infuzija na infekcijski kliniki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


krauca -> infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 10:54:42)

Živjo,

Naš mali 21mesečnik ima že nekaj dni drisko. Ker že itak ni neki velik pivec, nama je dala pediatrinja napotnico za infuzijo na infekcijski kliniki (če se ne bi stanje izboljšalo). Pa me zanimajo vaše izkušnje. Kako zgleda ta infuzija, ali ti pustijo da ostaneš pri otroku, koliko časa traja, ali lahko prideš npr. zvečer (ko je stanje slabše) ali moraš priti zjutraj ...

Vse tiste, ki ste dale to čez vašimi sončki, prosim za izkušnje in nasvete.
Hvala in LP
K.




oka -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 11:27:36)

Z našo malo sva tudi pristali na infekcijski, ko je zbolela za adeno virozo. Ker je kazala znake dehidracije, kar se pri tako malih kar hitro zgodi, je dobila infuzijo v rokico. Otrokom, ki imajo infuzijo roko še dodatno povijejo, da si ne morejo cevk iztakniti (mislim, da je naša dobila longeto).  Stanje se ji je v kaki uri že kar lepo izboljšalo. Je pa morala ostati čez noč na opazovanju in ker je bila tiste dni na infekcijski gužva, so starše prosili, da prenočijo doma (počakaš, da otrok zaspi in se vreš zgodaj zjutraj), drugačee pa lahko dobiš poljsko posteljo, ali pa plačaš bolniško posteljo. Na infekcijsko kliniko pa lahko prideš kadarkoli. Jaz na tvojem mestu ne bi čakala ampak bi se šla pokazat, potem pa naj sami precenijo ali ga bojo zadržali ali ne. Nočem te strašiti ampak pri naši ni bil tako hud problem dehidriranost ampak ji je zelo padel nivo sladkorja v krvi, ker ni hotela ne piti ne jesti. Pa čimprej se pozdravite!

LP




pipi -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 14:26:32)

Ojla,

lahko ostaneš pri otroku, imajo pa samo 2 zasilni ležišči, ki jih doplačaš okoli 4 tisočake na noč, vračunana tudi hrana, ki ni dobra.
Jaz sem imela srečo, ker so naju preselili s pediatrične in sem jo dobila, druge mamice so spale na stolih, z glavo na otroški posteljici.
Jaz mojega ne bi nikoli pustila samega tam.

Srečno!




Anonimen -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 14:32:27)

Jaz sem bila z otrokom na infekcijski 5 dni, sva pa imela svojo sobo, ker je ravno bilo dovolj prostora. V bistvu si kot v hotelu kakšne Ž kategorije, imaš tudi svojo kopalnico in WC. Je pa drago, mislim, da tam nekje od 7 do 8.000 SIT na dan. Hrana je bila meni čisto v redu, mi je bilo pa to takrat res postranskega pomena.




Mina1 -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 14:32:46)

Jaz sem bila z obema tam zaradi rota virusa, pri obeh sem preživela 3 noči in 4 dni na mini stolčku, brez hrane, vode in podobno. Meni so rekli, da če ne dojiš, ti nič ne pripada[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Smo delali menjavo, da sem se šla recimo domov stuširati.

Oba sta bila boga tam, pa  nimam nekih krasnih izkušenj, češ zakaj jokata ponoči, da druge motita, da če ne bosta nehala...v bistvu precej na grdo. In da soba smrdi po rota virusu in podobno...

So tudi izjeme, kot je zdravnik Marko spodaj v sprejemni in še kakšna sestra bi se našla, drugače pa...

Infuzija: ja dajo mu iglo v rokico in potem povežejo, da teče iz tiste flaške. Seveda jokajo otročki in vse se vidi in sliši iz sobice v sobico, so samo steklene pregrade tam.

Upam, da vama ne bo treba tja, če pa že, da se hitro pozdravita. 




pipi -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 14:41:34)

Ja res točno taka soba je, vsa v steklu kot akvarij. Zanimivo, mi smo dali okoli 4 tisočake v februarju letos. Glede hrane pa  meni ni postranskega pomena, ker če ne bi jedel pač ne bi mogel domov, bureka, pice, brezokusnih omak...pa moj ne je.
Ker kot sem napisala, najprej sem spala na stolu v pediatrični, kjer so mi šele po parih mukotrpnih dneh povedali, da ne gre za meningitis ampak mononukleozo in smo si končno oddahnili in smo hoteli, da čimprej pride domov.

