Oblekice - kombinacija oblačil (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Anonimen -> Oblekice - kombinacija oblačil (1.8.2004 16:02:20)

Prosim za pomoč na področju, na katerem sem popolnoma bosa. Zdaj ko vemo, da bo fantek, smo se lotili kupovanja oblekic. Vse super in prav, ampak pojma nimam, kako se kaj kombinira in kaj je praktično in kaj ne.
Jaz si npr. predstavljam, da gre nad pleničke nekoliko bolj elastičen bodi s kratkimi rokavi ali brez kot nadomestek spodnjih hlačk in spodnje majice, na vrh pa potem še vrhnje oblačilo (hlačke in majica v kompletu) ali pa celo dodaten toplejši in širok bodi - pajacek - z dolgimi rokavi.
Kaj pa je potem s tistimi tetra/mako majicami, ki jih v trgovinah baje poznajo kot benkice? A se kombinirajo z žabicami ali kako?! Gre potem še kaj čez oboje?
Žabice sem videla - če so to sploh žabice - take, ki imajo tudi stopala. A ni to strašno nepraktično, saj oblačilo dojenčku pravzaprav razen nekaj tednov ni nikoli prav...
Potem sem videla še nekaj podobnega spodnjim hlačam v frotirju oz. rebrastem bombažu, zelo elastičnem. Je to namesto spodnjega elastičnega bodija za kombinacijo s tetra/mako majicami?

Naš Gabriel bo decembrski, tako da zdaj na razprodajah kupujem oblekice za 3 do 6 oz. 6 do 9 mesecev, na jesen pa bomo nakupili še zimske stvari od 0 do 3(zdaj pa sem kupila za velikost 0 do 3 le nekaj elastičnih bodijev brez rokavčkov in take s kratkimi rokavi).

Če se kateri da kaj več napisati na to temo, mi bo zelo pomagala. Hvala vnaprej!










Seven* -> Oblekice - kombinacija oblačil (1.8.2004 21:14:05)

Ce mene vprasas je najbolj pomembno, da je oblacilo taksno, da ga cimprej obleces. Izogibaj se stvari, ki se vlecejo cez glavo. Jaz bi cisto enostavne stvari nakupla, ce bi kupovala se enkrat..




Anja -> Oblekice - kombinacija oblačil (1.8.2004 21:57:48)

Uh...si mi vzbudila nostalgijo po malih cotikah :) :)

Od 0 do 3, to si verjetno kupovala v Italiji, so po mojih izkušnjah full full male cotke in silno hitro premale :(

Daj riskiraj pa si pojdi po kako benkico (tisto, tebi ne fajno, v resnici pa specialno zadevo), številka 58. Manjše na tvojem mestu ne bi kupovala. Pol pa si to vzami za mero v Italijo, da ne boš kupovala premalo. Bodiji so na začetku (prvih 5 6 tednov) zelo nepraktični (vsaj menbi so bili), zato, ker sem bila silno nesproščena in nevajena takega malega bitjeca. (Ko sem rojevala se mi ni zdela tako mala ;))

Čisto micenim običajno ni prijetno, da so nagi oz. da jih preveč vlačiš (vlečeš rokico sem, pa glavico tiščiš...). Aja, še en trik: ko otročka preoblačiš (ali pred kopanjem) mu pokrij trebušček, da bo imel občutek, da ni gol.
Tisto so žabice (s podplatki) in zadeva najbolj praktična :) v kombinaciji z benkico. Torej, da ti opišem. Vzameš 2 benkici (in ju daš eno v drugo - narediš eno, zato, da mu ne vlačiš 2 krat gor ;)) in mu benkici oblečeš :) Rito tito zaviješ po želji (racman, štorklja, pampers, hugies, baby love - po želji :), ker je od začetka široko povijanje, daš tetra plenico (one velike 80x80 bele plenice) ali prekrivne hlačke (pri štorklji in racmanu) preko benkic. Čez še samo potegneš lušne žabice (tebi bodo prišle prav plišaste - zima, pa to) in dišeča, lušna štruca je pripravljena za cartanje. :) :) :)

Z bodiji sem sama začela po 3 mesecu starosti, ker sva se ena druge navadili in ker sem postala jaz bolj spretna, ona pa bolj potrpežljiva in manj nebogljena (glavico je lepo držala ipd.) Pajackov sem se nekako zavestno izogibala saj je nisem želela dodatno matrat. Sploh s skakimi tesnimi, takimi, ki se niso dali fajn razpret. 2 benkici sta zadoščali v novembru in decembru :)

Od Jutranjke so se dobili taki lušni pajacki, ki so se razprli vse od vratu pa do pete. Take zadeve se dobijo tudi od H&M, pa v Palmanovi sem dobila tudi nekaj takih fajnih zadev, ki so se fajn odprle (le na številke pazi, da boš pri njih vzela večje. Ne vem ali majo oni mini dojenčke ali pa so nagnjeni k tedenskemu nakupovanju cotk za bebije :)-

