|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Junijčki in junčike 2006
16.7.2006 13:02:49   
Erdbeere
No mamice, kje ste zdaj, ne vem a zdaj ko imamo pa svoje user posted image  pa ne bomo več čvekale?

Oglasite se kaj pa povejte kako se komandirate s svojimi user posted image  in kako kaj naši veliki user posted image ?

Naša je nadvse navdušena nad bratcem, pa tudi Žiga ko jo zagleda se ji začne na vsa usta smejat. Drugače smo pa kar veliko pridelali v enem mesecu iz začetnih 4.160 smo pri prvem pregledu pridelali na 5.820 ter zrasli iz 55 cm na 58,5 cm. Kar veliko, kajne? Je tak kot je bila Teja pri 3 mesecih. Jah nimamo kaj je požerušček.

No toliko zaenkrat od mene, pa oglasite se kaj

papa

< Sporočilo je popravil nalin -- 8.10.2006 12:11:28 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
17.7.2006 10:46:48   
Mimmi78
Naš sonček je na svet privekal v začetku junija, malo pred rokom. Moram pa ga pohvalit, da je zelooo priden, veliko spi in tudi ko je buden, je zelo priden. Je pa prvi otroček in je zato mogoče veselje in potrpljenje toliko večje. V porodnišnici je kar hujšal, saj zaradi zlatenice ni hotel jesti (pa tudi porod je bil kar naporen). Zdaj pa pridno pridobiva kilograme. V porodnišnici se ni in ni hotel dojiti (ves čas sem maltretirala in klicala sestre, da naj mi pokažejo kako pristaviti in prepričati dojenca, da naj se doji. Zelo sem si želela dojiti in bila tudi kar vztrajna). Zdaj pa vleče po cele dneve, ali spi ali pa vleče. Se mi zdi, da se zelo rad kopa. Sicer še ne kaže kakšnega velikekga navdušenja, ampak gleda 'kot čuk' okoli sebe. Zdaj v kratkem bomo začeli s striženjem nohtov. Po moje bo kar zahtevna 'operacija'.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
17.7.2006 12:37:11   
bori1
Bravo jagodka, user posted image user posted image user posted image . Sem ravno s tem namenom danes sedla za računalnik, da odprem novo temo. Si vsakek toliko posms-jam z Bojko, ostalih pa ne vidim in ne čujem nič.user posted image user posted image user posted image

Naš Matic je priden fant, iz začetnik 2740 cm je v 1. mesecu prišel na 4290, torej je pridobil 1550 kguser posted image user posted image user posted image user posted image , kar je v primerjavi s starejšo sestro 2krat toliko. Iz 48 je zrastel na 52 cm. Jemo na 1,5user posted image do 2,5 uri, izključno se dojiva, ne dodajamo niti čaja. Edina stvar, ki jo Matic dobiva so kapljice Sab simplex - sicer verjetno bolj blažev žegen, ampak se dečko vsaj "sprdi" (obstaja za to kakšna lepša slovenska beseda, da me ne bodo brisali??user posted image ) krčki so občasni, ima pa napade joka - po moje preutrujenost tam med 19 in 22 uro zvečer. Dan prespi z enim do dvema budnima obdobjema in 2nim spanjem v vozičku. Ponoči se dojiva 2-3 krat odvisno od uspešnosti podiranja kupčka- to nam gre zelo slabo in trebušček je posledično kot žoga. user posted image kar verjamem, da fanta boli in dražii. Uporabljava Pampers 2 in sva oblečena v 1 benko ter 1 bombažne ali pliš hlače s stopali- glede na vreme. Ima previjanje z 1 tetra, kljub temu da imava kolke 1a, pravokotne. Nasvet patronažne, da bo potem za sigurno mir.

Maruša je v brata zaljubljena, le v začetku je bila razočarana, ker se še ne more igrati z njim, klju temu, da smo to večkrat debatirale. Sodeluje pri previjanju, kopanju in sprehodih, zvečer si 1 do 2 uri vzamem čas samo zanjo, tako da ima Matica očka. Takrat se kopamo, šminkamo, rišemo,... mi pa po pravici povedano zmanjkuje časa za hišna opravila, saj je mali zahteven, Maruši pa pozornoszi nočem odrekati. Počivamo med 23 in 6 uro, z 2nim bujenjem vmes. Zaenkrat gre. Samo, da so otroci zdravi,...

