|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kolposkopsa
27.4.2015 14:39:56   
adeliinaa
pozdravljene, na to stran sem se obrnila z razlogom če je imela katera izmed vas podobne izkušnje.
s fantom že nekaj časa delava na otročku, sicer se s tem nisem obremenjevala preveč, sem si mislila ko bo čas pač bo:) Sem imela pa nedolgo nazaj čisto rutinski pregled pri ginekologinji, vzem brisa, vendar sem dobila slab rezultat. ginekologinja je rekla da je mogoče kriva slaba odpornost in da bova test še 1x ponovile. tudi drugi rezultat je bil porazen, šlo naj bi za neke spremenjene celice. zdaj sem naročena na kolposkopso in me zanima kako ta pregled poteka in kakšno je nadaljno zdravljenje? če ne odkrijejo raka, kakšen je postopek da se temu izognem in kolikšna je možnost za zanositev?
Zaenkrat sem pri sebi opazila edino to da so moje menstruacije bolj blage in namesto 5 dni trajajo 3-4 dni, drugače so redne, ostalih težav nimam, ki bi kazale na kakršnokoli rakavo obolenje.

če je katera izmed vas že dala to kolposkopso čez, bi prosila da mi bolj natančno razloži potek. so bolečine res tako neznosne, da se v najslabšem primeru ostane v bolnišnici?

vnaprej hvala za odgovor

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kolposkopsa
3.5.2015 20:33:31   
itaMara
Živjo,
tudi sama sem se morala soočit s slabimi brisi...in vsemi vprašanji, ki jih imaš sama. Mogoče je najlažje, da povem na svojem primeru...
Moj bris je bil vedno na meji, pred dvema letoma so me prvič poslali na kolposkopsko. To ni nič drugega, kot navaden pregled, le da ti, odščipne malce ''kritičnega'' tkiva, res malce.[/color] Skoraj nič se ne čuti, vstabi ti tisti polmetrski trak in po 5 urah ga sama izvlečeš ven. Fino je, če kak teden nimaš odnosov, da se lepo zaceli. Midva sva počakala le 3 dni in se mi je potem malce vnelo, pač malce sem krvavela še 14 dni...nič hudega. Potem pa te naroči na naslednji posvet/pregled...pač kot običajno ob brisu. Nič hudega, res user posted image
Meni je bilo hudga, kar je sledilo user posted image torej, po prvi kolposkoski se niso odločili za kaj bolj drastičnega, je bilo ok, vse do naslednjega brisa, ko sem bila ponovno napotena na odščip- lani so me imeli vsak mesec na mizi, enkrat bris, drugič odščiš...ene 5 mesecev, čez poletje mir.
Decembra so naredili vse mogoče brise in odščipe, ker sem omenila, da bova morala na umetno (vzrok partner), spet niso nič videli in potem januarja sledi še en odščip, rezultat CIN I, CIN II, napotena na LETZZ poseg. Seveda jaz v jok in kreg, da nočem na poseg, da želim prej otroka. Sploh, ker sem imela v Leonišču zadnje mesece vedno drugega zdravnika, zadnja h kateri sem šla, je bila zelo neprijazna...celo je rekla, da je njej vseeno kaj naredim, da ona je svoje naredila in da jo briga, kaj jaz naredim...halo??? obrnila sem se na Uršulo (Reš), kjer bi delali umetno in mi je vse lepo mirno razložila (malo intermezza za vse, ki pljuvate po Reših).
Torej s LETZZ postopkom z zanko odstranijo kritične dele materničnega vratu. To skrajša mat. vrat, kar ima lahko za posledico, da kak mesec prej rodiš, baje nič paničnega. Čeprav sem bila sama zelo panična. po tem posegu ni priporočljivo, da zanosiš 4-6 mesecev, 6 tednov itak ni ničuser posted image

No, na dan posega je bila tam spet ena peta zdravnica in ko sem bila že na mizi, je želela sama preverit izvide in se potem na mojo srečo odločila ''le'' za laser, saj sem omenila, da si zelo želiva otročka. Nič krajšanja mat. vratu, samo 3 tedni nedotakljivosti in že po 2 mesecih greva lahko v postopek user posted image Kontrolni pregled čez pol leta.
Tudi jaz nimam nikakršnih težav, menst redne, vse ok, predrakave spremembe niso vzrok, da ne zanosim. Temu se ne moreš izognit, bolje, da te poservisirajo sedaj, kot pa da je prepozno. No, izogneš se lahko edino, če zanosiš, ker nosečnicam nič ne delajo. Vendar s tem le prestaviš, ker te bodo pač ''mučili''potem.
Jaz ti predlagam, da to odpraviš čim prej, ker meni se je vleklo 2 leti in ni prijetno, sploh, če moraš potem še na umetno.
Uf, sem se kar razpisala, verjamem, da je vmes napisanega marsikaj nepotrebnega....vendar so prstki kar tipkali.
Srečno, kakor se ti že pač izteče...če je pa še kaj takega, pa s veseljem odgovorim, če le znam user posted image

(odgovor članu adeliinaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?