alergija in brezčutni pediatri (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


noe -> alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 9:23:27)

Mi smo bili pa prejšen teden na morju.Mali je alergik in je dobil drugi dan alergijo na  vodo,bil je čisto rdeč imel izsušeno kožo in obrazek zatečen.Pa midva popokama in gremo do zdravnika,ki ga je pregledala.Dala mu je CLARITINE [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in rekla ,da se vsaj en dan ne sme kopat,prejšni dan pa se že tudi ni ker ga je vse peklo pa se je sam joku.Dala sem mu eno žličko zvečer in eno zjutraj ,ob 14h pa se je že kopal,ker ko smo prišli na plažo je mali sam pičil v vodo in ga sploh nisem dobila ven.Ne morem verjeti ,da lahko dve žlički tega sirupa naredita tak čudež.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Me pa zanima neki drugega. Mali je alergik od svojega 4 meseca,septembra bo star dve leti.Vseskozi sma hodla na preiskave in k zdravniku z njim sej ima tudi atopični dermatitis,pozimi je imel sedem bronhitisov,... vseskozi pa ima tudi predvsem rokice čisto rdeče in popokano kožico tako da kivija ali paradižnika sploh ni mogel v rokah držati,ker ga je peklo.Po teh dveh žličkah Claritineja pa ima roke kot nove,kot da bi mu jih zamenjali,nič več rdeče in čisto gladke.Zanima me kako je možno da naši dragi pediatri v Žalcu ne vedo al pa nočejo vedet za claritine.Tolikrat ko sem kakazala kakšne roke ima pa mi nden od njih ni povedal za ta sirup,čeprav sem vseskozi težila kaj mu še bi lahko pomagal.Mislim da se bom danes odpravila po kartoteko ,sej jim očitno ni mar al pa se ne pišemo prav.Da šparajo na otrokih,to je katastrofa in sramota za državo ki hoče večjo nataliteto!!!!!




darjatimci -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 9:35:08)

Mene pa je zmotilo nekaj drugega in ne brezbrižni pediatri.Če ima otrok alergijo in očitno jo ima, glede na njegovo stanje,ali niste na dieti ali kaj?Claritine sirup res ublaži zadevo,ampak ali boš otroka celo življenje pitala samo z zdravili in naredila nič drugega, s tem mu samo škoduješ.Pri alergikih je dieta zelo pomembna,malo si preberi na forumu je veliko napisanega,pa srečno.




Anonimen -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 9:35:50)

Moj nečak je imel alergijo na mleko in mlečne izdelke. Imel je čisto rdeča zapestja, revček se je celo noč drgnil ob rjuho, tako da je imel potem vse čisto krvavo.

Sprobali so samo en sirup pa neke kreme proti srbenju. O kakšnem testiranju ni bilo ne duha ne sluha. 

Potem je moja sestra sama rekla dohtarju, da je mogoče od mleka. Trdno je bil prepričan, da od mleka pa že ne,....pa mu je sama nehala dajat mleko in od takrat naprej ni bilo več problemov.

Povedati hočem to, da se predvsem pri podeželskih zdravstvenih domovih tako špara z vsemi pregledi in zdravili, drugje pa se razmetuje na veliko. In pol zdravnik dobi še nagrado za to, ker je toliko "prišparal na zdravilih".

Res hudo.




noe -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 9:46:19)

Draga Darjatimci ,otrok je alergičrn na jajca in ima dieto že od 4 meseca.Z zdravili ga ne pitamo ,ker uporabljam samo hladilno mazilo ,ker je po elidelu in drugih mazilih še slabše.Na morju pa je dobil alergijo na vodo in ne na hrano!!!!!!!




Anonimen -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 9:56:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


Povedati hočem to, da se predvsem pri podeželskih zdravstvenih domovih tako špara z vsemi pregledi in zdravili, drugje pa se razmetuje na veliko. In pol zdravnik dobi še nagrado za to, ker je toliko "prišparal na zdravilih".

Res hudo.


ja tu največji delež nosijo zavarovalnice in dr., ki so čist prestrašeni [sm=smiley11.gif]. Sicer pa se tudi v mestu najdejo stiskaški zdravniki. Od zdravnika je potrebno včasih kar zahtevati!




darjatimci -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 10:12:41)

Če pa ste na dieti in imate take težave bi jo bilo najbrž treba razširiti,ker samo s Claritinom sigurno ne boste nič rešili.O brezbrižnosti pediatrov bi lahko razpravljale,pa tudi o šparanju na račun naših  otrok tudi.Zato nam ne preostane nič drugega,da smo vztrajne in zahtevamo,da nam dajo vsaj tisto kar nam pripada oz. našim otrokom.




noe -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 11:36:51)

