Zanohtnica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ElaM -> Zanohtnica (18.9.2006 18:11:08)





Ojla,
naši skoraj 3 mesečni punci se je naredila zanohtnica. Namazala sem ji jo z Bivacin mazilom. A imate mogoče kakšen nasvet, kako naj jo preženemo, če to slučajno ne bi učinkovalo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]






Mojca P. -> RE: Zanohtnica (18.9.2006 18:16:41)

Kaj pa je to zanohtnica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? A kot vrascen noht, zatrgana obnohtna koza...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]???...res ne poznam izraza[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]!




ElaM -> RE: Zanohtnica (18.9.2006 18:27:50)




Zatrgana obnohtna kožica, ki se zagnoji






Mojca P. -> RE: Zanohtnica (18.9.2006 19:38:14)

Aha!
No, mi smo se pri Jaku kot novorojencku ukvarjali z vrascanjem nohtkov in to se je podobno, kot pri zanohntnici zagnojilo.
Mi smo takrat dobili bivacyn v spreju in smo spricali 2 x na dan, vmes smo pa prstek povijali v obkladke s fiziolosko ratztopino. Cele dneve je imel prakticno prstek na mokrem...namrec fizioloska veze nase gnoj in s tem cisti rano. Priporocam ti, da podobno delas pri tvoji puncki.,,je ful efekt! Tudi nasemu starejsemu je pomagalo, ko je imel pred mesecem odstranjen noht na palcu roke. Povijali smo ga v fiziolosko, dr. pa ga je obcasno povijala z jodom. Vsekakor to skodit ne more in pac kombiniraj z bivacynom, ce se pa ne bo izboljsalo pa priporocam da gresta k zdravniku pokazat (cez recimo teden).
Lp




ElaM -> RE: Zanohtnica (18.9.2006 19:47:46)




Mojca, hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






ribica. -> RE: Zanohtnica (18.9.2006 22:42:55)

Daj mu gor tee trea olje, to je zakon za take zadeve, saj izsuši gnoj. Pa še naravno je. Jaz sem pred kratkim našmu novorojenemu dajala to na prstke, ko se mu je gnojilo. Sicer ni imel zelo kritično, ampak s tem oljem sem isto pozdravila sebi. 




Stran: [1]