|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj otroka v "veliko" posteljo? in...
7.2.2007 13:09:25   
žarnica
No,doma imamo 18-mesečno hčerko, septembra pričakujemo še enega člana. Mislila sva,da bi hčerko že poleti poskusila navadit spanja v veliki postelji, seveda z ograjico. Je še prehitro?user posted image

prav tako sva jo septembra mislila vpisat v vrtec (to sva se odločila,še preden sem spet zanosila). Sedaj pa obe babici nasprotujeta,da bi šla hčerka v vrtec,da saj bom jaz doma,...Jaz pa vem,da bi bilo za hčerko bolje v vrtcu (bila bi v skrajšanem programu-torej bi šla po kosilu domov),rabi družbo otrok. Vedno je vesela,ko je kak otrok zraven nje,da se lahko igrata,...

kako imate pri vas to urejeno?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 13:17:09   
Jančika_
Moj tavečji je bil z mano doma celo nosečnost, bratca je dobil julija, avgusta je dopolnil dve leti, septembra je šel pa v vrtec. In smo čisto prav naredili, ker se ima tam super. Zdaj je bil dva dni doma (je zbolel) in mu je bilo grozno dolgčas. Pa še s tamalim se nisem mogla tako ukvarjati, ki je tudi bolan trenutno. Babicama ne bo treba biti doma z obema otrokoma, ne. Naredi tako, kot ustreza tebi in otroku.

Aja, naš tudi spi v vrctu. Najprej sem mislila, da bi ga hodila iskat po kosilu,pa se je to izkazalo za boljšo rešitev. Tako vsaj kaj spi, doma so bile pa z dnevnim spanjem skoz neke frke.

Glede postelje pa ne vem, mi smo našemu pred kratkim sneli stranico z otroške posteljice, pa je star dve leti in pol; ga niso gitre nič motile in še zdaj ima raje, da ga kdo drug pride iskat v poteljo, kot da bi sam zlezel doluser posted image . Po moje ni prezgodaj pri letu in pol, če ima postelja varovalo.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 13:28:18   
ostrouskaduska
Tudi mi podobno kot Jančika. Spomladi sem rodila, imela starejšo hčerko še doma, septembra  pa je šla v vrtec - do kosila. Tam se ima super, z uvajanjem ni bilo nobenih problemov, nikoli ni rekla, da ne bi šla v vrtec. Dopoldne se tako več posvečam mlajši punčki, ko pride starejša domov, pa več časa posvetim njej - jo pocrkljam, kaj preberem ipd. Meni se zdi tako super, saj imata obe dovolj pozornosti, jaz pa dovolj energije. user posted image  Starejšo smo dali v večjo posteljo pri 2 letih, šla brez problema, ponosna, ker je že "velika". Veliko sreče pri navajanju in nikar se ne oziraj na mnenje drugih - ti najbolj veš, kaj paše tebi in tvojim.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 13:49:13   
Anonimen
Po mojem z veliko posteljo z ograjico nebi smelo biti problema. V vrtec bi pa jaz otroka na tvojem mestu vsekakor dala, ker vsaj zase vem, da z dvema malima ne bi sfolgala, če ne bi bilo res nujno in se ne bi dalo drugače.

(odgovor članu ostrouskaduska)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 14:07:47   
Anonimen
Moja bo stara 18 mesecv, ko dobimo še drugega user posted image . Na veliko posteljo jo bomo začeli navajat nekje aprila ali maja in upam, da ne bo problemov. V vrtec je pa še ne bom dala, da mi ne bo vseh bolezni prinesla k tako malemu domov. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 14:15:10   
Pikabu
V ta veliko posteljo bo šla Ema zdaj enkrat. Za Maksa imamo košek, ki ga bo zdaj prerasel in bo dobil Emino posteljo, Ema ima pa veliko posteljo že v svoji sobi in komaj čaka, da bo šla lahko v veliko spat. Drugače pa iam kolegice, ki so prej dale otroka v veliko posteljo in ni bilo težav.