 
DOBIL JE ALERGIJO NA VODO!
JEDILNIK OZ. HRANA ,KI JO LAHKO JE, PA MISLIM DA JE NEBI MOGEL SKRČITI ,KER POL PA RES NEBI MOGEL  VEČ KAJ JESTI(PREPOVEDANO IMA:KONZERVANSE,BELO MOKO,PAŠTETE(RAZEN ARGETO),VSE SALAME IN HRENOVKE,JAGODE ,BRESKVE,VSE MESO RAZEN PERUTNINE IN  GOVEDINE,ČIPSE IN SLANE PRIGRIZKE, PECIVA IN TORTE,PAPRIKO, .... )SAM POMISLITE KJE VSE SO ŠE PA JAJCA!!!




noe -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 11:38:57)

¨SIRUP PA JE DOBIL ZARADI ALERGIJE NA MORSKO VODO IN LE -TA MU JE POPRAVIL KOŽO NA ROKAH,KI SO PREJ BILE ZELO BOGE V DVEH DNEH!




AnBan -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 12:15:07)

Glede na to kaj vse si naštela da ima prepovedano, pa res nima samo alergije na jajca.

Kaj pa pršico so vam testirali?

Nam jo niso hotli, dokler ni v maju fasal bronhitisa in smo imeli zdaj pregled pri pulmologu- rezultat: zaradi alergije na pršico je prišlo do bronhitisa/astme.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




darjatimci -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 12:19:20)

Moj otrok ima tudi AD in smo na dieti podobni kot vi,urtiko III.Naše stanje po skoraj dveh letih diete se izbolšuje,jajca že dodajamo,mleko izzveneva,moka je na kožnih že negativna(čakamo še krvne izvide),zato sem prepričana v dieto,da je zelo pomembna.Naš fantič ni imel nikoli tako hudih težav s kožo kot tvoj,tudi z vodo ne.Zato  ti kar vztrajaj,da ti raziščejo,kako in kaj




noe -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 12:51:14)

TESTIRALI SO NAM 10 STVARI,POZITIVNO JE POKAZALO SAMO JAJCA(BELJAK IN RUMENJAK),VENDAR PA TA DIETA IZKLJUČUJE JAJCA ,SOJIN LECITIN,KONZERVANSE IN OREŠČKE,PA SE LEPO TEGA DRŽIMO IN KAR GRE. HOČEM POVEDAT,DA SE MU JE KOŽA FUL POPRAVLA KO JE DOBIL TA SIRUP, PREJ MU NI PA NIČ POMAGALO,ZDEJ PA KR ČEZ NOČ FUL IZBOLJŠANJE.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




darjatimci -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 13:40:41)

Noe ja te čisto razumem kaj hočeš povedat,ampak jaz sem prepričana,da nekaj ne štima.Mi imamo testiranja dvakrat na leto,kaj pa vi? Če se držiš diete,pa mora biti čez nekaj časa že  kakšen rezultat,sigurno je še kaj kritičnega kar nagaja tvojemu otroku.Alergije so problematična stvar,se ene znebiš,stakneš pa drugo.




noe -> RE: alergija in brezčutni pediatri (24.7.2006 23:12:43)

Mi bomo mel pa zdejle enkrat ponovno testiranje,ker v žalcu prideš bolj poredk na vrsto, pa še zato morš ful prosit.Mi je reku pediater,da naj pridem konc julija po napotnico,to je več kot eno leto. Pa tud za lulčka imajo baje pri 18 mesecih pregled ,če ga je treba obrezat. Vžalcu pa je to šele pri treh letih.Zgleda da imajo neka svoja pravila.




Rok_LM -> RE: alergija in brezčutni pediatri (25.7.2006 10:23:28)

Koža se mu je popravila, ker je Claritine antihistaminik (histamin je mediator alergij), ne vem pa zakaj bi bila kakšna žlička Claritina problem saj to ni nevem kakšno zdravilo in se ga kupi tudi brez recepta v lekarni.

Če je otrok alergičen na kakšno hrano mu to z dieto že lahko izločiš če pa je alergičen na morsko vodo pa je to malo težje.

Tudi moja hčerka je alergik in ima tudi z vodo probleme. Tri tedne pred morjem zvečer komaj zaspi, ker samo še šteje kolikokrat bo šla spat do morja.

Kaj pa naj naredim na morju? Ji rečem da ne sme v vodo zaradi alergije? Raje ji dam dve žlički sirupa, da preprečim alergijo pa nima nobenih problemov.




noe -> RE: alergija in brezčutni pediatri (28.7.2006 8:57:41)

SE ČISTO STRINJAM S TABO ,SAM NI MI JASEN DA MI NISO POVEDAL ZA CLARITINE,LP




RAČKAPK -> RE: alergija in brezčutni pediatri (28.7.2006 9:24:20)

Noe

Poizkusite z bioresonanco
mi smo našega fanta uspešno pozdravili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
pa je bil tudi alergičen na miljon in eno zadevo
jesti ni smel skoraj nič,
zdaj pa končno živi

če te zanima kaj več se mi javi na zs

lp




Stran: [1]