POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


BLAŽIKA -> POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (30.7.2006 22:51:53)

V petek smo bili na cepljenju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]pri leto in pol in danes zjutraj je imela nogico(bederco) takooo otečeno za dve normalni nogici okrog pa za 10cm velik rdeče moder flek. Obhladke ne pusti davat, mažemo pa jo z fenistil gelom(po posvetu z dežurno pediatrinjo). Vročine do sedaj nismo imeli in tudi obnašanje otroka je normalno le da zvečer ne more zaspati.
Kaj predlagate da bi zmanjšali oteklino ki je res ogromna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Smo probali tudi v spanju dati gor obhladke pa jo zbudimo.




KIRA -> RE: POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (30.7.2006 22:56:27)

mimo obkladkov res ne vem, kako bi oteklino zmanjšali. je pa to precejšnja reakcija, če mene vprašaš. še dobro da nima vročine. če bi se stvar začela širit, pa brž k zdravniku. probajte z mlačnimi, ne mrzlimi obkladki, morda ohlajen kamčični čaj.. pa jak takega ji gor daj, da ji bo hecno, da se bo zabavala, pa si sama gor držala. moja je tud imela reakcijo, ampak ne tako močno.
jaz sem ji kar lepo led gor dajala, pa salamo (v ovitku), pa vse kar je blo haldnega v haldilniku (znajt se je blo treba), ker se ji je oteklinica širila. pa se je po obkladkih in 2 svečkah nehala in je splahnela.




mamči -> RE: POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (30.7.2006 23:57:11)

Možno, da je oteklina nastala zaradi poškodbe tkiva ob vbodu -  bodisi je napela mišico ob vbodu (to se ne da predvidet ) ali pa so jo cepili, ko je bila koža še mokra od alkohola in se je le-ta vnesel pod kožo.

Na vsak način maži z Fenistilom + hladne obkladke (ne direktno na golo kožo ampak preko gaze ). Jaz bi ji, ne glede na to  da nima vročine, pred spanjem dala svečko paracetamola, ker ima bolečine in zato verjetno ne more zaspati.

Na vsak način je boljše oteklino pokazat zdravniku  da presodi, če ni morebiti reakcija prehuda.




BLAŽIKA -> RE: POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (31.7.2006 0:24:33)

Ženske hvala za pomoč. V kolikih dneh pa bi naj oteklinica padla?




KIRA -> RE: POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (31.7.2006 7:04:55)

naša jo je imela teden dni, ampak plahnet je pa začela skoraj takoj - se pravi že drug dan je bla manjša. ne vem,če je pomagal led bolj oz. obkladki, ali pa svečk. v glavnem, kombinacija je uspešna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (31.7.2006 10:03:43)

Takoj pojdi k zdravniku. Tudi moja hči je to imela, pa so bili v bolnici čisto šokirani in so rekli, da naj ji dam Claritin poleg tega je morala takoj naslednji dan na kontrolo k osebni zdravnici, ker so se bali da se ji bo zdravstveno stanje poslabšalo, ker je lahko alergična na to kombinacijo zdravila. Pri osebni zdravnici sem srečala sovrstnike iz vrtca, zisto reakcijo. Zdravnica si je to zapisala in obvestila proizvajalca. Zanimivo kot, da so naši otroci poizkusni zajčki, ne da bi bila zdravila pred tem kje pretestirana.










lukec -> RE: POMOČ od cepljenja zelooo otečena nogica (31.7.2006 13:17:13)

Mi smo bili na cepljenju na sredo in nam je rekla zdravnica, da lahko oteklina traja tja do nedelje potem pa naj bi izginila. Tudi Luka je imel pol roke in celo ramo rdečo pa je vse zginilo tretji dan.




Stran: [1]