"Filane" paprike (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Klara-1 -> "Filane" paprike (31.8.2006 8:45:46)

Ali ima katera kaksen fin recepr za filane paprike? Bi lepo prosila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 8:46:46)

Konzerva Eta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




BarbaraE -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 8:57:30)

Na morju nam je mama od kolegice skuhala oz. spekla polnjene paprike. In bile so božanske. Sploh pa to niso bile tiste znane filane paprike.
Tako, da ti raje napišem recept za te, ker so bile meni osebno boljše kot ta navadne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Recept:

Na olju popražiš čebulo in česen, nato dodaš nariban/na tenko narezan kuhan krompir.  Lahko dodaš tudi kakšno kuhano meso ali mogoče še kakšno popraženo zelenjavo - bučke, recimo. Potem dodaš kislo smetano. S tem nadevom napolniš paprike v pekaču, preliješ s kislo smetano in daš v pečico za toliko časa, da se paprike omehčajo. Seveda začiniš po svojem okusu.

Pa dober tek. Upam le, da te nisem razočarala, ker ni recept za navadne filane paprike. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Marogica -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 9:07:44)

Torej moj "klasični recept" za filane paprike

Posebej prepražiš mleto meso na čebuli, ki ga osoliš. V drugi ponvi pa prepražiš riž in to tako dolgo,da postane "steklen". Maso pustiš ohladiti in jo nato skupaj zmešaš in z njo napolniš paprike, samo do 3/4( ker se riž nakuha)-Papriko dam kuhat v pardižnikovo omako, ki jo pripravim tako:

Kupim paradižnikov sok(zmiksane pelate) v katerega dam sol, malo sladkorja, dokončen okus dajo še paprike, ki se v omaki kuhajo. Soka mora biti toliko, da so paprike pokrite. Vse skupaj kuham na malem odnju ca. 45 min do 1 ure.

Mogoče nasvet: Da ne boš imela vedno toliko "pacanja"- jaz naredim ponavadi ca 25 paprik, jih zapakiram po 5 (naše porcije) in NEKUHANE dam v zrzovalnik. Ko jih potebujemo, samo skuham omako, v kateri se paprike odtalijo in skuhajo.

Pa dober tek




Anonimen -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 9:20:12)

klasika2:
jaz skuham riž v slani vodi. Kupim maso za čevapčiče, ki je že začinjena. Ko je riž skuhan in ohlajen pomešam z surovim mletim mesom. napolnim paprike. V večjo posodo dam vodo, mal paradižnikovega koncentrata, zmiksane pelate, začinko, polnjene paprike in skuham. Najmanj packanja in stara dobra klasika.

Druga varianta polnjenih paprik. Za nadev vzameš več sirčkov: od edamca, do gorgonzole, zdenka sir, kterga koli kolikor koli. Skuto, koščki slanine ali šunke, origano, timijan. z vsem tem nafilaš paprike in jih daš v pečico spečt




Klara-1 -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 10:46:27)

O najlepsa hvala. Se bom lotila naslednji teden. Bom porocala o rezultatih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




SašaR -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 11:29:58)

Še moj recept:
paprike spucam, in jih solim od znotraj.
Masa: meso, en jajc, malo droptin, riž, vegeta, poper, čebula, česen. Vse zmešam in paprike nafilam. Dam jih popeči na olje (ponavadi jih delam v pečici, včeraj sem jih pa kar na plinu naredila - isti postopek).Ta čas naredim omako: stopim margarin, prepražim vanj nasekljano čebulo, ko zlato zarumeni, dam noter malo moke in zavrem, zalijem z vodo in dodam še sol, paradižnikovo mezgo, narezano papriko, začinim (dam noter kar se takrat spomnem). Ko so paprike popečene (ne preveč črne oz. kakor komu paše), jih zalijem z omako in skuham do konca. Vmes jih še malo obrnem in to je to.




fricka -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 13:35:48)

Probaj jih pečt. So mnogo bolj okusne od kuhanih. Vse narediš isto, zaliješ z omakico in pečeš malo več kot 1 uro na 200 C. Paprike, ki gledajo iz omakice se malo zapečejo in omaka ima božanski okus. Vedno jih delamo tako.




Saša27 -> RE: "Filane" paprike (31.8.2006 13:54:51)

Pa še moja filana paprika:
meso, pražena čebula, česen, sol, poper dobro premešam. Na žlici olja prepražim riž, ko postekleni zalijem z vodo, toliko da je riž pokrit, pustim da zavre in odstavim. Hladen riž vmešam k mesu in filam paprike.
Za omako prepražim malo moke in žlico sladkorja na olju, ko vse skupaj porumeni dodam paradižnikovo mezgo, zalijem in vanjo dam paprike, da se skuhajo. Moj mož pravi, da takšnih dobrih filanih paprik še nikjer ni jedel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]