Z avtom smo šli samo do posvetovalnice, v trgovino nisem še šla. Iz lekarne mi tosamine blazinice in vir vložke nosi mož, plenice Baby love in Pampers rabim še začetno zalogo. Imam pa namen do Mullerja, ker so majčice navdušene nad njihovimi plenicami. Kako gre vam? Kaj uporabljate ve in kako gre dojenje-spanje?

Obenem lep pozdrav od Bojke, ki zaenkrat ne more do računalnika in ima polene roke dela s Saro, ki jo dražijo krčki,...

se pišemo,...

< Sporočilo je popravil bori1 -- 17.7.2006 12:52:56 >


_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
17.7.2006 18:20:53   
planinc1978
Naš Luka je sedaj tudi star malo več kot mesec, bili smo že v posvetovalnici, zaenkrat je vse ok. Veliko spi, ponoči se zbuja 2x, čez dan je pa malo več buden. Prve krčke je dobil že po drugem tednu, sedaj jih pa nima ravno veliko-vsak tretji dan mogoče. So se pa danes začeli krčeviti joki na trenutke, ki držijo minuto dve,potem se pa umiri.Sklepamo, da je to od kapljic AD3, ki jih jemlje že tretji dan. Takega joka tudi pri krčkih ni imel.
  Me zanima,če gre katera kaj v Avstrijo, bi naročila druge kapljice, ki ne povzročajo krčev? Oleovit ali nekaj podobnega, se mi zdi.
 Na sprehodih smo od osmega dneva po rojstvu, okoli 2x-3x dnevno, mali se še ni namerno nasmejal-smo v pričakovanju.
Od odpusta iz bolnišnice je pridobil od 3460g na 4460g, zrastel pa je iz 52cm na 55,5cm. Na začetku je imel malo zlatenice, samo je bila zelo blaga oblika, zdaj je ok.

Toliko zaenkratuser posted image


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
19.7.2006 16:27:05   
bori1
Tudi mi smo dobili ad3 kapljice in kot prvič jih tudisedaj ne nameravam dajati. Matic ima dovolj krčkov brez tega, spomnim se, da je bilo prvič s hčerko tako hudo, da je včasih od hropenja po napadu joka komaj še dihala. Tako, da jih sedaj ignoriram. bomo videli kako bo,...

lp Bori1

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
20.7.2006 11:48:45   
planinc1978
bori1, a ni nujno, da dojenčki jemljejo kapljice - zaradi kosti, rahitičnosti?user posted image

Drugač pa pravjo, da krčki niso nujno posledica jemanja kapljic ali pa zaradi prehrane mamic. Če jih otroček ima, jih ima. Naš jih sedaj že kar nekaj dni ni imel, pa tudi ko jih ima ne trajajo dolgo- max pol urice. Smo pa včeraj začeli prakticirati spanje na trebuščku, ki našemu Lukatu zelo paše in tako tudi dlje spi.


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
20.7.2006 12:46:15   
bori1
Planinc1978 Da ne bom krive vere učila, verjetno morajo nečemu koristiti, ker jih drugače pediatri ne-bi predpisovali. Prvič hčerka do dajanja kapljic ni imela krčev, po kapljicah pa. Pediatrinja nam je nato dala samo d vitamin, ki pa tudi ni stvari poboljšal,... ne vem. Odločila sem se, da ne bom dajala. Poskusila sicer bom po dopolnjenem 6 tednu, a če bo še slabše, jih bom brez slabe vesti ignorirala.

Drugače pa nas vročina daje. Sinek je nemiren, malo spi in neredno je - po moije samo pije, da se odžeja. Dobila sva prve glivice pod plenicami in jih tudi že odpravila in mami definitivno ne sme jesti pečenih paprik, ker je joj!!! Ostale? Kako gre? JKeste kaj? Jaz sem na fini dieti ; napolitanke pa sloadoled,...user posted image user posted image user posted image pa kakšnega radlerja vsake toliko,...

lp, bori1

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
20.7.2006 14:46:35   
Erdbeere
No takole punce, da ne boste rekle, temo odpre potem pa nič ne napiše user posted image  Sem v ponedeljek dobila ADSL user posted image  zame, pa je potem un stric, kokr je prišel znmontirat ugotovil, ad nimam mrežne kartice in potem sem bila do sedaj brez interneta.

Jah mi lepo rastemo, mali je ful priden, lepo je pa spi, ponoči spimo običajno od 22-3,30 potem pa jemo in se naslednjič zbudimo okrog 6-7 enkrat.