Pa pa.




Anonimen -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 14:45:38)

Pipi, ti si dala manj, ker pač nisi imela svoje sobe. Moj otrok tam niti pod razno ni nič jedel, pa sva šla vseeno po 5 dneh domov. Pojedel je mogoče kakšno malenkost, ki smo jo prinesli od doma.




pipi -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 14:49:13)

Ja, spala sem pri njemu v sobi na zložljivi postelji. Enako, tudi mi smo nosili hrano od doma, spomnim se kako grozno je bilo, gledaš revčka bolanega, jaz pa tudi razvalina, domov sem se šla samo stuširat, pa kaj vase zmetat, pa nazaj. Edina svetla točka je bila bil balkon. Upam, da bodo čimbolj prazne bolnice.

papa




Tiamo -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 14:54:33)

Midve sva preživele noč na infekcijski predprešni četrtek. Infuzijo namontirajo v rokco, dajo longeto in povijejo. Imela sem svojo sobo za mal več kot 4000 SIT, vključen je bil samo zajtrk. Meni se je osebje zdelo zelo profesionalno, mi polepšalo dan z malimi šalami, dr. Podkorn je pa itak faca!  Če občasno dojiš ti pripada zastoj soba. 




sjug -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 16:08:41)

Pozdravljena!

Še najina izkušnja. Z mojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sva na infekcijski preživela 6 dni. Sva bila v prvi sobici in ne tisti, ki ji pravite akvarij. Imela sem svojo posteljo. Sem pa res lahko opazovala, kaj se v akvariju dogaja. Ker sem polno dojila, sem imela vse zastonj. Osebje je profesionalno, prijetno. Nimam pripomb. Hrana dietetična, je je pa povsem dovolj in ni je potrebno kuhati.
Infuzija ni nič strašnega. Namestijo jo tako v rokico,  da si je otrok ne more sneti. Boli tudi ne, zelo pa osveži izsušen organizem. Podobno kot  Oka ne bi čakala. Če imaš napotnico, se pojdita pokazat. Bodo že tam ocenili, ali je potrebno da ostaneta ali ne. Pa čim prej se pozdravita.




Grascakinja -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 20:26:23)

Mi smo bili tam letos poleti, hvala bogu le en dan.

Če imajo prostor, lahko dobiš sobo sama z otrokom - z lastno kopalnico. Stane 7900 na dan.

Kar se tiče osebja, so popolnoma pod kritiko in tako nezainteresiranih in zoprnih zdravnikov nisem še videla. Obnašajo se kot, da si hipohondrična mama, ki je privlekla otroka na infuzijo, čeprav mu nič ni (pa sta jo 2 zdravnika poslala tja).

Sestre igrajo večino časa pasjanso na računalnik.N znajo namestit urinske vrečke. Od 3x nameščanja tega sranja je dobila vnetje in imela čisto pograspano lulico. Zdravili smo se še 1 teden.

Za otroka, ki nima dovolj zob, dobiš za malico trdo jabolko in hruško. Druge izbire ni. Obroki za otroke so katastrofa, midve sva kar skupaj jedli mojo hrano, mala itak ni dosti pojedla.

Večerna steklenička mleka, za katero sem prosila, je bila že preveč... so mi prinesli MRZLO mleko.

Žličke (male) za hranjenje nismo dobili. ker jih nimajo.

Igrače so nam ponudili 24 ur po tistem, ko sem prišla v bolnišnico. Č ejih ne bi imela s sabo... ne vem, pomoje bi se nama zmešalo.

Najhuje je pa vdevanje infuzije, ker pri najhnih otrocih težko najdejo žilo. Pri nas je trajalo neverjetnih 5 minut in nešteto zbadanj in manevriranja, da so ubogega otroka pretaknili. Oba z možem sva bila čisto fertik, neutolažljivem joku sploh ne bom.

Hvala bogu, da sem take sorte, da raje vzamem vse s sabo in sem imela s sabo pribor, robčke za ritko, kremo za ritko (tudi ne obstaja), stekleničko, pižamo, nogavičke in copate, igrače in predvsem nekaj fruchtzwergov in mehkih breskev ter pijače.

Otroka pustijo domov, ko je rehidriran in dovolj je. Če bi bila samo na bolnišnični hrani in nesladkanem čaju Z LIMONO (za male otroke????), bi bila menda še zdaj tam.

