VOZIČKI JANE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Anita80 -> VOZIČKI JANE (2.9.2006 16:21:37)

Punce,mene pa zanimajo vaše izkušnje z njimi,kako se obnesejo,kakšen je avtosedež in košara v enem.
Slišala sem,da je kar težka za prenašat.

Hvala vam za odgovore in mnenja.




mammy26 -> RE: VOZIČKI JANE (2.9.2006 16:31:15)

Kakšna je teža košare, ne vem. Imamo športnega in je super.




zojaB -> RE: VOZIČKI JANE (2.9.2006 17:31:40)

Živjo,

Meni je ta voziček noro všeč, skrbi pa me ravno ta košara oz. lupinica in sicer teža-že sama po sebi je težka, ko bo ap notri še otrok...si ne predstavljam, in pa velikost, tudi ko je v položaju za lupinico, mi je še vedno večja, kot sprednji avtomobilski sedež, sicer nisem probala dat noter, ampak sem samo pomerila, to me malo skrbi, ne vem, če je varno za vozit




ajdaN -> RE: VOZIČKI JANE (2.9.2006 19:40:04)

Jaz Matrixa zmeraj odsvetujem. Meni je čisto premajhen, pretežek in še problem je če ga sploh spraviš v avto. Mi smo imeli dodatno njihovo navadno lupinico, pa sem jo komaj zapela v avto.

Kot košara je premajhen in premalo zaščiten, kot avtosedež pa prevelik in pretežak.

Čez sam voziček pa po skoraj 8m uporabe nimam pripomb. Super! Smo pa imeli pri nas ta pravo košaro.




abi -> RE: VOZIČKI JANE (2.9.2006 22:41:51)

Lupinica se mi ni zdela dovolj varna za avto,zato sem kupila rajši Romerja ki je varnejši. 
Košara je pa prišla zelo prav, tja do 5  meseca, pa se mi ni zdela prav nič majhna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ko gledam mamice in njihove vozičke je pri meni še vedno Jane na prvem mestu- zares je fajn (lep, varen, udoben). Ga ne zamenjam .[image]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/smiley20.gif[/image]





darja72 -> RE: VOZIČKI JANE (2.9.2006 22:42:11)

Mi smo z zadevo zadovoljni, sedež lahko zapnemo brez težav tudi v mali avto. Za nošenje je res malo težji, zato ga sedaj, ko je dojenčica že večja pustimo v avtu. V prvih mesecih pa je bil sploh uporaben, če je dete zaspalo v avtu smo jo samo preložili na voziček in dali v ležeči položaj. lp




andreja25 -> RE: VOZIČKI JANE (3.9.2006 18:57:40)

ta voziček je zakon
košara je res mal težja, je pa zato praktična



3.6.2006 se je rodil najin sonček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]NIK




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.9.2006 13:21:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: VOZIČKI JANE (4.9.2006 13:26:31)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Jaz imam energya pa ga ne dam, zakon je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lara28 -> RE: VOZIČKI JANE (5.9.2006 10:01:20)

Tudi mi imamo jane slalom +matrix in smo supr zadovoljni. Res, da je matrix težek, ampak se navadiš in verjetno ga tako ne boš nosila ne vem kako daleč v košari. Mi smo doma   bloku brez dvigala v 3. nadstropju in res da malo bolj prisopiham sem gor ampak mam pa že prav lepe mišice na rokah! Glede varnosti pa po mojem ni težav, saj ma vse potrebne certifikate. In še v mali avto (Clio)  gre brez težav!




mis -> RE: VOZIČKI JANE (6.9.2006 17:10:18)

Mi smo ravno vceraj narocili Slalom pro v sivi barvi, vozicek plus globoka kosara. Lupinico pa si bom sposodila od prijateljice od PP.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




eya -> RE: VOZIČKI JANE (8.9.2006 21:56:21)

Mi imamo voziček jane slalom, pa je super. Ravno zdaj smo namontirali športni del in je ful lahek-8 kg. Mislim, da ni lažjega trikolesnika (mogoče edino zapp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).
Lupinica matrix pa je ful težka in velika, nerodna za prenašanje. Pa še ocenjena ni bila dobro...menda samo v tistem položaju, ko otrok v avtu leži.




mtina -> RE: VOZIČKI JANE (13.9.2006 19:36:41)

Ta lupinica matrix je bila res zzzzeeeellllloooooo slabo ocenjena. Ko sem se zanimala za voziček sem celo na tem forumu nekje zasledila posnetke in vse teste zanjo. Mi se nismo odločili za matrixa.

Kupili smo pa  športni voziček v oranžni barvi - fenomenalen in navadno veliko košaro. Kako se bo odneslo, še ne vem. Lupinico pa od Maxi cosi.