Tudi naša velika sestrica je naravnost zaljubljena v bratca. Vseskozi bi mi samo pomagala.

Imamo pa pleničke številka 3 (sej a je kaj čudno, če ima pa naš korenjak ze zelo blizu 6-ih kilogramov) in sem se prav čudila kako da komaj dvojkico gor dobim user posted image

Drugače smo pa mi že zelo zelo leteči, mali je že pravi popotnik. Predno smo uspeli priti do posvetovalnice, je bil že 2x pri zdravniku, sicer ne on ampak samo kot spremljevalec. Je imela Teja angino in smo kar naprej viseli pri zdravniku, ati je bil pa v službi, tako da smo kar lepo vsi trije odšli na potep. Veliko se sprehajamo po Arboretumu, je tako lepa senčka in prav fino hladno.

Oblečen je pa naš, hm no ja bolje rečeno skoraj slečen, ima običajno čez dan samo pampersko in bodi s kratki rokavi, pa še to mu je kdaj kar preveč, če je pa slučajno bolj hladno pa še kratke hlačke pa nogavičke.

No toliko zaenkrat pa se spet beremo.

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
21.7.2006 10:45:21   
planinc1978
No tudi nas daje vročina, zato smo si tudi kupili prenosno klimo in se zdaj z njo nekoliko ohladimo. Enkrat dnevno pa smo začeli dajati tudi malo bebi čaja - do15ml.

Kar se oblačenja tiče, smo mi praktično že od začetka v plenički in bodiju s kratkimi rokavčki. Na nogice pa damo nogavičke.

Nam pa zelo paše sprehod, tako da smo že okrog 8ure zjutraj zunaj, do ene 10h, ko pritisne vročina.

Kar se hrane tiče, jaz se še nekoliko držim in še ne jem svežega sadja in zelenjave, svinjskega, mastnega, čokolade- čeprav se tu včasih pregrešim... Sem pa začela počasi delati trebušnjake, o kakšni pretirani dieti pa še ne razmišljam, ker mi že tako primanjkuje mleka in spijem po 3l vode na dan, pa še čaj za dojenje, pa pivo...

bori1 jaz bom kapljice še kar dajala, dokler ne bo prevelike krize s krčki, sedaj je kar ok.

LP, planinc


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
21.7.2006 18:25:08   
Anonimen
En lep pozdravček še od mene. Sem se uspela dokopat do ringaraje, čeprav zdaj samo toliko da vas pozdravim. Nisem še uspela prečekirat postov od takrat, ko sem se poslovila.
Niti ne vem, če klepetate še iste junijke kot na forumu nosečnost, zato pozdravljam še vse nove.
No, kot veste imamo od 20.06.2006 v naši družini novo članico Saro, prišla je z nekajdnevno zamudo, po zelo hitrem postopkuuser posted image . Bilo je vse zelo hitro, ob petih sva dobila dodeljeno porodno sobo, ob 08.20 pa smo se že cartali. Brez umetnih popadkov, brez lajšanja bolečin...babica je rekla da naj še kar pridem, da sem rojena za rojevanjeuser posted image  In za razliko od prvega poroda....pravi blagor....nič rezanja. Na koncu sem dobila le dva lepotna šiva.
Dojenje nam ni steklo, vse skupaj se je zelo zakompliciralo, tako da sem še na antibiotikih, ampak tole me je tako psihično zdelalo, da sem se komaj pobrala. Zdaj je že ok, Saro že lahko stisnem k sebi, brez da bi stiskala zobe od bolečin. Bilo je grozno, res.
Drugače pa smo zelo super, velika sestra je Saro lepo sprejela, nimamo težav. V glavnem....vsi smo zaljubljeni vanjo. Čeprav je čisto nasprotje naše tavelike punce. Spi zelo malo, oziroma skoraj nič. Veliko nas črviči. Jaz v šali rečem, da je to zaradi tega, da si ati in mami ne bi slučajno omislila še enega bebijauser posted image . Je zelo naporno, ampak prelepo.
Lep pozdravček vsem

(odgovor članu planinc1978)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
22.7.2006 8:39:25   
Erdbeere
Bori iskrene čestitke še enkrat, pa oglasi se še kaj.

Pri nas so AD3 kapljice zaenkrat še v omarici, čakam, da bo še malo zrasel, ker ne vem zakaj bi moral otrok trpeti pa prenašati krčke, če jih ni potrebno.