Sicer pa Ema ni v vrtcu. Rodila sem septembra in sem se bala, da bo mislila, da je zaradi dojenčka morala iti od doma. Vsi so se me strašili, kako bo naporno z dvema, pa moram reči, da nam gre super. Nimam nikogar v bližini, ki bi mi pomagal, mož hodi pozno iz službe, pa nam vse uspe dobro spraviti čez. Zdaj sem ju že navadila, da gresta oba ob isti uri spat popoldne, tako da imam vmes kakšno urco, dve celo čas zase, oz. za pospravljanje in kuhanje.

< Sporočilo je popravil Pikabu -- 7.2.2007 14:16:17 >


_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 14:31:10   
piščanc
če je vrtec veselje in ne nuja, je za otroka še bolje. se pravi, da gre v vrtec če to želi, kakšen dan se lahko doma pocrklja... ful je odvisno od otroka. a še spi popoldan, a je zelo razigran... ko sem imela jaz žigca je bila tjaša večkrat doma, ker mi je bilo tako laže - ni bilo treba zjutraj vstati zgodaj in oba spakirati..., popoldan točno ponjo...

tudi velika postelja je čisto OK, če je spredaj varovalo. vsakemu otroku se lahko neko stvar predstavi kot super - ker bo velika punčka, z njo bo lahko spalo žnj medvedov...

naš mališan ima veliko posteljo že od 6 meseca. tiste gitre mu ful niso šle. postelja je pa postavljena čisto zraven najine.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 14:56:43   
Mavrična zvezdica
Mislim, da velika postelja z ustreznim varovalom pri tej starosti ni napačna odločitev, naš je ful užival pa ravno tako še ni dopolnil dveh let, ko smo ga preselili - naš je ponoči zelo nemiren, če ima premalo prostora in v ta mali posteljici je bil že malo utesnjen (v ta veliki se je popolnoma umiril).

Vrtec - jaz starejšega vsekakor dala v vrtec:
1. več časa boš imela za dojenčka
2. bolj spočita boš in bo popoldne imel več od tebe
3. zelo pomemben je stik s sovrstniki in še bi se našlo.

Je pa res, da bo verjetno prvo leto precej bolan, kar pa tudi ne bo tako hudo kot bi bilo leto kasneje, saj boš doma in ti ne bo potrebno jemat bolnišče.

LP

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 18:09:33   
sezam
Se čisto strinjam s prednicam. Mi smo jo dali v taveliko postelje pred enim tednom (čez 14 dni pa bo stara 2 leti) in je čist super. Zaenkrat nobenega problema.

Glede vrtca, jo pa tudi nameravam dati septembra v skrajšan program, čeprav bom jaz doma (v začetku marca dobino pe enega user posted image ). Se mi zdi, da kar pogreša družbo - sovrstniki. Pa še kaj se bo naučila, kar ji jaz ne bi mogla zagotoviti. Enako ne babi, ki jo sedaj čuva. tako, da naredi, kot si se zamislila.

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 19:00:38   
žarnica
hvala za odgovore.

No,pri nas vrtec ni nuja,ampak predvsem bi jo vpisali zaradi družbe, pa da se še kaj novega nauči. Ker sedaj je čist nora,če kje vidi kakšnega otroka. Včasih greva mal mimo vrtca,vidi zunaj otroke in gre  kar k njim,pol je pa stran ne dobim.

