|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako se s fantom pogovoriti o otroku
29.11.2015 10:44:44   
pepelkica
Živjo!
Upam,da pišem v pravo temo in želim kakšen dober nasvet od vseh vas na forumu,ki imate že izkušnje.
Včeraj sem načela temo s fantom o dojenčku ali si ga želi. Iskreno vam povem,da si ga sama zelo želim. S fantom sva skupaj 4 leta.
jaz sem stara 27 on 33 let. Na mojo žalost pogovor ni stekel kot sem si želela.
Prosim svetujte mi kako naj ga na lep način pripravim do tega,da bi mi povedal kaj več kot le to,da si ga želi. Dobila sem občutek,da se o tem sploh noče pogovarjati ali pa ga je česa strah.

Lp. pepelkica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako se s fantom pogovoriti o otroku
29.11.2015 14:06:01   
Daise
Ooooo!
Končno je nekdo odprl to temo, da bomo lahko klepetale in si delale družbo. No, jaz sem v podobni situaciji. Sicer sva malo mlajša, jaz 24, on 26, skupaj sva 6 let, Oba sva že pred leti govorila o tem, da bova nekoč imela pomladke, tako, da to sva ''razčistila''. Se nama je pa pred dobre pol leta naredilo, da nisva dovolj pazila pri zaščiti, tako da sva zanosila, ampak je šlo za kemično nosečnost (torej zelo zelo zgodnji splav). No od tistega dneva naprej je naraščaj vse kar mi hodi po glavi. Nekajkrat po tem sva še govorila o mojih občutkih, ve, da si tega zelo zelo želim, ampak pravi, da še ni pravi čas. Sicer imava svoje stanovanje, službe (sicer za določen čas), tudi sobotne večere večinoma že preživljava na kavču. - no nekaj malega o meni.
Edino kar ti lahko svetujem je, da ne govoriš, da si TI želiš dojenčka, ampak, da si želiš z njim ustvariti družino. To je edini nasvet, ki ti ga lahko dam, ki je pri meni malo deloval, da se je približal mojim občutkom. Moj je imel kar težko otroštvo in ko se pogovarjava, kako bova nekoč midva vzgajala in kako ga bova imela rada, se mi zdi, da se v njem začne prebujati želja.
Tudi jaz opazim, da ga je nečesa strah, ne zna pa mi povedati česa, pa tudi najbrž sam točno ne ve.
Mi je bilo pa zadnjič zelo zanimivo, ko sva gledala nek video. Sama po youtubu spremljam nekaj daily vloggerjev, in eden od parov je ravno rodil. Včasih tudi on pogleda kakšen vlog, no, pa sem ga poklicala, ko sta naložila porodni video. Ko sva ga gledala je dobil kar solzne oči, požiral slino - prav lepo je bilo :)

Upam, da nam čimprej uspe prepričati naše drage, medtem pa lahko skupaj zabijamo čas in delimo izkušnje :)

(odgovor članu pepelkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako se s fantom pogovoriti o otroku
30.11.2015 7:43:29   
MauMow
No jaz lahko povem kako je potekalo to pri nama. Ko sem sama začutila da bi imela otročka sem probala začeti s to temo. Najprej seveda ni bil ravno navdušen se o tem pogovarjat. Nato pa sem začela drugače, rekla sem da bi se pogovorila kaj misli o otročku, kdaj misli da bi bil čas za njega, ali si ga želi,.... No in tako je tema stekla. Samo nisem smela takoj reči da js bi ga imela. Očitno so moški zelo prestrašeni glede te teme. Po pogovoru je rekel da dajma še počakat da se nama ne mudi,... Potem pa je vmes moja kolegica rodila, pa poročila sva se,.... Potem pa gleda slike mene z tem otrokom od kolegice pa reče, veš kaj dajma imeti otročka. Mislim da je čas (no od pogovora je minilo je 2 meseca).

Moje mnenje je to da moški po tem ko rečejo da rabijo čas oz da ni pravi čas, rabijo svoj čas da o temi orng premislijo. In ko je sam pri sebi premislil, je sam rekel da je čas da imama otročka.