Kar se pa prehrane tiče pa jem v bistvu prav vse, no ja svinjskega mesa ravno ne ker ze tako ali tako nisem ljubiteljica svinjine, drugače pa vse od solate (zelene, paradižnika, fižola) do breskev, marelic, češenj sem se najedla, ko so bile, njami, skratka zaenkrat ni problemov, če bodo pa nastali, bo pa mamica nehala vse te dobrote uživati. Drugače pa pijem ogromno, predvsem vode, zvečer pa očiju ukradem malo pivičke, pa še malo soka notri pa je.

No lepo se imejte pa čimmanj krčkov in neprijetnosti 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
23.7.2006 9:34:23   
bori1
Ejlauser posted image ,

en lep vrooooooooooč pozdrav še s postojnskega konca. Matic dremlje zunaj v vozičkuuser posted image , Maruša gleda živ-žavuser posted image in ati seveda delauser posted image ,... sem nahitro pomila po tleh, zložila plenice, dala kuhat juho, sedaj me pa čaka še generalna kopalniceuser posted image ,... pa upam, da se bo prej zbudiluser posted image ,... drugače smo dobro, čakamo obljubljeni dež in se nosimo. dojenček spi slabo in ima zopet vneto rito. Dala sem ga v body pa mu je še kar vroče. Po vratu je dobil izpuščajčke, patronažna pravi, da je to od vročine,... tako da se slačimo in ga čuvamo v senci. Tudi sama sem dobro, le mleko me obliva. Mi teče še bolj kot prvič in si skozi povštrčke menjavam. Če mi ne spušča mleko skozi majico, jo pa Matic s kupčkom uštimauser posted image ,... no ja, pa se da. Jutri grem v nakupovalno raziskovanje za bodyi, ker jih prvič moje veliko jesensko-zimsko dete tako majhnih in s kratkimi rokavi sveda ni rabilo.

Ostale? Kako gre? Kje so zaliga, coolbabe, kaktea in druge junijke?
user posted image user posted image user posted image user posted image

se pišemo, Bori1



< Sporočilo je popravil bori1 -- 23.7.2006 9:39:11 >


_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
24.7.2006 14:18:36   
kaktea
HOJLA!!! VROČINA ZUNAJ TOLČE IN MI IMAMO DANES 4 TEDNE!!! Ja do sedaj si res nisem vzela veliko časa za pridet tu gor pogledat...ma veste kako je to, prvi otrok in novopečena mamica je vsa fascinirana in seveda polno zaposlena...kako vam uspe z dvemi kaj po hiši naredit???!!!user posted image  Moja Tarin je pridna pupa. Malo pojoče ko jo hkrati morijo trije faktorji. Je utrujena in hkrati lačna in še kakala bi rada. Pa ne ve točno kaj bi ta prvo rešila. Tako je to. Ko je že lep cajt budna postane utrujena in če jo lih takrat zgrabi še lakota poje zelo malo in zaspi...zato se potem zbudi v roku ene ure in je se vedno utrujena in lačna, če pa jo še kakat prime, no pol pa mora malo pojokcat da nam pove da je hudo...
Pridem kmali nazaj...Tarin me sedaj kličeuser posted image

