima če ima katera s tem že kakšne izkušnje? Ali je bolje če grem kupit Tifol?
Hvala za odgovor!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Folna kislina - koliko časa pred zanositv...
11.12.2013 20:22:57   
Amy_Lee
Midva se tudi že leto dni trudiva na drugem otroku. In se mi nesmiselno zdi jemati tolko časa folno, zato imam sistem. Približno 10-14 dni pred pričakovano user posted image oz. nekako v času ko naj bi imela ovulacijo, začnem jemati folno in ko pride user posted image preneham. In to ponavljam vsak mesec. Tako da mam škatlico tifola lahko tudi 3-4 mesece. V primeru da pa zanosim pa z uporabo samo nadaljujem, tako je bilo pri prvi nosečnosti. Upajmo da kmalu zagledamo user posted image se bom z veseljem filala s folno user posted image

_____________________________

Ne delaj drugemu tistega, kar sam nočeš, da bi drugi naredili tebi!

(odgovor članu ninami)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 lastnosti odličnega partnerstva
Preverite, ali ima vajino partnerstvo teh sedem ključnih lastnosti, ki vama bodo pomagale, da bo vajina sreča v dvoje tr...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?