Lp




štručka -> RE: VOZIČKI JANE (14.9.2006 9:52:58)

Mi imamo matrixa in smo zeeelo zadovoljni in bi tudi letos (kupili smo ga lani) težko našla bolj ustrezen voziček zase. Osebno sem se zanj odločila zato, ker je zeeelo lahek (po porodu bi kaj težjega težko dvigovala v avto), se hitro in enostavno zloži, v AX-a ga ruknem v nekaj sekundah brez razstavljanja koles (pa tudi te se zelo enostavno snamejo), je zelo okreten kar prav pride predvsem v trgovinah, ko ga lahko enostavno krmilim z "mezincem" ene roke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ker ima velika kolesa in malega lahko povsod zapeljem, tudi v vsak makedam, ne da bi dobil pretres možganov...Za dojančke je praktičen, ker se športni del skoraj popolnoma poleže, za malo večje je spet super, ker je športni del precej širok in zelo komot (za primerjavo od Quinny freestile). Hrbet sedeža nima stopenjskega naklona, kot večina vozičkov in lahko vedno najdem ustrezen naklon sedeža....še bi lahko naštevala, a sem glavne stvari naštela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ima pa (kot vsak voziček, popolnega še ni na tržišču) nekaj pomanjkljivosti;
-matrix košara....sicer zeeelo prijetna za novorojenčka na sprehodih, ker je malo tesnejša od drugih, tudi udobna za vožnjo v avtu, a kljub temu, da je dobila ustrezne zelene luči iz strani testiranj ni najbolj varna. V bistvu je med najslabše ocenjenimi avtosedeži. Druga pomanjkljivost te košare je, da tudi, če smo jo v začetku hoteli uporabljat v avtomobilu,nam jo je mali v nekaj kratkih mesecih prerasel (resda, je med tistimi največjimi dojenčki) in smo bili tako po 5-ih mesecih prisiljeni v nakup avtosedeža skupine (O-18kg). To bi, če bi vedeli rezultate testiranj matrixa storili že veliko prej, če bi bili ti rezultati že na voljo, a niso bili, ker je bila košara matrix novost na tržišču.
-sam voziček ima v bistvu le nekaj manjših pomanjklivosti...;
*da se športni del ne da obrnit v kontra smeri vožnje (jaz to pogrešam, moj otrok pa niti slučajno, saj zvedavo zre v svet okoli sebe),
*da se ne da dobit original marele,  tistih ovalnih cevi na vozičku pa se neoriginalne bolj slabo oprimejo
*da je zavora na zadnjih kolesih malenkost štorasta za odblokado, in rada dela "tk-tk-tk", če jo slabo odblokiraš
...to je glede slabosti vse.
Če bi še enkrat kupovala voziček bi se zopet odločila za Jane, a tokrat nebi vzela Matrixa. Vzela bi športni del in, če bi bil otrok zimski bi vzela navadno košaro (ne matrixa) in jane navadno lupinico, ki ima kar ok teste in se jo lahko prestavi na voziček in je res ultra lahka. Glede na to, da z otrokom v prvih nekaj mesecih nismo delali nevemkakšnih relacij bi to verjetno popolnoma zadovoljilo naše takratne potrebe.
Nebi pa jemala drugega vozička, ker smo na Jane skoraj čustveno navezan....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Taja Nagaja -> RE: VOZIČKI JANE (16.9.2006 8:35:07)

Se strinjam s Štručko. Vendar naša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] Matrix košaro se sedaj lahko uporablja kot avtosedež pa je stara devet mesecev. Res je bolj majhna 70 cm, dobrih 8 kg. Jo pa imamo kar v avtu. Všeč mi je, da če v avtu zaspi, jo prenesem s sedežem v stanovanje in ga spustim v ležeči položaj in spi dalje. Res je malo težja, vendar če druge nimaš težko primerjaš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
S športnim delom pa sem tudi zelo zadovoljna. Se mi zdi, da ima veliko prostora. Če pa potrebuješ dodatke (dežnik, komarnik, zaščita za dež) pa jih ugodno dobiš v Rutarju. Niso original pa vendar se dobro prilegajo. Uspešen nakup.




Anonimen -> RE: VOZIČKI JANE (18.9.2006 11:50:50)

mene pa zanima, kje ste imele otroke tiste mamice, ki ste rodile septembra oz. oktobra. Namreč, sama bom rodila nekje konec septembra in za začetek bo otrok v lupinici. Skrbi pa me, da bo recimo decembra že prevelik in da ga bom morala voziti v športnem delu. Saj bi ga dobro oblekla, pa tudi kakšno dekico več bom dala v voziček. Kaj mislite ? Kako pa ste vi to rešile ?




ajdaN -> RE: VOZIČKI JANE (18.9.2006 16:57:35)

V kakšni lupinici ga boš pa imela? Če v navadni (Rebel) lahko dokupiš zimsko vrečo (mi imamo od Maxi Cosi) in ga prevažaš v tem. Pa ne rabiš spodaj nobene bundice ali kombinezona, samo malo bolj toplo ga oblečeš.

Za Matrixa pa ne vem kako bi zgledalo, ker je zimska vreča v črko L in ko ga boš zravnala, bo vse verjetno "nagužvano" pod otrokom.

Je pa res, da se je meni mulček pri 3m zdel odločno premajhen za športni del! Ker ima preveč naklona - tako hrbet, kot nogice.




mtina -> RE: VOZIČKI JANE (19.9.2006 12:07:33)

Kako, da ni originalnega dežnika? Jaz sem ga kupila skupaj z vozičkom - originalnega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  V Pikapolonici.




ajdaN -> RE: VOZIČKI JANE (19.9.2006 12:16:10)

Originalen senčnik se sigurno dobi, ga imam tudi jaz doma. Problem pri novih modelih je pa v tem, da imaš lahko namontirano gor ali strehico ali senčnik, obojega pa ne. Ker originalen senčnik pride v nastavke za strehico. Razen če niso v zadnjem času kaj spremenili.

Jaz imam pri starem Slalomu lahko oboje, ker je nastavek za senčnik posebej, kar mi je zelooooo všeč.




Stran: [1]