Okrevanje po CR (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


Anonimen -> Okrevanje po CR (13.7.2006 8:36:26)

Torej - končno mi je jasno, zakaj taka razlika pri okrevanju po carskem rezu.

Vedno sem mislila, da je to pač odvisno od praga bolečin človeka, od organizma, ki je pač različen od človeka do človeka. Pa ni čisto tako.
Zdaj mi je končno jasno, zakaj sem jaz bila tako boga, da še najmanj 3 tedne nisem mogla sama okoli hodit, da o bolečinah več kot 14 dni po CR ne govorim.

Včeraj sem namreč prebrala v eni reviji, da je to odvisno od tega, kako dolgo so trajali popadki pred posegom. Torej najhitrejše okrevanje je po elektivnem carskem rezu, kjer je maternica pred posegom bila nedotaknjena. Naprej je pa dolžina okrevanja odvisna od tega, koliko časa so trajali popadki pred posegom, koliko je bila maternica prej že razbolela.

Prav zanimivo, sem vesela, da končno vem, zakaj sem jaz bila tako nenormalno boga.




ZARA -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:37:32)

Ekskjuz mi?




Bubamaraa -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:40:50)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:42:28)

Ja, ja, saj sem že popravila.




Anonimen -> Okrevanje po CR (13.7.2006 8:44:10)

Ne vem, zakaj ni popravilo naslova. No, sem ga še enkrat. Ekskjuz mi.




Bubamaraa -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:44:28)

Sedaj je pa tudi meni bolj vse jasno......ker jaz sem mislila, da ne bom preživela CR in da se ne bom nikoli na noge postavla.......




cmokec -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:45:34)

Ta teorija je čisto možna. Jaz sem imela sem ter tja kak popadek pred CR in sem brez bolečin odkorakala domov. Edino bolj puklasto sem se držala zaradi šivov.




ZARA -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:53:00)

Lahko da je res...Jst nisem imela nič popadkov in nič večjih problemov po CR...




urška76 -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:55:28)

Mogoče, sam jest sem bla cel dan na umetnih popadkih, pa vseeno nisem imela problemov po CR.




Anonimen -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 8:58:41)

Jaz sem imela prej dva dni svoje popadke, sicer blage, potem od od 7. ure zjutraj do 16. ure umetne, ampak HUDE, se mi je že bledlo. Poti v operacijsko se sploh ne spomnim.
Urška, a pa si ti imela hude, ti je močno prijelo?




kofetek2010 -> RE: Okrevanje po CR (13.7.2006 9:24:43)

mene je takoj po CR bolelo kot 1000 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] (sem dobila max dozo proti bolečinam, zato tisti dan nisem smela dojit) in še enih 14 dni doma, potem pa je bilo boljše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

sem pa imela popadke že prej, vendar ne nekih močnih, mogoče sta bila 2 bolj močna, a še vedno ne ful [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

sem pa imela urgentni spinalni CR




eva1 -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je j (13.7.2006 9:26:01)

Ja možno da je to ena od teorij, vendar pomoje ni vse od tega odvisno! Moja cimra je bila tudi 2 dni v porodni predno so se odločili za CR, pa je bila takoj na nogah, tudi večjih problemov ni imela!
Recimo pri drugih operacijah, recimo slepič-pred operacijo vedno boli, ker se ga neurentno le redko operira, pa nekateri so takoj ok, drugi spet rabijo par dni, da lahko vsaj malo fakunkcionirajo nazaj...al pa pri programskih operacijah-nima noben bolečine, prenaša pa jo vsak drugače...




diva 4 -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 9:28:11)

Jaz sem imela dvakrat CR.Prvič so mi sprožili porod  zato , ker je mala hirala v meni.Sem imela 12 ur ful močne umetne popadke , tak , da so že babice hodle okrog čisto zelene in obupane , saj zdravnica ni dovolila zmanjšati popadkov.Ker po 12ih urah nisem bila nič odprta so mi urgentno naredili CR.Po 8ih urah sem sama šla na wc in se tudi umila,  po enem tednu ni bilo več bolečin .Po drugem - elektivnem CR (brez vsakršnih popadkov) , pa sem bila veliko bolj boga.Še sedaj , 13m po porodu , me večkrat boli .Pa ne tam kjer so šivi zunaj na koži ampak nekje v notrnjosti.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.7.2006 9:40:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




urška76 -> RE: v okrevanju po carskem rezu. Jaz najmanj 3 tedne nisem bila soposobna sama hoCR - končno mi je jasno (13.7.2006 9:44:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz sem imela prej dva dni svoje popadke, sicer blage, potem od od 7. ure zjutraj do 16. ure umetne, ampak HUDE, se mi je že bledlo. Poti v operacijsko se sploh ne spomnim.
Urška, a pa si ti imela hude, ti je močno prijelo?


Kaj pa vem, pred EA so bili že kar hudi, me je močno bolelo, potem mi je pa tud anestezistka rekla, da sem imela zelo močne popadke, da bi bila brez EA zelo boga. Mogoče mi je pa EA prihranila večje probleme po porodu.
Sem pa flašo popadkov dobila malo pred deseto, potem mi je babica do dveh vsakič mal povečala dozo (sem bila baje preveč sproščena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), no ob štirih popoldne sem pa dobila EA in je bilo konec bolečin. Pa ponavadi imam visok prag bolečine, tako da je bilo res že hudo, ko sem rekla, da je čas za EA.




karinka -> RE: Okrevanje po CR (13.7.2006 10:46:43)

Ja to bo najbrž kar držalo. Jaz sem imela zaradi eklampsije elektivni carski rez, in moram reči da me po sami operaciji res ni bolelo. Je pa res da sem imela zaradi eklampsije po porodu toliko večje težave.