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
24.7.2006 15:27:16   
kaktea
evo me, da nadaljujem. Ta teden greva prvič v posvetovalnico. Prav me zanima kako bo. Glede tistih kapljic pa me je zdaj že v naprej strah...upam da je nebodo preveč črvičle.
Glede moje prehrane sem zdaj že probala jabolka, paradajz, melono,par listov solate...seveda v malih količinah in nič ni bilo slabše kot ponavadi. Breskev (ki jih obožujem) pa se še nisem upala probat.
tu nekje na forumu ringaraja sem zasledila debato o probijotičnem jogurtu...žlička na dan, odžene krčke stran (ke pesmico sem si izmislila). No pri tej debati je bila povzava na medover.net in na forum z patronažno sestro...no, naj bi žlička takega jogurta bila pozitivna za dojenčke od enega meseca naprej...
Tako.
Glede mojega poroda, ki ni hotel in hotel pridet...PDP je bil 17.06.06, v nedeljo zjutraj 25.06.06, mi dežurna ginekologinja pogleda vodo..čista in se odloči da mi da svečko za odpiranje...in grem domov. Glej ga zlomka okrog 11h se res začnejo popadki. Niso bili sicer boleči, bili pa so na 5 min. Naj omenim da živim 3 min od porodnišnice, zato se mi ni mudilo.. In nekako sem vedla da bo pri meni  šlo počasi. tako sem ob 22h zvečer rekla dragemu, da pa lepo počasi lako greva...Seveda so bili popadki že močnejši, ma lepo znosni. In cel dan na 5 do 3 min. ko prideva gor, me je ista ginekologinja dr. Zver lepo sprejela in pogledala. Dobra dva cm odprtauser posted image . Evo vedla sem da se bo vleklo. Zjutraj sem bila dober cm odprtata....pa mi rečejo da bomo kar šli v porodno... No ob 23h sem bila v sobici s klistirjem in tam sem pridno predihavala popadke razen par krat ki me je prav zvilo, ko je bil popadek in potreba skupaj. Ob 24h so me spremili na mizo. Popadki redni. Moj ljubček me je pridno masiral pri križu in res je pomagalo. Umetnih mi niso dali ( kar mi je bilo kasneje žal...) Popadke sem res uspešno po šolsko predihavala in med pavzami se mi je zdelo da vidim nebesa.   Bila sem obtimistična in sem mislila da mi bo uspeo naravno, brez pomoči rodit in to na pručki, pa je bil scenarij drugačenuser posted image . nekje ob 3h so se popadki zmešli in ni bilo več popuščanja, vse skupaj en velik krč in res sem mislila, da ne bom prišla do konca...obtimizem se je hitro končal. Masaže nisem več čutla in zgubljala sem se v bolečini, tako da se ne spomnem več vsega. Vem da so me pregledali in jaz sem pridobila samo še 1 cm.Torej dobra tri cm odprta...če sem imela prej pred očmi sivino, no se mi je nad oči spustila črnina!!! In takrat sem zaprosila za epiduralno. Ker sem bila prepričana da ne pridem do konca. Moj dragi je rekel da so me 2x vprašali če sem prepričana...no jaz se tega ne spomnem. Pol se mi je zdela cela večnost, dokler nisem dobila končno to analgezijo, pol sem morala še potpet testno dozo, ta proti bolečinine pomaga...in pol kar naenkrat olajšanje..... Dodali so mi umetne popadke. Čutila sem vse, ampak ni bolelo. Tako sem lepo počivala do 5h, ko sem bila kar naenkrat odprta... In začela sem čutit potrebo za potisk. Vendar ne ful močno. Pol mi je babica razložila kako bomo potiskali in sva 2x probali. Pol mi je rekla, da še 5 popadkov prediham in pol rodimo. $ popadek,ki sem ga predihavala je bil močen, prav hotela sem potiskat. In ko je prišla sestra in doktorca, sem primla svoje noge in potiskala. Prvi popadek ni bil še uspešen, pri drugem pa je moja pupica priskakala na svetuser posted image user posted image . Bila sem srečna, da mi je uspelo sami potisnit, fasala sem 2cm reza in objela sem svojo pikico. Ob 5 24, 26.06.06, sem rodila svojo zlato bitje. Takoj  ko so jo zrihtali, sva se probale dojit in nekako nam je uspelo. POl pa zaradi navala nosečnic, ki so hotele rodit v ondeljek zjutraj, so nas precej hitro peljali iz porodne na oddelek. Moram pohvalit vso osebje, ki je bilo z nami takrat. V isti noči je z mano rojevala še ena punca in je trpela še huje kot jaz. vsa ekipa je bila stalno z nami in so nas spodbujali...meni je bilo V Izolski porodnišnici super.
evo samo še to. Moja tarin je že drugi dan imela + na teži , tako da sva tretji dan po porodu odkorakali domov.
No punce lepo se imejte... Tu V KP je neznosno vroče in soparno, tako da se sprehajamo pod noč.
se še kaj beremo...

(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
25.7.2006 16:07:43   
bori1
Ojla, evo KAktei še enkrat čestitke za Tarinuser posted image . Še ostale čakamo, da se javijo.