No, zdaj boš pa mela kaj brat do decembra :)- LP od Anje





















dory -> Oblekice - kombinacija oblačil (2.8.2004 7:05:15)

Oi,

jaz za svojega fantka kupujem v H&M...pajacke imava striktno samo za spat...le kako bi ga lahko oblacla v pajacke za ven,ko je pa tolk cunjic na trziscu da dol pades...skratka jaz ga oblacim v tacele kavbojke raznih barv in materialov ( se odpenjajo spodaj da je simpl za previjat) in body-je...resda se jih daje cez glavo, pa vseeno se na to hitro privadita oba...tko da body-je imam tudi razlicnih barv, s kratkimi, dolgimi rokavi...pa trenirke, pulovercke....

za zacetek kupi nekaj bodyjev st.56..tudi hlack, potem pa 62...ko bo malce zrasel bo ze vseeno ce bo kaj malo preveliko :)

btw tisto ko kupujej od 0-3 mesecev..to je zelo neprakticno...nas je star tri mesece in nosi body-je za od 6-9 mesecev, eno srajcko ima celo za 12 mesecev...to pa zato, ker so si po stevilkah vse razlicne...kaksne so manjse, kaksne vecje..zato zaenkrat cimmanj cunjic, pol pos pa tudi sama iz prakse videla kaj se ti obnese :)

papa, teja&maj
papa, teja




Slavka -> Oblekice - kombinacija oblačil (2.8.2004 16:22:23)

Tako kot ti, Selena, v nosečnosti tudi jaz nisem imela pojma, kako obleči otroka. Po 7-mesečnih izkušnjah pa sedaj lahko dam nekaj nasvetov. Pred rojstvom mojega nadebudneža sem kupila nekaj tetra majčk - benkic, pa večine sploh nisem nikoli oblekla, ker se mi zdijo nepraktične, predvsem zato, ker zlezejo gor, ko imaš otroka v rokah in ima potem nepokrit hrbet, pa še tisti trakci za zavezat so me motili. Bodi je s te strani veliko boljši, saj ostane na mestu, pri oblačenju pa se "zverziraš" zelo hitro, tako da ni problemov. Sploh pa se dobijo raztegljivi bodiji (z elastanom - od Jutranjke), ki gredo z lahkoto čez glavo, in takšni (v BabyCentru znamke Clar), ki se povsem razgrnejo - kot tetra majčka, namesto trakcev pa imajo nete. Po mojih izkušnjah so ti najprimernejši za novorojenčka.
Sama sem rodila januarja in sem sinčka prve tri mesece(in bi enako ravnala tudi sedaj, ko imam že izkušnje)oblačila najprej v bombažen bodi z dolgimi rokavi (seveda nad pampersko, široko povijanje pa ni bilo potrebno), čez pa sem dala ali plišastega pajacka z dolgimi rokavi in s stopali (zapenjanje med nogami je dobrodošlo, ker pri previjanju ni treba sleči celega pajaca)ter nogavičke ali copatke (obiski so mi nanosili zelo pestro izbiro, vendar z večino nisem bila zadovoljna, ker se jih je večina kar naprej sezuvala, tako da sem bila najbolj zadovoljna s plišastimi copatki od Katja&Alen z elastičnim robom, ki ga nisem zavihnila, kot je sicer predvideno, ali pa sem nad bodi oblekla plišasto majčko z zapenjanjem na rami in plišastega pajacka brez rokavov in s stopalci ter nogavičke ali copatke. Ko sva šla ven, sem čez zgoraj navedeno oblekla plišasto ali volneno jopico, termo kombinezon in glavo pokrila najprej z bombažno in plišasto kapo, kasneje pa samo s plišasto. Če je mali bil zunaj v jajčki, sem imela ob zelo mrzlem vremenu pri roki še odejo, v vozičku pa smo imeli termo vrečo. No, čez tri mesece je bil že takšen korenjak, da mu ni bilo težko obleči karkoli, zato sem si dala duška, pa še letni čas se je menjal. Kaj sem oblačila spomladi, ne bom pisala, saj boš takrat imela že sama dovolj izkušenj in boš točno vedela, kaj tebi in tvojemu nadebudnežu (ne boš verjela, ampak že tako majhni imajo "okus" - v nekaterih oblačilih se pač ne počutijo dobro) najbolj odgovarja. Pa srečno!




Anonimen -> Oblekice - kombinacija oblačil (4.8.2004 21:24:57)

Sem počakala nekaj dni, da se lahko zahvalim vsem naenkrat, ker ste mi res pomagale pri izbiri. Je že tako, da so sedaj razprodaje tudi do -50% in mi smo šli v kar velike nakupe, tudi tiste za naslednje poletje in zimo.
Manjka še nekaj stvari od 0 do 3 v zimski izvedbi, na kar bo potrebno počakati do jeseni.
Še enkrat hvala!




Stran: [1]