'samostojna podjetnica' (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


HuAnita -> 'samostojna podjetnica' (29.7.2004 18:41:20)

Pozdrav,
imam podoben status, kot je samostojni podjetnik :((, pa me zanima, če slučajno kdo ve, kdo meni potrdi višino dohodkov, ker sem nekako sama sebi delodajalec. Moram na davčno ali na Ministrstvo za kulturo, prek katerega imam status?
Pa zanima me, če veste (glede na to, da dobim plačano bruto, brez posebnih specifikacij za potne stroške, malico..., dohodnino,) kako obračunajo porodniško?
Hvala za vsako pomoč! :sloncek:

Hu:hudicek:Anita




Saš -> 'samostojna podjetnica' (31.7.2004 21:21:21)

Jaz ti lajko povem samo to da samostojnim podjetnikom višino dohodka potrdijo na davčni. Kar se pa tiče porodniške pa če se ne motim pa tako in tako upoštevajo samo bruto dohodek.




HuAnita -> 'samostojna podjetnica' (1.8.2004 6:28:14)

:bravo:
Ja, hvala.
Sem šla na križevo pot, pa moram reči, da so bili na davčni ful prijazni in hitri. Za vse, ki vas zanima: ne potrebujete potrdil delodajalca, ker ste to sam sebi, na davčni pa vam izpišejo 'bruto' plačo, za katero plačujete prispevke (torej, če plačujete najnižje prispevke, je vaša bruto osnova okoli 110.000, pa čeprav zaslužite več! - žal, kar pomeni tudi nižjo porodniško). :grrr:
Če ste v podobnem položaju, svetujem, da si plačujete višjo premijo, takoj ko izveste, da ste noseči, ker so to pri porodniški pozna za cca 20 tisoč/mesec. :bravo:
Upam, da sem kateri pomagala.

Lp,
Hu:hudicek:Anita




Stran: [1]