Mi smo danes iz šopinga v hm-ju. Dobila bodye s kratkimi rokavčkiuser posted image , hlače mu je moja mami že 3 sešilauser posted image , bravo nonicauser posted image . Sem kar 68 št. jemala, 62 spodaj komaj skupaj dobim. Ja, Matic ima danes 5,2 kg. Kar je kar dober tempo, glede na to, da sva v 6 tednih 2,5 kg pridelala. Tudi "raste". Pa ne samo v cm. Pozna me po glasu in vsake toliko mi pokaže svoje škrbice - nasmehne se na polna usta. Ko je hud je hud in ga cica ne premoti, ampak hoče, da ga potolažimo z besedami. Parkrat je že tudi rekel AGU, kar se zdi Maruši zelo zabavno in pravi da pomeni tukej sm. (no ja, pa že) napadi joka se umirjajo, kapljic ad3 še nisem dala. Probala sva mullerjeve plenice, ki so mehke in imajo spredaj in zadaj elastiko, da redek kakec ne uide. Ko se Matic napoka, pa greva kar v pampersko, ki je braz lastike, da nam ne povije trebuščka. Danes je ponoči prespal 6 ur v kosu in tudi v avtu zadremlje takoj. Zaenkrat toliko - se pišemo.

lp, Bori1

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
26.7.2006 22:30:30   
Erdbeere
Evo se še jaz oglašam, Kaktea iskrene čestitke za Tarin, pa pridno se cartajta...

jah kako uspe, jaz pospravljam takrat, ko mali pančka, pa po možnosti ta velika sestrica tudi :)

Je pa Teja ta teden začela hodit na plavalni tečaj in potem se popoldan vsi trije lepo spokamo pančkat, pa se mamica tudi skupaj z user posted image  spočije in potem sem še zvečer polna energije, tako da sem danes komplet stanovanje pospravila odkar otroka spita, pa še perilo zlikala, matr se mi kar zdi ker sem bila tolk pridna....

Drugače pa ima naš tudi prav posebno govorico, vse nekaj na ggggg,pa aaaagggggg pa še kaj bi se našlo je v njegovem besednem zakladu. Kar se pa vnete ritke tiče pa smo mi imeli skoraj enoletno prakso kako se jo odpravlja in smo jo zdaj prav na hitrco odpravili, namreč nabavila sem RIBODERMIN, pa nehala sem uporabljati robčke za umivanje ritke in rezultat je tu, ritka čisto lepa, aja ga pa zdaj samo z vodo umivam, pa običajno ga ko mu menjam plenico kar v lavorčku umijem, mu prav paše pa še malo se ohladi, ko je pa tako vroče user posted image  

No toliko zaenkrat lepo se imejte pa svoje cukrčke pozdravite

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
27.7.2006 10:58:22   
planinc1978
Da se še jaz malo oglasim. Čestitke Kaktei in malčici.

Vidim, da se vaši malčki že kar smejejo in grgrajo. Naš Luka se mi je včeraj 3x nasmehnil, ko je ležal v vozičku in sem mu zacingljala z zvončkom, več se pa nesmeji. Grgra pa tudi še ne, čeprav se mi zdi, da usteca tako odpira, kot bi hotel kaj povedati, pa ne ve kako- prav hecno ga je gledat.

 In tudi naš je včeraj ponoči prespal 6 ur skupaj (od 21h do 3h), čeprav se nimamo kaj pritoževat glede spanja, zbuja se samo 1x max 2x na noč.

Drugače nas pa ta vročina prev ubija, smo bili danes že ob 8h zjutraj zunaj in v roku pol ure ga je že pošteno kuhalo v vozičku, tako da smo se raj domov odpravili in zdaj lepo spi na hladnem.

Zaenkrat toliko, LP


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
31.7.2006 12:38:17   
kaktea
joj, sem prav morala malo napisat, da se vrnemo na prvo stran...Kaj so krivi dopusti??!!user posted image  Mi smo par juter uspeli izkoristit za kratek sprehod, vreme se je malo umilili tu na obali...user posted image  Drugače se pridno dojmo, ma ni lih da pridobivamo z hitrostjo na teži... pediatrinja je sicer rekla da se lepo redi, 730g v 1 mesecu. Kolegici pa je rekla druga pediatrinja, da se za isto težo, njen dojenček premalo rediuser posted image   Moja pupa je prav priden in zadovoljen dojenček, zato mislim da ji nič ne fali. Zrasla pa je 7 cm.user posted image user posted image user posted image  začela je bolj poredko kakat in bolj konkretno, hi hi. lepo se imejte.

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
31.7.2006 13:09:07   
Nomika*
Pozdravljene!

Tudi midva z mojim user posted image  Lanom sva danes prvič na racunalniku, da vam napiševa kako se imamo pri nas.