Skratka, na otroke so popolnoma nepripravljeni. Kap.

Smilijo se mi otroci, ki morajo sami ostati tam. Jaz je ne bi pustila niti minuto, če le morem. Verjamem, da nekateri pač nimajo te možnosti. Edina tolažba mi je bila, da sem ji bila ob vsem, kar je dala v tistem dnevu skozi, stalno na razpolago in jo crkljala. Še kak mesec po tej grozni izkušnji začne jokati, ko vidi kako špago viset (kot cevko od infuzije). In kake 14 dni se mi je še zbujala v joku in krikih. Kak teden je imela stalno dudo v ustih, pa je sicer čez dan nismo več imeli.

SKratka, pripravi se na najhujše, upaj na najboljše in vzemi s sabo vse, kar bi lahko potrebovala za otroka, predvsem pa hrano in igračke ter kremico za ritko, če je še  v plenicah. Pa veliko potrpežljivosti.




Anonimen -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (18.9.2006 20:43:37)

Jaz imam z infekcijsko kliniko lepo izkušnjo. Od sprejema, do odpusta.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]         Z malim sva bila tam, ko je bil star 10 mesecev in je zbolel za rota virusom. Notri sva bila 4 dni, v lepi sobici z sicer dotrajano opremo in svojim WCjem.

Takrat sem še napol dojila, zato mi ni bilo treba nič doplačevati. Sestre in zdravniki so bili zelo prijazni, šaljivi, prijetni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Igrače od ta malega jaz vedno vzamem s seboj, ker je nanje najbolj navajen in sploh pričakovala nisem, da bomo tam kaj dobili....pa je vsak dan prišla zamenjava.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Pleničk sem dobila, kolikor sem želela, prav tako na kupe pižamic....zanj in zame .... tista driska veste da povsod čez pride. Istočasano sem rota virus fasala še jaz....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hrana je bila res bolj tako. Mali je itak samo malo pil, jedel ni nič. Kasneje je začel jesti Frutke, ki sem jih imela od doma, zdanji dan pa je celo nekaj žlic juhe pojedel.

Pohvalit moram predvsem nočno sestro (vse tri noči je bila ena luštna mlada dolgolaska), ki je bila izredno prijazna, tiha in ni ropotala na vse pretege....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Mi smo bili zadovoljni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in smo sicer še bolni infekcijsko kliniko zapustili.




pipi -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (19.9.2006 12:19:05)

Ojla,

se podpišem, groza.

Lp.




krauca -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (19.9.2006 13:09:10)

Evo, poročam.

Po vaših priporočilih smo šli popoldne (okrog treh) na infekcijsko. Pregledal ga je dr. Marko Pokorn (res, takih zdravnikov bi ŠE PA ŠE![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!!!) & ocenil, da je dehidriran; da pa ga glede na to, da ne bruha ne bi rad sprejemal v bolnico. Zato se je odločil, da dobi infuzijo & da če spije vsaj 4 dcl tekočine & bojo izvidi krvi ok, da lahko gremo.

Tko da, smo ga pol prepričeval da pije in pije (sizifovo delo) ... nekako mu je uspelo tistih 3 dcl čaja in 1  dcl mleka. Vtikanje infuzije je bla svoja zgodba (najprej pride ena sam sestra, češ joj kok že dolg čakate, pa mogle bi bit dve sestri za to, boste kr vi držal rokico, joj kakšne majhne žilce, ne gre ne gre, bom drugje probala, ne ne gre, joj, držte ga, ma grem po drugo sestro .... HALO?). No pol je pa pršla profesionalka in (seveda je bil mali že čist znerviran) zadevo naštimala u parih minutah. Po infuziji (trajal je cca 4-5 ur) je bil vidno boljše, kri je bla ok, spil je ... tko da smo šli ob 21:30 domov. Juhuhu.

Zdej mam pa spet problem, kako ga "prisilit" pit. Ker noče & noče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Pa mu ponujam vse živo. Pa ne. Ker ma še vedno drisko (ful je revček) me je  strah, da ne bomo spet pristali na infekcijski. Kako vaše malčke prepričate naj pijejo (kot sem že napisala, nikoli ni bil nek pivec; do 6. meseca se je izključno dojil in nikoli ni sprejel flaške čaja ....). Pije kvečjemu soke in vodo (poleti)? Kaj jim dajete za pit?

