ksenjak -> RE: med jokom ostane brez sape (28.8.2006 9:40:50)
|
Moj šestnajsmesečnik ima iste težave, ki pa se imenujejo afeltni napadi. V bistvu naj ne bi šlo za nič hujšega, še posebej, če ne spremeni barve po celem obrazu (moj dobi samo modra usta) in pediatri pravijo, da kakor pride, tako tudi mine (baje šele okoli petega, šestega leta). Sem svoji pediatrinji rekla, da me je strah, da ne vem, kako reagirat in edino kar mi je rekla, je bilo, da ne smem zganjati panike, in da naj probam otroka čim bolj ignorirat oz. mu na hitro preusmerit pozornost. Ja, kako naj ga ignoriram, ko vidim, da do zraka ne pride. Je pa res, da zdaj resnično probam preusmerit pozornost ali ga ignoriram takoj, ko že prvič zajoka (že pri prvem joku vidim, da gre za tako situacijo, ker je malo drugačen od običajnega) in včasih kar uspeva. Govorim ti pač iz svojih izkušenj in kar je pediatrinja rekla in svetovala. Vsekakor pa pravi, da se otroka takrat ne sme z vodo močit (kot so mi drugi svetovali) in tudi sama sem ugotovila, da ni nobenega efekta. Ko se odloči sam oz. ko mu uspe, potem zadiha. Je gorzna situacija, in iz dneva v dan molim, da se ne bi ponovila. Vseeno pa moraš iti do svojega pediatra, saj ti bo predpisal napotnico za nadaljne raziskave (nevrološke), da se za vsak slučaj izklučijo druge stvari in da nas malo pomirijo. Jaz sem naročena 18.9., tako, da ti bom potem lahko še kaj več povedala. Lp Ksenja
|
|
|
|