Jah,nekje poleti jo bomo začeli navajat na veliko posteljo, saj zdaj res ne bi kupovali še ene posteljice. Upam,da ne bo problema.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 19:56:30   
Pupica
Tia je šla v svojo ta velko posteljo pri 20 mesecih.Brez problemov.Imela je le varovalno ograjico. Bilo je pa le kak mesec pred prihodom bratca, in navdušila sva jo, da bo bratcu zapustila ta majčkeno posteljo, ker je ona
že velika. In je tudi vsem zelo ponosno razlagala, da je ona že prevelika za majčkeno posteljo.
Pred tem pa je spala skupaj z nama v spalnici. Tako da je bil to hkrati tudi prehod v svojo sobo, pa ni bilo problemov.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 20:06:54   
bskrle
Za veliko posteljo se brez problema odločite.
ZA vrtec pa - pri nas vse prineseta domov, zato naša dojenčica pobere vse viroze, je stalno na ventolinu ... - pri nas se žal ne obnese. V dec. sta bili 4x v vrtcu, januarja morda 6x ...
Kako je s tremi doma? Grozno sem zmatrana!

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 20:20:42   
viv_
V veliko posteljo je šla pri 2 letih, 2 meseca pred rojstvom sestrice pa tudi v svojo sobo, pa ni bilo nobenih težav. Enako kot pri pupici, vsa je bila ponosna, da je ona ta velika...

Trenutno sem na porodniški, ta velika je pa v vrtcu, ker:
- če me je imela lahko ona 12 mesecev samo zase, se mi zdi fer, da sedaj približno toliko časa namenim tudi drugi
- v vrtcu se imajo super fino in z dvema doma se ne moreš prav kakovostno ukvarjati - ne z enim, ne z drugim

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
7.2.2007 22:18:58   
Anonimen
Tako kot pravi viv, in še to zraven, da si tudi TI zaslužiš, da imaš kaj časa zase, kar ga ob dveh otrocih gotovo ne boš. Nič babic poslušat, te so svoje otroke že spravile gor.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
8.2.2007 14:25:50   
Dadi
Jaz sem rodila ko je bila ta velika stara 15 mesecev. V času nosečnosti sem bila skoz doma(študentka) zato punčka ni šla v vrtec. Oz. sva rekla da bova videla kako bo šlo in če se bo pokazala potreba jo bova vpisala. Res je bilo včasih težko in sva kar kolebala...ampak zaradi financuser posted image je bila potem doma. V vrtec je šla, ko je dopolnila dve leti oz. ko sem končala drugo porodniško in dobila službo. Če vidiš da ji družba otrok veliko pomeni, bi jo jaz na tvojem mestu kar vpisala v vrtec za polovico dneva...

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
8.2.2007 14:56:41   
Marogica
Ta večjega smo dali v veliko posteljo nekje pri 20 mesecih, mlajšega kakšen mesec kasneje. Razlog pa je bil ta, da nam je ta večji vez splezal in tako nerodno padel, da je imel nalom roke in 3 tedne gipsa. Kot vedno napišem, bolje, da pade iz 30 cm, kot pa 130 cm. Pri nas se je obneslo, brez večjih problemov. Ta manjšega sem našla kakoe 3x spati na tlehuser posted image , te večjega nikoli.

Kar se pa vrtca tiče, pa sem istega mnenja kot viv. In ne poslušaj babic, glej na svoj situacijo in zadovoljstvo vseh v vaši družini. Lahko je enemu govoriti, ki situacijo od daleč opazuje, če pa bi mogel biti z dvema 24 ur, je pa to druga pesmica.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
8.2.2007 15:05:43   
corfu
No, mene pa zanima kolikokrat so otroci iz velike postelje prišibali nazaj v dnevno?user posted image  Ste imele s tem veliko težav?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kdaj otroka v "veliko" posteljo...
8.2.2007 15:28:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: corfu

No, mene pa zanima kolikokrat so otroci iz velike postelje prišibali nazaj v dnevno?user posted image  Ste imele s tem veliko težav?


Kot sem napisala, ta večji nikoli, ta manjši mogoče 1x na teden v povprečju, vendar ga damo nazaj spat in je OK. Zjutraj pa ga prišiba k ta starejšemu v sobo. Tam se včasih igrata ali pa prideta v spodnje nadstropje k nama, v spalnico. Z roko v roki.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?