Še enkrat hvala za vaše izkušnje.
LP
K.




Mina1 -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (19.9.2006 13:28:13)

Krauca, piti bo pa res moral, da ne dehidrira in tako. Probaj oz. ponudi mu vse živo, mogoče bo na začetku težko, pa mu kasneje potegne? Bodi pozorna, naj res pije.

Ja, tale dr. Marko Pokrorn je pa krasen zdravnik.

Upam, da se pozdravite:)




Anonimen -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (19.9.2006 13:33:37)

Krauca, daj mu potem razne sokove, več jih kupi, pa boš videla, kateri mu je bolj všeč. Kaj pa če mu kaj obljubite, če bo pil? Kakšno igračko mogoče? Pri nas take stvari vedno vžgejo.
Zapira pa tudi čaj iz suhih borovnic. Če bi tega hotel piti, bi bilo seveda še najbolje. Ali pa postana coca-cola. Pa ni nujno, da je postana, le pil jo bo verjetno laže, ker ne bo več mehurčkov. Kar po žlički mu poskusi dati.




BarbaraE -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (19.9.2006 13:43:39)

Zadnje čase, ko princeska ni hotela piti (viroza, driska), sva ji začela čaje sladkat (prej je bila nesladkane), pa sokci itd. Samo da je vsaj par požirkov popila. Pa flaško ji tudi non stop dajeva, da mora piti.

Poskusi ga prepričati, mogoče mu povej, da mora piti, drugače boste morali spet na kliniko po infuzijo. Lahko da bo razumel. Upam, da se čimprej pozdravite. Mi pa tudi, da nam ne bo treba slučajno na kliniko. Ker tega pa res ne bi rada doživela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tinatona -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (19.9.2006 14:00:56)

Oj!

Lej če sokove pije, bi morda lahko s tem probala. 

[image]http://www.hipp.si/products/ors200.gif[/image] . Jaz sem Ožbeju tole kupila od Hipp-a in je super. Sem mu ga dala namesto ˝Nelit˝ praška, da sva nadomestila elektrolite...To je v bistvu korenčkov sok z dodanimi elektroliti in riževo sluzjo; prav za primere driske. Dobiš ga pa skoraj v vsaki Lekarni in stane okrog 350 sit.

LP Tina




gggrrr -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (20.9.2006 5:25:51)

Haj! Poskušaj mu vbrizgavat tekočino v usta z brizgo (npr. tisto od LEkadol sirupov-prej jo seveda umiješ), je sizifovo delo tudi to, ampak jaz sem si rekla vsak ml tekočine je boljše kot nič.....smo preboleli rotavirus, 3 dni bli na infuzijah in vem da je za otroka zelo mukotrpno, zato se res splača doma vse naredit....Naj te potolažim, najkasneje po 5 dneh bo boljše(oziroma najhujpe je itak prva dva dni, tak ta ko to zguraš, bo potem sigurno tudi malo začel pit itd,,,)
Lp

aja-dr.Pokoron dela serijo Naša mala klinika (je scernarist), ampak verjetno nisem nič novega napisala.




Primoza -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (20.9.2006 5:51:12)

Sestre igrajo večino časa pasjanso na računalnik.N znajo namestit urinske vrečke.
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25



A tudi take službe še obstajajo? Pa ravno medicinske sestre. Pa informacijsko so očitno dobro podprti, če imajo toliko računalnikov.




Mimika1 -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (20.9.2006 18:19:41)

Krauca! Ste uredili? Tamali pridno pije? Moja hčerka tudi včasih noče pit, potem pa ji dam tisti mali sokec v tetrapaku, ki ima slamico. Tega spije v pol minute, to je 2 dcl.

Drugače pa: na Infekcijski sva s hčerko pred enim letom preživeli nekaj dni in vse najboljše o osebju! Dr. Pokorna nisem srečala, bili sta dve zdravnici in obe super, sestre so mi hčerko 2x zamotile, da sem šla dol na kavo. Vseeno pa sem jim ob zapuščanju klinike rekla, da upam, da se nikoli več ne vidimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Res, kapo dol!




Primoza -> RE: infuzija na infekcijski kliniki (20.9.2006 19:35:08)

Ja, to bi rekel je bližje dejanskemu stanju. Tudi mi imamo dobre izkušnje z infekcijsko kliniko in se zelo (ne)radi vračamo.




Stran: [1]