sir (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


Alika -> sir (20.7.2004 21:33:03)

A je res,da nosečke tud mocarele ne smejo jest.Jz si jo tko zelo želim jest,pa ne upam.:zmeden:Sm pa v 27.tednu.
Kaj mi svetujete?
lp Alika




Sibil_ -> sir (20.7.2004 23:05:09)

Kolikor jaz vem ni res.
Sem tudi jaz to preverjala na Internetu in je baje celo priporočljiva, zato kar pogumno.
Pa tako pašššeeee, ne?:)-:)-
Dober tek,
:sloncek: Sibil in :angel: bincko




Annny -> sir (22.7.2004 18:31:21)

Sem brala, da naj nosečnice ne bi uživale nepasteriziranih sirov npr. tistih s plesnijo, ker so lahko nevarni otročku(-:
Sicer pa sama sira ne maram, tako da ne vem, kako je z mocarelo.




KATY&TIMMY -> sir (24.7.2004 17:15:30)

kaj takega pa še nisem slišala!!!! kako so se pa ljudje leta pred vami prehranjevali pa na kmetijah ali pa tam ko pridelujejo sire.strahove vidite tam kjer jih ni pretiravate.ti kar jej mozarelo pa parmezan pa kjerikoli sir.je jedla moja mama sire ko je mene in sestro in brata nosila je jedla sir tudi moja babica ko je nosila mojo mamo pa še nešteto drugih nosečk pa so vsi otroci ljudje normalni,bolj se izogibaj vsake kapoljice alkohola to pa res škoduje.




Anonimen -> sir (24.7.2004 18:44:17)

Mogoče te mame, stare in prastare mame še niso poznale sirov s plemenito plesnijo, ki lahko vsebujejo bakterijo listerioze, katere okužba lahko precej poškoduje plod v telesu, zaradi česar so tudi kontraindicirani v nosečnosti.
Torej sirov, posebej mehkih, s plesnijo ne jej!
Z mozzarello pa ni težav!




Anonimen -> sir (24.7.2004 23:02:35)

jaz sem govorila o mozzareli ne o plesnavem siru gorgonzoli ki ga tudi ve še nedavno od tega niste poznale govora je bilo o sirih nasploh no te stare mame vsaj niso tolk komplicirale med nosečnostjo srečne so lshko bile če so imele kaj za pod zob in niso obravnavale nosečnost kot bolezen ampak so garale do zadnjega popadka.




Anonimen -> sir (25.7.2004 18:10:05)

Ja, me razvajene nehvaležnice pa molimo noge in roke v zrak od jutra do jutra in žremo zdravnike s svojimi vprašanji. Sploh bi bilo bolje, če bi bile nepismene, zravnikov nič spraševale in sledile svojim mamam in taščam!
Če je punca spraševala o mozzarelli, jo je očitno skrbelo, kar je edino prav. Verjetno je razmišljala o tem, ker je mozzarella mehka prav tako kot siri s plemenito plesnijo. Konec koncev je forum namenjen ravno temu - nečesa ne vem ali v kaj dvomim in vprašam!
Sicer pa, s tem je moja debata o sirih končana. Nima smisla!

p.s. Jaz gorgonzolo poznam odkar vem zase!




Anonimen -> sir (25.7.2004 22:58:23)

no,no nikarte ne smeš se razburjat selena ne sedaj ko boš lepo darilo za dedka mraza dobila vso srečo ti želim.več nas bo na obali.:morje::morje::morje::morje:




Alika -> sir (26.7.2004 12:16:48)

Punce hvala vsem za odgovore!Pa ne se zdej kregat zarad tega:zmeden:
Mozarela je mehek sir,pa res nism vedla,če ga lohk jem.Pa sej a ni to bl kritično v prvih mesecih?!
Lp Alika




Anonimen -> sir (26.7.2004 12:47:10)

:((Alika saj se ne kregamo to je samo malo bor burna izmenjava mnenj,priznam da sem prvič slišala da se ne sme jest plesnavih sirov morda zato ker jih pri nas ne jemo vsak dan kaj novega se zve.ciao.....:love::morje:




Anonimen -> sir (26.7.2004 13:32:23)

Alika, brez skrbi. Če bi me take stvari spravljale h kreganju, bi se mi v življenju bolj slabo pisalo... Pa dober tek ob polnem krožniku sirov :)-.




Alika -> sir (26.7.2004 21:14:34)

Hvala!!:bravo::bravo:
Najbrž si ga bom še dons privoščla s paradižnikom!!Njami!!;)




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.10.2008 15:34:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Dali* -> RE: sir (7.10.2008 18:44:02)

Parmezan je suh sir in ni svež, katerih se moramo izogibati. Ješ ga lahko brez problema, jaz ga, ker drgač sploh ne znam jest pašte in še česa.




trdozimc -> RE: sir (7.10.2008 18:47:47)

No, pa dajmo še enkrat.

Zaradi listerioze se med nosečnostjo ne priporoča uživanje vseh vrst mleka in mlečnih izdelkov, ki niso toplotno obdelani (vsaj pastreizirani), pa ne glede na to, kakšne konzistence so.

Je pa res, da zeeelooo zreli siri (ala parmezan), praktično ne vsebujejo listerije - ne glede na toplotno obdelavo, ker pogoji v takšnem siru enostavno ne ustrezajo tem bakterijam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.10.2008 9:13:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




trdozimc -> RE: sir (8.10.2008 14:58:15)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Šaki -> RE: sir (17.10.2008 11:52:43)

eeeeee.
zdj sm se pa usrala.mislm[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

sm se spomnla da sm jedla enkrat recmo mesec nazaj ali mao več.mocarelo (hofer)
zdj pa res civikam da nebi blo kj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




katra55 -> RE: sir (17.10.2008 12:27:01)

Izogibati se je potrebno mehkim in svežim sirom, ki so narejeni iz nepasteriziranega mleka. Na ovitku od sira navadno piše iz kakšnega mleka je sir narejen.
Večinoma pa se mehki siri in sveži siri (skuta, mocarela) izdelujejo iz pasteriziranega mleka ravno zaradi zaščite potrošnikov pred patogenimi MO.
Trdi in poltrdi siri pa niso problematični, ker pogoji v siru med zorenjem ne omogočajo preživetja patogenim MO.
Tako, da si lahko brez skrbi privoščite sir.
LP




anchika -> RE: sir (17.10.2008 12:56:48)

ne bo konec sveta če boste pojedle kakšen košček sira ki ni priporočljiv za nosečnice- za gušt




Stran: [1]