No seveda sva imela potem probleme z zanositvijo, ko sva zanosila bil zamujeni splav... Sedaj pa po 2 letih od kar sva začela, zgleda (trkam) da bova prišla do konca in dobila malega bebija. Skozi ta cel proces ki se je zavlekel sva se še bolj poglobila, tudi sam je vmes ugotovil kako zelo si želi otročka (predvsem po splavu) in je postal še bolj ljubeč in topel. Res samo pozitivne stvari sva potegnila iz tega.

Moje mnenje. Ne načeti teme s tem da hočete otroka. Začnite temo o tem kdaj bi imel, če bi imela,.... Potem pa jim dajte malo časa da premislijo še pri sebi po tem pogovoru.

Vso srečo.

(odgovor članu Daise)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako se s fantom pogovoriti o otroku
30.11.2015 7:55:44   
madjanca
tu ti pa res ne vem pomagat, ker je pri nama bilo ravno obratno..

sem se jaz bala, on pa je bil čisto za =) ampak ker vidim, kako močnno si želi, sem tudi jaz prišla ugotovitve, da bo najbolje, da se lotiva... sedaj sem mlada in s službo bo problem v vsakem primeru... in naredlo mi je en klik v glavi, ko sem vedla, da je čas za to...

on pa ima ta klik v glavi že eno leto user posted image tako, da delava aktivno na tem, samo sreče pa nimava...

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako se s fantom pogovoriti o otroku
30.11.2015 8:28:51   
Anonimen
Moja izkušnja.
Prvič sem 5 mesecev po poroki imela spontani splav(v 7.tednu), ki je oba zelo potrl. Tista nosečnost ni bila načrtovana, je bila pa zelo zaželjena. Jaz sem po SS samo sanjarila, kdaj bom spet zanosila, on bi pa kar čakal, čakal... strah je bil velik.
Ko sva se končno odločila, da zanosiva, nisva uživala v seksu, jaz sem mislila samo še na zanositev, bila sva kot robota, ClearBlue bi mi lahko bil tisti čas sponzor...dobesedno.:) In potem sva dala otročka na stran, jaz sem si misli zapolnila z novim hobijem, on je tisti čas veliko delal v tujini... in je nekega dne prišel neplanirano domov, seksala sva iz strasti in...bum... zanosila sem in zdaj imama čudovito hčerkico.
Drugi otrok je bil pa veliko večji zalogaj, kot sem si sploh lahko predstavljala. Zalogaj za prepričat moža. Jaz sem bila na drugega dojenčka pripravljena že nekako, odkar je bila hči stara 7 mesecev... že od takrat je želja gorela v meni. On pa ni bil pripravljen. In sem rekla, da bom čakala. In sem čakala. Dolgih 15 mesecev z občasnimi mojimi izbruhi žalosti in jeze. Letos v začetku leta pa je počilo, privrelo iz mene. Nisem več mogla čakati. Šla sem na vse ali nič, pripravljena sem iti stran in začeti življenje na novo. Dobesedno. Tega drugega otročka sem si tako močno želela, da me je trgalo od želje. Mož se ni dal. Čez čas se je prepir ohladil, vrjetno sva s tem sčistila zamero, postavila sem si nove cilje, začela sem se ukvarjat z športom, v službi sem delala na napredovanju... Nekega jutra sem vzela v roke bel list papirja in mu nanj napisala, zakaj si otroka iskreno želim, kaj želim še narediti pred zanositvijo in kakšni so plusi in minusi, da zanosim sedaj. Ko je bila priložnost, sem mu ga dala, on ga je tiho prebral in ga spravil. Nič več o tej temi. Počasi se je začel odpirat in ko so moji cilji postajali realnost in ko sva se veliko pogovarjala, sva prišla do točke, da si oba želiva tega otročka... močno, z vsem srcem... in potem sem zanosila v prvem poiskusu. Zdaj sem v veselem pričakovanju in pomladi bomo zibali.

Na moške ni za pritiskat, ampak če veš, da je to to, da se imata rada, da si otrok oba želita, je prav, da si razčistita, zakaj bi še čakala. Ne v enem pogovoru ali dveh... ta proces je lahko zelo dolg.

Srečno!

(odgovor članu pepelkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?