prehrana 12-mesečnice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


*alja* -> prehrana 12-mesečnice (6.9.2006 14:27:38)

Ma jas ne vem, če je to normalno! Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je dopolnila 1 leto in še vedno ne je koščkov mesa, testenin,... Tako kot če bi jo nekje v požiralniku nekaj "pikalo" in vse izbruha in to vedno!

To je najin jedilnik:

ZAJTRK 9.15 : čokolino ( ena skodelica otroška )
MALICA: je nima 
KOSILI 13.30 : krožnik juhe ( zelenjavne, piščančje, goveje,... vendar mora bitivse pretlačeno z vilico )
MALICA: 17.00: puding, akutica kako sadje
VEČERJA 20.15 : mleko ( 270 ml +3 žlice čokolinoja )

Skrbi me ker za kosilo neče jesti nič drugega kot juho ( razen če ji vse vmešam v juhu - meso, testenine, krompir, zelenjavo,... )

Kako jo naj navadim da bo jedla kosili z nami ( to kar mi ), da nebo že pri prvi žlici bruhala??




vanč -> RE: prehrana 12-mesečnice (6.9.2006 14:50:43)

Imate zobke? Naš je star tudi 12 mesecev in je šele sedaj dobil enke (spodaj in zgoraj). Do sedaj sploh ni šlo nič dol kar je bilo v koščkih. Sedaj je malo lažje, vendar mu meso več ne pasiram ampak sekljam z nožem in vendno zalijem z zelanjavno juhico,da gre lažje dol. Makarončke kupim najmanjše kar se da in jih razkuham, da se mu kar topijo v ustih. Povsod naredim zraven omakco, da lažje pogoltne.




teta beta -> RE: prehrana 12-mesečnice (6.9.2006 15:59:25)

Naša bo kmalu 1 leto in je vse lepo v koščkih, nič pretlačeno. Kaj pa vem, kaj ti naj svetujem, šlo je postopoma. Makarone kuham polžke, malo bolj kuhane, ker imamo vsi take raje, riž tudi bolj mehek, meso je natrgano na kose, hrenovko npr. polovico kolobarčka naenkrat itd. Vse lepo prežveči, ni panike. Kaj pa vem, poskusi mogoče z razkuhanim rižem, nato s polovico ali tretjino polžka ipd.




Nej -> RE: prehrana 12-mesečnice (6.9.2006 17:53:08)

Poskusi ji dati koščke na mizico naj si jih sama vzame- mogoče bo ji tako bolj zanimivo in bo ji šlo lažje dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Anej pa noče nič na žlico oz. sploh noče, da mu jaz kaj v usta dam. Tako pri nas pridejo v poštev samo koščki in to že od 7 meseca. Pa ima le en milimeter zobka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image](smo ga komaj dobili).
Oh, ti naši otroci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1]