Rodili smo hitro, 29.6., dva dni po roku. Od popadkov na 5 minut, ko smo šli v porodnišnico, pa do trenutka, ko je privekal na plano naš korenjak, je bilo samo 3,5huser posted image , tako da je bilo res expres! Nismo imeli nič problemov, res je bilo vse enkratno.
Sedaj smo doma, se  dojimo, v 1 mesecu smo zrasli 2 cm in se zredili 1100g. So nas pohvaliliuser posted image . res je, da jemo kar na 2,5 ali 3 ure, tudi ponoči, pa saj se bo tudi ta ritem upam da kmalu umiril. Mali je pride, zaenkrat ga nič ne dajejo krči, ta teden pa bom pričela z AD3 kapljicami, bomo potem videli. Če ga bo zvijalo, mu jih že ne bom dajala.
Tako kot pri vseh ostalih tudi pri nas gospodinjska dela trpijo: jaz sem prvič likala včeraj pozno zvečer, ko je mali spal, za kuhanje in pospravljanje pa je čas tudi samo takrat, ko mali spančka. Pa saj vse počaka in se nam nič ne mudi. Raje grem na sprehod in malo s puncami z vozički čvekat kot pa pospravljat!user posted image

No, za danes je to vse, lepo se imejte!

l.p. Nomika* & Lan

(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
31.7.2006 13:17:57   
Anonimen
En lep pozdrav še iz štajerskega konca, kjer smo vsi vsaj malo bolj zadihali. Neverjetno kako se pozna stopinja ali dve manj v tej vročini.
Prenašam vam tudi lepe pozdravčke od Bori1, ki ima računalnik fuč. Mi piše da se bori z vnetjem, včeraj tudi še z vročino, tako da....Bori1 jaz ti želim da se čimprej spraviš v red, ker vem kako ta vnetja zgledajo.
 
No, mi smo se ravnokar skopali, zdaj pridno ninamo. Mami kuha, vmes malo poškili na računalnik. Drugače pa smo zdravi, če nas ne bi imeli krči tako radi, bi bili kar ok. Smo pa jih zelo zmanjšali s kapljicami. Spimo še vedno zelooooo malo. Hvala bogu noč prespimo, tudi nočni obrok pojemo napol v spanju.
Raje več ne delam primerjave s taveliko hčerko.user posted image Tale naša mala punca je pravi radovednež, tudi v vozičku jo stežka nahecamo da bi spala, tudi ležat je vedno težje not. Smo že v košarici dvignili vzglavje za eno stopnjo. Najraje ima pokončni položaj, da lahko vse gleda in se nosi. Še najraje po vrtu (to smo opazili včeraj), zgleda da bo vrtnar in že zdaj kontrolira če je vse pokošeno, vrt porihtan, user posted image V ležečem položaju se pusti nosit samo atiju. Njena sestra pravi, da so v Naši mali kliniki rekli, da je to zaradi kosmate roke. user posted image Hmmmm, bo že držalo.
Čebljamo tudi kot za stavo, le da se nam potem kolca sto na uro. Danes me je presenetila pri kopanju. Namreč pri taveliki punci sem bila cela mokra in živčna zraven kopanja, ker se je drla za znoret. Tule pa mi je zdaj prav smešno in kar gledam kdaj bo začela nabirat kisel obraz. Ona pa brca, se smeji, čeblja,...
No, mi smo pristali kot sem že pisala čisto na umetnem mleku, jemo na štiri ure, ponoči pa potegnemo dalj časa. Bili smo tudi že na prvem pregledu in presenečeno ugotovili, da bomo prve pol leta dobivali mleko na recept. Aleluja, en veeeeeelik strošek damo vstran. Sara je lepo pridobila na teži, lepo zrastla. Bila je pridna. In ati, mami in velika sestra smo prav ponosni na našo lepotičko.
Ah, življenje zna bit včasih tako lepo, jaz se že zdaj počutim tako srečno. Pa ve?
Lepo se mi imejte. Pa počasi se bomo morale spraviti v red in začet pisat. Kaj pravite? Saj vem. Tile naši korenjaki nam poberejo ves čas. Pa saj bo bolje.
Punce pozdrav.
Pa upam, da Bori1 kmalu poštima računalnik, predvsem pa sebe.
POzdravček tudi vašim otročkom.

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.8.2006 6:54:02   
Anonimen
...kako lepo je dan začet naspan.....mmmmm
Punce, kako ste ve kaj s kilogrami. A jih je veliko ostalo? Glede na to, da jaz več ne dojim, sem se počasi odločila, da začnem s telovadbo in dieto. Imam občutek, da bo prijalo kaj naredit tudi zase. Tak v glavi in na telesu. user posted image .
Tak čuden občutek je zdaj tule pri nas v hiši. Čista tišina....
Lep dan vsem skupaj.