živa -> RE: Okrevanje po CR (13.7.2006 12:03:25)

Splišni, jaz sem tudi slišala za to terijo. No, pri meni drži: elektivni CR, ko sem naslednji dan vstala, me je sicer precej bolelo, ampak potem sem DOKAJ normalno funkcionirala, po dveh tednih pa sploh brez večjih bolečin.

Meni je bilo v porodnišnici najhuje otroka vzet ven iz posteljice in ga prestavljat iz ene na drugo stran pri dojenju. Vstajanje, usedanje in vzdigovanje je trajalo približno pol ure, dojenje pa maksimalno 15 minut[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ko sem prišla domov in mi je mož nosil in prestavljal otroka, se mi je zdelo, da sem v nebesih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]!!! 

Se mi pa vseeno zdi, da sem zelo "poceni" prišla skozi. Čeprav nisem imela izbire in jo tudi pri naslednjih porodih žal ne bom imela. Sem imela pa spinalno analgezijo (pa še moj dragi je bil zraven), tako da sem bila po operaciji čisto prisebna.

Lp,

živa




cebelicamaja -> RE: Okrevanje po CR (13.7.2006 13:37:47)

imela sem najprej 4 ure močnih popadkov, pa potem še v porodni 8 ur [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] popadkov. po carskem rezu sem bila kot rožica. no, saj je bolelo, samo nič groznega.

lp, maja




MojcaG -> RE: Okrevanje po CR (14.7.2006 13:53:20)

meni so v 14-ih dneh šestkrat sprožali porod, ves čas popadki, nič odpirala. na koncu je bila že panika, urgentni cr, na srečo vse vredu. bolečine pasje prvi dan, in okrevala sem res počasi, vendar v treh tednih sem bila ok. je pa res, da sem ves ta čas po prihodu iz bolnice intenzivno počivala - kaj drugega nisem mogla.




Dashenka -> RE: Okrevanje po CR (14.7.2006 14:27:11)

Ne vem no.
Mene so umetni opadki zvijali več kot 12 ur, pa sem bila po CR kar hitro nazaj "v  formi".
"Našopali" so mi jih na par minut, pa sem se še vedno odpirala po milimetrih in ne centimetrih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].





DEJANA -> RE: Okrevanje po CR (14.7.2006 15:42:41)

Hvala enako, tudi jaz sem se odpirala po mm in s pomočjo hudih umetnih popadkov. Trajalo je več kot 12 ur, pa so naredil CR. Prvi dan sem že hodila in 8. dan domov šla praktično brez bolečin.... tudi sedaj me nič ne 'matra' (trkam)...




mojčika -> RE: Okrevanje po CR (14.7.2006 15:58:39)

O ja tudi jaz vem, kako je to, 20 ur popadkov, zadnjih 8 še dve dozi umetnih, potem pa carski, ki sem ga z EA čutila, čisto res in so me potem raje uspavali, ker nisem imela več moči, groza, jaz sem se v bolnici komaj priplazila do WC-ja, pa še kakati nisem upala še dolgo, po prihodu domov, me je mož še kake 14 dni vzdigoval s podtelje. Potem je še kar bolelo bolelo, pa sem šla k dohtarju, pa je rekel, da mi je intenziven porod potrgal trebušne mišice, pa še maternica se mi nis krčila, pa je že 3 mesece mimo.

Je razlika in huda, malo pa tudi od tega, kako naredijo.

Je pa mimo, a ne.




Minka Pobalinka -> RE: Okrevanje po CR (15.7.2006 7:25:57)








Jaz sem imela elektivni CR, vstala sem že nekaj ur po posegu. Bolelo je, ampak se je dalo preživet.. no 5 dni po posegu sem šla domov s popolnoma zaceljeno rano (imela sem notranje šive), bolelo je še kakšen teden in potem sem bila že skoraj 100% fit. Danes ( 8 m  po porodu) se mi rana sploh ne vidi več, oz. moraš res dobro pogledat, da vidiš kje je rez... Skratka - takole bi komot rodila vsak mesec enkrat.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Minka Pobalinka -> RE: Okrevanje po CR (15.7.2006 7:28:24)











Vedno sem mislila, da je to pač odvisno od praga bolečin človeka, od organizma, ki je pač različen od človeka do človeka. Pa ni čisto tako.
Zdaj mi je končno jasno, zakaj sem jaz bila tako boga, da še najmanj 3 tedne nisem mogla sama okoli hodit, da o bolečinah več kot 14 dni po CR ne govorim.



Splišni jaz sem se 14 po porodu vsedla v avto ( sama ) in šla v Ljubljano v šoping za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Bonnie_RR -> RE: Okrevanje po CR (16.7.2006 0:21:24)

Mogoče pa je res kaj na tem...

Jaz sem imela elektivni CR, prej nobenega popadka (no, zjutraj naj bi CTG nekaj zaznaval, ampak jaz nisem ničesar čutila), po CR sem se isti večer že tuširala in šla na wc (seveda s pomočjo sestre). Bolečine so tudi kmalu izginile, tako da sem okrevala zelo hitro in brez problemov.





Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>