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.8.2006 11:54:24   
Mimmi78
ja, treba bo začet z dieto oz. ker še dojim, malo popazit na prehrano in ne vse kar vidim zbasat vase. Moram priznat, da glede na to, da dojim, niti ne pazim kaj pojem. V šoli za starše so govoril kaj vse ne smeš jest, če dojiš, ampak pri nas nimamo pravno težav s krči (zaenkrat). Od začetnih 60 kg sem do konca nosečnosti tehtala 78 kg. Zdaj jih imam cca. 66 kg. Do 66 kg je šlo zlahka, zdaj pa se borim za vsak gram. Če ima katera kakšen tedenski jedilnik (uravnotežen, da ni ravno za stradat), naj ga prosim posreduje. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.8.2006 17:08:12   
Erdbeere
No evo še naj še jaz napišem, kako je pa pri nas s kilogrami, iz začetnih 84 na koncu nosečnosti 94 sem zdaj na 78,5 user posted image user posted image user posted image sem tok vesela, da vam tudi povedat ne znam....je pa tako, da naš user posted image korenjak je skoraj na eno uro, včasih zdrži 2 včasih po pomoti tudi 3 ampak običajno sva na 1,5 razen ponoči, ko spi najprej 4-6 ur, potem pa spet na 2-3 ure ,potem je pa ze nov dan pa vse jovo na novo, 1-3 ure, spimo pa podnevi skoraj nič user posted image

lepo se imejte

pa pa

< Sporočilo je popravil Erdbeere -- 1.8.2006 17:13:24 >

(odgovor članu Mimmi78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.8.2006 22:35:17   
bubamara2
Ojla punce, lepo pozdravljene!

Da se vam oglasim še jaz. Ker sem kompjuterfrik, sem se dokaj hitro po porodu spravila za računalnik in vas kar nekaj časa iskala. In ker vas nisem našla, sem presedlala na en drug forum, kjer se tudi veliko dogaja okoli našega meseca. Tam smo pa bolj dejavne.

No, pa še tu eno hitro poročilo.
Porod - hiter in zopet bi bil boleč za znoret, če ne bi bilo epiduralne - torej, hvalabogu

rodil se je deček, Matic, ki danes šteje že 6 tednov in pol, tehta 5 kg in je dolg cca 57 cm. Se polno dojiva. Čez dan se veliko nosiva pokonci in sploh ne veva, kaj je to ležeči položaj.

Njegova starejša sestrica je totalno nora nanj in je sedaj prava starejša sestrica. Prinese vodo, ko dojim, ali dudo, če je treba... Skratka, uživamo. Čeprav je včasih naporno, predvsem mene peče vest, da se sedaj s taveliko ne ukvarjam več toliko, kot bi si želela. No, pa sem se nekako prepričala, da bomo lahko čez kakšen mesec, kot bo tamali že večji, not prinesli.

Kile - ja, še 5 jih je ostalo od začetka, pa potem imam še od prej veliko na zalogi. Tko da... nč, jaz sploh ne razmišljam o hujšanju. KER POTEM SE VEDNO ZREDIM user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lahko noč vam želim.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
1.8.2006 22:49:14   
ElaM




Junijke, oglaša se še ena, ki naj bi bila junijka, pa je postala julijka. Vendar, ker sem se že med nosečnostjo prištevala k vam, bi se tud zdaj.user posted image  Če me seveda sprejmete?user posted image
Naša punca se je rodila 8 dni čez rok, pa še takrat se verjetno ne bi, če jo ne bi na silo izbezali ven.
Porod je bil kar brzinski, glede na to, da je bil sprožen. Ob pol 6 zvečer so mi predrli mehur, ob 10 je bila Tinkara rojena.
Je zlat dojenček, že od začetka prespi noč, veselo čeblja in non stop telovadi. Na teži lepo pridobiva in sva bili danes pohvaljeni od patronažne.user posted image  Preživljamo tudi prvo puberteto, smo mozoljasti, da to ni res. user posted image
Punce, tolk od mene, lepo se imejte in uživajte s svojimi sončki.user posted image




_____________________________

:)

(odgovor članu bubamara2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Gregorjevo - Praznovanje z otroki
Na Gregorjevo lahko spuščate ladjice, organizirate družinski dan ljubezni ali raziskujete stare ljudske običaje.